Projekti: Dodici Gara

Otetaan revanssi.

Vanhan Gara MMXII:n tarina alla:

Ostin Dodici Garan tuossa kuukausi sitten, kun niitä oli myynnissä hyvällä hintaa Ebayssä. Kyseessä oli ilmeisesti CogHousen ylijäämämyynti tms. Totesin, että nyt on elämäni tilaisuus hommata kauan haaveissa ollut aluraami. Samalla aukeaisi ovet näiden katuratapyörien pariin.

Totesin, että tähän pyörään isketään kiinni suhteellisen laadukasta palikkaa sitä mukaa, kun hyviä hyödykkeitä sattuu kohdalle tulemaan. Tarkoituksena on kasata hauska, kaunis ja toimiva käyttöpyörä, jolla voi ajaa myös Malmilla 2015, jos kosmos suo.

Ei muuta kuin projektilanka pystyyn ja dokumentoimaan edistymisen askeleet.

Tällä hetkellä yllä oleva runko on tullissa. Haen sen sieltä pois heti, kun ehdin eli tammikuun toisella viikolla. Runkoa ostaessa väri ei ollut kriteereistä ensimmäinen. Syy on se, että eräs kaveri kelle rakensin pyörän viime kesänä on palveluksen velkaa ja saa käyttää taitojaan tähän runkoon. Tarkoituksena on poistaa rungosta maalit kokonaan ja maalauttaa haarukka mustaksi. Toisaalta mielessä on pyörinyt myös tumma tumma lila. Katsotaan nyt mihin päädytään.

Kaapista löytyy seuraavia osia, jotka päätyvät todennäköisesti tähän runkoon:

  • Sugino 75 kammet (170)
  • Sugino 75 ratas (46 t)
  • Campagnolo Centaur -keskiö
  • Thomson satulatolppa + stemmi

Ostoskoreista löytyy tällä hetkellä parit napa ja kiekkovaihdokit sekä Crank Brothersin ohjainlaakeri. Katostaan nyt minkä kohdalla painan “OSTA”-nappia.

Päivitetään lisää, kun osat löytävät kotiin asti.

Siisti projekti tulossa! Jos ostoskorissa on Crank Brothersin Cobalt ohjainlaakeri niin suosittelen vakavasti harkitsemaan sen ostamista. Menin CRC:n tarjouskoukkuun, koska hieno, halpa, laadukkaan näköinen jne. Vein osaavaan liikkeeseen asennettavaksi ja se sanoi poks. Googlailin ja huomasin etten ole ollut ainut. Mainitsivat liikkeessä tuhonneensa useita vastaavia. My 2cents.

laaturojekti. seurantaan.

ja aloita tosiaan heittämällä keulalle joko kingi tai cane creek 110, riippuen myös hyödynnetystä laakerityypistä. ohjainlaakereissa ehdottomasti ns. fit & forget on ykköskriteeri.

mitäs kiekkoa-juttua kelailuissa?

CB:n laakeri on aivan susi, älä osta. Asentaessa hajos alakuppi ja ajaessa ylempi eikä nyt muutenkaan ollut mikään kovin kehuttavan olonen laakeri. Kingistä vain hyvää kokemusta tähän mennessä.

Hauskaa, että näitä tulee lisää. Ylivoimainen hinta-laatu ja runko, joka parin vuoden ympärivuotisella ajokokemuksella jaksaa vieläkin yllättää monipuolisuudellaan.

saag1 - 22:55, 26.12.2012 » paljon tolle tulee hintaa verojen kans? kyyläsin täysin samaa raamia joku aika takaperin mut rupesin sit arpomaan noita tulleja..
Alv 23% & tulli 4,7%. Silti halpa tuolta Coghousen kautta.

Joo hyvältä kuulostaa muuten, mut tosiaan omakin cb sanoi poks yläfemman epun asennuksessa.

Jos laakerinkuppeja menee tuollasta tahtia onko kukaan saanu päähänsä mitata kontaktipintoja, eroavaisuuksia valmistajien välillä? CB noin yleensä kuiten on suunnilleen laadukkaan oloine, tai sitte brändääjät brändää ja minä uskon
edit: värille vahva säilytä

Jaahas, juu juu. Näiden kokemusten pohjalta en laita Crank Brothersin ohjainlaakeria tulemaan. Jos kyseisestä palikasta on pelkkiä huonoja kokemuksia, niin kaipa se jotain kertoo.

Ohjainlaakeriksi haussa on kirkas ja hyvä osanen. Kingi ja Cane Creek on vissiin hyviä, mutta ehkä on muitakin. Itellä on ollu käyttöpyörässä Tange Seikin kiinni puoltoista vuotta ja on varsin hyvä. Katoin nopeasti myös CRC:stä tätä (NC-17 Imperator 4-Ever).

Kiekoiksi haluan kirkasta ja matalaa. Luultavasti kehiksi tylsät, mutta toimivat Open Prot. Navoiksi Mavicia tai vastaavaa suhteellisen edukasta osaa. Renkaina lähes varmasti Gatorskin, koska erittäin hyvä valinta.

Rungon väri tulee vaihtumaan aivan satavarmasti. Tuo vihreä on miusta ihan hirvee ja saa todellakin mennä. Pitää siitä kyllä parit kuvat ottaa ennen sitä.

Tuolla Twitterissä käytiinkin taas keskustelua siitä mikä on tylsää ja mikä ei-tylsää pyöränrakentamista. Tässä projektissa itelle on tärkeintä saada aikaan pyörä mikä näyttää hyvältä ja toimii. Joskus aikanaan vaihdoin kaikki pyöräni quill-stemmillisistä aheadiin, koska se vaan pelaa omasta mielestä niin paljon paremmin. Ystäville rakentelen mieluusti yhä nättejä pyöriä sekalaisista osista, mutta omassa elämässä on menossa just nyt semmonen vaihe, että funktionaalinen, laadukas ja kaunis on se mikä kiinnostaa kokonaisuutena kaikkein eniten.

Jahka tämä pyörä ja uusi Leader ovat kasassa, niin suuntaan luultavasti katseeni jonkunlaiseen maasto/talvipyörään. Mutta ei mennä siihen tässä ketjussa. Loputontahan tämä rakentelu ja ajaminenkin loppujen lopuksi on.

Runkosetti maksoi posteineen, tulleineen ja veroineen alle 350 euroa. Koko paketin hinta jäänee alle tonniin.

Mulla on kolmessa pyörässä tuommonen CB Cobalt ja ei mitään ongelmia. Onhan ne vähän semmosia ei niin luottamusta herättävän olosia ja vaikeita asennettavia (ei meinaa millään lähtee suoraan), mutta minusta kuitenkin hintaansa nähden ihan ok. Ostan neljännenkin, jos niitä edelleen saa 6 yhden kingin hinnalla.

Itekki tilasin tälläsen tuolta coghousen ebaystä. Kauan sulla kesti tulla Suomeen toi runko? Oma ollut matkalla 20 päivää mut ei oo vielä näkyny.

bgis - 9:29, 27.12.2012 » Itekki tilasin tälläsen tuolta coghousen ebaystä. Kauan sulla kesti tulla Suomeen toi runko? Oma ollut matkalla 20 päivää mut ei oo vielä näkyny.
salettiin tullin persereiät panttaa sitä.

Eiks CB:n laakereissa oo joku oma asennusasia, muistaakseni semmoinen adapterikiekko koolin ja prassin valiin, muuten lohkeaa helposti reunasta.

JeeJee - 8:42, 27.12.2012 » Mulla on kolmessa pyörässä tuommonen CB Cobalt ja ei mitään ongelmia. Onhan ne vähän semmosia ei niin luottamusta herättävän olosia ja vaikeita asennettavia (ei meinaa millään lähtee suoraan), mutta minusta kuitenkin hintaansa nähden ihan ok. Ostan neljännenkin, jos niitä edelleen saa 6 yhden kingin hinnalla.
Sama.

summaisin asian niin että kun ohjainlaakeri on sellainen paska vaihdettava ettei mielellään huonoakaan laittais, cobaltin solvaaminen kaiketi perustuu siihen että nimenomaan samalla rahalla saisi helpomman asennettavan joka kaiketi kestäisikin sitten.

itse en tunne kys. tuotetta mutta suruvalittelut niille joilla on ollut ongelmia ja hyvää uutta vuotta ja mukavia kilometrejä niille joilla tuo on toistaiseksi toiminut moitteetta.

lisäisin vielä että käsittääkseni kaikki laakerit saa paskaksi asentamalla ne päin vittua valmistelemattomaan putkeen. tehän ette tietenkään tällaista virhettä tekisi enkä implikoi että näin on käynyt vaikka haluaisittekin alkaa mussuttamaan aiheesta.

Erik - 3:40, 27.12.2012 » Kiekoiksi haluan kirkasta ja matalaa. Luultavasti kehiksi tylsät, mutta toimivat Open Prot. Navoiksi [i]Mavicia[/i] tai vastaavaa suhteellisen edukasta osaa.
excusez-moi?

ja minusta open pro:n hinta-laatu-suhde ei yllä esim. velocityn kehien tasolle. myös h+sonin matalat voisi toimia, ja onhan noita muitakin…

kid_scientifik - 15:28, 27.12.2012 »
Erik - 3:40, 27.12.2012 » Kiekoiksi haluan kirkasta ja matalaa. Luultavasti kehiksi tylsät, mutta toimivat Open Prot. Navoiksi [i]Mavicia[/i] tai vastaavaa suhteellisen edukasta osaa.
excusez-moi? ja minusta open pro:n [b]hinta-laatu-suhde[/b] ei yllä esim. velocityn kehien tasolle. myös [b]h+sonin[/b] matalat voisi toimia, ja onhan noita muitakin..
http://gifwall.net/gif/gw-assburger-ezrpgw.gif

^menisitkö esim. ns. vittuun mukahauskapätemästä.

e. yli viiden kybän hintahaarukassa löytyy parempia kehiä kuin kiinamavicit

open prot on ihan paskat kehät. T turun puliukkokatujaosto

Suhteellisen edukkaat - tai itse asiassa ihan minkä hintaiset vaan - Mavicin ratanavat kiinnostaa ja saa vinkata mullekin kiitos.