Kolaritarinat: Pyörät vs muut

mankkis - 18:43, 28.3.2013 » Totta, piti itse asiassa kertoa mulle 2011 sattuneesta kolarista joka meni käräjiin asti. Huomenna sit.
Ai niin, mäkin kävin marraskuussa viettämässä puoli päivää Salmisaaren oikeustalolla vuoden takaisen jutun johdosta. Ei tosin kolaricase, vaan pihasta pyörätien jatkeelle varomattomasti ajaneen auton takalasin kopautuksesta alkanut tapahtumaketju... törkeä liikenteen vaarantaminen, lievä pahoinpitely ynnä muuta taisi olla autoilijalle luetut syytteet. Muistaakseni sai 80 päiväsakkoa ja 5kk ajokieltoa.

^ Hä? Kerro lisää.

^päällekarkaus™

Lumikko - 18:40, 28.3.2013 » Mankkis, toi kuuluu pikemminkin Road rageen tai tuosta vois perustaa "vahingonteot"-topicin. Kolariksi en laskisi.
Onko se vahingonteko, jos sen voi valehdella kolariksi? Löin auton kattoon nyrkin kokoisen lommon, kun kuski kiilasi. Myöhemmin löin kaveria hihaan, kun hän yritti taklaamalla selvittää asiaa. Tai siis tukea otin molemmilla kerroilla, etten olis kaatunut. En jääny kättelemään.

Edit: Thugin juttu vaatii rage-stoorin. Opetustarkoitukseen.

Ei tietenkään ole. :slight_smile: Mutta pysäköidyn auton peilin irrotus on vaikea selittää kolariksi varsinkin, jos teko on oman ilmoituksen mukaan ollut tahallinen.

Pitäis kai käydä osallistumassa kolariin, jotta voisi kirjoitella tähän ketjuun muutenkin kuin tuomarointimielessä. Joka päivä tulee vastaan tilanteita, joista saisi itse tyhmästi ajamalla aikaan törmäyksen.

Pyörät pois ns.pyöräteiltä.Aina kun ajonopeus tiellä kuin tiellä on 40km/h ja alle,niin tien oikeaan reunaan ajamaan ja väistämisvelvollisuus /korvausvelvollisuus aina takaatulevalta.

Vain kaksi kertaa olen ollut osallisena. Ja vain pyöräilijänä, siis. Ensi kerta oli pikku törmäys, jossa laitoin itäauton lunastuskuntoon, Nissan meni päreiksi kuskin mukaan. Olin ajanut ylinopeutta maantiepyörälläni, rajoitus 80km/h. Pyörä ja minä pysyin ehjänä. Kissalan poikia nauratti tilanne siellä ja käräjillä, autoilija sai sakkoja. Toisella kerralla otin VW Transporterin päin vartaloa kärkikolmion takaa. Silloin rikoin auton tuulilasin, kypäräni ja pyöräni, saattoi tulla joku kolhu peltiinkin. Pääsin lepovuoteessa traumabaarissa eteenpäin vilkkuvalokyydissä, taas sinivuokot lähestyivät ja pillin suuhuni tyrkkäsivät kun en mitään voinut petiin köytettynä orpona ambulanssissa… Sairaalassa sain sellaisen rannekkeen että pääsin kaikkiin laitteisiin. En mennyt rikki. Tälläkin kertaa autoilija sai sakkoja, vaan ei vankeutta. Ihan heti en halua kolmatta kertaa, vanhuus tuo viisautta mutta myös heikemmät luut.

Siis vanhan ja ehjän pierun vinkki. Aina poliiisi paikalle. Älkää koskaan olko heti adrenaliini-iloisia hengissäpysymisestänne, vaikka se onkin pääasia.

Syys16 - 6:12, 30.3.2013 » Pyörät pois ns.pyöräteiltä.Aina kun ajonopeus tiellä kuin tiellä on 40km/h ja alle,niin tien oikeaan reunaan ajamaan ja väistämisvelvollisuus /korvausvelvollisuus aina takaatulevalta.
Seuraava on varmaan miljoona kertaan todettu eri yhteyksissä, mutta tota tarkentaisin sit sen verran, että silloin kannattaa ottaa oma tilansa ajoradalla, eikä mennä ihan kanttarin viereen kosiskelemaan kuolemaa. Muuten voi käydä niin, että takaa tuleva päättää tehdä ohituksen just silloin, kun vastaan tulee liikennettä. Ja arvatkaas mistä se ohittaja hakee lisätilaa jos näyttää siltä että tilaa ei oo kahdelle autolle ja yhdelle pörälle?

Jep, oma paikka pitää ottaa ja pitää. Aina.

ChainThug - 22:03, 29.3.2013 »
mankkis - 18:43, 28.3.2013 » Totta, piti itse asiassa kertoa mulle 2011 sattuneesta kolarista joka meni käräjiin asti. Huomenna sit.
Ai niin, mäkin kävin marraskuussa viettämässä puoli päivää Salmisaaren oikeustalolla vuoden takaisen jutun johdosta. Ei tosin kolaricase, vaan pihasta pyörätien jatkeelle varomattomasti ajaneen auton takalasin kopautuksesta alkanut tapahtumaketju... törkeä liikenteen vaarantaminen, lievä pahoinpitely ynnä muuta taisi olla autoilijalle luetut syytteet. Muistaakseni sai 80 päiväsakkoa ja 5kk ajokieltoa.
aikamoista, mitenköhän sille santun suojatie-riveleistä-kiinniotolle kuuluu.

Taannoin vedin ukemit pikku-punton ylitse kun täti ilman vilkkua päätti kääntyä vasemmalle kun olin samaisen kyljen kohdalla.

Jälkeenpäin hymyilytti, kun täti nousi autostaan hieromaan jotain naarmua etukulmastaan.
“sinun vikasi, eikö?”
Tikahduin kaikkeen mitä olisin voinut sanoa ja en saanut sanottua mitään. Onneksi vanhempi herrasmies tuli siihen tädille paasaamaan.

Etukiekko otti sipsin muotoa pikkaisen. Tilanne oli inan epäselvä sillä olimme ennen kolaria ajautuneeet risteysauleelle, joten sanoin tädille että saatte mennä ja poljin kiekon sen verran suoraksi että se haarukkaan mahtui ja jatkoin matkaa.

^Zen.

pakko nyt tämäkin postailla!? tulin prismasman alkosta musan siwalle päin (porilaiset tietää) kelviäpitkin, yhtäkkiä parkissa oleen carinan ovi aukeaa ja saatana suoraan päin tuli ajettua :slight_smile: onneksi en tullut vahinkoa muualle kuin carina ovensaranoihin.

^classic, mitäs kuski?

Olmo on vahvempi kuin mersun ovi :smiley: tämä tuli siis kokeiltua tänään kun risteyksessä ei mersu kuski osannut vilkkua käyttää. Epic skiddaukset ja kylki edellä oveen. Oveen lommo tuli mutta pulsuitti pysyi ehjänä :3

Jees karuja kertomuksia. Heitetääs omakin case pinoon.
Tapahtumapaikka oli Konalantien ja Ristipellontien risteys, tässä.
Tapahtui viimesyksynä.
Olin ylittämässä ajorataa jatkeella, kun oikealle puolen pysähtyneen ajoneuvon takaa kylkeeni jysähtää valkoinen pieni auto(Clio yms). Itellä ei nopeutta ollut mitenkään valtavasti kun mtb alla ja vesikeli. Ei tällä autoa kuljettaneellakaan onneksi, kuitenkin sen verran, että lensin konepellille ja siitä kuperkeikkaa ajoradalle. Jäbä kunnossa, fillarin etukiekko solmussa.
Noh, hieman kädet joo täris ton ilmalennon jälkeen ja meni hetki tajuta koko juttu. Tuntu tosi epätodelliselta. Oon tän jälkeen pelänny vitusti ajaa sellasissa tilanteissa, joissa ei sivuille ole kunnon näkyvyyttä.

http://img7.imageshack.us/img7/9751/kolari.jpg

Los Angelesissa on ajeltu.

^ Ja sadantonninbemari naarmuilla

Tartteis vähän neuvoa. Tosiaan perjantaina töistä lähtiessä oli jännittävänä yllätyksenä takakiekko pringlesinä ja nyt asiaa on saatu vähän edistettyä. Mulla oli pyörä liikennemerkkiin kiinnitettynä tässä. Nyt kameranauhojen myötä selvisi että fillari on kaatunut tuulenpuuskan myötä, ja ollut ilmeisesti osittain ajoradan puolella, mutta tolpassa kiinteästi kiinni kuitenkin. Ruutuun on ajanut auto, ja siis ihan oikeasti kiekon päältä, sen jälkeen autosta noustuaan kuski yrittänyt kiskoa pyörää auton alta ja joutunut peruuttamaan takaisinpäin, ettei pyörä ole auton alla. Eli huomaamatta tämä ei ole tapahtunut.

Tarkemmin ei kuvasta saatu selville, esim rekisterinumeroa mutta mulla on pääsy kaupan kameranauhoihin joista nyt tarkan kellonajan ja tuntomerkkien avulla pitäisi poimia asiakas. Meillä on sen verran paljon vakkareita että on mahdollisuus että on tuttu naama. Lähinnä nyt mietin, että onko tuosta vahingosta kaikki vastuu päälleajajalla? Mielestäni en ole vastuussa siitä, että pyörä on kaatunut osittain ajoradan puolelle, ja kuljettaja on oman harkintansa tehnyt ruutuun ajaessaan. Pyörä kuitenkin pitäisi olla ihan nähtävissä kun ruutuun ajaa.

^

http://unjouravec.net/wp-content/uploads/2010/03/horatio.jpg

Ei se mielestäni päälle sais ajaa.

Jos autoilija sanoo ettei nähnyt pyörää ennen kuin aluksi ajoi sen yli, veikkaan ettei asia siitä enää etene juuri minnekään.