Maalinpoistoaine

…tuskasta on, ei maha mitään. Työn alla n. 10 vuotta vanha lelumiini-trekking-runko. Aloitin etuhaarukasta (huoneenlämmössä koko homma): Biltsun morssit pintaan, timman verran vaikuttelua ja kaavinta → maali lähti todella epätasaisesti, vaikka morssia luulin riittävästi + tasaisesti levittäneeni. Kaapimisen jälkeen messinkiharjalle & hiontatyynylle jäi siis reilusti hommaa. Helpotin hommaa vielä kuumailmapuhaltimella hankalimpien paikkojen osalta ja pääsin lopulta itseäni jotakuinkin miellyttävään lopputulokseen - mutta siis vasta etuhaarukan osalta.

Pitää tosiaan miettiä jaksaako moista urakkaa koko rungon osalta - tai sitten esim. morssissa tai työtavoissani oli jotain selkeästi huteraa…

^ Biltsun morssista en tiedä, mutta nitrollakin pelaillessa kinkkisempiä paikkoja on. Kokeile sellasta, että hiot öbaut 180-240 paprulla pinnan kevyesti rikki ennen maalinpoistoaineen levittelyä. Nitro ehtii ainakin kuivaa jo tunnissa, joten suosittelisin tyyppaamaan myös huomattavasti lyhyempää venausaikaa. Välissä tököttiä voi myös lisätä… Tai pyyhkästä harjalla nopeasti enimmät kuplivat maalit ja sitten lisätä.

Jep, tuo pinnan esikarkeistus kävi itsellänikin mielessä & on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tuon koko rungon osalta. Ja tosiaan voi olla fiksumpaa aloittaa kaavinta jo puolen tunnin kohdilla. Katsellaan mitä saan näillä konsteilla aikaan…

Millä kilikolit pois alkuperäisen maalipinnan päältä? Tinneri?

itellä lähteny bilteman maalinpoistoaineellaa. Antanu hetken vaikuttaa ja lähtee rätillä pyyhkäsemällä. Alkuperäseen ei oo aine vaikuttanu, toki jos alkuperäsessä on jotain teippauksia niin niitten kans pitää olla varovaisempi.

tnts - 0:55, 28.10.2009 » biltsun maalinpoistoaineella oon poistanu niistä 8€ Kalloy-tolpista sen Kalloyn ja putkimiehellä sen mustan :) loppu purkilla voikin tehdä vaikka kasvonaamioita. Kunnon maalipintaan se ei juurikaan tehoa.
Ymmärsinkö nyt oikein, että ilmeisesti pulverimaalatuista putkiosista saa valmistajan omat merkinnät pois juurikin tällä biltsun maalinpoistajalla, ilman että itse pohjalla oleva maali kärsii?
niq - 16:10, 18.6.2013 » Ymmärsinkö nyt oikein, että ilmeisesti pulverimaalatuista putkiosista saa valmistajan omat merkinnät pois juurikin tällä biltsun maalinpoistajalla, ilman että itse pohjalla oleva maali kärsii?
Jotkut dekaalit voi lähtee irti ihan hellävaraisesti myös asetonilla. Ainaskii ritcheyn putkiosista, avidin/sramin jarru/vaihdesälästä, surlyn kumeista ja beargreasen rungosta. Oikeeseen maaliin taikka adonisoituun pintaan asetoni ei onneks tehoa :)

Vai liuottaakohan se lakkapintaa? Eikai, jos lakka ei oo jostain kilikolipullosta?

elikkäs kokeiluun. saapahan syyn speksata uutta osaa jos vanhat rottaantuu liikaa. kii-tän.

Onko jollain tämmöstä biltsun maalinpoistoainepurkkia lähettyvillä ja vois luetella, mitä kemikaalei se sisältää? Sisältäiskö jopa dikloorimetaania?

mohnomishe - 19:37, 27.4.2015 » Onko jollain tämmöstä biltsun [maalinpoistoainepurkkia](http://www.biltema.fi/fi/Rakentaminen/Kemikaalit/Siivoaminen/Maalinpoistoaine-2000019328/) lähettyvillä ja vois luetella, mitä kemikaalei se sisältää? Sisältäiskö jopa dikloorimetaania?
Siinä on se käsikirjat ja muut tiedostot -linkki, joka kertoo seuraavaa: Dimethyl Sulfoxide 20% Amines, coco alkyl, ethoxylated <1%

nii ja sit tääkin lista

Tänks. DMSO:n olettais olevan hyvä maalinpoistoon joo

mohnomishe - 21:01, 27.4.2015 » Tänks. DMSO:n olettais olevan hyvä maalinpoistoon joo
http://youtube.com/watch?v=K2M_fQnVqew

Annetaan melkein täysi nitromors-purkki. Avattu reilu kk sitten, joten luulis olevan aika elinvoimaistakin.

Mä totesin puujakkaroiden kanssa että mieluummin hikoilen hiomalla maalit pois kun stressaan kuolevien aivosolujen määrää nitromorssin kanssa läträtessä. :slight_smile:

PM tavoittaa, sijainti Vantaa / hki

http://mymsds.henkel.com/mymsds/0001.1770437.7211.fi.MSDS_UT_FI.21903350.0.FI.pdf

Nitromorssin kanssa pelatessa suosittelisin muuten lukemaan ainakin kohdasta 8.2 eteenpäin, ite en enää hommaile noiden kanssa muuten kun vetokaapissa tai ulkona, naamari päässä.

hitto tää nykyinen nitromorssi on surkeeta.

http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/gC8AAOSwpDdVPRq8/$_57.JPG

Tais olla DCM vanhan morssin vaikuttava kemikaali. Tusend tack minikmiille morssista, mutta ei toi liuottanu ees lakkakerrosta pois pyörästä :confused:

^ Reilusti ainetta ja kelmu ympärille. Unohdat muutamaksi päiväksi, muistat ja pyyhit teräsvillalla puhtaaksi. Ihanan helppoa.

Ei kannata näillä nykyisillä maalinpoistoaineilla haaveilla saavansa yhdessä päivässä metallia esiin. Tai saa, mutta maalinpoistoaineen funktioksi jää silloin hiontanesteenä toimiminen.

Joskus ostin bilteman maalinpoistajaa, olikohan se yhtä tykkiä kuin nykyinen morssi?

Käytin taannoin Bilteman tuotetta, lähti maalit erittäin hyvin kun harjasi maalipinnan rikki ja veti kolmena päivänä about yhdeksän kerrosta. Aika tepsii.

Ennen oli:
Toimivia maalinpoistoaineita

Nyt on:
Hiontanestettä