Projekti: Kaisei 8630R (Vivalo)

janoisellahan on jotkut leimatut d-a navat myynnissä.

http://img17.imageshack.us/img17/5172/catalogy.jpg
´93 catalogista.

Hyvässä kunnossa ovat ainakin päällisin puolin ja herkät. Vielä en oo ehtinyt kurkata sisälle. Janoisen navat harkinnassa kyllä, jos näistä tulen luopumaan.

DA-ansa?

Väittäisin että tuossa '93 luettelon kuvassa on muutama virhe. Kuvaan on eksynyt 7400 keskiö ja 7710 navat.

Mut jos oikeesti oot löytäny parin pre-7710-introduction matalalaippaset navat niin voin tarjota niistä vähän enemmänkin kuin kaks kybää. Lisää todisteita olisi silti mukava nähdä.

Edit. Yes, but what is the difference… actually? Hieno siitä tulee joka tapauksessa.

Noihin kannattaa ostaa sut da:n omat mutterit jos ei jostain syystä kuulunut kauppaan.

En mä mitään tiedä näistä, mutta kuvan perusteella noi eivät kyllä vaikuta omaan silmään 7710 navoille. Luettelon oikeellisuuten en uskalla sanoa miään, mutta en ole kyllä myöskään koskaan törmännyt 7600 mataliin napoihin.

Laita noista kuvia lisää. Ihmetellään “mysteeriä”

dpstyles - 18:31, 14.11.2012 » Noihin kannattaa ostaa sut da:n omat mutterit jos ei jostain syystä kuulunut kauppaan.
Kyllä noihin tuli ne omat mutterit mukaan, mutta jäivät pois kuvasta. Onko tälle muuten jotain erityistä syytä?
Rumu - 19:34, 14.11.2012 » En mä mitään tiedä näistä, mutta kuvan perusteella noi eivät kyllä vaikuta omaan silmään 7710 navoille. Luettelon oikeellisuuten en uskalla sanoa miään, mutta en ole kyllä myöskään koskaan törmännyt 7600 mataliin napoihin. Laita noista kuvia lisää. Ihmetellään "mysteeriä"
Voin kyllä yrittää napsia tänään tai huomenna vielä hieman parempia kuvia noista.
mankkis - 18:09, 14.11.2012 » Väittäisin että tuossa '93 luettelon kuvassa on muutama virhe. Kuvaan on eksynyt 7400 keskiö ja 7710 navat.

Mut jos oikeesti oot löytäny parin pre-7710-introduction matalalaippaset navat niin voin tarjota niistä vähän enemmänkin kuin kaks kybää. Lisää todisteita olisi silti mukava nähdä.

Edit. Yes, but what is the difference… actually? Hieno siitä tulee joka tapauksessa.

Tohon katalogin oikeellisuuteen en kyllä oikeasti uskalla ottaa kantaa, kun en oikeasti tiedä. Keskiö kyllä näyttää tosiaan 7400 kupeille. Matalat navat taas tosin ei näytä 7710:eille, ainakaan mun silmään.

Eihän tolla nyt oikeasti oo mitään merkitystä. Kiekot niistä tulee oli siellä mitkä navat tahansa. Leimalla tai ei, 7710 vaiko sitten 7600 tai mitä ikinä.

Tässä vielä kuva tosta uudemmasta luettelosta:
http://img696.imageshack.us/img696/8065/catalogg.png
Mun silmään tai päähän en kyllä näe tai saa mahtumaan sitä, että olisivat samat navat. Takanapa vaan rehellisesti sanottuna näyttää mun mielestä erilaiselta. Etunapa kyllä näyttää identtiseltä.

juu ei nuo samata kyllä ole kuin tässä alemmassa kuvassa. Laitapa vaikka spostilla kuvat Renelle Track Supermarketiin.

dpstyles - 22:30, 14.11.2012 » juu ei nuo samata kyllä ole kuin tässä alemmassa kuvassa. Laitapa vaikka spostilla kuvat Renelle Track Supermarketiin.
Loistava idea! Täytyypä laittaa kun saan vähän paremmat kuvat napsittua tosta.

Spostia laitettu sinne suunnalle, katsotaan mitä tulee vastaukseksi.
Tässä vielä siis parempi kuva noista. Valoa nyt on vähän heikosti, mut ei jaksa säätää tähän aikaa sen enempää.
http://img195.imageshack.us/img195/1380/navat.jpg

HB-7600 ne ovat. Harmillisesti tosin 36 reikäset jotka on melko tuhti pinnamäärä mulle, mutta ei tuolla nyt niin merkitystä ole. Takanapa avattu tänään ja kunto tarkistettu; Sisältä erittäin hyvässä kunnossa ja laakereissa ei kulumaa. Akselin lukkomuttereita on vissiin availtu vähän miten sattuu kun niissä on vähän jälkeä, mutta toimivat kuitenkin kyllä onneksi. Ehkä näitäkin voisi löytää jostain varaosina. Huomenna uudet vaseliinit sisälle ja sitten takasin kasaan.

http://img690.imageshack.us/img690/4958/napai.jpg
…Sekä tietenkin etunavan kimppuun huomenna jolle pitäisi suorittaa samanlainen operaatio.

Napojen availu ja säätö on parasta sunnuntaipuuhaa. Muista sitten 4x-puolaus, kun tilailet pinnoja.

Millaista ohjaamoa olet muuten ajatellut tähän?

Kaipa tuota 4x puolaustakin voisi harkita. Pitäiskö kasata kiekot Compeilla vai Revoilla?
Ohjaamoksi löytyy tällä hetkellä siis tuo 600 ax stemmi ja biltsun riseri johon ideana laittaa champit. Kompakti droppikin varmaan tulee hankittua jossain vaiheessa. Ainakin Nelsonissa oon tykännyt sellasesta myös aika paljon.

mulla on HB-7710 36h (njs) kasattuna revoilla 4x open pro kehiin.

Ajomies kasasi mun kiekot ja tuntui olevan hälläkin ongelmaa saada kasattua nätisti (parempaakin jälkeä nähnyt). Menee aikalailla päällekäin nuo pinnat ja revot tietääkseni vielä kiertyy niin helposti että vaikeuttaa hommaa edelleen. Sanoi kasanneensa toisen kiekon kahteen kertaan. Kasassa on pysynyt ja rihdattu nyt kerran viimeisen 2 vuoden aikana ja sekin vain pienen pystyheiton takia.

Kestävä ja kevyt setti.

Kyllähän tossa 4x puolauksessa tosiaan on varmaan omat hankaluutensa etenkin Revojen kanssa. Tosin Revoilla säästää vähän painoa ja ei noilla ole Comppeihin verrattuna edes paljoa kyllä hintaeroa. Onneksi en ole kyllä kun itse kuin varmaan kasaamassa nämä ja vien sitten jonnekin rihdattavaksi:)

Etu naabelikin myös avattu ja kunto tarkistettu; hyvässä kunnossa myös sisältä ja laakerit ok. Ei kulumaa. Liekö vaihdettu joskus uusiin. Hieman näissäkin lukkomutterissa jälkeä, mutta ei miten kuolemanvakavaa. Katsotaan nyt tuleeko näihin ostettua “keirin” mitoilla olevat akselit vai viiilailenko nämä vaiko sitten haarukat. Jos on ylimääräistä käyttää akseleihin, niin sitten ostan uudet, mutta muussa tapauksessa varmaan nappaan hyvän viilan käteen ja hoidan noi haarukanpäät oikeaan kokoon.

Jos koet tarvitsevasi, niin mulla on ns ylimääräisenä campan navoille kasatut kiekot, jotka menis suoraan tohon runkoon… Eli jos et halua noita akseleita lähteä viilailemaan.
Tästä tulee kyllä hieno. Olen vakuuttunut siitä.

Ei kyllä ole tarvetta, mutta kiitoksia kuitenkin. Katsotaan nyt kuinka etenen noiden kanssa sitten joskus myöhemmin kun se on hieman ajankohtaisempaa.

Jarrua tähän tuskin tulee kyllä laitettua, mutta tähän kuitenkin löytyisi Dia-Compen BRS-101. Painaa paljon.
Pelkkä “kiinnike” painaa 100grammaa, josta se paino sitten tuleekin. 4mm paksu näyttäisi olevan.
http://img692.imageshack.us/img692/3859/kuvaq.jpg
Kestäisköhän jarrun aiheuttamaa rasitusta, jos tollasen tekis uuden alumiinistä? Vähintään 4 millisestä tai miks ei vaikka vähän paksummastakin. Mikäs tarkoitus tolla ruuvilla tossa keskellä muuten on?

LRM - 4:18, 18.11.2012 » HB-7600 ne ovat.
Aikamoista. Mäkin haluun. 32h kiitos.
mankkis - 21:29, 18.11.2012 »
LRM - 4:18, 18.11.2012 » HB-7600 ne ovat.
Aikamoista. Mäkin haluun. 32h kiitos.
Kelpais mullekkin ja mieluiten just 32h. Ovat vaan nykyään aika vaikeita löytää. Ei, mutta hyvät ne nämä 36 reikäsetkin ovat. Tuleepahan ainakin kestävät ja tukevat kiekot.

Tota mistä ne löyty?