Hintapoliisit ja myyntitopsujen suolaus

Eli kun toisten myyntien suolaus tuntuu olevan enemmänkin sääntö kuin poikkeus, niin miten se nyt sitten menee? Miksi sitä tehdään? Milloin se ei ole ok?

Aloitin tämän topsun että se iänikuinen kädenvääntö voidaan pitää irrallaan myyntitopiceista, vai halutaanko sitä edes?

vaikka se voi tuntua kettuilulta niin mun mielestä on ihan ystävällistä huomauttaa korkeasta hinnasta. myyjä saa ehkä tavaransa jopa myytyä kun ei elättele liian suuria toiveita

^
Joskus hintapyynnötkin ovat todella yliampuvia suhteessa tavaran oikeaan arvoon/laatuun, joten ihan asianmukaista palautella myyjiä maanpinnalle. Jos hinta/laatusuhde on kohdallaa niin kyllä se tavara menee kaupaksi huutelusta huolimatta.

Eikös ne ystävälliset neuvot voi lähettää pm:llä? Ylipäätänsä ylenpalttinen chättääminen myyntitopsuissa on mielestäni täysin tarpeetonta.

Merenneito selvästi inspiroitui tämän topicin avaamiseen, kun näki huomautukseni hinnan suhteen naisten Le Prince-pyörän myyntitopikissa.
Aikomukseni ei missään nimessä ollut vandalisoida toisen myyntiaikeita, eikä varsinkaan vittuilla myyjälle. Mielestäni käytettyä ei vain kuulu myydä uuden hinnalla, ellei pyörä harvinaisissa tapauksissa ole joku merkkiteos.

Sen verran toistuva ilmiö motiiveista riippumatta että ajattelin että voisko oma topsu vähän helpottaa noiden myyntitopsujen bumppailua.

Mun mielestä on ihan yhtä ok pyytää rakkaasta kulkupelistä mielestään sopivaa hintaa kuin kertoa (esim. just pm:llä) että pyynti on yläkanttiin jos meinaa saada joskus myytyä :slight_smile:

minusta se on hyvä että yhteisö valvoo ja suojelee itseään. Onhan täällä monesti yritetty vedätellä ties minkälaisilla artikkeleilla ja hinnoitteluilla, mut kipuraja on sit aina löytynyt. Monelle käyttäjällehän tämä on pääasiallisesti kuitenkin pelkästään osto-/myyntikanava, joten on hyvä, että hyväksikäyttöä vähän hillitään ja realiteeteistä muistutellaan.

^ Tämä,
Ja on myös paljon sellaista tavaraa minkä kohtuullisen arvon määritteleminen vaatii paljon enemmän sellaista perehtyneisyyttä, jota vain harvoilla ja valituilla sademiehillä on.

Muistanko ihan väärin, jos sanon että onhan täällä korjattu hintoja myös ylöspäin lisätiedon valossa?

Hyvä keskustelunaloitus. Olen kyllä samaa mieltä tässä ilmaistun enemmistön mielipiteen kanssa, että ylihintaisesta romppeesta on ok ilmoittaa asiallisesti. Mielestäni kyse ei siis ole myynnin sabotoinnista, vaan tiedon jakamisesta; yleensä myyjä ei vain tiedä, että kaupassa X sama tavara on alennuksessa. Nettikauppoja on maailma solkenaan, jolloin kattava hintavertailu on usein työlästä. Yleensähän myyjä saa tavaransa nopeammin liikkeelle, jos hinta korjataan heti, eikä pudotella 10% viikottain.

Minua myös kummastuttaa, miksi jengi suhtautuu niin negatiivisesti myyntitopikeissa keskusteluun. Esim. Lontoon foorumilla homma on sangen yleistä ja nautittavaa luettavaa.

edit:

pieni merenneito - 14:21, 29.3.2012 » Muistanko ihan väärin, jos sanon että onhan täällä korjattu hintoja myös ylöspäin lisätiedon valossa?
Noissa tapauksissa on aina syntynyt järjetön ulina ja paskamyrsky myyjää kohtaan.

On jonkun kerran käynyt niin, että valaistuminen tapahtui massiivisen kiinnostuksen kautta, ja hintaa sitten korjattiin “valtaisan kiinnostuksen vuoksi”. Siitäkös sitten hintapoliisit riemastuivat.

Mä luulen, että aika usein näitä hintoja suolataan joko silkasta piruilusta tai sitten oman lehmän ojittumisesta. Tiedä sit. Hyvä käytäntö on se, että ei yritä tehdä liian näkyvää bisnestä keskustelupalstalla.

Jii - 14:01, 29.3.2012 » Eikös ne ystävälliset neuvot voi lähettää pm:llä? Ylipäätänsä ylenpalttinen chättääminen myyntitopsuissa on mielestäni täysin tarpeetonta.
Kutakuinkin samaa mieltä. Selkeistä kusetuksista, viallisen kaman myymisestä ehjänä jne. on ihan aiheellista huomauttaa.

Kyllä nyt luulisi, että jengillä on järkeä päässä sen verran jos myyjä on esittänyt hintapyynnön (vaikka yläkanttiinkin) niin mennään sen mukaan ja ostaja sitten tarjoaa summan jonka kokee olevan soppeli k.o artikkelista, eikä heti ruveta huutamaan, että jostain zippidiipuljusta, eBaysta tai Chinamanilta saa melkein samanlaisen XX € halvemmalla.

edit. liian hidas, jälleen. ten points mereneito topicista.

Apropo, onko mahdollista säätää YV-foorumille lfgss.comissa käytettyä vapaaehtoista lahjoitusta lohkaisemalla pienen osan myyntihinnasta (esim. 5%) foorumille esim. serverikustannuksien kattamiseen? Sit saa jonkun papukaijamerkin nimimerkin viereen tms.

edit. Tämän tarkoituksena olisi siis hieman lieventää sitä pahaa karmaa, jota syntyy kun foorumia käytetään pelkästään myyntitarkoituksiin.

voin antaa tilinumeroni, jos lahjoitukset kiinnostaa. itselläni niille ei ole kuitenkaan tarvetta. Just pyysin palveluntarjoajaa lopettamaan sivuston hostaussopimuksen muutenkin. domain kuitenkin jää.

joskus aiemmin kun foorumia ei juurikaan moderoitu ylläpidon toimesta tänne pukkasi tasaisin väliajoin ihan pystymetsästä jengiä myymään jotain joko täysin ylihinnoiteltua tai muuten vaan aihepiiriin kuulumatonta roinaa. näissä tapauksissa pieni tai isompikin v****u oli usein aiheellista. nykyään ainakin jälkimmäisen kaltaiset ilmoitukset kuitenkin deletoidaan kyselemättä, hyvä niin.

sosiologi voisi myös sanoa, että hintapolisoinnilla ja vastaavalla kollektiivisella järjestyksenpidolla on yhteisöä ylläpitävä vaikutus ja sitä kautta se tavallaan kuuluu tän tyyppisille foorumeille, vrt. esim. jo mainittu LFGSS.com

täällä nykyään kuitenkin monet tuntuvat ottavat aika herkästi herneen nenään vaikka itsellä ei olisi mitään tekemistä kyseisen myynti-ilmoituksen kanssa: "mut kun me ei kato eletä missään hippien vaihdatantaloudessa tai muussa kommunismissa niin kaikki saa pyytää myymästään asiasta IHAN MITÄ lystävät kenenkään siihen puuttumatta, tyhmä on vaan se joka maksaa liikaa…".

Kyllähän nyt ihan pelkästään se ettei kukaan tarjoudu ostamaan tuotetta liian korkean pyynnin takia pitäisi olla tarpeeksi signaalia siihen että olisi aihetta tarkistaa hintaa alaspäin. Siihen kun lisää muutaman ohjaavan pm:n niin ollaan mielestäni ihan oikeilla raiteilla.

Yhteisöllisyysaspektin ymmärrän kyllä mutta nillitystä ja vinkumista on muissakin topsuissa mielestäni ihan tarpeeksi eikä se ainakaan ole oikealla tavalla lisännyt yhteisöllisyyttä. Jus’sayin.

^pitää osittain paikkansa. Kaikelle tavaralle ei vaan yksikertaisesti löydy ostajaa vaikka hinta laskisi kuinka koska tarvetta ei ole. Erikseen tiety hordaajat jotka hamstraa kaikkea halpaa.

Afa - 13:47, 29.3.2012 » vaikka se voi tuntua kettuilulta niin mun mielestä on ihan ystävällistä huomauttaa korkeasta hinnasta. myyjä saa ehkä tavaransa jopa myytyä kun ei elättele liian suuria toiveita

härskeissä tapauksissa yleisö riemastuu ja postaa topikkiin. toimii tehokkaana viestinä myyjälle.

E: Myytävän tavaran laadusta kitisevät joutaa sen sijaan hirteen.

Jännittävää on se, että fillaritorilla toi automaattinen säätely toimii hienosti. Eli kalliit tuotteet on upattu aika usein, ja jossain vaiheessa alkaa raksuttamaan. Päänaukomista ei ole tarvittu. Tosin sepä ei ole vittui…keskustelupalsta.

siis, jos hinta ei vastaa tuotteen käypää arvoa(määrittely tälle on tosiaan aina välillä vaikeaa) on tosiaan syytä huomauttaa asiallisesti, mutta esim. siitä huutelu, että joku kauppaa jotain foorumilla ja oma sijoittamisen halu tai ostovoima on pienempi kuin oikeutettu hinta on turhaa. Kaikki huutelut laita ebayhyn ei noi täältä mene on ihan turhaa, sillä jos joku kauppaa täällä jotain harvinaista ja arvokasta artikkelia( esim. taannoin myyntiin tulleet shamal track-kiekot) suunnilleen samaan hintaan kuin esim. ebayssä ja sattuukin olemaan niin, että joku foorumilainen niitä olisi metsästänyt niin säästäähän myyjä täällä myymällä kyseiseltä kaverilta postit ja mahdolliset alvit.

Ja sitten on näitä myynti topicceja, joissa on yhden päivän ajalta on viis sivua matskua, joka suurimmalti osin on sisällöltään sen tasoista, että postataan ananaksen kuvia ja hudellaan vuorotellen, että kenen ruumiin syövereistä niitä tällä kertaa pursuaa. EI NÄIN!

edit. viis sivua liioittelua kenties, but you get the point.

TheLVOE - 12:28, 29.3.2012 » Turun liikkeestä saa nyt alennuksessa uuden vastaavan pyörän lähes samaan hintaan.
oliko tämä huutelua?

ei!

edit: tosiaan pm kyllä varmaan parempi!