Projekti: Biciolli, kevyt sinkula (ent. Orłowski)

lopeta vaiheilu, osta mun gangsta.

Tuosta.

^^+1 ja samalla voi joukkosurmata kaikki rakkaat ja päästä kaikista häiritsevistä tekijöistä.

Melkoista ääneen ajattelua tämä lanka kaikkine käänteineen. Jotenkin toivon, ettei tässä loppujen lopuksi käy niin, että paras vaihtoehto olisi Helkama Oiva 7-v Nexuksella.

Joo kaikenlaisia mielipiteitä on tullut ja tähän mennessä vain yksi viesti, jossa on konkreettinen tieto ostopaikasta, painosta ja hinnasta. Se on mikko.k:n 47 senttinen Columbus Genius. Jos joku kirjoittaa esimerkiksi: “Osta kiinahiilari”, niin kaipaisin samalla tietoa siitä, kuka sitä myy. Paljon on tietoa, joka osoittaa kirjoittajansa viisauden, mutta ei auta minua mitenkään.

Biciolli - 21:30, 2.9.2012 » Jos joku kirjoittaa esimerkiksi: "Osta kiinahiilari", niin kaipaisin samalla tietoa siitä, kuka sitä myy.
Siinä oli linkki niinkuin 2000-luvulla on tapana.
tnts - 12:34, 31.8.2012 » mites ois [hiilikuitua kiinasta](http://www.ebay.com/itm/Hylix-M02-Carbon-Road-bike-Frame-Fork-1000g-52CM-No-Logo-Raw-/280950480834)?
ja:

Linkki ja hypertekstiasiakirja keksittiin jo ennen internettiä, mutta kyseisen linkin takana oleva runko ei ole sinkula/fiksirunko.

Biciolli - 22:00, 2.9.2012 »

Linkki ja hypertekstiasiakirja keksittiin jo ennen internettiä, mutta kyseisen linkin takana oleva runko ei ole sinkula/fiksirunko.

kyllä siitä sinkulan tekee, mut fiksistä et ole aiemmin puhunutkaan.

= Tämän langan kolmas lause.

Tosin haluan pitää sinkulavaihtoehdon mukana.

Ymmärtääkseni fiksi- ja sinkularungot poikkeavat tosistaan vain yhden reiän verran. Maantierungosta en ala ketjunkiristimillä kyhäämään mitää vähän sinnepäinfiksiä.

Biciolli - 22:13, 2.9.2012 »

= Tämän langan kolmas lause.
Tosin haluan pitää sinkulavaihtoehdon mukana.
Ymmärtääkseni fiksi- ja sinkularungot poikkeavat tosistaan vain yhden reiän verran. Maantierungosta en ala ketjunkiristimillä kyhäämään mitää vähän sinnepäinfiksiä.

auts, tuo oli mennyt ohi. Pahoittelen hutiehdotustani. Onnea projektiin! Tätä on ilo seurata lähes minuuttitasolla.

Tässä kans yksi mahdollisuus. Justin Burls suunnittelee ja tekee itse teräksestä runkoja, ja toimittaa myös custom titaanirunkoja. Klassisen näköinen (horisontaali vaakaputki) titaanirunko koossa 50 painaa satavarmasti alle 1500 grammaa. Kaveriksi vaikka PBK:sta Ritcheyn täyshiilarikeula ja runkosetillä painoa alle 1800 grammaa, hinta ehkä jotain euron/gramma. Titaaniputket eivät ole yhtä ohutta kuin vastaavat teräksiset mutta lopputulos lienee lähempänä “klassista” kuin alumiiniset katuratapyörät.

Asiaa! Kiitos!

jos todella haluat palstalta täsmällisempiä apuja, suosittelen, että määrittelet - ja laitat näkyville - ainakin seuraavat speksit:

*geometria eli kulmat ja putkien pituudet (tai ensisijainen käyttötarkoitus)
*runkomateriaali
*tavoitepaino
*muut runkoon liittyvät toiveet, kuten keularatkaisu, jarru- ja lokarioptimoinnit
*max. hinta

Ja sitten kun ajetaan vähänkin epätasaisella alustalla, keveyteen vaikuttaa jousittamattoman massan paino. (Kuski on jousitettua massaa. Tämä huomautukseksi niille, jotka aina sanovat, että eikö kannattaisi mieluummin laihduttaa kuskia kuin yrittää keventää pyörää.) Jos täristät kilon verran painavampaa pyörää nupukivikadulla, siihen kuluu yhtä paljon energiaa kuin ravistaisit käsissäsi litran maitopukkia samalla frekvenssillä ja amplitudilla. Tämä osoittaa konkreettisesti painon vaikutuksen.
Sitäpaitsi se fillari pitää saada “pikkurillillä metroon mukaan”.

Tämä nyt vaikuttaa aivan käsittämättömältä projektilta. Toisaalta halutaan halpaa bulkki-alupaskaa specsheetin tietojen perusteella, mutta toisaalta Burlsin custom-titaani kiinnostaa, vaikka alunperin pitikin tilata klassista terästä Puolasta, mutta homma kariutui siihen, kun riittävän tarkkaa tietoa painosta ei tullut. Paljonko olet valmis sijoittamaan kokonaisuuteen? Täsmennän vielä, että halvalla ei tulla saamaan aikaiseksi keveitä kiekkoja ja hankkimaan muita kevyitä putkiosia jne.

Pitäisköhän sitä ennemminkin ostaa levypainosarja, niin se pyörän keveys olis vähän vähemmän merkitsevä tekijä?

http://img607.imageshack.us/img607/1892/biciollifiksimitatvga.jpg

  • Tässä geometria vanhasta, tosi mukavasta pyörästä.
  • Käyttötarkoitus: hyvän mielen tuottaminen kaupungilla seikkaillessa.
  • Jarrureiät (2 kpl) kaiken varalta.
  • Ei lokareita.
  • Hinta mielellään alhainen, mutta 600 euroakin menettelee.
  • Muille seikoille on nyt melko avoin. Tavoittelen ensisijaisesti keveyttä, se on tämän projekti päämäärä eikä sitä ei voi kyseenalaistaa. Ehkä seuraavassa projektissa (Biciolli Byholmen) tavoittelen alhaista hintaa, silloin sitä ei voi kyseenalaistaa.

Kiekkojakin tuntuu löytyvän 1400 grammaa/pari melko edullisesti, mutta niistä sitten rungon hankinnan jälkeen.

Niinhän se menee: Analyysi - synteesi - toteutus. Analyysivaiheessa pitääkin kaikki olla ihan levällään, kyllä siitä kaaoksesta sitten synteesi saadaan ja päästää tilaamaan runko. Valitettavasti ne valmistajat, jota eivät anna kunnon speksejä ja asuvat jossakin kaukana, putoavat pois, vaikka olisivat kuinka hyviä.

Suhteellisen kevyitä maantiekiekkoja löytyy valmiina verrattain edullisesti, ratakiekkoja ei niinkään. Ja jos katsoit Burlsin hinnastoa, niin titskurunko maksaa yli tonnin. Venäläiseltä Tritonilta saa vähän edullisemmin, mutta eivät nekään varsinaisesti halpoja ole.

Ei nyt mennä niihin kiekkoihin vielä! Aikanaan sitten.

^ ja ^^, noin 1400 gramman kiekot joissa fiksimahdollisuus taitaa kyllä olla aikas, vähän mahdollisuuksia, mack superligth+ dtrevot/ sapim cxray (tai laser?)/dt aerolight+jotkut kehät max n. 400g( näitä nyt löytyy jo jonkun verran alphat, open pro, A23 jne.) klassisen näköiset ja keveimmät saisit varmaan jollain vintage tuubikehillä. tai sitten mennään jo hiilari puolellle ja sehän nyt ei kuitenkaan kovin halpaa ole. No mackit+ztr alphat jollain edellä mainituista puolista maksanee noin 500e et siitä nyt sit vertailemaan.

Jos löydät jostain rungon joka painaa alle 1500 ja saat siihen vielä keulankin alle 600 e niin tästä olisivat kyllä varmaan kaikki kiinnostuneita varsinkin jos custom.

niin ja eikös siitä ole ollut puhetta jossain vaiheessa et burlsinkin titskurungt tehtäis venäjällä? niin no burlshan sen itse parhaiten kertoo:

“I do not build with titanium tubes directly myself so spent many hours searching for suitable alliances with top class craftsmen who I would be happy to include under my brand. The result of this search was a team of specialist custom titanium frame builders from the Russian aerospace industry - the same team who built for the likes of Omega in the UK and Colnago of Italy amongst others.”

konkeli - 10:10, 3.9.2012 » Tämä nyt vaikuttaa aivan käsittämättömältä projektilta. Toisaalta halutaan halpaa bulkki-alupaskaa specsheetin tietojen perusteella, mutta toisaalta Burlsin custom-titaani kiinnostaa, vaikka alunperin pitikin tilata klassista terästä Puolasta, mutta homma kariutui siihen, kun riittävän tarkkaa tietoa painosta ei tullut. Paljonko olet valmis sijoittamaan kokonaisuuteen? Täsmennän vielä, että halvalla ei tulla saamaan aikaiseksi keveitä kiekkoja ja hankkimaan muita kevyitä putkiosia jne. Pitäisköhän sitä ennemminkin ostaa levypainosarja, niin se pyörän keveys olis vähän vähemmän merkitsevä tekijä?
Tää on kyl aika perus yksivaihdetta, joku paskamaha vaahtoo fillarin grammojen perään vaikka helpompaa ois tiputtaa nestettä omasta kehosta jättämällä pariksi viikoksi ne kaljat juomatta.