Valmis sinkula tai fiksie – Virallinen ensifiksitopsu

Terve!

Olen ihan uusi tällä foorumilla ja sinkulapyöräilyn parissa muutenkin.
Olisi nyt tarkoitus ostaa ensimmäinen fiksi ja budjetti olisi siinä 500-600.
Näitä olen katsellut:

http://www.veloshop.fi/polkupyorat/merkit/state-bicycle-co/state-bicycle-co-zombie-stomper-fixie-singlespeed-polkupyora.html#.UAQ6gpF518E

http://www.evanscycles.com/products/brevm/speciale-fixed-riser-2011-single-speed-road-bike-ec035213#features

Värillä ja ulkonäöllä on väliä, vihreetä ja mustaa on pakko olla, siksi osaltaan nuo osuivat kiiluviin silmiini, hiton hyviltä näyttävät molemmat. Nuo vaikuttaisi muutenkin kovin järkeviltä laitteilta spekseiltäänkin? Ei tartte vielä mitään tonnin raaseria, kun en vielä tiedä minkälainen olen fiksipyöräilijänä ja mitä ominaisuuksia todella arvostan, joten näin alkuun menee halvempikin. Sitten kun tulee kilometrejä niin voi ruveta sitten päivittelemään uutta palikkaa kun tietää mitä haluaa. Pyörä tulisi pääasiassa työmatka-ajoon, 22 kilometriä tulee päivässä yhteensä koti-duuni-koti väliltä ja toki sitä mielellään viikonloppusinkin kävisi kivassa kelissä heittämässä vähän pitempiäkin lenkkejä.
Jonkunmoiset nastarenkaatkin vois olla aika hyvä saada mahtumaan, nimittäin ajattelin ruveta ajamaan vähän aktiivisemmin talvellakin kun kerran uuden pyörän hommaa.
Pitutta minulla on aikalailla justiin 180 ja olen raajoiltani hyvin normaali, ei ole pitkät eikä liiemmin lyhyetkään raajat, sellainen hyvin perusruho. Statella näemmä 52cm ja Brev.M:llä 53cm rungot näyttäisivät olevan lähinnä pituuttani ajattellen, natsaisiko? Toki aina satulaputkella ja stemmillä voi pelata jos ei ihan suoraan tunnun sopivalta.

Ja miten nuo liikkeet, Veloshop ja Evans Cycles? Ovatko luotettavia ja pelaako palvelu? Molemmat lupaavat viikon - kahden viikon toimitusajat pyörille, joten sikäli ihan sama kummasta tilaa. Mahdollisimman pian vaan pitäis saada tilaukseen niin ois vielä kelejeä polkea!
Jelppikää vasta-alkajaa, kiitän jo etukäteen.

veloshop on uusi tekijä ja ei mitään hajua luotettavuudesta. suomalaisuudella luulis olevan kuitenkin jotain merkitystä. Evans taas iso ja mahtava englannista ja on toimittanut myös mulle pyörän joskus. Vastailee posteihin jne eli voi luottaa kyllä.

kuvan perusteella stateen et nastoja saa ainakaan sinne missä ne on enemmän tarpeen eli eteen.
http://www.veloshop.fi/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/z/o/zombie-stomper-07.jpg

ja jos pitäis ihan hatusta heittää niin ei varmaan breviinkään…

mitä kokoon tulee niin itse ajelen 58 vaakaputkella ja 56 satulaputken yläpuolella satula kurottelee taivaisiin, mutta olenkin 188 ja pelkkää raajaa. 52/53 tuntuu lyhyeltä, mut makunsa kullakin. Kuitenkin jos ton brevin haluat niin 53, koska 58 on liian iso.

ja jos ei ihan pakko ole vihreää saada niin käyhän läpi mitä foorumilla on myynnissä.

Millasia nuo Fottat on? Ihan outo merkki, mutta kulmat ja näyttää menevän täysii.

FF - 20:26, 16.7.2012 » veloshop on uusi tekijä ja ei mitään hajua luotettavuudesta. suomalaisuudella luulis olevan kuitenkin jotain merkitystä. Evans taas iso ja mahtava englannista ja on toimittanut myös mulle pyörän joskus. Vastailee posteihin jne eli voi luottaa kyllä. kuvan perusteella stateen et nastoja saa ainakaan sinne missä ne on enemmän tarpeen eli eteen. http://www.veloshop.fi/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/z/o/zombie-stomper-07.jpg ja jos pitäis ihan hatusta heittää niin ei varmaan breviinkään.. mitä kokoon tulee niin itse ajelen 58 vaakaputkella ja 56 satulaputken yläpuolella satula kurottelee taivaisiin, mutta olenkin 188 ja pelkkää raajaa. 52/53 tuntuu lyhyeltä, mut makunsa kullakin. Kuitenkin jos ton brevin haluat niin 53, koska 58 on liian iso. ja jos ei ihan pakko ole vihreää saada niin käyhän läpi mitä foorumilla on myynnissä.
Joo, mieluummin sitä sitten laittaa sen pienemmän kuin isomman jos arveluttaa, isoa ei saa pienemmäksi mutta pienempää voi vähän säätää satulan ja stemmin avulla. Torin tarjontaa katselinkin jo, mutta kovasti polttelis ostaa ihan tuliterä rassi, onhan se uusi vaan aina uusi ja se fiilis, kun pääsee ihan itse korkkaamaan sen uuden fillarin ensimmäistä kertaa. Mites sellainen idea, että hommais tuon Staten huolimatta siitä, että etuhaarukka on niin ahdas ettei nastat mahdu, ja hommais sitten myöhemmin syssystä jostakin ihan oman keulan talvea ja nastarengasta varten? Kovasti tuo Staten vihreä kiituri himottaisi, ei ole kamalan hintainenkaan ja ohjaustangonkin saa valita dropin, riserin ja bullhornin väliltä. Onko kenelläkään tietoa noiden Statejen laadusta? Varmaan tuohon hintaan niin hyvää että haukkuu hintansa?
Matjardo - 19:15, 16.7.2012 » Pitutta minulla on aikalailla justiin 180 ja olen raajoiltani hyvin normaali, ei ole pitkät eikä liiemmin lyhyetkään raajat, sellainen hyvin perusruho. Statella näemmä 52cm ja Brev.M:llä 53cm rungot näyttäisivät olevan lähinnä pituuttani ajattellen, natsaisiko?
Kuulostaa vähän naftilta? Itellä pituutta karvan verran yli180 ja alla 56cm ensifiksi Fuji joka on just eikä melkein sopiva. 55-56 taitaa olla yleensä sopiva 180 senttisille mutta älä mua usko, mittanauha käteen vaan ja tuolta ohjeet: [Competitive Cyclist - Fit calculator](http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO)

Niistä nettikaupoista löytyy muuten ihan omakin threadinsa.

FF - 18:57, 3.7.2012 »
tnts - 23:19, 20.6.2012 » Statet on varmasti ihan ok -tasoista kiinabulkkia, joten osta vaan.
Sori toni et lainaan sua uudestaan.

Terve, mitä mieltä olette tästä Viking Trekking ? Tulisi lähes joka sään ajoon, joten renkaat pitäisi vaihtaa ainakin leveämmiksi. Saakohan tohon leveämpiä? En pyöristä paljoa tiedä mutta nyt iski sinkulakuume. Ihmetyttää vaan että hinnat ovat yleensä 500-700 vaikkei pyörissä edes ole mitään… Kuvittelin että tämmöset minimalistiset pyörät olis halvempia.

Hinta korreloi pyörien kohdalla laatuun huomattavan tarkasti. Tolla 300:lla saat yksivaihteisen joka on laadullisesti pari satasta kalliimpaa vaihdepyörää vastaava, eli suht paska mutta hyvällä tuurilla ihan ajettava. Sinkula/fiksimarkkinoiden about 700:n perushinta johtuu ihan siitä että tällaisilla pyörillä tyypillisesti ajavat ihmiset jotka haluavat laadukkaan pyörän, ja vastaavan laadun vaihdepyörä maksaa tonnin luokkaa sitten.

Esim. tuo linkattu pyörä on hi-ten -terästä, ei kromimolybdeeniterästä tai alumiinia, eli painaa kuin ankkuri. Laakerien tiivistys ja laakeripintojen työstön laatu on todennäköisesti kehno, joka johtaa nopeaan loppuunkulumiseen. Kiekkojen puolaus voi olla tehty huonosti → löystyvät nopeasti.

Suurin osa kuluttajista haluaa välttämättä ostaa halpaa paskaa ja valittaa sitten myöhemmin kun pyöräily on niin raskasta, välineet hajoaa ja niiden huoltaminen on kallista.

kait tolla ajaa, tosin saattaa vaihtua vuoden sisään sitten parempaan, eli en näe järkeä ostolle.

http://www.velosaloon.com/shop/bikes.html?cat=5 tuolta kattelisin itse jos oisin osto aikeissa. Ei oo uusia ei mutta hinnat siedettävällä tasolla. Tai sitten täältä tai fillaritorilta käytettyä kyttäämään.

Jos nyt ostaisin itse ensimmäistä pyörää niin sijottaisin siihen kyllä ainakin tuplasti tuon 300 euroa, tai sitten niinkun ylläoleva mainitsikin, tilaisin pyörän velosaloonista.

Nimim. Liian nopean liipaisinsormen ja Norco Heartin omistaja

Jahas selvä… Kiitos nopeista vastauksista. Pitää tuota velosaloonia katella vielä. Surlystä oon kuullut hyvää, nimenomaan ympärivuotiseen ajoon. Hintakin on vähän eri luokkaa. En tuosta ymmärrä, että tuleeko siinä nyt etu ja takajarrut mukana, entä polkimet? Tyhmä kysymys, mutta pääseekö tolla “kovaa”? Kaikkiin käyttämiini vaihde/vaihteettomiin pyöriin olen tähän mennessä turhautunut kun välitykset loppuvat kesken. Ei ole väliä vaikka joutuisi pahemmat ylämäet kävelemään, kunhan nyt tasasella pääsee.

paulos - 12:58, 25.8.2012 » kait tolla ajaa, tosin saattaa vaihtua vuoden sisään sitten parempaan, eli en näe järkeä ostolle. http://www.velosaloon.com/shop/bikes.html?cat=5 tuolta kattelisin itse jos oisin osto aikeissa. Ei oo uusia ei mutta hinnat siedettävällä tasolla. Tai sitten täältä tai fillaritorilta käytettyä kyttäämään.
Oletteko käyneet tuolla paikan päällä? Itse kävin kuukausi sitten testaamassa useampaa maantiepyörää. Jäi kaupat tekemättä, koska klappia löytyi enemmän tai vähemmän melkeinpä joka paikasta ja osassa pyöristä rungot olivat selvästi ruosteessa.

Hintaluokan 400€+ pyöriä jokainen tarkemmin tutkimani tai ajamani.

e: Kyseessä ei ollut ns. pro-klappi vaan paskana olevat laakerit.

no tuo kuulostaa kyllä pahalta

Bianchi pista vai Le prince? Rungon koko 59cm, onko jompikumpi huomattavasti parempi? Tai löytyykö samaan hinta luokkaan jotain ylivertaista kompliittia, kun aika ei riitä rakentamiseen.

Rompsy - 22:03, 30.8.2012 » Bianchi pista vai Le prince? Rungon koko 59cm, onko jompikumpi huomattavasti parempi? Tai löytyykö samaan hinta luokkaan jotain ylivertaista kompliittia, kun aika ei riitä rakentamiseen.
https://www.yksivaihde.net/old/13437/206044

ota tosta toi plugi, speksaa säästöt

Mielipiteitä/kokemuksia Wabi -merkkisistä pyöristä? Kovasti ovat kehuja keränneet ingleesifoorumeilla mutta ei näillä taida kukaan suomessa ajaa? Hausta löytyi yksi maininta.

Kuulemma erittäin hintalaatusuhdeystävällinen. Pohdin vakavasti yhteydenottoa ja rahtien selvittämistä.

^ Nettisivujen nopean vilkaisun perusteella tuotteista saa hyvin luotettavan mielikuvan. Hämmästyttävää. Tässä on ilmeisesti markkinoinnin kannalta tehty jotain oikein?

Hei koskas nettikaupoista kannattaa fillaria etsiskellä alennusten toivossa? Onko tietoa koska tietyt kaupat järjestää alennuksia esim. viime vuoden malleista ?

Olen katsellut tuota Cremen Vinyl Doppiota, Charge Plugia sekä ensi vuoden Fuji Featheria jonka saisi tammikuussa, 350 puntaa maksaisi.

tewms - 3:54, 1.9.2012 » Mielipiteitä/kokemuksia Wabi -merkkisistä pyöristä? Kovasti ovat kehuja keränneet ingleesifoorumeilla mutta ei näillä taida kukaan suomessa ajaa? Hausta löytyi yksi maininta. http://www.wabicycles.com/index.html Kuulemma erittäin hintalaatusuhdeystävällinen. Pohdin vakavasti yhteydenottoa ja rahtien selvittämistä.
Kandee sitten ottaa tuo kallein, joka on Spirit-putkesta valmistettu. Osaspeksejä ei ollut ohjainlaakeria lukuunottamatta, joten oletetaan että ne ovat perusbulkkia. Hinta ei kyllä ollut paha joo
Boster - 22:55, 23.9.2012 » Hei koskas nettikaupoista kannattaa fillaria etsiskellä alennusten toivossa? Onko tietoa koska tietyt kaupat järjestää alennuksia esim. viime vuoden malleista ? Olen katsellut tuota Cremen Vinyl Doppiota, Charge Plugia sekä ensi vuoden Fuji Featheria jonka saisi tammikuussa, 350 puntaa maksaisi.
Hei kertokaas nyt tietämättömälle koska ne alet on !