Keulatopikki

Suositelkaas jotain suoraa SSCX-henkistä 1 1/8 teräskeulaa, johon saisi canti-jarrut ja jotkut 32mm kumit kivasti mahtumaan.

1 1/8 suora ruoto
395 a-c
Kuitua (ei merkitöntä eBay/aliexpress)
Flat- tai postmount
Joku 42mm rengastilaa

Mikä ja mistä?

Jou jaksaisko joku Clydesdale-haarukan omistaja yrittää mitata haarukastaan a-c:tä ja rakea? Jos koittais talven mittaan röyhkeästi plagioida ja käräyttää itte mokoman kasaan.

PM tai public

Se raken mittaaminen ei ookaan ihan helppo homma.

Ite laskisin AC:n vaan silleen, että lisäisin sen alkuperäisen keulan AC:hen alkuperäisen kiekon säteen ja 20" kiekon säteen erotuksen, ni säilyis alkuperäinen keulakulma.

^+1, mutta luulen että kannattaa käyttää Clydesdale keulan speksejä myös referensseinä

Lattaraudasta tuplakruunu <3

Mittaaminen helppoa mut se jaksaminen. Keulan irroitus ja kiinni jigiin tai sit äheltää tasaisella pinnalla. Kiitollinen olisin kyllä.

A-c melkein helppo laskea mutta rake kiinnostaa. Ei mitään havaintoa pitääkö lisätä vai vähentää. Ehkä se jollain geolaskurilla hahmottuu jos a-c tiedossa. Pitää vaan trailin suht samana.

Vähentäähän sitä pitää, koska pienempi kiekko vie etunapaa ohjausakselia pitkin kauemmaksi. Tämä pitää kompensoida raken lyhentämisellä, jotta traili pysyy samana.

Tarkalleen ottaen siitä pitää vähentää kiekon säteen muutos kertaa keulakulman komplementin sini. Sanokaa mun sanoneen

Rakean ja kiekkokoon muutoksen takia toi aaceen laskeminen on kans periaatteessa vähän monimutkasempaa, kuin yllä on esitetty, mutta tuskin siihen usean millin heittoa tulee

edit: lasku tarkistettu, kyllä se noin menee

mankkis - 13:21, 27.11.2020 » Mittaaminen helppoa mut se jaksaminen. Keulan irroitus ja kiinni jigiin tai sit äheltää tasaisella pinnalla. Kiitollinen olisin kyllä. A-c melkein helppo laskea mutta rake kiinnostaa. Ei mitään havaintoa pitääkö lisätä vai vähentää. Ehkä se jollain geolaskurilla hahmottuu jos a-c tiedossa. Pitää vaan trailin suht samana.
Ajotuntuman perusteella sanoisin, et trailia on kyl melko vähän tossa. Niinku pitääkin olla, kun siihen tulee painoa päälle.

Ei se raken mittaaminen kotikonstein ihan pelkästä jaksamisesta kiinni oo. Pitäis tosiaan saada se ruotoputki johonki suoralle pinnalle ja sit vielä haarukanpäät linjaan.

Einon aivotuksista en ihan ymmärrä, että mihin pyritään.

siis tästä kun ratkaiset x:n sekä r0:n että r1:n suhteen, merkitset nämä yhtäsuuriksi ja ratkaiset siitä r1:n, niin päädyt edellisessä viestissä antamaani kaavaan

Tietty kaikki perustuu tässä siihen että traili säilyy samana. Jos sitä haluaa muuttaa lastattuna ajamisen tuntumaa parantaakseen niin sitten en tiedä

ja ennenkun sanotte mua autistiks niin laskin tän omaa minicargo projektiani varten enkä päteäkseni

Juu, en sinällään kyseenalaistanut sitä sun kaavaa, mutta nyt kun tuli puheeksi: Eiks sen poikkeaman, eli offsetin eli raken, pitäis olla suorassa kulmassa suhteessa tohon navan kohdalta vedettyyn pystysuoraan linjaan, eikä tohon ohjauskulmasta vedettyyn linjaan?

Edit: mietin vähä tarkemmin. Kyllähän se poikkeama on nimenomaan poikkeama siitä ohjauskulman linjasta, eli ihan oikeaan suuntaan ne sun suorat kulmat on.

ein0.0 - 15:21, 27.11.2020 » siis tästä kun ratkaiset x:n sekä r0:n että r1:n suhteen, merkitset nämä yhtäsuuriksi ja ratkaiset siitä r1:n, niin päädyt edellisessä viestissä antamaani kaavaan Tietty kaikki perustuu tässä siihen että traili säilyy samana. Jos sitä haluaa muuttaa lastattuna ajamisen tuntumaa parantaakseen niin sitten en tiedä ja ennenkun sanotte mua autistiks niin laskin tän omaa minicargo projektiani varten enkä päteäkseni https://i.imgur.com/f3zAuAS.jpg
joko matikantentti meni läpi :D

Oispa tuhmatassu neuvomassa.

Onneks ei oo hittoku forkal voi nykyään jopa hengata

NKOTB - 11:43, 27.11.2020 » https://media.theradavist.com/uploads/2020/04/IMG_0716.jpg?w=1400&quality=75 Lattaraudasta tuplakruunu <3
oisko kruunuosastosta parempia kuvia

Onkohan tollasten bulkkiteräskeulojen välillä merkittävää eroa rakenteessa vai vedelläänköhän tehtaalla vaan erilaisia korvakkeita samaan aihioon? Meinaan vaan et ois varmaan kustannustehokkaampaa noin…

Stragglerin vs. Disc Truckerin keulojen välillä arpovana tällainen legenda kiinnostaa, et kenellä hajonnu ja mimmosessa käytössä? DT:n keula on kuitenkin 150g kevyempi. :thinking_cat:

Meikällä on hajonnut mutta oli siitä hiljaa koska ajattelin että oli sattumaa.


Mutta toisella lähetillä hajosi kanssa niin ajattelen että tämä ei ole mikään sattuma silloin enään.

1 Like

Mistään mitään ymmärtämättömänä: hajosko se toinenkin keula tosta samasta kohtaa eli korvakkeen hitsauskohdan yläpuolelta?

Kertokaas viisaammat miten noi metallin hitsausriskit menee? Meneekö se putki jotenkin hauraammaksi tosta sauman läheltä kun yks pätkä on hurjasti kuumempi kuin toinen kohta.

Toinen hajosi kans samasta kohdasta.