AMA: Dodici Gara

tämä on minusta hieno. pidän tästä. ajaisin tällä.

Gripit pikkasen tökkii silimään, muuten tenpoints, komia ja sillee.

Tuo seatstay on kyllä aivan älyttömän hieno tosta jarrusillan yläpuolelta. Muutenkin tosi näppärän olonen laitos!
Haaruskasta vois poistaa tarrat…?

Garamieheltä peukku. Ois kyllä itekki pitäny ottaa punanen.

I liek. Gara on kyllä viimeistelyltään smuutti.

gripit ja miksi 4season takana? hyvännäköinen setti muuten.

Gara on kyllä komea ruoto ja mukavalta kulkineelta vaikuttaa muutenkin.

FF - 23:22, 1.5.2012 » gripit ja miksi 4season takana? hyvännäköinen setti muuten.
koska jarru ja ilmeisesti no skid.

tää on siisti. joo gripit kyl vähän pistää silmään, mut ei ne nyt mitään kokonaisuudelle tee. pitää varmaa vaihtaa iteki eteen tollanen jarrupinnallinen sl42 deepv:n tilalle, ku takana on b43.

mun silmään tämä ei ole erityisen optimoitu

kid_scientifik - 18:55, 2.12.2011 » [i]ajopyörä[/i]
-> painavat kiekot itsessään kevyessä rungossa mutta onhan ne tietty aerodymaamiset. vastaavasti maantiekeula, lyhyt stemmi ja riseri yhdessä tekevät ohjaustuntumasta varmaan aika jänskän.

ilmaisen nämä pointit rakentavan kritiikin hengessä, koska AMA-lanka ja koska olen itse jo ehtinyt muotipyöräilijäurallani kokeilemaan samoja juttuja, kuten myös bullhornia stongana. enkä voi jälkikäteen suositella mitään edellisistä.

mutta Gara toki näyttää hienolta rungolta ja värikin on IRL erittäin nätti. arvostan dodicia myös siitä, että rungot tehdään italiassa eikä lapsityövoimaa riistäen jossain visplandiassa.

Sori ot, mut mitä oikein tarkoitat? Voiko noin tavanomaisilla palikoilla muka saada jotenkin mainitsemisen arvoisen ohjaustuntuman?

Aika Jänskästä Ohjaustuntumasta mulle tulee nimittäin lähinnä mieleen se kun laitoin bilteman mummisstongan, olikohan 60mm quillistemmin kanssa yhteen kunnostamaani cruiser-henkiseen 60-luvun nuorisopyörään.

Se oli niin uskomattoman herkkä että ajaessa sai ihan tosissaan tehdä töitä pitääkseen kiekon suorassa, eritoten ylämäissä.

näyttää kivalta! Ehkä gripit vaihtaisin joihinkin smootimpiin, mut muuten todella miellyttävä.

jussi, mitä tarkalleen tarkoitat ohjaustuntuman jänskyydellä? epävakaata ohjausta kenties?

Jyrkähkö emäputki + loiva keula + lyhyt stemmi tekee aika äkäisen ohjauksen. Tai tuntumaa voi kuvata näin: “Ei käänny, ei käänny, ei käänny…KÄÄNTYY KERRALLA KOKO PASKA”.

nyt jätkät oikeesti. 51-garan emäputki on tasan 72-asteinen. onko tämä jyrkähkö?

keulan rake on puolestaan 44mm. trailia on näin ollen 64 milliä. maantiellä trailit vaihtelevat 50 ja 63 millimetrin välillä. n. viisseiskaa pidetään vakaus-herkkyys-akselilla optimina.

ja tähän pitäisi laittaa sitten vielä pitkä kannatin vai? siis katukäyttöön.

Kiitos kaikille rakentavista kommenteista.

  • Gripit on kieltämättä vähän hölmön näköiset, mutta hemmetin mukavat.

  • 70 mm lyhyt stemmi tekee tosiaan ohjaustuntumasta auttamatta aika herkän - ainakin lenkkikäyttöön. Sen sijaan kaupungissa puikkelehtiessa tuo on riserin kera osoittautunut ihan mukavaksi vaihtoehdoksi.

  • Droppia tai bullista en keskustassa ajaessa oikeen näe vaihtoehtoina. Sen sijaan nuo edellämainitut vaihtuvat tähän pyörään 100 mm stemmin kera lenkille lähtiessä.

  • 4seasonia olen käyttänyt myös takana nyt kevään ajan, tappajasepelin poistumisen myötä alle vaihtuvat Gatorskinit. Ilman jarrua en kaupungissa aja lainkaan. Taajaman ulkopuolella kylläkin, rauhallisesti.

  • Haarukka vaihtuu rataisampaan, jahka löydän sopivan reiällä. Kammet upgreidaan jäykempiin, kun finanssit antavat myöten.

kid_scientifik - 12:49, 2.5.2012 » nyt jätkät [s]oikeesti[/s] SAATANA!.

tarkoitin suunnilleen mitä konkeli kuvaili ja sanoin “varmaan”, koska en ole perehtynyt garan kulmiin yksityiskohtaisesti enkä laskenut trailia. jos garan geometria on etupäästä noin maantiepyörämäinen niin sittenhän homma on varmaan ihan jees.

pahoittelen huonosti taustoitetulla kommentillani potentiaalisesti aiheuttamaani sekaannusta.

edit.

ihmo ihmeellistä toimintaa jos dodici ei kykene toimittamaan tähän kuuluvaa omaa keulaa jarrulle porattuna.

jussi - 12:59, 2.5.2012 » ihmo ihmeellistä toimintaa jos dodici ei kykene toimittamaan tähän kuuluvaa omaa keulaa jarrulle porattuna.
Tilatessani runkoa viime syksynä eivät Dodicilla tosiaan halunneet toimittaa keulaa porattuna, sittemmin ovat alkaneet tarjota tuotakin vaihtoehtoa.

Edit: toi made in italy -aspekti kieltämättä vaikutti omaan ostopäätökseeni. Kertoivat myös, että jokainen runko hitsataan ja viimeistellään edelleen käsin. Leaderin astuessa Dodicin jakelijaksi jenkkilässä ovat sittemmin olleet aika kovan paineen alla tehostaa tuotantoaan, mitä ikinä se tarkoittaakaan. Summa summarum: hinta-laatusuhde on näissä imho (toistaiseksi) hyvä.

^^suoraselkäistä. arvostan.

ja luulisi myös jarrulle soveltuvan keulan lisäävän ihan runkosetin menekkiäkin. hyvä, että tulivat järkiinsä.

Syys-setup ja uudet kuvat ekassa viestissä. Stemi keulii ja alla paljon parjatut Halon kumit kaksysiversiona. Pitää edessä ja hard compound skidaa takana, eli toimii. Elikkäs tällee.