Projekti: Biciolli, kevyt sinkula (ent. Orłowski)

BICIOLLI Orłowski

Aloitan uuden projektin.
Jos saan hankittua haluamani rungon syksyllä, jatkan pitkin talvea osa osalta.
Tästä on tulossa fiksi.
Tavoitepaino 6.667 grammaa.

Rungosta on saatu Jacek Orłowskin kanssa alustavat neuvottelut päätökseen ja se on Columbuksen SL-putkista hitsattu tai muhvitettu runko. Alla mitat. (Hinta noin 600 €.)

http://img607.imageshack.us/img607/1892/biciollifiksimitatvga.jpg

Projekti siis alkaisi varsinaisesti syksyllä. Tämän kesän valitsen värejä ja speksaan runkoa tarkemmin. Ensimmäinen väriehdotus on tässä alla.

http://img801.imageshack.us/img801/6538/biciollifiksivaritvga.jpg

Siinä on jotakin tuttua ja se on omasta mielestäni liian tyylikäs ollakseen itse keksimäni. Tietääkö joku plagioinko tietämättäni jotakin tunnettua merkkiä? Otin kyllä värit erään koululaisen musta-harmaasta repusta, jossa oli keltaiset ja violetit nauhat ja vetoketjut.

Tässä on myös värittämätön kuva ja osataulukko. Jos haluat, voit suunnitella oman väriehdotuksesi. Sen voi kirjoittaa taulukkoon tai värittää kuvaan tai kertoa sanallisesti. Ehdotukset osoitteeseen: olli piste jokinen ättä sci piste fi, allekirjoitukseen myös foorumilla käyttämäsi nimimerkki. Pyrin julkaisemaan ehdotukset yhtenäisellä tyylillä tässä jutussa.

http://img690.imageshack.us/img690/9755/biciollifiksivaripohjav.jpg

http://img268.imageshack.us/img268/5341/biciollifiksivaritauluk.jpg

KILPAILU

Järjestän muutamista tärkeimmistä osioista kilpailun. Värisuunnitelma on ensimmäinen. Palkintoraatina olen itse diktaattorin valtuuksin, mutta olen erittäin vastaanottavainen hyville ehdotuksille. Kunkin osion voittaja saa pullollisen punaviiniä. (Hintaluokka 9,99 €.) Stadin ulkopuolelle palkinto toimitetaan lahjakorttina. Värinsuunnitelman kilpailuaika on heinäkuun loppuun ja, koska tämä osio on graafinen, on palkintona chileläinen ADOBE Reserva 2011.

Jatkoa seuraa . . .

Tosta väriskenaariosta tuli mieleen lähinnä nää hirvitykset: http://www.createbikes.com/
Imo joku vähän maltillisempi värimaailma toimis huomattavasti paremmin, toisaalta olenkin tylsä immeinen.

Onko toi violetti pötkö top tube -suojain vai mikä?

Väreistä unohtaisin tuon keltaisen/kultaisen ketjun ja vihreät detaljivärit. Yksi hyväksi havaittu värikombo on vaalean/kirkkaan keltainen primaariväri ja mustat detaljivärit. Jos tykkäät vihreästä, niin mieti mielummin jotain muuta kuin noin räikeää sävyä. Esimerkiksi oliivinvihreä ja erityisesti British Racing Green ovat nättejä, klassisia ja varmoja runkovärejä.

6,667 jää saavuttamatta, jos alat värikoodaamaan.

olen harkinnut värittäväni jonkin tulevaisuuden esineen, ei välttämättä pyörä, tällä: http://www.google.fi/search?tbm=isch&source=mog&hl=fi&gl=fi&client=safari&tab=wi&q=cohiba&sa=N&biw=480&bih=208#i=12 edit keltanen pohja runkoon, johon detailina mustaa ruudukkoa häviävästi emäputkesta taaksepäin sekä vaaka- että vinoputkeen, johon sopii jopa tanwall-kumit, mustaa satulaan ja tankoteippeihin. kultaa maun mukaan ja hillitysti

Tup väritys muistuttaa kyllä itseäni on-onen kompliiteista. Miksei jotain piristävämpää väriä runkoon, ja muuten hillittyä mustaa&harmaata/alumiinia? Bobin rungon väri on kyllä kiva. Puolan lipun värit?

Janoisen linkki ei toiminut minulla. Yritäpä uudestaan.
Bobin väritys ei ole poissuljettu.
Certi pääse lyhyesti kuvatulla ideallaan kisaan.
Alla kuva.
http://img833.imageshack.us/img833/5737/biciollifiksivaricertiv.jpg

Kyllä mä sanon että Midnight Blue flakella, siihen vähä kultasta tekstii ja osaa.

Iha sama mitä väreiks tulee, ei voi olla ku hieno lopputulos.

Oliivinvihreä olis kyllä hieno pääväri.

http://static.lfgss.com/attachments/45031d1318784388-general.jpg

Ehdotan myös top tube padille väriä “näkymätön” :smiley:

Karmolis pääsee kisaan, jos ehdotuksen mukaista pyörää ei ole Suomessa. Mistä mallikuva on peräisin? Top tube pad saattaa lähteä pois.
http://img694.imageshack.us/img694/4573/biciollifiksivarikarmol.jpg

Ööö, eiköhän noita Karmoliksen linkkaamia Plugeja ole Suomi täynnä…

Kysyn vielä uudelleen: onko toi yläputken pötkö top tube -suojain vai decaalitarra? Jos edellinen, niin herää kysymys miksi. Ja jatkotoimenpide, älä.

Jos tulee muhvitettu runko, niin apinoisin kyllä värimaailmaa + detaljeja jostain klassisista maantierungoista, vaikkapa.

+1 toptube pad mäkeen.

Edit: jos kaksvärinen, niin mielummin niin et värialueiden rajat menee esim. emäputken tai takakolmion mukaan kuin tolleen horisontaalisella väripintojen rajalla.

Mintunvihreä/turkoosi runko hopeaflakella. Osat pääasiassa kirkkaina, kehät shampanja/keraaminen/kirkas. Muutama tarkoin harkittu punainen yksityiskohta, esim rattaanpultit tai navat. Ketjuiksi Izumi Super Toughness. Satulaksi Flite, Kashimax Aero tms, mustana. Satulan värinen ohjaamo, eli kirkasta maantiestemmmiä ja maltillinen ja klassinen droppi teipattuna. Tai jos riserin haluat niin tuppeihin tämä väriteema.
Tuonkaltaisen pyörän itse haluaisin. Tee sinä, niin mun ei tartte speksata.

Olisin mieluusti ryhtynyt ehdottelemaan tuohon BR-vihreän oheen pronssin väristä osaa, mutta ne taitavat olla useimmiten painavia mtb-kilkkeitä (esim. Pro Koryak)…

MikeNAS - 20:52, 9.6.2012 » 6,667 jää saavuttamatta, jos alat värikoodaamaan.
Tämä seikka huomioon ottaen voisi miettiä hommmaa ensin mahdollisien osien kannalta ja tehdä väriehdotelman niiden mukaan. Esim. värilliset ketjut jättäisin sen tähden pois.

Lisäksi myös rungon maali ym. pintakäsittelyt lisäävät painoa, eli ihan ensimmäisenä mieleeni juolahtanut kromaus ei ilmeisesti ole nyt tarkoituksenmukainen valinta. Tunnustan etten tunne aihetta eritysen hyvin, olisi mielenkiintoista saada tästä oikeaa tietoa perehtyneemmiltä foorumitovereilta.

Piirroksen satula näyttäisi olevan Brooks tms., Sellainen ei ole painon kannalta ollenkaan otollinen valinta, olkootkin että siitä ehkä saisi muokattua joitain kymmeniä grammoja vielä poiskin.

Hei, tämähän on kivaa!
Vastailen kommentoijille.

Zigura:
Vaakaputken suoja lähtee pois, jos päädyn muhvirunkoon. Hitsirungossa se säilyy.

RTZ:
Muhvirunkoajatuksesta olen samaa mieltä ja silloin vaakaputken suoja lähtee mäkeen. Kaksivärinen malli on Certin ajatuksesta kehitettu Puolan lippu. (Punaiset alla ja valkoiset päällä = Puolan nykytilanne.)

Mull Dundane:
Satulan malli on ihan hihasta. Moni muukin osa voi vielä muuttua hieman. Kuva on vain värisuunnittelua varten. Älä muuten yllytä yllytyshullua hankkimaan Brooksin titaanirunkoista nahkasatulaa. Olen jo kuolannut sitä Annankadulla.

Janoinen:
Ajatuksesi tuntuu mielenkiintoiselta. Yritä saada kuva vaikka eMailiin, koska linkki ei toiminut minun koneessani.

Kilpailu:
Kaikki tälle palstalle ilmaantuvat väritetyt piirrokset ovat mukana kilpailussa. En ilmoita skabaan pääsemisestä enää erikseen.

Tässä spopin ehdotus minun tulkitsemanani:
http://img819.imageshack.us/img819/3864/biciollifiksivarispopiv.jpg

… ja tässä Sirkuksen:
http://img820.imageshack.us/img820/7350/biciollifiksivarisirkus.jpg

Tavoitteet alkavat jo hieman täsmentyä. Hillityllä, mutta täysin ennennäkemättömällä värityksellä näyttäisi olevan mahdollisuuksia voittoon. Tavoite voi tietysti muuttua, jos joku keksii jotakin vielä hienompaa.

Biciolli - 19:31, 10.6.2012 »

Janoinen:
Ajatuksesi tuntuu mielenkiintoiselta. Yritä saada kuva vaikka eMailiin, koska linkki ei toiminut minun koneessani.
Kilpailu:

Onnistuin tulkitsemaan tuota Janoisen linkin urlia sen verran, että hän tarkoitti sikarimerkki Cohiban värimaailmaa: http://www.habanocubancigars.com/imag/Cohiba_Siglo_III_Tubos.cigars.jpg

^^ tuosta Sirkuksen ehotuksesta ehotuksesta tulee välittömästi mieleen Bianchi
http://cdn.velospace.org/files/bianchi1.jpg

Mitäpä Biciolli jos jättäisit tuon värikoodailun ihan kokonaan nyt. Sinulla ei selvästikään ole tai ole ollut silmää eikä makua, eikä ole muillakaan tähän ketjuun postaavilla. Joudut pahimmassa tapauksessa värikoodaustrollauksen uhriksi.

Keskity mieluummin

  • Miettimään, miten saat pyöräilyn jumaluudet hyväksymään esittämäsi spaceripinon kustomoidussa rungossa.
  • Hankkimaan palikat joilla 6,66 täyttyy. Se tarkoittaa mustia palikoita. Onneksi.

Kare_Eskola:

Tuo kommenttisi edellyttää sinulta erittäin hyvää ehdotusta. Muuten se on vain rakkikoiran räksytystä :slight_smile:

Janoisen idea aukesi vihdoin:
http://img51.imageshack.us/img51/2092/biciollifiksivarijanoin.jpg

Päätuomaridiktaattori pitää tästä. Tosin kilpailu jatkuu yhä.

jees. kultaisia pieniä yksityiskohtia. haarukan jättäisin yksiväriseksi ja sen asemasta liu’uttaisin sekä vaaka että vinoputken pepitaa vähän pidemmälle