AMA: Tunturi Equillar / monstercross / kännipyörä

Dropoutit on alun perin ihan vaihdemalliset. Kun fiksi-innostus iski Helsingin lähetti-skeneen, niin konversio-Pahus innosta piukeana tietysti viilasi dropoutiin pyöröviilalla muutan millin pelivaraa, ettei tarvitse löysällä kettingillä toimittaa paketteja.

Minä viilailin vielä vähän lisää, kun näyttäisi olevan varaa.

Silti tämänhetkisessä kettingissä on half-link.

^näin päättelin. Tää on varmaan sulle kuten muillekkin tuttu juttu? Tohon kun laitat tarkan CS mitan niin löydät kaikki sopivat välitykset, jotka osuu kohdalle. Mut tietty kun pyörä muuttaa jatkuvasti käyttötarkoitusta ja välitystä pitää ruuvata sen mukana on hafl-link hyvä apu kun varastosta löydy kaikkia mahdollisia ratas-komboja.

Magic gear ei tule kyseeseen. Ketjut kuluu, ja osina käytetään mitä sattuu laatikon pohjalla lojumaan. Uusilla ketjuilla sekä 32-14 että 32-15 toimivat ilman halflinkia ja ketjun pituutta muuttamatta.

Mitä isommat rattaat sitä lyhyempi dropout riittää, ja sitä vähemmän ketjun venyminen vaikuttaa ketjun kireyteen. Kaapissa lojuu vanhoja Campan maantiekampia, taidan laittaa niitä seuraavaksi. Joku 53-22…

Joo en meinannutkaan että “staattinen” magic gear olisi tässä avuksi vaan se, että kun säätövara on niin lyhyt niin mittaamalla Chainstayn tarkasti näkisit tosta kaaviosta suoraan mitkä välityssuhteet osuu millilleen dropin etuosaan, jolloin ainakin teoriassa voisi jäädä vielä hieman kiristysvaraa kun ketju käytössä venyy. Osuuko sitten mikään sopiva välistys millilleen on toinen juttu. Isot rattaat on hyvä idea.

Uppia tälle, monikäyttöinen ysärimaasturi. Katsokaa ja ottakaa mallia.

On tässä jotain päivitystäkin. Etuhaarukan jarrureikäähän minä jo porasin, vaikka ei siihen mitään jarrua sitten tullutkaan. Hiljattain porasin reiän myös chainstayn sillasta läpi, että sai lokarin kunnolla kiinni ruuvilla ja lukkomutterilla. Oli siinä sillan takaseinässä jotkut kierteet mutta paskaset/korkanneet.

Joo ottakaa mallia: Tää on pitkä, matala, hätänen ja painonjakaumaltaan häijy. Hipsterille paha ajaa ja talvella vielä pahempi. Minulla meni vuositolkulla löytää edes likimain ajokelpoinen asento.

Väitän että ysärimaasturibuumi menee ohi nopeammin kuin hipsteri kasvattaa keskivartaloonsa tukilihakset.

Kare_Eskola - 11:31, 27.9.2013 » Väitän että ysärimaasturibuumi menee ohi nopeammin kuin hipsteri kasvattaa keskivartaloonsa tukilihakset.
Repesin.

Toi tukilihashomma on kyllä sellainen jota ei kannata (varsinkaan näin vanhemmalla iällä) jättää huomiotta. Sen verran karvaita kokemuksia viime viikoilta, että asialle tarvii taas tehdä jotain.

Kare_Eskola - 11:31, 27.9.2013 » Väitän että ysärimaasturibuumi menee ohi nopeammin kuin hipsteri kasvattaa keskivartaloonsa tukilihakset.
Luin (ehkä sanan "hipsteri" vaikutuksen alaisena) ensin että "nopeammin kuin hipsteri kasvattaa keskivartaloonsa tuki[i]viikset[/i]".

Mitkäs noi kirkkaat loksut ovat? Bluemelsit?

En tiiä. Ehkä. Muovia kuitenkin, eli menee ennen pitkää poikki, jos pyörällä ajaa. Etenkin jos asentaa lokarin huonosti jännitykseen kuten minä.

Ajoin tällä tänään 3,5 h Sipoonkorpea. Piti ajaa hiekkateitä ja ulkoiluväyliä, mutta mutamöyrinnäksihän se meni, ja voimareeniksi 32-14 -välillä.

Asetuksina raiseri ja brakeless ja rossikumit. Täyspitkä takalokari ei mahdu rossikumin kanssa, joten majavanhännällä mennään.

Tosi kiva pyörä, etenkin kun ei halua liata kisapyörää. Ajotuntuma on eloisa: kiihtyy nopsaan ja kiertää kivet hätäseen. Tässä vaiheessa yhteistä taivalta voin jo myöntää, että on tässä laitteessa hyviäkin puolia.

Jos tulee lumipolkuja, siirrän lokasuojat vaihderossariin ja teen tästä taas maastovehkeen 26-kiekoilla, että kisapyörä saa levätä.

Kisapyörä kuulostaa melkoiselta prinsessalta.

Koska kisapyörä on edelleen prinsessa eikä halua mutaa pintaansa, laitoin tämän maastokuosiin. Kaapissa oli Epun kasailemat jyyhkykiekot (321 ja silleen) ja niille laitoin sisurien kera täysinpalvelleet kisakumit. Varastosta löytyi myös kaukonäköisesti hankittu pulttiratas. Perään maailman rumin polkupyöränosa eli tuollainen 29-majavanhäntäkehitysversio.

32-16-välitys brakeless-maastofiksissä ei ehkä ole kovin hyvä idea. Otetaan vastaan 33-piikkisiä eturattaita.

Muuten tämä laite on kyllä elementissään kiduttaessaan keskivartaloani Itä-Helsingin baanoilla.

https://lh3.googleusercontent.com/WNGsV1HGeriuqoaGZqNMQg84SJm1tynweRLDcgNt_p_NwSEjWVruEpkiv6OqNLuFy2C6u4gT3I_LcuhfgbgrD5a4mUDY7j1zqhtMhrBSY7u55YSXfYwpYhnt9rwAobkXZZQz1ZAj8Fyi5oogReYNTXeQRJ96_YcgMrnhMU08DGlzYPzb30Ui0MueBd_X70eHhSgEcmNFG13Jl9ekOBM98zMXD66zbDbkDbfBvVSmx3U6F3F7cm7j3x6sOgtWQqgJ9awovPaA4Qppc2euEahFwRv2GHbvC80sWmCu9KKsXM1FLIAVTrUbf6cLbWzJeOmEL6ilPnDjIEvp7hEEAOVntLUt4yGNRQBdgnDcx6Dln51iSdBqBzP7nstewTeLl3xyaDpJFQ7n21oOXzQi7rDVI2tmXKsvDwIp9ZjHuKgs5kXfiVE-Rb_CdJzVP-J3YRsmXSbkrJgjhAJ-CuXVR-P-Y23nrsHcpLJnzWDUHZgcCWhhIH2WMGRzTBerBYaCkw-rUPDFBAl4R1L35kwVUOETe5pCQTe8Npxm6RmBJCAvNci5J81Xdfc1KvWQThQVSgmwKKOF=w640-h480-no

Viikin baanojen takia maastokiekot krossikiekkojen tilalle. Ei olisi pitänyt, liian hätänen ja lyhyt edestä. Hyi miten 26er noukkii kaikki montut.

Muuten fit & forget. Etenkin kun laitoin kunnon keskiön. Ohjainlaakeri edelleen sama kuin kymmenen vuotta sitten. Campan muinaiskammet vähän fleksaa.

Elämänlaatu parani kun päivitin isot rattaat - ketjun kireys ei ole niin justiinsa, ja kun on ne viilatut dropit. Löyty myös sellainen kettinki millä pystyy ajamaan paskakommuuttia vuoden eikä mittari löydä venymää.

Ei hitto, talli täynnä hyviä pyöriä ja ajan tällä duuniin melkein joka päivä.

Kare_Eskola - 9:54, 18.1.2016 » Löyty myös sellainen kettinki millä pystyy ajamaan paskakommuuttia vuoden eikä mittari löydä venymää.
Et kerro?

En muista. Joko Izumi tai DID, joku mitä Velosolo myi pari vuotta sitten. Täytyy kattoo jos kettingissä lukis, kun päivittää joskus.

Kare_Eskola - 9:54, 18.1.2016 » Ei hitto, talli täynnä hyviä pyöriä ja ajan tällä duuniin melkein joka päivä.
Niin mäkin tekisin. Tykkään tästä ja herättää mielihaluja virittää mun 26"->700cc + droppi.

Ajopyörä. Tykkään!

Kare_Eskola - 9:54, 18.1.2016 » Ei hitto, talli täynnä hyviä pyöriä ja ajan tällä duuniin melkein joka päivä.
Noh, ensinnäkin elämä on liian lyhyt käytettäväksi huonoilla pyörillä ajamiseen.

Toiseksi, töihin ajetaan sillä pyörällä, jonka voi surutta heittää sillalta, kun alkaa vituttamaan. Tai siis, sillä jonka voi jättää huoletta ihan mihin vaan, kun se sattuu hajoamaan ajokelvottomaksi.

Tajutakseen että on olemassa parempi/sopivampia pyöriä , pitää ajoittain ajaa niillä ei niin hyvillä /sopivilla :slight_smile: