Valmis sinkula tai fiksie – Virallinen ensifiksitopsu

Veikkaanpa että täällä pyörivät sun mittaiset kaverit ajelevat järjestään noin 51-54 mittasilla rungoilla. 54 sekin maantiepyörässä.

Globe Roll 1 on nyt tulossa, mutta mietin vaan minkä kokoista runkoa kannattaisi katsoa? Olen 185 cm pitkä.

Sun kohdalla lähtisin kattomaan ehkä tota L-kokoa. Mahdotontahan se on verrata kahta eri ihmistä näin polkupyörän oikean koon valinnassa käsien, jalkojen ja selän ollessa yleensä aivan eri mittaiset. Itse 188-senttisenä ajan 58cm rungolla.

^^185cm pituselle M-koon 53cm pystyputki saattaa jäädä liian lyhyeksi… ite oon 188 ja ei kävis mielessäkään ajaa M-koolla. Tosin olenkin pelkkää kättä ja jalkaa… L:n 58cm vaakaputki taas mahdollisesti liian pitkä 100mm stemin myötä…

mikäli siis hakusessa tämä

mutta kuten viltsu sanoi, potilaan arviointi sokkona on suhteellisen vaikeaa.

Käytin juuri tuota sivuilta löytyvää “runkomittaria” ja sieltä ehdotettiin tollasta L-kokoa, mutta kauppaveljiltä löytyy M ja L niin siinähän sitä voi sitten nopeasti koitella kumpi tuntuu paremmalta.

Mene hyvä mies testaamaan ja koeaja.

Mitäs tietäjät sanoo noista tuloksen fillareista? Paikallisesta 400e, kannattaako?
http://tulosbicycles.com/pyoraspecblue.html

sanoisin ulos. Tai siis, parempiakin saa tohon hintaan. Vai eikö just chargen plugit ja fujit ole alessa samaa luokkaa.

Plus en kyllä tajua miksi ton rungon pitää näyttää konversiolta kun sen olisi voinut tilata taiwanista ihan mukavannäköisenäkin, mut ulkonäkökysymykset on erikseen.

FF - 18:23, 8.4.2012 » Mene hyvä mies testaamaan ja koe[b]aja.[/b]
Heti kun aukeaa pääsiäislomalta ;)

Koeajoin itse röllin ja oli omaan lapaseen aivan hirveä. Steamrolleriin päädyin, mittaa itsellä 176 ja rungoksi valikoitui 53cm. Stemmin vaihdoin lyhyempään, tangoksi tuli riseri ja pedaalit vaihtu samalla ryminällä lukkiksiin.

Suosittelen varauksettomasti jokapaikan ja jokakelin pyöräksi, one bike to rule them all. Päivääkään en ole katunut, vaan pikemminkin:

[i]">stuck at work until 9 P.M.

shitty mood, pissed off with work and life in general

go ride

hammer the fuck out of the pedals, 20 miles of long hills/downhill sprints in the dark, one hour

feels good man

life is amazing"[/i]

Tulos=LOL. Anttilameininkiä koko suosituksissa
“Jos olet 160-175cm pitkä, on 54cm runko sinulle passeli.
Mikäli olet 175-200cm pitkä, suosittelemme runkokokoa 58cm, ok?”

http://www.turbomatik.de/images/product_images/original_images/2969_0.png
http://www.turbomatik.de/product_info.php/info/p2969.html
???

schmuk - 17:39, 11.4.2012 » http://www.turbomatik.de/product_info.php/info/p2969.html ???
Ei jatkoon.

Oho. Taisin mennä halpaan. Ei tainnut olla oikea käyttäjä.

Naurut myös Tuloksen mitoittelupolitiikalle, ok?

Jostain syystä Tulos saa mussa puistatuksen ja halveksunnan tunteen.


http://indiebikes.com/en/build

Toukokuussa luvassa pari päivää Kölnissä ja kaivellessa kaupungin pyörämeininkejä, niin tuli tommonen vastaan. Värikoodaaminen tehty helpoksi ja postien kanssa 550 €

Roger Kuitti - 20:37, 11.4.2012 »

http://indiebikes.com/en/build
Toukokuussa luvassa pari päivää Kölnissä ja kaivellessa kaupungin pyörämeininkejä, niin tuli tommonen vastaan. Värikoodaaminen tehty helpoksi ja postien kanssa 550 €

ankkuri ja samalla enskesän muodikkain.

Kyselin täällä loppukesästä sinkulamaastureista ja sain hyviä vinkkejä. Päädyin lopulta Karate Monkey -nimiseen kapistukseen ja suhauttelin sillä läpi talven. Olen aivan myyty siitä, kuinka paljon hauskempaa on ajella ilman vaihteita. Lisäksi, kun polvet on sinkuloinnista paremmassa kunnossa kuin vuosiin, niin nyt on aatoksissa myydä vaihteellinen cyclo pois ja ostaa sen tilalle maantiesinkula. Mutta mikä…

Olen lukenut tuntitolkulla näitä ketjuja täältä, sekä lontoonkielisiltä foorumeilta, mutta en ole pystynyt muodostamaan ihan selkeää kuvaa siitä mikä olisi juuri minulle oikea pyörä. Toivon, että täältä löytyisi taas vähän vinkkiä/apua.

Eli haen pyörää maantielle -vapaarattaallista, mutta voisihan sitä fixiäkin kokeilla. Ajaisin sillä toki kesäisin reilun kympin työmatkaakin, mutta lähinnä sen tarkoitus olisi palvella lenkki-/kuntoajopyöränä, esim. Pirkan Pyöräily. Talvet ajan KM:lla, en siis tarvitse tilaa nastarenkaille tai lokareille. Pyörä saisi luonnollisesti olla kevyt, mutta mukava. Ei mikään kisakireä ratapyörä (oletan näin -en ole kyllä koskaan testannut). Hintaa saisi olla maks. 700-800€. Rakenteluun ei oikein ole aikaa tai paikkaa. Mitä tuossa nyt itsellä on mielessä käynyt, niin Steamroller kiinnostaa kovasti, mutta onkohan se nyt ihan se mitä etsin. Vähän tuntuu olevan ristiriitaisia mielipiteitä.

Asun Tampereella, jos vaikka jollakin olisi heittää vinkkiä malleista, joita voisi täällä testata. Netistä tilaaminenkaan ei ole ongelma. Kiitosta.

noilla spekseillä löytyy varsin kivasti vaihtoehtoja, ihan kompliitteinakin. ehkä voisit seuraavaksi pohtia runkomateriaalia ja geoa/ulkonäköä: klassinen teräs vai modernimpi, mahdollisesti kompaktigeollinen alumiini tai miksei ylikoon teräskin?

ottaisin itse steamrolleria mieluummin “vähemmän monikäyttöisen” ja keveämmän raamin, ehkäpä alumiinisen ja kuituisella keulalla. toki myös siksi, että pitkä ja matala rolleri ei itselleni käy lainkaan. vaikkapa palstallakin taannoin esillä ollut langster osuu tähän alugenreen.

Kiitos vastauksesta. Ylikoonteräs ei kyllä sano yhtään mitään :slight_smile:
Teräs houkuttelee KM kokemusten perusteella, mutta ei se alumiinikaan pois suljettua ole. Kaikkea saa ehdotella. Langster on ihan ok näköinen ja varmasti harkittavissa.
Pyörät on kauniita -ne on vaan erilaisia. No ei vaan, on niitä rumiakin joskus näkyny.

Onko XS plugi liian pieni 175 cm ukkelille? S ois ilmeisesti optimaalinen koko, mutta ei ole kuin XS:ää saatavilla…