Projekti: Kaisei 8630R (Vivalo)

Tota mistä ne löyty?


Pitkäaikainen metskaus tuotti jälleen siis tulosta. Halvatkin olivat:)

Hieman edistystä tähänkin taas. Pelagon varastomyyjäisistä tarttui käteen sellaset Pelagon omat kiiltävät vanteet. Aluksi ajattelin H sonin TB14 vanteita tähän, mutta menevät ne nuokin kun värihän on oikea. Kiiltävä.
Hieman siis vanteen leveys väheni ja paino lisääntyi, mutta tulipahan tuettua kotimaista liikettä:)
http://img833.imageshack.us/img833/5963/746213679461e95846d4c.jpg
Kasaillaan kun ehditään ja on varaa ostaa puolat…

Peebeepeet? Ikävä, että talvi tulee, mutta onpahan aikaa metskailla ja rakennella.

waldemaar - 19:29, 29.11.2012 » Peebeepeet? Ikävä, että talvi tulee, mutta onpahan aikaa metskailla ja rakennella.
Niitäkin ajattelin, mutta ei ollut Pelagolla valikoimissa ja tilaaminen ei oikeastaan kiinnostanut. Mitat tässä on melkolailla samat kun PBP:ssä, mutta painavat 80g (530g) enemmän per vanne joka tietenkin on hieman harmillista, mutta elämä on.

Kiitos Jaskalle vanteen ERD:in sekä napojen mittojen mittaamisesta! Nyt siis päästään tilailemaan tähän tarvittavat puolat. Ennen tilausta kuitenkin täytyy vielä varmistaa, että menisi kerralla oikein;

Takana vetopuolelle laskuri näyttää 294.7mm pinnaa, joten “oikea” valinta tässä tapauksessa siis 294mm?
Takana ei vedon puolelle laskuri näyttää 296.1mm, joten tänne sitten otetaan 296 millistä.

Valitettavasti 4x puolaus jää tekemättä, koska vaatisi jotain 300 - 302 millistä pinnaa eikä niitä löydy CNC:stä eikä Roseltakaan. Starbikellä tosin näyttäisi olevan, mutta ovat kyllä hieman kalliimmatkin. Ehkä siis ei tällä kertaa.

LRM - 20:48, 28.12.2012 » Takana vetopuolelle laskuri näyttää 294.7mm pinnaa, joten "oikea" valinta tässä tapauksessa siis 294mm? Takana ei vedon puolelle laskuri näyttää 296.1mm, joten tänne sitten otetaan 296 millistä.
Aivan oikein.

Nämäkin rahat piti laittaa kaksysin kokoamiseen, mutta puoli läpällä tehty tarjous sitten hyväksyttiin toisista akseleista sekä kammista. Tähän on nyt sitten tulossa DA FC-7600 kammet sekä toiset akselit jotka pääsevät viilan alle. Muistaakseni on ollut jossain puhetta, että noiden kampien pinnoite lähtee irti vain hiomalla eikä esim. kodin putkari niihin tehoa?

Pinnat on myös matkalla ja kiekoista itse asiassa tuleekin varmaan yllättävän “kevyet”. Navat painoivat lukkorenkaan kanssa jotakin vähän päälle 400 grammaa kun ne eilen punnitsin. Kiekosetille tulee painoa about 1950 grammaa, joten vähän lihavahkot ovat, mutta samapa tuo. Ilman muttereita siis. Ei tämä kevennys prokkis olekkaan.

Nyt jää tämän speksaaminen vähemälle kun suurimmat osat jo löytyvätkin lähes kaikki. Pienempiä juttuja sitten ostellaan lähempänä kevättä. Kuvia kyllä lisäilen sitä mukaan kun jotain edistystä tapahtuu.

siitä tulee hieeno

http://img29.imageshack.us/img29/8991/kuvaz.jpg
Kunhan fiilistelen. Onneks kevääseen on vielä aikaa, niin saa tämänkin siihen mennessä kasattua. Kuten aiemminkin jo mainittu, että tolppaahan tässä tulee jäämään näkyviin melko vähän ja ei toi Concorin korkeahko profiili kyllä helpota yhtään. Flite tai joku sellanen vois toimia. Täytyy katella näitä satula juttuja sitten keväämmällä. Ajamallahan tämäkin sitten selviää.

Saddle-To-Bar droppiahan tuolla riserilla ei kamalasti tule ja oikeastaan sitä saisi ehkä olla vähän enemmänkin. Uskoisin näin. Jaguarillahan sitä tuohon saisi helposti lisää. Mikä mahtaisi olla sopiva pituus jos tuo nykyinen on 90 millinen? Jaguarin jyrkkä kulmahan kuitenkin syö varmaan vähän pituutta. Tällöin tuo nykyinen stemmi jäisi dropille jolle tuo satula-tanko pudotus on riittävä.

  • Puolat siis matkalla.
  • Kammet sekä toiset akselit maksettuna.
    Suhteellisen hyvässä vaiheessa siis palojen kanssa.

Akselit kannattaa vedellä varmaan ihan viilalla about samanlaisiksi kuin nämäkin: (?)

Ei sitä tolppaa tarvitse enemmän näkyäkään. Ota mallia keirin kuvioista älä hipsterimuussajapelleistä joilla liian pienet rungot ja metrin tolppa. Olettaen että stemmi on Pearl ei saman mittaisen jaquarin kanssa juurikaan eroa tunne siinä pituudessa. Satula kannattaa valita juuri sen mukaan mikä omalle perseelle on mukava myös ajella. Kashimax, Ariake tai Fujitahan tuohon tietenkin “kuuluisi”. Ja…olisit vaan tilannut oikean kokoiset akselit Reneltä ei tartteisi viilailla ja arpoa.

Nojoo, olet kyllä aivan oikeassa. Stemmi tuossa tällä hetkellä on 600ax, mutta täytyy pistää tuo Jaguar vielä korvan taakse pohdintaan. Tietenkin ostamalla valmiit akselit olisi päässyt helpoimmalla, mutta tein itse hikoilin ja säästin.
Takapää istuu nyt paikoileen: (Ei se täydellinen ole, mutta toimii)
http://img819.imageshack.us/img819/856/kuvakc.jpg

Siis itse viilatuissa akseleissa ei ole mitään vikaa. Miksi ostaa erikseen NJS-fits akselit?

miglos - 15:41, 5.1.2013 » Siis itse viilatuissa akseleissa ei ole mitään vikaa. Miksi ostaa erikseen NJS-fits akselit?
Eipä mun mielestä kyllä oikein mitään, mutta myönnän sen, että jos mulla olisi oikeesti ylimääräistä rahaa, niin olisin mä sellaset ostanut.

No nythän ne kamat tietenkin makaa tullipostissa. Netissähän ton ilmotuksen tekee helposti, mutta paketti lähetetään sen jälkeen automaattisesti omaan lähipostiin → En saa kamoja vielä huomenna. Eihän näilä kiire ole, mutta viikonloppuna olisi kuitenkin aikaa kiillottaa noita.

Mitäs tonne tullipostiin pitää ottaa messiin mikäli menee paikanpäälle noutamaan? Kuitti ostoksesta tietenkin ja henkkarit, mutta tarviiko tuotteiden TARIC-koodit myös vai kattooko ne sen siellä sitten?

Pienen etsinnän jälkeen koodit löyty täältä helposti, mikäli ovat siis oikeat:

Henkkarit hyvä ottaa ja PayPal tositteet voi lähettää ennakkoon sähköpostillakin jos käyt hakee. Mitään koodeja ei tarvitse.

dpstyles - 22:28, 10.1.2013 » Henkkarit hyvä ottaa ja PayPal tositteet voi lähettää ennakkoon sähköpostillakin jos käyt hakee. Mitään koodeja ei tarvitse.
Hyvä tietää, jos huomenna ehtisi hakea. Viimeks kun piti jotain maksella, niin tosiaan tein ton netissä, mut nyt vois yrittää ehtiä vaikka hakemaankin.

http://imageshack.us/a/img823/1194/kuvav.jpg
Kammet alustavasti kiillotetut. Säästin ja ostin halvimmat mahdolliset keirin raiskatut mitä löysin, joten kunto läheltä yytsittynä vähän niin ja näin, mutta kun ei ihmettele senttien päästä niin hyvät ne ovat. Ei tämä näyttely pyörä ole, vaan ihan rehelliseen ajoon tulossa, joten ei sen puoleen v*ttuakaan väliä.
Rattaaksi D-A:n oma vai Sugino ZEN?

yleensä valkkaisin zenin mut ehkä pyörän lookseihin sopis paremmin vintagempi D-A…

Todella nopea ja paska laatuinen känny räpsy;
http://img69.imageshack.us/img69/4207/kuvag.jpg

Voi kyllä. Toimii.