Metsästys ja kalastus sekä yleinen eräily topikki

Mossberg meni vaihdossa Bianchiin. Ei kaduta.

Yksilaukaus.net

Noutajaleirillä just tehotreenailemassa viikko noutohommia, eilen verijäljellä. Erittäin optimistisesti jos ajattelis, niin tulevana syksynä voisi kokeilla ekat jäljestyskokeet ja ensivuonna sitten taipumuskokeet ja käytännön metsästystä. et jos tarttee noutajaa metsälle, niin meitä voi kysellä mukaan ens vuonna :slight_smile:

Tykkään onkia. Muu kalastus menee vähän säätämiseks.
Koskaan en oo metsästäny, mutta haluisin kokeilla jollain varsijousella tms. Silleen vaan, että hiipis pitkin metsää. Oisko tossa vähän samaa minimalisti-mentaliteettiä ku fikseissäkin… myös varmaan saalispuolella…

Leonard - 15:53, 2.7.2013 » Tykkään onkia. Muu kalastus menee vähän säätämiseks. Koskaan en oo metsästäny, mutta haluisin kokeilla jollain varsijousella tms. Silleen vaan, että hiipis pitkin metsää. Oisko tossa vähän samaa minimalisti-mentaliteettiä ku fikseissäkin... myös varmaan saalispuolella...
Varsijousi ois korkeintaan sinkilä ja taljahommia voi suoraan verrata vaihteisiin. Kyllä se ois vastakaarijousella kauriin tiputtaminen, joka vastais kiintsarizeniä.

Jousimetsästys olisi kyllä aika hienoa mutta kalliiks tulee jos niitä nuolia paljon katoaa. Katoin joskus että 15-20€ kipale ois hintaa…

Phoh! Ei sillä saa edes Thomsonia! Maitorahoja!

jerppa - 16:16, 2.7.2013 » Jousimetsästys olisi kyllä aika hienoa mutta kalliiks tulee jos niitä nuolia paljon katoaa. Katoin joskus että 15-20€ kipale ois hintaa...
vasaraasialainen - 16:25, 2.7.2013 » Phoh! Ei sillä saa edes Thomsonia! Maitorahoja!
Kyllä jengi on niitä tonnin alurunkoja heitellyt silloilta, joten pikkurahoja tosiaan.

Mitä te niillä perhoilla mitään haukia narraatte? Menkää pohjoseen lohijoille tai jos eräily enemmän siellä kiiinnostaa ni jotain harjuksia tai purotaimeniakin niillä vois fisustaa, mutta että haukea… Ite olin joskus mutsin ja faijapuolen mukana Tenoa ja Pohjois-Norjan jokia kalastamassa varmaan viitenä vuonna, mut sit iski vaellusharrastus ja lapin reissut olikin sit pelkästään sitä tai laskemista. Kalastusta on siis kyllä joskus tullu harrastettua lähinnä tosiaan nuorempana, kun lähes tulkoon kaikki suvun miehet on sitä jossain muodossa aina tehny isä, vaarit, sedät etc. Nykyään tosin ei kyl tuu käytyä vaikka oishan se siistiä varsinkin just jossain tunturijärvillä keskellä ei yhtään mitään.

Metsästystä ei oo tullu kokeiltua, mut voishan se olla ihan siistiä! Jousimetsästämisen fiksiin vertaamisessa olen samaa mieltä tnts:n kanssa.

Hauen perhostaminen on vaan vähän iisimpää täällä rannikon tuntumassa sen sijaan että ajaa sen 1000km päästäkseen kalaan ja kyllä se ainakin meikäläiselle tuottaa ihan riittävästi jännitystä elämään. Ei siinä, kunnon lohijoille olisi siistiä päästä joskus.

^tottahan tuo on! Monet tekeekin niin, että lähtee sinne kerran kesässä 2-4 viikoks ja muualla kalastetaan sitten muilla välineillä ja tokihan pikkasen lähempääkin löytyy jokia joissa voi perhostaa.

Oho, tällainen ketju.

Pitää sitten tunnustaa että yritän omistaa kaiken liikenevän vapaa-aikani metsästykselle. Kaikkiruokaisesti, paitsi hirvijahti on viime vuosina jäänyt kokonaan. Luolakoiria on ollu vissiin parikymmentä ja niillä metsästäminen on ollu leipälaji. Nyt on pystykorvakin tarhassa kasvamassa.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/522294_10150831596682954_587462130_n.jpg

tavoitteena oli ns. iltalypsykatse

Ite en oo metällä käyny enää kymmeneen vuoteen, kun pappa muutti etelään, eikä senkään mukana päässyt enää lapin erämaihin metälle.

Kalastushommissa aukes uus näkökulma muutama kesä sitten, kun tulin hankkineeksi vähän kunnollisemmat snorkkelivehkeet ja harppuunan. Suomestakin löytyy yllärin hyviä mestoja siihenkin hommaan. Ei oo sen jälkeen enää tullut paljon vapavermeitä käytettyä. Pölyttyvät mökin seinällä hirvensarvien päällä.

Kiekkojen ampuminen on kivaa, ku niihin osuu. Jousella ei osu. Se olis kivaa jos osuis.

LFGSS:n funktionaaliset pyörät-ketjuun postattu kuvalinkki sopinee tähänkin ketjuun, vaikka kuvassa onkin vaihteellinen eräpolkupyörä:
http://i.imgur.com/o9r2n.jpg

Joku minua viisaampi ymmärtänee ajokin varustuksesta jotain.

uljaa - 17:37, 2.7.2013 » Kiekkojen ampuminen on kivaa, ku niihin osuu. Jousella ei osu. Se olis kivaa jos osuis.
Kiekkojen ammunta taitaa olla hintavaa touhuakin, etenkin jos tämmösiä kiekkoja ampuu: http://redrumfilm.com/cykelbilleder/Colnago%20Master%20Krono%20built%20800x600.jpg
K-Mikko - 20:10, 2.7.2013 » LFGSS:n funktionaaliset pyörät-ketjuun postattu kuvalinkki sopinee tähänkin ketjuun, vaikka kuvassa onkin vaihteellinen eräpolkupyörä: [http://i.imgur.com/o9r2n.jpg](http://i.imgur.com/o9r2n.jpg) Joku minua viisaampi ymmärtänee ajokin varustuksesta jotain.
Taitaa olla kalastusjousi koska siima.

Ohoh täällä on tämmöinenkin topikki. Itse kalastan perholla aktiivisesti ja olenpahan töissäkin alan erikoisliikkeessä Helsingin Viikissä (Ruoto). Etelässä kohdekalana hauki ja kelluntarenkaan kanssa yksinomaan. Pohjoisessa tulee sitten juostua lohen, taimenen, raudun ja harrin perässä. Tänäsyksynä pitäisi lähteä Kanadaan Vancouver Islandille onkimaan steelheadia ja tyynenmeren lohia.

Ps. Meiltä saa myös fillarikansalle kuorivaatteita ja ortlieb-tuotteita.

Edit: Niin on sitä tullut fillarillakin käytyä vaellusreissulla. 2005 käväistiin semmoinen 250km lenkki heittämässä erämaassa välillä karesuvanto-kautokeino-hetta. Kalaa tuli heikosti ja maasto oli ihan kauheeta polkea. Ihan hauska reissu silti ja maastokin olisi ollut siedettävämpi erilaisilla nakeilla… Detaljeja voin paljastaa jos jotain kiinnostaa enemmän.

Olin justiinsa neljä päivää Ruotsin lapin erämaassa narraamassa harreja, taimenia ja rautuja perholla. Reissu oli taas ikävän lyhyt, koska lomia ei ollut enempää. Joskus vielä olen sielä useamman viikon.

Muuten kalastusta tulee harrastettua virvelillä kohteina kuha, ahven ja hauki. Kaikkiaan kaikki fisustus on hemmetin kivaa!

Metsällä käyn kerran tai kaksi kaudessa. Metsäkanalinnustus ykkösjuttuna. Tänä keväänä pääsin ekaa kertaa varisjahtiin. Sekin oli yllättävän jännää.

Mä oon sitä mieltä et talja on paras ja ruuti on laiskoille