pk-seudun kommuutti-info

rauhallista ajoa ja kestävät kumit, kyllä se siitä

Laitoin tänään maanantaina 10.3.2014 Espoon palautesivujen kautta hämmästelyä puutteellisesta hiekoituksenpoiston aloittamisen harkitsemisen suunnittelusta.
Tässä vastaus, jonka sain kiitettävän nopeasti. Sisältöä emme kiitä ™

====================================================================
Kiitos viestistä, joka koski hiekoitussepelin poistamista

Hiekoitussepelin kerääminen on aloitettu ajoradoilta katupölyhaittojen ehkäisemiseksi.
Katupölyn terveyshaitat ovat merkittäviä, lisätietoa voi etsiä mm. www.redust.fi -sivustolta. Katupöly leviää hengitysilmaan eniten ajoradoilta, joissa liikennevirta nostaa pölyn kadun pinnalta ylös. Kevyen liikenteen väylillä pölyäminen ei ole niin suuri ongelma.
Kelien kuivuessa priorisoimme kalustomme puhdistamaan ajoratoja pölyämisen vähentämiseksi. Kyseessä ei ole autoilijoiden paapomista, vaan suurempien terveyshaittojen ennaltaehkäisyä.
Kevyenliikenteen väylillä suurin riski on liukastumistapaturmat, joita pyrimme ehkäisemään hiekoituksella. Hiekoitusta ei kannata puhdistaa kevyenliikenteen väyliltä vielä kokonaan, sillä maaliskuun aikana on todennäköistä, että liukkautta tulee vielä esiintymään.

Hiukan vielä malttia sillä ei enää mene pitkään kun kevyenliikenteen väylien puhdistaminen aloitetaan.

Tekninen keskus
Asiakaspalvelu
09-816 25100

https://easiointi.espoo.fi/eFeedback/fi/View/21514
Palautetyyppi: Kadut, tiet, torit ja liikenne
Aihe: Kunnossapito

=====================================================================

Onko 110-tie Espoon suuntaan missä kunnossa? KLV:t siis. Mahdollisesti vielä jos jollain on hajua Lippajärven suunnalle tms haarautuvista pätkistä niin sen parempi. Myös radanvarsi kiinnostaa, mutta se on varmaan aika puhdas?
Fiksisliksilenkki ajatuksissa ja tuolla ei ainakaan eksyisi.

Radanvarsi oli lähes hiekaton, Espoon puolella sivusuuntaan lähtevät pyörätiet vielä sepeliä.

Töölö-Pasila välillä oli tänään kadut aika lailla jäässä, eli sliksimiesten kannattaa ottaa mutkissa vähän iisimmin.

kehä I sisällä oli tänään vähän liukkautta ainakin aamusta, mutta ei mitään yllättävää kuitenkaan. liukkautta oli siis paikoissa missä nyt saattoi olettaakin olevan.

malttia ja ajatus mukana.

durano oli ihan passeli rengasvalinta

Juuri nyt voi olla viimeiset hetket nauttia parhaista talviajosuhteista tänä keväänä. Yhtäaikaa märkää, raskasta, lumista, jäistä ja paikoitellen todella liukasta. Lisäksi hyvä vastatuuli jos suunta on oikea. Menkää ja nauttikaa, huomenna voi olla myöhäistä!

zykkeli - 8:26, 19.3.2014 » durano oli ihan passeli rengasvalinta
25 edessä ja 28 takana, damn straight!

Lits läts. Muutamassa paikassa oli kyllä krossirenkaista vielä hyötyä aamulla. Loppupäivästä ei varmaan niinkään.

Viikintien sorat lakaistu alkuviikosta ja hetken ehti olla blissintapaista pitkän rospuuton jälkeen.

Nyt oli sitten bussipysäkkien sorat vedetty painepesurilla suoraan pyörätielle!

aika bliss aamu! parissa paikassa vielä Hml-väylän&vanhan tien varressa sepeliä, mutta pitkälti kaikki poissa. Aurinkokin paistaa.

Harmi, että tuonne Klaukkala - Tuusula - Hyrylä - Kerava suuntiin on vielä aika sepelipainotteiset väylät ja likaiset ajoradat.

Joko Kehä 3 kelvit on putsattu välillä Hml-väylä - Bodom?

voin tuon Hml-väylän päädyn lähdön tsekata tänään kotiin palaillessa jos vaan muistan. Aika hyvin tuolla on putsattu noin yleisesti.

Ainkin viime viikon oli vielä kevyesti sepeliä, mutta lakaisevat oletettavasti hetkenä minä hyvänsä. Eikä sitä niin paljon sielä ole.

Malmilla lasia melkeen joka paikassa sekä monttuja auki. Muutenkin huono reitti ajaa läpi.

https://googledrive.com/host/0B82PKadI_q7dVnkzRERMcll0Tzg/malmi.PNG

Mistä palvelusta voi kätevästi katsoa pyöräilyreittejä? Google ei näytä lyhyintä reittiä, oletan että johtuu siitä kun reitillä ei ole pyörätietä. Fonectalla ei kuitenkaan voi hakea pyöräilyreittejä, vaan ehdottaa sitten autoteitä vain.

Hakusessa on siis kiva retkeilyreitti Espoosta (vaikka sitten Kauklahdesta) Lohjalle päin ja olin ajatellut että Lapinkyläntietä oltais päästy kivasti. Nyt iski epävarmuus, kun Google ei sitä listaa vaihtoehdoksi.
http://imageshack.com/a/img829/326/xhre.jpg

Järkkäilen työporukalle siis pyöräretkeä ja Lohjalla olisi pari vuokrattavaa mökkiä. Reitti ei voi kuitenkaan olla mikään tajuttoman vaativa, sillä kaikki osallistujat eivät ole mitään superkuntoisia (niin, siis itseni mukaanlukien). Enemmän sellasta sunnuntaipyöräilyä ollaan näillä retkillä harrasteltu.

Jos jollain tulee jotain muita hyviä idiksiä, mihin voisimme suunnata, niin saa ehdottaa! Jonain vuosina ollaan tehty yönyli reissuja ja joskus vaan ajettu johonkin kivaan paikkaan ja illemmalla kotiin. Jos ollaan tehty yönyli reissu, niin sillon kilsoja saa tulla enemmänkin, mutta yhden illan reissun maksimi pituus kyllä jotain 90 km tms.

Tuo reitti Espoosta Siuntioon ainakin on ihan mukavaa maantietä. Ei siellä ole liikennettä nimeksikään ja mukavat maalaismaisemat.
On tullu jokunen kerta poljettua Veikkolasta siuntioon tuota Evitskogintietä.
Muutama pidempi nousu on, muttei mitään mahottomia. Suosittelen! Viinipajakin matkan varrella.

Helsingin Olumppiaterminaalin tienoo menee kesäksi raiskioksi.

Tiedote Olumppiaterminaalin liikennejärjestelyistä

Suora linkki PDF-karttaan tilapäisjärjestelyistä

Hämeenlinnanväylän itäpuoli, ihan vähän matkaa Martinkyläntiestä keskustaan päin: melko nasty kuoppa/painauma, jota ei välttämättä huomaa jos ei hoksaa katsoa ja tulee TÄYSII. Kerran jo ehdin ottaa siitä vähemmän hallitun hyppyriefektin ja tänään uusiksi - ja tänään sen lisäksi osui eturengas alastulossa “hyväkuntoisen” asfaltin railoon ja meinasin pannuttaa varsin mallikkaasti.

About tässä kohtaa siis.

Tää on ollu musta vielä pahempi. Samalla tiellä vähän ennen Vaskivuorentietä. Varsinkin ku tulee keskustasta ja tossa näkyy toi kuoppa joka on kummun takana piilossa.