Aheadsetin tähtimutterin asennus emäputkeen?

Jos käpy alkaa tuntumaan jo nähdyltä jutulta niin headlockit on aika toimintavarmoja, tuttuja ainakin maastopyöräpuolelta.

http://www.chainreactioncycles.com/Images/Models/Original/567.jpg

mika - 16:38, 3.3.2011 »

Toinen syy on että itse käpy luistaa kaulaputkessa. Tapahtuu helpommin etenkin teräksisten kaulaputkien kanssa, kun kävyn reunat eivät pureudu kaulaputkeen.

Laitoin uudet vaseliinit Gangstan ohjainlaakeriin ja tämän jälkeen en sitten saanutkaan enää stemmiä kiristettyä ko. ilmiön takia. Vaihdoin kävyn ja ajattelin, että asia korjaantuisi sillä mutta eipä auttanut. Vinkkejä?

yks vinkkihän on tuossa edellisessä viestissä.

Jos nyt ymmärsin tuon headlockin toimintaperiaatteen niin eikös mun etujarru estä tuon käytön?

Totta. Ne kuitukeulaan tulevat ei taida toimia teräksen kans.

^^ ajatko mieluummin ohjainlaakeri löysällä vai ilman etujarrua?

Joku tälläinen voisi toimia

Hope Head Doctor

zen_master - 12:59, 14.6.2011 » ^^ ajatko mieluummin ohjainlaakeri löysällä vai ilman etujarrua?
Tai sitten kiristät ohjainlaakerin ensin ja sitten vasta asennat jarrun. Ei sitä kiristintä tartte sen jälkeen kun stemmi on kiristetty paikalleen. Näin myös kevennät edullisesti!

Näitä expander-/käpykuvioita olen ihmetellyt jo useamman kerran. Esimerkiksi NS:n Analog teräksinen trikkihaarukka toimitetaan tällaisella top-capilla, jonka kanssa ei käytetä erikseen stemmin korkkia ja pystyruuvia:

http://static.26bikes.com/GetFile/11392/ns-bikes-2010-widelec-an_1288.jpg

Lisäksi olen kyllä käyttänyt yllämainitun Hopen tapaisia expandereita teräsruotoputkissa ilman minkäänlaista ongelmaa: kiristysmekanismi, varsinkin pidemmissä expandereissa kiristyy mielestäni aivan riittävän tukevasti putkeen. Mutta kertokoon viisaammat mikäli omaavat toisenlaista kokemusta/tietoa…

Öhhh, eihän kävyllä edes kiristetä mitään, vaan se on lähinnä sitä ohjainlaakerin välyksen säätöä varten. Stemmin pulttien kiristämisen kävyn/expanderin voi heittää vaikka piritorille narkkien ihmeteltäväksi.

konkeli - 15:30, 14.6.2011 » Öhhh, eihän kävyllä edes kiristetä mitään, vaan se on lähinnä sitä ohjainlaakerin välyksen säätöä varten. Stemmin pulttien kiristämisen [i]jälkeen[/i] kävyn/expanderin voi heittää vaikka piritorille narkkien ihmeteltäväksi.
Hah Moderoin!!!

Po(/a)ppamies.

Epätasaisissa olosuhteissa käpy ja muut vastaavat kyllä ehkäisevät ohjainlaakerin löystymistä (eli stemmin liikkumista).

Varmistan nyt vielä (vaikken tiedä oliko tuo nyt minulle suunnattu kommentti):

en ole ensisijaisesti kiristämässä expanderilla mitään vaan kiristämässä expanderin putken sisälle ohjainlaakerin kiristämisen/säädön suorittamista varten. Tästä kai kysyjälläkin oli ns. kysymys.

edit. ^toki tuokin on varmasti paikkansa pitävä pointti

Randomm (yllä) on ratkaisuineen nero ja kaikki muut olette vaan yössä.


…on puhunut, muut VAIETKAA!

…pelkästään kevennyssyistäkö ajelette ilman stemin korkkia?

^ ilman korkkia, pulttia JA käpyä. painonsäästö on huomattava.

^Ja ilmanvastus pienenee.

Mites ratkaisuna headlock ja KEIRINJARRU!?

Ei sitä nyt oikeasti kannata pois heittää, sille ei vaan ole muuta käyttöä kuin se välyksen säätö. Ja jos keventää haluaa, niin topcappiä saa hiilikuituisena ja titaanipulteilla.