pk-seudun kommuutti-info

tämä on tarpeellinen lanka. postaa tänne ajantasaista tietoa seuraavista aiheista polkupyöräilyn näkökulmasta pk-seudun alueella:

*tietyöt ym. erityisjärjestelyt

*auraus-/liukkaus-/lumitilanneinfot

*reittikyselyt ja opastukset

*muut aihealueen huomiot, kuten nastailkivalta, yllättävät kuopat ym.

karttalinkit helpottavat hahmotusta, mutta myös pelkkä pikarapsa tien päältä toimii.

ttmy - 7:13, 19.10.2012 » Kauniaisissa Ersintien / Espoon rajan puolelta Ristihaantien välinen yhteys on auki. Ainakin tällä hetkellä iltaisin todella vähän autoja, joten ajorataa pääsee sujuvasti, myös KLV löytyy molemmin puolin. Tämä ihan vinkkinä talvicommuuttia ajatellen. Se Kauniaisten Thurmanin puiston läpi kulkeva yhteys on ainakin Espoon puolelta talvisin gauheassa kunnossa (auraamaton, kuoppainen). [Openstreetmap näkymä Espoon Ymmerstaan](http://www.openstreetmap.org/?lat=60.2072238922119&lon=24.7137451171875&zoom=16) (tm) Ps. Vai olisiko näille vinkeille joku muu lanka? "Post your commute" ei oikein tuntunut järkevältä.

noista yllättävistä tiekuopista tai muuten vaan paskotusta asfaltista, johon etukiekko mukavasti muljahtaa ja saa aikaan ruhtinaalliset pannut (esim. tamä kuoppa täällä: näin )

voi vaikuttaa ilmoittamalla niistä kaikista esimerkiksi tänne: http://www.hel.fi/hki/hkr/fi/ajankohtaista/asukaskyselyt_1012

Käynnissä olevat työt Helsingin kaupungin paikkatietopalvelussa. Symbolia klikkaamalla homman nimi ja ajankohta. Ei toki tietoa poikkeusjärjestelyistä tms.

Ja aurauksestahan oli kans tulossa joku reaaliaikaisseuranta, mutta sitä ei kai oo vielä avattu?

^Helsingin kaupungin nettisivut + Applen tietoturvakuviot = VMP

Paras reitti Kasarmintorilta Malmintorille?

Johi - 14:02, 19.10.2012 » Paras reitti Kasarmintorilta Malmintorille?
Säädä itses steissille, siitä radanvartta Käpylään ja siitä edelleen radanvartta Malmille.
konkeli - 14:27, 19.10.2012 »
Johi - 14:02, 19.10.2012 » Paras reitti Kasarmintorilta Malmintorille?
Säädä itses steissille, siitä radanvartta Käpylään ja siitä edelleen radanvartta Malmille.
Mä ehkä oikoisin ja vetäisin Hämeentielle ja sieltä Kustaa Vaasantietä aina Koskelaan asti. Siitä sitten jokivartta Savelaan ja Puksuun jne. Tai jos haluaa välttää soratiet niin jo Kumpulassa sivuun ja Käpyläntien ja Oulunkyläntien kautta radanvarteen.

^ Tuo Joenvarsi Pikkukosken ohi ja Savelassa takaisin radalle on oma reittini myös. Aiheeseen liittyen, juuri ennen Pikkukoskea kaupungista päin tultaessa, siinä missä hiekkatie kohtaa Pikkukosken tien kääntöpaikan, on pahat veden valuman tekemät urat. Alue on valaistu, mutta ko. urat jäävät juuri sopivasti kuusten varjoon. Pannut meinasi tulla.

keskuspuistossa on metsäläntien alikulkusillan kohdalla melkonen mylläys, olkaa varovaisia siinä!

Tappajasepeli vastaan T-serv, 2-0

No nyt Kauniaisissakin on opittu mistä saa kunnon tappajasepeliä. Neljän metrin matkalla MOLEMMAT renkaat puhki, mukana vain yksi varasisuri. Ja tämä tapahtui siis siellä hetkeä aikaisemmin mainostamallani Ersintiellä, eli Kauniaisten puolella. Ärh.

Ensiviikolla varmaan jotain muuta kumia alle, en vaan viitsisi vielä Maravinttereitä, niiden pistosuojaus kestäisi VÄHÄN paremmin.

vink vink.

Erityisesti kosteilla keleillä ja sepelin aikaan kannattaa rengaat käydä kerran viikossa läpi ja sneppailla kuvioon tarttuneet kivet ja muut roskat pois, etteivät kaivaudu kudoksen läpi sisuriin.

NWO HAVAINTOJA:

  • lätäköt rupee oleen jäässä ympäri vuorokauden
  • sepelit levällään ainakin vartiokylästä viikin kautta pasilaan mentäessä, toistaiseksi ei flatteja
  • kosteutta siirtävä kohtalainen tekninen kerrasto & merinoa ostoslistalle
  • mun mash-synkronoitu pusakka ei pidä tuulta, viimaa tai mitä ikinä ollenkaan.

Tein eilen päivällä Espoon kaupungille aika vittuuntuneen ilmoituksen Viherlaakson taksitolpan kohdalla olevasta tietyöstä, jonka seurauksena siinä on ollut yli kuukauden päivät 5cm korkuinen terävä asfaltin reuna koko väylän leveydeltä. Joku oli tehnyt samasta asiasta ilmoituksen kaksi viikkoa sitten, eikä homma ollut edennyt mihinkään. Tänään klo 11:00 siinä oli uunituore asfaltti päällä.

Tein myös eilen päivällä kohteliaan ilmoituksen siitä, että Turuntiellä Rastaalantien ja Kilonkartanontien välissä ei ole ainoatakaan katuvaloa palamassa KLV:llä eikä ajoradalla. Tänään klo 11:00 siinä oli Destian miehet korjaamassa valoja.

Power to the people. Näistä kannattaa ilmoitella.

1 Like

Espoonlahti-Kirkkonummi (Jorvas) väylä talvikuljettavassa kunnossa.

Tuosta pääsee nyt tammikuussa 2013, kantatie51-motarin Espoonlahti-Sundsbergin risteys -väli on jo laatukunnossa (asfaltti/KLV), ja Sundsberg - Jorvas välillä on tällä hetkellä sorapintainen paikallistie, joka muuttunee asfalttipintaiseksi kesemmällä. Hyvin aurattu, pikkasen näkyy soraa siellätäällä.

nostetaanpas tätä nyt vaikka palvelemaan kevään odottajia.

Hämeenlinnanväylän varren klv pitkälti jäätikkövapaata aluetta Kehä I lähtein kohti pohjoista. Sepeliä sitten sitäkin enemmän.

Keskuspuisto aamuisin ihan ok kunnossa välillä Pitkäkoski - Laakso, mutta aika liejua iltapäivälle mentäessä.

edit. Mutta se kehä I alitus on sitten paha ja käytännössä ajamaton paikka. Pirkkolasta päin tulijat siis varokaa sillä on aivan peilijäätä se mäki.

Jatketaan:

  • Pirkkolantien ajorata Suursuon (tunnettu yleisemmin Maunulan) ostarin kohdalla pohjoiseen päin mentäessä on täynnä isoja reikiä.
  • Teollisuuskadun Pasilan pään kelvillä myös meilkoisia monttuja, joita ei ole erityisemmin merkitty. Voi yllättää pimeässä ajeltuna.
  • Pyörätien jatkeella Hakaniemenkadun ja -rannan liittymässä on kanssa ikävä reikä juuri siinä missä pyörällä pitäisi mennä. Aika käärmeenpuremaosastoa, jos on löysemmät paineet.

@Rakennusvirasto
Katujen kevätpesu siirtyy. Odotamme yöpakkasten loppumista, sillä emme aio muuttaa katuja luistinradoiksi lotraamalla vedellä pakkasessa.

Päivälläkö niitä,sitten ei voi pestä? Ja mitä luistinratoihin tulee niin eiköhän niitä ole muutenkin ollut ihan riittämiin joten pari tehtyä jäätikköä ei paljon tässä konkassa tunnu.

Soitin juuri Espoon kaupungin katualueiden päivystykseen, tai ties minne, ja annoin palautetta S-marketin työmaan katuolosuhteista Kilossa.

Kyseessä on Kutojantien/ Nihtisillantien risteyksessä oleva S-marketin (Prisma?) työmaa, joka on levittänyt gauheaa louhetta kelville. Asiaa ei yhtään helpota, että myös Nihtisillantien toisella puolella on alkamassa toinen työmaa, joka myös touhukkaasti levittää shaissea tielle. S-marketin työmaa on lisäksi vallannut kelvin kokonaan bussipysäkin kohdalla, jolloin pyöräilijä joutuu kiertämään bussipysäkin ajoradan puolelta, ja ajamaan mutaista nurmea pitkin. Kyseenalaistin kaupungin kontaktille, josko kadunvuokraussopimus on mahdollistanut tämänkaltaisen toiminnan.

Ja samaan syssyyn pyysin heitä hoitamaan myös 100 metrin päässä olevan Nihtisillan / Kauniaisten välisen työmaan pyörä-kiertotiet kuntoon, sinne avattiin muutama päivä sitten kiertoreitti Kutojankulman kautta, joka myöskin päätyy kamalaan louhikkoon.

Karttalinkki, Nihtisillantie / Kutojantie