Hintapoliisit ja myyntitopsujen suolaus

joskus aiemmin kun foorumia ei juurikaan moderoitu ylläpidon toimesta tänne pukkasi tasaisin väliajoin ihan pystymetsästä jengiä myymään jotain joko täysin ylihinnoiteltua tai muuten vaan aihepiiriin kuulumatonta roinaa. näissä tapauksissa pieni tai isompikin v****u oli usein aiheellista. nykyään ainakin jälkimmäisen kaltaiset ilmoitukset kuitenkin deletoidaan kyselemättä, hyvä niin.

sosiologi voisi myös sanoa, että hintapolisoinnilla ja vastaavalla kollektiivisella järjestyksenpidolla on yhteisöä ylläpitävä vaikutus ja sitä kautta se tavallaan kuuluu tän tyyppisille foorumeille, vrt. esim. jo mainittu LFGSS.com

täällä nykyään kuitenkin monet tuntuvat ottavat aika herkästi herneen nenään vaikka itsellä ei olisi mitään tekemistä kyseisen myynti-ilmoituksen kanssa: "mut kun me ei kato eletä missään hippien vaihdatantaloudessa tai muussa kommunismissa niin kaikki saa pyytää myymästään asiasta IHAN MITÄ lystävät kenenkään siihen puuttumatta, tyhmä on vaan se joka maksaa liikaa…".

Kyllähän nyt ihan pelkästään se ettei kukaan tarjoudu ostamaan tuotetta liian korkean pyynnin takia pitäisi olla tarpeeksi signaalia siihen että olisi aihetta tarkistaa hintaa alaspäin. Siihen kun lisää muutaman ohjaavan pm:n niin ollaan mielestäni ihan oikeilla raiteilla.

Yhteisöllisyysaspektin ymmärrän kyllä mutta nillitystä ja vinkumista on muissakin topsuissa mielestäni ihan tarpeeksi eikä se ainakaan ole oikealla tavalla lisännyt yhteisöllisyyttä. Jus’sayin.

^pitää osittain paikkansa. Kaikelle tavaralle ei vaan yksikertaisesti löydy ostajaa vaikka hinta laskisi kuinka koska tarvetta ei ole. Erikseen tiety hordaajat jotka hamstraa kaikkea halpaa.

Afa - 13:47, 29.3.2012 » vaikka se voi tuntua kettuilulta niin mun mielestä on ihan ystävällistä huomauttaa korkeasta hinnasta. myyjä saa ehkä tavaransa jopa myytyä kun ei elättele liian suuria toiveita

härskeissä tapauksissa yleisö riemastuu ja postaa topikkiin. toimii tehokkaana viestinä myyjälle.

E: Myytävän tavaran laadusta kitisevät joutaa sen sijaan hirteen.

Jännittävää on se, että fillaritorilla toi automaattinen säätely toimii hienosti. Eli kalliit tuotteet on upattu aika usein, ja jossain vaiheessa alkaa raksuttamaan. Päänaukomista ei ole tarvittu. Tosin sepä ei ole vittui…keskustelupalsta.

siis, jos hinta ei vastaa tuotteen käypää arvoa(määrittely tälle on tosiaan aina välillä vaikeaa) on tosiaan syytä huomauttaa asiallisesti, mutta esim. siitä huutelu, että joku kauppaa jotain foorumilla ja oma sijoittamisen halu tai ostovoima on pienempi kuin oikeutettu hinta on turhaa. Kaikki huutelut laita ebayhyn ei noi täältä mene on ihan turhaa, sillä jos joku kauppaa täällä jotain harvinaista ja arvokasta artikkelia( esim. taannoin myyntiin tulleet shamal track-kiekot) suunnilleen samaan hintaan kuin esim. ebayssä ja sattuukin olemaan niin, että joku foorumilainen niitä olisi metsästänyt niin säästäähän myyjä täällä myymällä kyseiseltä kaverilta postit ja mahdolliset alvit.

Ja sitten on näitä myynti topicceja, joissa on yhden päivän ajalta on viis sivua matskua, joka suurimmalti osin on sisällöltään sen tasoista, että postataan ananaksen kuvia ja hudellaan vuorotellen, että kenen ruumiin syövereistä niitä tällä kertaa pursuaa. EI NÄIN!

edit. viis sivua liioittelua kenties, but you get the point.

TheLVOE - 12:28, 29.3.2012 » Turun liikkeestä saa nyt alennuksessa uuden vastaavan pyörän lähes samaan hintaan.
oliko tämä huutelua?

ei!

edit: tosiaan pm kyllä varmaan parempi!

tnts - 14:46, 29.3.2012 »
TheLVOE - 12:28, 29.3.2012 » Turun liikkeestä saa nyt alennuksessa uuden vastaavan pyörän lähes samaan hintaan.
oliko tämä huutelua?
suolaus, mut vain koska väärin muotoiltu. ton olis voinu laittaa peeämmäl.

E:toisella tavalla ilmoitettuna ehkä ok, mut pm parempi kuitenkin.

praise in public, criticize in private.

Vien kaikki käytetyt nippelis nappelis-jutut aina suoraan Kuusakoskelle enkä myy.
Eipä tarvi kuunnella vittuilua keneltäkään ja tuote saa jopa uuden paremman elämän.

lol snaamarin kommentille

Mun mielestä kritiikki on ihan ok, ja se lisää myynti-ilmon huomiota, mut samalla ei uskalla sanoa et parempaan vai huonompaan.
Onneks täällä ei kuitenkaan hirveesti dissata itse myyntiartikkeleita.

Mut joo, huomattavan paljon myyntitopic läppää on tullut seurattua lähiaikoina… -Ihan viihdyttäväähän se on.

edit edit edit
Toivottavasti tän topikin yleinen tiedostaminen saa nyt ihmiset miettimään vähän mitä postailee. n_____n

Sehän on parasta viihdettä kun myyntitopic lähtee aivan käsistä ja menee huuteluks. Toisaalta jos jollain ois tarkoitus jotain myydäkkin niin onhan se vähän harmillista.

nutip - 15:06, 29.3.2012 » Sehän on parasta viihdettä kun myyntitopic lähtee aivan käsistä ja menee huuteluks. Toisaalta jos jollain ois tarkoitus jotain myydäkkin niin onhan se vähän harmillista.
Näin juuri.

ylipäätään ajatus kohteliaan privaviestin laittamisesta ja myyjän oikaisemista on pelkkää jeesustelua. yksivaihde on kuitenkin rehti nettifoorumi eikä mikään

viihdyttävää kyllä ehdottomasti, mutta tarkoitusta palvelevaa?

Te nyt ette tunnu ymmärtävän sitä, että tämän nk. “huutelun” tarkoitus ei ole haitata myyjän toimia, vaan valistaa mahdollisia ostajia. Eli opettaa tietämättömille ostajille, että ovat tekemässä huonoa kauppaa.

Sille, että myyjän ja ostajan tavoitteet ovat päinvastaiset, nyt ei vaan voi yhtään mitään. Jos myyjä ei halua tätä nk. “huutelua” niin myy jossain muualla tai laittaa järkevät hinnat.

Ja mitä alkuperäiseen aiheeseen tulee, niin kesän käytetyssä fillarissa on kesän käytetyt kuluvat osat (voimansiirto, renkaat, sträpit, rasvat, etc). Uuden veroinen hinta on siitä liian korkea.

http://i.imgur.com/o8qGs.jpg

1 Like

^ Pelasti mun päivän, kiitos.

En nyt kyl lukenut joka kommenttia.
Mutta sellainen pikkupointti tuli kyllä mieleen, että en koskaan millään foorumilla niin soitto- kuin pyöräily/harrastekamoilla ole saanut KORKEAMPAA hintaa kuin aluksi olen pyytänyt. Niinpä olen usein laittanut joko jämptin hinnan tai sitten vähän korkeamman neuvoteltavan hinnan. Enpä ole suuremmin joutunut katumaan myyntejäni. Joskaan kaikki ei tietenkään aina ole heti mennyt kaupaksi.
Se et joku tulee huutelemaan topikkiin, yleensä kertoo huutelijan tietämättömyydestä ja vaan antaa mulle ilmaista uppausta (tää tosin mun kohdalla on koskenut kitarakamoja)

E:^^Haha

hävettää nauraa töissä tietskarille suu auki

Mun mielestä yksivaihdelaisten kanssa on ollut poikkeuksetta helppoa tehdä kauppaa, joskaan en tiedä onko fiilis ollut aina ihan sama toisin päin kun olen niin arvaamaton. edit: osittain tästä syystä mä en esimerkiksi ihmettele yhtään jos joku haluaa varkain myydä ipadiaan fillarisälän ohessa.