Projekti: Nelson Pista 51cm.

^ Juu, tämä on ihan selviö.

inforest - 9:32, 1.6.2012 » Eilen tuli oma runko
No huh. Oikein piti hieraista silmiä.

Nelson on munsta siitä kiva raami että siihen voi speksata joko mustaa ja/tai hopeeta, ks. käppäkollaasi alla:

46 ja 47T on muuten aika hyvänkokoisia eturattaita: (klik)
-itse olen huomannut että vaikka olisin miten ambidext’rous skidaaja 38 skidspotilla ja ja käytän mielelläni etujarrua niin jostain kumman syystä takakumi kuluu aina yhtä epätasaisesti :confused:

Nelsonit on kyl varmaan syystäkin tän palstan yleisimpiä runkoja kenties.

Joo unohdat nyt vaan ne b43:t, mulla on yks siihen kasattu kiekko ja se painaa tonnin joten no go. Blb nvat itellä toiminu ihan hyvin viimesyksystä lähtien.

välityksistä: omassa ensifiksissä oli valmiina vuos sitten 47/16 tällä runttasin aikani, sit vaihtu 48/17 silläkin pääsi kovaa, mut sit kokeilin 48/18 tämä tuntu jo hyvältä, mut nyt on alla 48/19(josta kokemusta vielä hyvin vähän), mut pointtina se, että sitä kevyemmällä vispaamaan opettelua kannattaa ainakin kokeilla ennen kuin päättää olla runttaaja.

vanttera - 9:20, 1.6.2012 » Muuta: osta mustaa tai kirkasta. Kaikki muut värit ovat virheitä, joita kadut joskus tulevaisuudessa.
tämä on myös taivahan tosi. ite ainakin kadun valkoisia viimekesänä hankittuja palikoita, ois pitäny vaan mustalla mennä, poikkeuksena tästä kuitenkin jotkut tricktrackit.
Jaska - 9:09, 1.6.2012 » Toki keveys on plussaa, mutta koska se 100-200g lähtee helpommin vatsanympäryksestä, niin ei se osien kanssa niin justiinsa ole.
Tämä se minua aina huvittaa. Painava pyörä varmaan vituttaa kuskin painosta riippumatta.
snaamari - 11:07, 1.6.2012 » Nelsonit on kyl tän palstan PARHAIMPIA runkoja VARMASTI.

Ymmärrän toki tuon pyörän painoon liittyvän mahdollisen vitutuksen elopainosta riippumatta. Mutta tuon painoviilailun osalta mua lähinnä huvittaa, kun selkeesti ylipainoset ukot kiihkoo jostain 5 gramman erosta polkimissa, joiden hintahaarukka on luokkaa 400-500 e. Näin siis ainakin tuolla maantiepuolella tuppaa olemaan. Jos on jerkkua, niin kyllä se kulkee kun polkee ja keskittyy olennaiseen. Vähän sama homma esim. valokuvauspuolellakin, löytyy niitä jotka ottaa kuvia ja piipertää Leica m9:llään ja sitten löytyy niitä, jotka oikeasti valokuvaavat. Harvemmin siinäkään vehkeet lopputuloksen sisältöä ratkaisee. Itse ainakin arvostan suuresti tietynlaista “ei välinerunkkausta vaan poljentoa”- meininkiä. Menee ot:ksi, mut viime vuoden pitkällä pirkalla (217km) oli hyviä esimerkkejä kovista ukoista: ilman lukkiksia jollain hybridillä 35 kmh keskariporukassa.

Se siitä, takaisin Nelsoniin. Oisko ne noi stronglitet sitten tilaukseen… mites keskiö?

Jos Jaskaa ei haittaa, niin lainaan tätä lankaa myös omaa Nelsonia varten. Jos haittaa, niin teen oman langan.

Nää kiekot piti alunperin tulla tähän Gitaneen, mutta katotaan ny jääkö ne sittenkin Nelsoniin. Navoissa on speciaalina tricolori-raidat ideana Ranska ja Gitane, mutta ne kyllä osuu Nelsoninkin väreihin aika kivasti.
https://lh6.googleusercontent.com/-g9lPR-mLr84/T8iqI4Z6n3I/AAAAAAAACwA/AxThPNFJDeo/s512/IMG_0497.JPG

Katkasin äsken keulasta ylimääräiset pois ja asensin laakerit ja ohjaamon paikoilleen. (jätin ehkä turhan paljon putkea ja stemin alla on hivenen turhan korkea spacer)
https://lh6.googleusercontent.com/-1phmhIuNKgQ/T8iqII491AI/AAAAAAAACv8/ZGLnLri1ZHQ/s512/IMG_0494.JPG

En malttanut oottaa että saan Lepeltä Suginot, joten pöllin Analogista kammet ja keskiön. Polkimiks laitoin eggbeaterit.

44-17 tuntui mukavalta Raumalaisilla välimatkoilla. Tällä setupilla clasuvaaka sanoo 7.6kg
https://lh4.googleusercontent.com/-UMjnJ_nDL0o/T8iqIztcj_I/AAAAAAAACwI/tY93muzurj8/s640/IMG_0495.JPG

Sopii mun puolesta tähän topikkiin, oppiipahan itsekin koko ajan uutta.

Mites kun itse olen nyt vielä aika kädetön hieroja näiden kanssa, niin esim. tuolla Mackin sivuilla on takanapojen kohdilla tämä:
Spacing – 120, 126, 130, 135 mm. Millä mennään? Ja samoin kiinnostaa tuo pinnojen määrä, kuinka suuri käytännön vaikutus esim. 32 vrt 36?

Jaska - 11:57, 1.6.2012 » Oisko ne noi stronglitet sitten tilaukseen.... mites keskiö?
Kuukauden kokemuksen perusteella Stronglitet ovat mielestäni hinta-laatusuhteeltaan kelvolliset kammet. Itseni yllätti kampien "jytkyys": kammenpulttien reikien ulokkeet spiderin takapuolella työntyvät aikalailla ulos. Chainstay clearance on mun pyörässä tosi tiukka, mutta se johtunee enemmän isohkosta rattaasta ja 144BCD:stä kuin kampien rakenteesta.

Strongliten keskiöstä sen verran, että kupin kierteet ei-vetopuolella jatkuvat ja jatkuvat…Dodicissa mulla loppui keskiömuhvin kierteet kesken. Ketjulinja vetopuolella on kuitenkin tarkka 42 mm. Joku muu 107 mm JIS voisi mahdollisesti toimia paremmin…mene ja tiedä.

edit: Joku on valitellut täällä Strongliten soikeaakin soikeampaa eturatasta, samaa porinaa löysin myös ulkomaiden foorumeilta. Mulla ratas on ok, mutta noi älinät saattavat viitata jonkinasteiseen epätasalaatuisuuteen…

Nelsonissa on perinteinen rataperä, eli 120mm

Mulla on keskiönä halpa mutta toimiva Shimano UN55 107mm akselilla. Antaa strongliteilla 42mm ketjulinjan.

Noi kiekot on 28 pinnaiset, puolattu 3x ohennetuilla pinnoilla, mutta toi vanteen korkea profiili tietysti tukevoittaa. Jos kasaat esim. open prolla, niin varmasti kestää 32 pinnasenakin 3x, kunhan on oikein kasattu.

Minkäs kokoinen kuski tuolla 51cm rungolla ajaa, jos passaa kysyä?

No itselläni on ainakin 170 cm lyhyyttä. Tänhetkinen Fuji fiksirunko 49cm ja maantiekiituri Fuji on 52. Keskeltä mitattuna tolpan yläreunaan.

Mä oon 168cm.

OK, taitaa olla 51cm mulle liian pieni vaikka pätkät jalat omistan!

Onko näistä kokemusta, hinta kohdallaan:

Ymmärrän, jos alatte kyrpiintymään, mutta toivon jeesiä ja mielipiteitä silti. Michen primato advanced olisi jonkin sortin alessa, ja mustatkin vielä… Vissiin 165mm olisi passeli.

Ja tämä kylkeen: Miche Primato Bottom Bracket from Velodrome Shop

Meneekö reisille?

^

mankkis - 12:01, 4.11.2011 » Dia Compe navat ovat laadultaan ihan eri maailmaa OnOne:n napoihin verrattuna. Erittäin hyvin koneistetut kierteet ja tosi jämäkän oloiset. Ainoa miinus on napojen järkyttävä paino. Teemulla taitaa olla ihan kunnon lukemia mut muistaakseni Dia Compe fixfix takanapa painaa yli 400g kun taas vastaava OnOne:n tekele painaa ~250g.

^Still going strong. Talvet, kesät, loskat ja helteet. Ei moittimista. Ostaisin toisenkin kerran jos olisi tarvetta/löytyisi napapari kuudella kympillä.

oge - 9:39, 1.6.2012 »
vanttera - 9:20, 1.6.2012 » Muuta: osta mustaa tai kirkasta. Kaikki muut värit ovat virheitä, joita kadut joskus tulevaisuudessa.
Tällä pötkii jo aika pitkälle.
Jaska - 16:15, 1.6.2012 » Onko näistä kokemusta, hinta kohdallaan: http://www.on-one.co.uk/i/q/HUDC32R-32-GOL-TRK-RR/dia_compe_gran_compe_rear_hub___32h___gold___track___rear
ok.

tässä(kin) ollaan ns. asian ytimessä:

Jaska - 11:57, 1.6.2012 » Jos on jerkkua, niin kyllä se kulkee kun polkee ja keskittyy olennaiseen. Vähän sama homma esim. valokuvauspuolellakin, löytyy niitä jotka [i]ottaa kuvia[/i] ja piipertää Leica m9:llään ja sitten löytyy niitä, jotka oikeasti [i]valokuvaavat[/i]. Harvemmin siinäkään vehkeet lopputuloksen sisältöä ratkaisee. Itse ainakin arvostan suuresti tietynlaista "ei välinerunkkausta vaan poljentoa"- meininkiä. Menee ot:ksi, mut viime vuoden pitkällä pirkalla (217km) oli hyviä esimerkkejä kovista ukoista: ilman lukkiksia jollain hybridillä 35 kmh keskariporukassa.
asiaakin: älä laita sitä michen keskiötä, siis varsinkaan sitä alumiinikuppista. se on yksinkertaisesti ihan v*tun huono.

Näitähän tulee kun sieniä sateella. Sain tänään omani työnalle:
http://desmond.imageshack.us/Himg232/scaled.php?server=232&filename=kuvab.jpg&res=landing

Kammet vaihtuu kun saan aikaiseksi tilattua jotkut. Varmaankin Strongllitit tai jotkut vastaavat.
Kaulaputken katkaisua, ajoasennon säätöä ja muuta pientä vielä edessä.

hei nyt kunnon kuvia näistä pikkunelssoneista ja mustaa spexii. Näyttää tosi söpöiltä!