Metsästys ja kalastus sekä yleinen eräily topikki

Tälläistä lankaa täällä ei ollut mutta nyt on! Koko pienen ikäni olen käynyt mökillä ja aikani kuluksi kalastellut. Eli nyt on tullut kättä pyöritettyä ja levää koukuista poistettua niin kauan kun olen osannut kävellä. Kun olin noin 12 vuotias niin isi otti mukaan sorsametsälle, ai että kun se näytti niin jännältä ja hienolta joten päätin itse sitten metsästyskortin hommata taisin olla silloin joku 14 kun sen sain. Täytettyäni 15 hain rinnakais lupia haulikkoon, pienoiskovääriin ja peurakivääriin (.222). Yhen sorsan olen ampunut kolmen vuoden aikana koska kaikkea muuta tekemistä on ollut ja en ole päässyt metsälle :(. Kertokaa omia saaliitanne ja reissujanne tänne ihan rohkeasti vain.

omalla ekalla riistalaukauksellani '95 tiputin kaksi sorsaa kerralla. Sittemmin muutettuani huonommille metsästysmaille on ne hommat jääneet vähemmälle. Kalahommissa sen sijaan tapahtuu, kun speksailin ekat vähänkään kunnolliset perhokamat ja heinäkuun lopussa lähdetään Savukoskelle virpomaan.

Perhostusta itsekkin olen jonkin verran harrastanut. On ollut pakko speksata haukiperhovapa ja pikkukalavapa. Tulllut joku vitun kolme särkee 1,5 vuoden aikana -.-. Nyt on rakenteilla vintage hyrräkela setti :smiley: kuvia viellä tänään tulossa

Vajaat kymmenen vuotta oon perholla yrittänyt haukea narrata. Pari vuotta sitten hankittu kelluntarengas toi uuden ulottuvuuden siihenkin hommaan. Viime aikoina aikaa kalastusharrastukseen on löytynyt harmittavan vähän ja oma auto helpottaisi harrastusta entisestään.

teleskooppimikrosetti reppuun ja polkaisu jonnekin sopivaan ransuun on ollut tässä jo useamman kesän suunnitteilla, mut ei ole ikinä tullut lähdettyä. ei oikein tunne paikkoja ja tiedä, et missä pääsis vähänkään rauhassa heitellä rannalta tennareissa. saalismahdollisuus plussaa.

a.k.a. Shimano-topic.

tnts - 15:37, 2.7.2013 » teleskooppimikrosetti reppuun ja polkaisu jonnekin sopivaan ransuun on ollut tässä jo useamman kesän suunnitteilla, mut ei ole ikinä tullut lähdettyä. ei oikein tunne paikkoja ja tiedä, et missä pääsis vähänkään rauhassa heitellä rannalta tennareissa. saalismahdollisuus plussaa.
Kunnon kalamies ei parhaita apajia paljasta mutta voisin kuvitella että esim. suvisaaristosta löytyisi suht helposti saavutettavia paikkoja.

kalastuksesta ja metsästyksestä en tiedä mitään eikä väliksikään mutta en selviäis kesiä hengissä ilman hennesy hammockia, avaruuslakanaa ja retkikeitintä. Mikä sen ihanampaa kun keitellä obamat (presidentin tumma paahdot) ja kiikutella riippumatossa kuusenperseessä järven rannalla ilman uutisista ja liikenteestä kumpuavaa ragea.

Mossberg meni vaihdossa Bianchiin. Ei kaduta.

Yksilaukaus.net

Noutajaleirillä just tehotreenailemassa viikko noutohommia, eilen verijäljellä. Erittäin optimistisesti jos ajattelis, niin tulevana syksynä voisi kokeilla ekat jäljestyskokeet ja ensivuonna sitten taipumuskokeet ja käytännön metsästystä. et jos tarttee noutajaa metsälle, niin meitä voi kysellä mukaan ens vuonna :slight_smile:

Tykkään onkia. Muu kalastus menee vähän säätämiseks.
Koskaan en oo metsästäny, mutta haluisin kokeilla jollain varsijousella tms. Silleen vaan, että hiipis pitkin metsää. Oisko tossa vähän samaa minimalisti-mentaliteettiä ku fikseissäkin… myös varmaan saalispuolella…

Leonard - 15:53, 2.7.2013 » Tykkään onkia. Muu kalastus menee vähän säätämiseks. Koskaan en oo metsästäny, mutta haluisin kokeilla jollain varsijousella tms. Silleen vaan, että hiipis pitkin metsää. Oisko tossa vähän samaa minimalisti-mentaliteettiä ku fikseissäkin... myös varmaan saalispuolella...
Varsijousi ois korkeintaan sinkilä ja taljahommia voi suoraan verrata vaihteisiin. Kyllä se ois vastakaarijousella kauriin tiputtaminen, joka vastais kiintsarizeniä.

Jousimetsästys olisi kyllä aika hienoa mutta kalliiks tulee jos niitä nuolia paljon katoaa. Katoin joskus että 15-20€ kipale ois hintaa…

Phoh! Ei sillä saa edes Thomsonia! Maitorahoja!

jerppa - 16:16, 2.7.2013 » Jousimetsästys olisi kyllä aika hienoa mutta kalliiks tulee jos niitä nuolia paljon katoaa. Katoin joskus että 15-20€ kipale ois hintaa...
vasaraasialainen - 16:25, 2.7.2013 » Phoh! Ei sillä saa edes Thomsonia! Maitorahoja!
Kyllä jengi on niitä tonnin alurunkoja heitellyt silloilta, joten pikkurahoja tosiaan.

Mitä te niillä perhoilla mitään haukia narraatte? Menkää pohjoseen lohijoille tai jos eräily enemmän siellä kiiinnostaa ni jotain harjuksia tai purotaimeniakin niillä vois fisustaa, mutta että haukea… Ite olin joskus mutsin ja faijapuolen mukana Tenoa ja Pohjois-Norjan jokia kalastamassa varmaan viitenä vuonna, mut sit iski vaellusharrastus ja lapin reissut olikin sit pelkästään sitä tai laskemista. Kalastusta on siis kyllä joskus tullu harrastettua lähinnä tosiaan nuorempana, kun lähes tulkoon kaikki suvun miehet on sitä jossain muodossa aina tehny isä, vaarit, sedät etc. Nykyään tosin ei kyl tuu käytyä vaikka oishan se siistiä varsinkin just jossain tunturijärvillä keskellä ei yhtään mitään.

Metsästystä ei oo tullu kokeiltua, mut voishan se olla ihan siistiä! Jousimetsästämisen fiksiin vertaamisessa olen samaa mieltä tnts:n kanssa.

Hauen perhostaminen on vaan vähän iisimpää täällä rannikon tuntumassa sen sijaan että ajaa sen 1000km päästäkseen kalaan ja kyllä se ainakin meikäläiselle tuottaa ihan riittävästi jännitystä elämään. Ei siinä, kunnon lohijoille olisi siistiä päästä joskus.

^tottahan tuo on! Monet tekeekin niin, että lähtee sinne kerran kesässä 2-4 viikoks ja muualla kalastetaan sitten muilla välineillä ja tokihan pikkasen lähempääkin löytyy jokia joissa voi perhostaa.

Oho, tällainen ketju.

Pitää sitten tunnustaa että yritän omistaa kaiken liikenevän vapaa-aikani metsästykselle. Kaikkiruokaisesti, paitsi hirvijahti on viime vuosina jäänyt kokonaan. Luolakoiria on ollu vissiin parikymmentä ja niillä metsästäminen on ollu leipälaji. Nyt on pystykorvakin tarhassa kasvamassa.