Projekti: Dodici Gara

Itekki tilasin tälläsen tuolta coghousen ebaystä. Kauan sulla kesti tulla Suomeen toi runko? Oma ollut matkalla 20 päivää mut ei oo vielä näkyny.

bgis - 9:29, 27.12.2012 » Itekki tilasin tälläsen tuolta coghousen ebaystä. Kauan sulla kesti tulla Suomeen toi runko? Oma ollut matkalla 20 päivää mut ei oo vielä näkyny.
salettiin tullin persereiät panttaa sitä.

Eiks CB:n laakereissa oo joku oma asennusasia, muistaakseni semmoinen adapterikiekko koolin ja prassin valiin, muuten lohkeaa helposti reunasta.

JeeJee - 8:42, 27.12.2012 » Mulla on kolmessa pyörässä tuommonen CB Cobalt ja ei mitään ongelmia. Onhan ne vähän semmosia ei niin luottamusta herättävän olosia ja vaikeita asennettavia (ei meinaa millään lähtee suoraan), mutta minusta kuitenkin hintaansa nähden ihan ok. Ostan neljännenkin, jos niitä edelleen saa 6 yhden kingin hinnalla.
Sama.

summaisin asian niin että kun ohjainlaakeri on sellainen paska vaihdettava ettei mielellään huonoakaan laittais, cobaltin solvaaminen kaiketi perustuu siihen että nimenomaan samalla rahalla saisi helpomman asennettavan joka kaiketi kestäisikin sitten.

itse en tunne kys. tuotetta mutta suruvalittelut niille joilla on ollut ongelmia ja hyvää uutta vuotta ja mukavia kilometrejä niille joilla tuo on toistaiseksi toiminut moitteetta.

lisäisin vielä että käsittääkseni kaikki laakerit saa paskaksi asentamalla ne päin vittua valmistelemattomaan putkeen. tehän ette tietenkään tällaista virhettä tekisi enkä implikoi että näin on käynyt vaikka haluaisittekin alkaa mussuttamaan aiheesta.

Erik - 3:40, 27.12.2012 » Kiekoiksi haluan kirkasta ja matalaa. Luultavasti kehiksi tylsät, mutta toimivat Open Prot. Navoiksi [i]Mavicia[/i] tai vastaavaa suhteellisen edukasta osaa.
excusez-moi?

ja minusta open pro:n hinta-laatu-suhde ei yllä esim. velocityn kehien tasolle. myös h+sonin matalat voisi toimia, ja onhan noita muitakin…

kid_scientifik - 15:28, 27.12.2012 »
Erik - 3:40, 27.12.2012 » Kiekoiksi haluan kirkasta ja matalaa. Luultavasti kehiksi tylsät, mutta toimivat Open Prot. Navoiksi [i]Mavicia[/i] tai vastaavaa suhteellisen edukasta osaa.
excusez-moi? ja minusta open pro:n [b]hinta-laatu-suhde[/b] ei yllä esim. velocityn kehien tasolle. myös [b]h+sonin[/b] matalat voisi toimia, ja onhan noita muitakin..
http://gifwall.net/gif/gw-assburger-ezrpgw.gif

^menisitkö esim. ns. vittuun mukahauskapätemästä.

e. yli viiden kybän hintahaarukassa löytyy parempia kehiä kuin kiinamavicit

open prot on ihan paskat kehät. T turun puliukkokatujaosto

Suhteellisen edukkaat - tai itse asiassa ihan minkä hintaiset vaan - Mavicin ratanavat kiinnostaa ja saa vinkata mullekin kiitos.

kid_scientifik - 15:55, 27.12.2012 » ^menisitkö esim. ns. vittuun mukahauskapätemästä.
En. <3

…no ole hyvä ja avaa sitten vajakkiavautumistasi. pelkille giffihihittelijöille on varmasti asianmukaisempiakin foorumeita.

jussi - 16:04, 27.12.2012 » Suhteellisen edukkaat - tai itse asiassa ihan minkä hintaiset vaan - Mavicin ratanavat kiinnostaa ja saa vinkata mullekin kiitos.
Heh, piti kirjoittaa "Miche", mutta kirjoitinkin toisin. Michen matalalaippaa tai vastaavaa ois mielessä.

Mitenkäs ajattelitko porauttaa ton etuhaarukan? Mulle tulee keskiviikkona samanlainen runko himaan, ja oon funtsinu mitenkä tohon reiättömään hiilarihaarukkaan sais etujarrun integroitua…

Onhan niitä aerohaarukan jalkoihin tarttuvia adaptereitakin.

saag1 - 22:55, 26.12.2012 » paljon tolle tulee hintaa verojen kans? kyyläsin täysin samaa raamia joku aika takaperin mut rupesin sit arpomaan noita tulleja..
Tänään maksoin tullit. Pyörän hinta kerrottiin siis ensin tullimaksulla (4,7 %) ja sen jälkeen veron suuruudella (24 %). Loppujen lopuksi runkosetti tuli maksamaan karvan alle kolme sataa euroa. Miusta varsin kohtuullinen hinta. Vain satasen enemmän kun Puola-kustomi, mutta helposti pari saturaista vähemmän, kun vaikkapa halvimmat Cinellit. Tavaran koodinimikkeenä käytin [pyörän osille käypäisää numerosarjaa 8714999089.](https://www.yksivaihde.net/old/584/113676)
massimo cassinaro - 14:04, 31.12.2012 » Mitenkäs ajattelitko porauttaa ton etuhaarukan? Mulle tulee keskiviikkona samanlainen runko himaan, ja oon funtsinu mitenkä tohon reiättömään hiilarihaarukkaan sais etujarrun integroitua...
Tarkotuksena oli porata jo Leaderin Alpinaan reikä jarrulle, mutta jäi tekemättä. Luultavasti pidän tämän myös jarruttomana. Toisaalta ois näppärä porata reikä ennen maalausta. Tulis siistiä jälkeä. Tästä oon löytäny nihkeästi kokemuksia. En myöskään osaa sanoa yhtä paikkaa minne voisin marssia porauttamaan keulan.

Voi olla, että tämän projektin osahaalinta jää hetkeksi tauolle, kun innostuin speksaamaan 29eriä. Jos sen kasaisi sittenkin ensin valmiiksi ja kävisi lähempänä kesää tämän kimppuun uudemman kerran. Maalaus ja feissaus vois kuitenkin olla lähiajan puuhia.

oliko niin että sun keulassa ei ollu reikää takana? kinelleissähän sellainen kummittelee, ja siinä on kuin onkin ohjuria kerrassaan poraamiseen. käsivaralla ruuvinvääntimellä minä sen hyrskyttelin läpi, tuli vanua ja vähän alumiinihöntsää sieltä.

Eipä tässä ole, tai ei mun haarukassa ainakaan. Dodicilta pistivät ihan kuvalliset ohjeet miten reikä porataan, tosin normaalilla porakoneella. Jää kyllä itseltä tekemättä normikoneella, täytyy kiikuttaa haarukka johonkin mistä löytyy kunnon pylväsporakone.

Dodici tuli taloon.

http://farm9.staticflickr.com/8071/8360182397_488d74bfc8_z.jpg

Harmittaa melkeen maalata, kun noi Decalssit on niin nätit. Tai ei tietenkään harmita maalata, mutta tää on vaan sen alemyynnin hinta. Dodicilla on upeeta se, että värin saa aina valita mieleisekseen, ellei jostain syystä halua näitä perusvärejä eli mustaa, punasta tai vihreetä.

http://farm9.staticflickr.com/8491/8360185495_d9848b3560_z.jpg

maalauta mieluummin se vuoristohäksätin - toi vihree nimittäin ns. toimii. ja deksutkin on kivat. toki vaatii bläkk spexx…