Valmis sinkula tai fiksie – Virallinen ensifiksitopsu

Nyt ku on tuolla Paddy wagonilla noin kuukauden päivät ajellu, niin voin todeta, että hyvä on pyörä. En oikeastaan keksi mitään mistä valittaa, joten suosittelen kyllä ensifixiksi. Itse kyllä tykkään enemmän sinkuloinnista, koska pitemmillä lenkeillä fixailu ei kiinnosta, eikä jaksa olla vaihtelemassa koko aikaa.

8 bar zygä v1.0

http://8bar-bikes.com/collections/8bar-fixies-lazer-blue/products/krzberg-fixie-fixed-gear-lazer-blue-01

8 bar zygä v.2 proto (tulee ulos syksyllä)

http://8bar-bikes.com/blogs/news/6186732-8bar-crossing-europe-bike-check

Onko jengillä kokemuksia näistä? Onko ylihintainen? Tekeekö noi kaikki osat ite? Miltä geometria vaikuttaa? Sana on vapaa. Magee on, siitä ei pääse ojasta allikkoon.

osat vaikutti olevan parempaa keskitasoa olevaa kiina-matskua eli ihan ok ja runko ihan siisti ja pätevän oloinen. Vähän ehkä tonnissa on ilmaa kyllä, mut jos tuntuu riittävän haluttavalta, niin klikkaa pois.

Eroaakko noiden 8bar v1 ja v2 geot toisistaan?

State Bicycle Co. pyöristä tosiaan kaipaisin jotain tietoa? Voisiko joku lukea noi speksit läpi ja kertoa, että onko ihan tusina tavaraa. Jos niistä voi mitään sanoa. Silmiä miellyttää kovasti.

Näyttää myös Veloshop myyvän kyseisiä pyöriä.

runko: cr-mo 4130 tig welded
etuhaarukka: 1 1/8" cr-mo
keskiö: 68 x 103 mm sealed cartridge
kammet: 3-piece forged 6061, 170mm
eturatas: 46t, 5 bolt, 7075
polkimet: wellgo alloy pedals with toe clips
ketjut: kmc z410
navat: 32h x 14g high flange with rear flip-flob hub (16t)
renkaat: cst 700x23c
vanteet: deep profile 700 x 32h x 14g, 43mm profile
satulatolppa: 27.2mm *250mm alloy
satula: pu with steel rails
ohjainlaakeri: 1 1/8" threadless a-head
ohjauskannatin: 1 1/8" forged alloy, 26mm/90mm ext.
ohjaustanko: alloy, bullhorn and dropbar (42cm), riser 52cm
jarrut: dual pivot forged alloy

tnts - 23:19, 20.6.2012 »

Statet on varmasti ihan ok -tasoista kiinabulkkia, joten osta vaan.

Just koottiin kaverille tuommonen State. Oikein kivan oloinen kokonaisuus ja haukkuu varmasti hintansa.

Kaveri oli just koonnu tilaamansa benjin. Ei ihan mun makuun (lue: kauhea), mutta ihan pätevältä vaikutti ja mitä tyyppasin niin kyllähän sillä ajaa lähimpään kuppilaan tai puistoon juomaan yhden oluen.

Ainostaan yhden?

EDIT: 8barin runko on hieno.

Moro kaikille! Nyt ois tullu aika hankkia ensimmäinen kompliitti, ja oonki katellu muutamaa erilaista vaihtoehtoa. Jos joku viittis kertoa oman mielipiteensä noista pyöristä niin ois mahtava. Ja jos on jotain semmosta, mikä kantsis ottaa ehottomasti huomioon, niin mainitkaa toki, tässä ollaan lähössä aika heikolla tietopohjalla liikenteeseen :slight_smile: Budjetti ei oo niin tarkka, hyvillä perusteluilla löytyy lisää seteleitä pöytään. Tällä hetkellä kiinnostaa:

Pituutta 187cm ja inseam about 89cm, käyttö nyt aluksi työmatkapyöräilyyn.

Jos olisin sinun tilanteessasi niin hommaisin tämän. Perusteluina se että tuo on yksinkertaisesti järkevin vaihtoehto noin 600 euron hintaluokassa, monikäyttöinen ja runkona sellainen että siihen kehtaa ripustaa laatupalikkaa maun ja tietotaidon kehittyessä. Jos epäilyttää niin käytä hakua. Koko kannattaa tietty tsekata mutta se onnistunee melko helposti tämän palstan kautta.

^what he said (linkki ei jostain syystä toiminut, eli tämä)

tai: 58-kokoinen paddy wagon. tiedän, koska olen samankokoinen ja moisella kompliitilla ympärivuotisesti ajellut.

Paddy wagonille myös täältä ääni. Fuji Track on myös ihan kelpo pyörä, jos tuosta listasta saa poimia.

Tervehdys kaikille, uusi keskustelija ilmoittautuu. Päätin kirjautua kun Tonikos kyseli mm. Brev.M -pyöristä. Selailin keväällä runsaasti foorumia, rohkaisin mieleni ja tilasin evanscyclesistä tämän toukokuussa (anteeksi, en osaa vielä linkittää oikein): http://www.evanscycles.com/products/brevm/speciale-fixed-uno-riser-2011-single-speed-road-bike-ec035215
ja tyytyväinen olen ollut. Ostin pyörän “huolettomaksi fiilistelypyöräksi aurinkoisia päiviä varten” vanhan Specialized-hybridini rinnalle. Olen 169 cm pitkä ja tilasin 53 cm rungon joka oli juuri sopiva. Nyt muutaman kuukauden kurvailujen jälkeen olen oikein tyytyväinen. Vaikka tuo onkin alkaen malli niin vaikuttaa kaikenkaikkiaan ihan toimivalta, herkästi rullaavalta ja “kevyeltä” peliltä. Minun ajoihini tämä on riittävän laadukas kokonaisuus. Vaikka alkuperäinen ostomotiivini oli fiilistely, niin voisin kuitenkin kuvitella että tästä pyörästä on myös vakavampaan pyöräilyyn. Muoviset polkimet vaihdoin metallisiin, ja tuntuma parani paljon. Takarattaan vaihdoin myös 2 piikkiä suurempaan. Fiksipuolta en ole käyttänyt enkä edes kokeillut… Jospa sitten seuraavalla ajokaudella.

Hinnaltaan Steamroller ei olisi paha, jos se tosiaan on hyvä, mutta tuossa ulkonäössä jokin mättää ja pahasti :blush: Onko tietoa hyvistä tarjouksista Paddy Wagonin suhteen? Luultavasti laittaisin pyörään muutenkin droppitangon, joten sen puolesta tuo P. Wagon olis passeli. Tällä hetkellä kuitenkin ulkonäkönsä, joka on toki tämmöiselle tietämättömälle se isoin juttu, puolesta eniten houkuttelee tuo vihreä Brev.M.

EDIT: paljonko semmonen ihan perus droppitanko, ja siihen jarrukahvat, maksaa?

^ Analysoisitko hieman notta mikä siinä ulkonäössä mättää? Meinaan vain, että pyörän ulkonäköä nyt on mahdollista modifioida aikas paljonkin. Kokeile esmes lyödä googlen kuvahakuun “Surly Steamroller” ja tuumi sitten notta onko vika jossain kompliitin yksityiskohdissa (kuten viiksitangossa) vaiko sitten rungon ulkonäössä tms.

Mun mielestä ulkonäkö tulee vasta pyörän muiden ominaisuuksien jälkeen, sen takia tartuin tähän.

EDIT: Lisään esimerkin: http://cdn.velospace.org/files/stm0.jpg Entä jos se näyttäisi tältä?

Qustom - 18:02, 3.7.2012 » Eroaakko noiden 8bar v1 ja v2 geot toisistaan?
En muuten tiedä lukuja, mut v1 standardikeulan rake on 45mm ja v2 36mm, v2 on täten myös etupäästä nopeemman näkönen.

Edit. Geometriataulukko v1 löytyy niiden sivuilta, sähköpostiin vastataan kans nopeesti.

Systemaatikko - 11:06, 15.7.2012 » ^ Analysoisitko hieman notta mikä siinä ulkonäössä mättää?
Oon tässä nyt hetken miettinyt tuota kysymystä, ja tullut siihen lopputulokseen, että tuo tanko saa koko pyörän näyttämään rumalta. Senhän voi onneksi vaihtaa, joten sorrun kovan sosiaalisen paineen alla ja ostan 99% varmuudella Steamrollerin. Tai Anttilan 150e fixin. Tai auton. Kiitoksia avusta!

Terve!

Olen ihan uusi tällä foorumilla ja sinkulapyöräilyn parissa muutenkin.
Olisi nyt tarkoitus ostaa ensimmäinen fiksi ja budjetti olisi siinä 500-600.
Näitä olen katsellut:

http://www.veloshop.fi/polkupyorat/merkit/state-bicycle-co/state-bicycle-co-zombie-stomper-fixie-singlespeed-polkupyora.html#.UAQ6gpF518E

http://www.evanscycles.com/products/brevm/speciale-fixed-riser-2011-single-speed-road-bike-ec035213#features

Värillä ja ulkonäöllä on väliä, vihreetä ja mustaa on pakko olla, siksi osaltaan nuo osuivat kiiluviin silmiini, hiton hyviltä näyttävät molemmat. Nuo vaikuttaisi muutenkin kovin järkeviltä laitteilta spekseiltäänkin? Ei tartte vielä mitään tonnin raaseria, kun en vielä tiedä minkälainen olen fiksipyöräilijänä ja mitä ominaisuuksia todella arvostan, joten näin alkuun menee halvempikin. Sitten kun tulee kilometrejä niin voi ruveta sitten päivittelemään uutta palikkaa kun tietää mitä haluaa. Pyörä tulisi pääasiassa työmatka-ajoon, 22 kilometriä tulee päivässä yhteensä koti-duuni-koti väliltä ja toki sitä mielellään viikonloppusinkin kävisi kivassa kelissä heittämässä vähän pitempiäkin lenkkejä.
Jonkunmoiset nastarenkaatkin vois olla aika hyvä saada mahtumaan, nimittäin ajattelin ruveta ajamaan vähän aktiivisemmin talvellakin kun kerran uuden pyörän hommaa.
Pitutta minulla on aikalailla justiin 180 ja olen raajoiltani hyvin normaali, ei ole pitkät eikä liiemmin lyhyetkään raajat, sellainen hyvin perusruho. Statella näemmä 52cm ja Brev.M:llä 53cm rungot näyttäisivät olevan lähinnä pituuttani ajattellen, natsaisiko? Toki aina satulaputkella ja stemmillä voi pelata jos ei ihan suoraan tunnun sopivalta.

Ja miten nuo liikkeet, Veloshop ja Evans Cycles? Ovatko luotettavia ja pelaako palvelu? Molemmat lupaavat viikon - kahden viikon toimitusajat pyörille, joten sikäli ihan sama kummasta tilaa. Mahdollisimman pian vaan pitäis saada tilaukseen niin ois vielä kelejeä polkea!
Jelppikää vasta-alkajaa, kiitän jo etukäteen.

veloshop on uusi tekijä ja ei mitään hajua luotettavuudesta. suomalaisuudella luulis olevan kuitenkin jotain merkitystä. Evans taas iso ja mahtava englannista ja on toimittanut myös mulle pyörän joskus. Vastailee posteihin jne eli voi luottaa kyllä.

kuvan perusteella stateen et nastoja saa ainakaan sinne missä ne on enemmän tarpeen eli eteen.
http://www.veloshop.fi/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/z/o/zombie-stomper-07.jpg

ja jos pitäis ihan hatusta heittää niin ei varmaan breviinkään…

mitä kokoon tulee niin itse ajelen 58 vaakaputkella ja 56 satulaputken yläpuolella satula kurottelee taivaisiin, mutta olenkin 188 ja pelkkää raajaa. 52/53 tuntuu lyhyeltä, mut makunsa kullakin. Kuitenkin jos ton brevin haluat niin 53, koska 58 on liian iso.

ja jos ei ihan pakko ole vihreää saada niin käyhän läpi mitä foorumilla on myynnissä.