Maalinpoistoaine

siis nyt täytyy kyllä pistää lusikka soppaan ja sanoa että tuo BILTEMAN roska on yhtä tyhjän kanssa. A)se tuoksuu kohtuu hyvälle (ei siis tarvetta hengityssuojaimelle) B)se ei ole myrkyllistä, ei syövyttävää C)pääset helpommalla kun jätä koko aineen kaupan hyllylle ja raaputat ja hiot 2 päivää. EI ENÄÄ IKINÄ. Annoin vaikuttaa 15 minuutista jopa puoleentoista tuntiin, eikä juuri mitään vaikutusta! Jos joku sanoo että tuolla aineella saa maalin kuplimaan niin näyttäköön siitä havainnekuvan.

auton jarruneste
kodin putkimies
nitromors

noi on mulla toiminu aina

putkimiestä vois kokeilla, ei olis ainakaan kauheen kallis.
kauanko noita joutuu liottelemaan?
ajatuksissa olis että sais länget sinne aineeseen jätettyä vaikka yöksi (tai ei lyhyempikään aika haittaisi) mutta kuitenkin siten että sen voi antaa toimia rauhassa jossain toisaalla. tuleeko tosta putkimiehestä jotain katkuja vai voiko antaa poreilla rauhassa jossain vajan nurkassa esimerkiksi? tai sitten ulkona, mutta kuitenkin.

Alua jos putkimiehellä meinaat tehdä, niin: joo, syntyy katkua; se sit syövyttää sitä amuliinia aika hienosti, tuumainen tolppa muuttui 24.joksikin tunnissa. Jälki ei tule olemaan erityisen kaunis.

Putkimies toimii anodisoinnin poistoon ja Nitromors maalin (ja aivojen) poistamiseen.

biltsun maalinpoistoaineella oon poistanu niistä 8€ Kalloy-tolpista sen Kalloyn ja putkimiehellä sen mustan :slight_smile: loppu purkilla voikin tehdä vaikka kasvonaamioita. Kunnon maalipintaan se ei juurikaan tehoa.

Nitromors!
poistin just omasta projektista maaleja ja kromin kiilto pysy hyvin ku muisti kiillottaa lopuks.
Eikä naarmun naarmua
0.5l maksaa vissii 15€ mut tol hoitelee jo parit rungotki
bilteman kama oli mun mielest iha hirveet, se vaa pehmens sitä maalia hiukan

jees, kiitos.
mä varmaan kokeilen tuota nitromorsia, ei se nyt niin kamalan kallista ole, etenkään jos jälki kuitenkin on hyvää. Ja mieluiten toki käyttää ainetta siihen mihin se on tarkoitettu. Kotona saattaa joku jämä tosin olla putkimiestä, joten ehkä sitä voisi tuohon toiseen jarruun kokeilla. Ehkä.

Antakaa sen Bilteman mömmön vaikuttaa, kyllä sillä lähtee! Tai sit mulla oli erityisen löysästi maalattu Peugeot. :slight_smile:

Kun itsekin Bilteman “maalinpoistoainetta” käytin Crescent 309 Competitionin runkoon, ei edes useiden päivien vaikutusaika auttanut. Pehmensi tosiaan vaan maalipintaa ja vain muutamista, kuluneista ja ruosteisista paikoista lähti kunnolla kuoriutumaan. Ei sitten auttanut muu kuin alkaa puukolla vuolemaan + hiomapaperilla hiomaan. Pahoihin paikkoihin sain onneksi kaverilta Nitromorssia ja johan lähti kuoriutumaan! :slight_smile: Ois Nitromorssia pitänyt heti ens alkuun ostaa. Mut joo, runkojen maalipintojen pysyvyydessä on kyl eroja…

Elvytetäänpä. Nitromorssi saa kovasti hehkutusta toimivuudestaan, mutta mietin olisiko kuitenkin fiksumpaa ostaa kuumailmapistooli, jonka saa miltei samalla hinnalla kuin pienen Morssiputelin? Kuumailmapuhaltimella luulisi maalin kuin maalin lähtevän, mutta tekeekö se hallaa (teräs)rungolle?

Eikös yleinen mielipide ole se, että harjat, hiekka- ja kuumailmapuhallus periaatteesssa saattavat vaurioittaa kohdetta, kuumailmapuhaltimesta en kyllä osaa sanoa, kuulostaa jotenkin ihan helvetisti liian työläältä suhteessa saavutettuun hyötyyn, joka on lähinnä se ettei haise kemikaalit.

Ite kyllä diggaan useimpien kemikaalien hajusta.

pieni merenneito - 12:22, 12.10.2010 » kuulostaa jotenkin ihan helvetisti liian työläältä suhteessa saavutettuun hyötyyn, joka on lähinnä se ettei haise kemikaalit.
Hyödyllä ajattelin lähinnä omaa kitsauttani: yhdellä pienellä Nitromorssiputelilla saa max. kahdesta rungosta maalit veks, kun taas saman hintaisella kuumailmapistoolilla runkoja saa käsiteltyä niin monta kuin jaksaa. Oletus perustuu siis siihen, että kuumailmalla maalin saa kuorittua yhtä iisisti ja runkoystävällisesti kuin 'morssilla ja että halpispistooli pysyy ehjänä maksaakseen itsensä takaisin. Disclaimer: Mikään näistä olettamuksista ei välttämättä vastaa todellisuutta.
pieni merenneito - 13:11, 12.10.2010 » Eikös yleinen mielipide ole se, että harjat, hiekka- ja kuumailmapuhallus periaatteesssa saattavat vaurioittaa kohdetta ...
Välineet tietty kohteen laadun mukaan. Siinä missä ohuemmalle laaturungolle on käytettävä kemiallista maalinpoistoa, johonkin Rautaruukin putkesta väännettyyn halpiskonversioprojektiin on luontaista käyttää halvempia (ja/tai käsillä olevia) välineitä.

…vinkkejä maalinkaavintavälineistöön?

Alurunko kyseessä ja Bilteman geelimäisellä maalinpoistomorssilla olisi tarkoitus läträtä. Koepoisto - tunnin vaikutusajalla kellarilämpimässä - ei oikein fudannu muovisella auton jääskraballa. Toki hiontaakin osasin odottaa, mutta maalia tuntui jäävän jäljelle lähes puolet alkutilanteesta “kaavinnan” jälkeen.

Lisäksi tarkoitukseen soveltuvista hiontapaperikarkeuksistakin olisi kiva kuulla…

Vaikea uskoa että teräsrunkoa pahemmin vituttaa jos sille vähän näyttää kuumailmapuhallinta, en minäkään ole saanut pariakaan maalausprojektia edes alkuun kun mörssi maksaa niin naurettavan paljon.

kid_scientifik - 11:38, 14.10.2010 » ..vinkkejä maalinkaavintaväleneistöön? Alurunko kyseessä ja Bilteman geelimäisellä maalinpoistomorssilla olisi tarkoitus läträtä. Koepoisto - tunnin vaikutusajalla kellarilämpimässä - ei oikein fudannu muovisella auton jääskraballa. Toki hiontaakin osasin odottaa, mutta maalia tuntui jäävän jäljelle lähes puolet alkutilanteesta "kaavinnan" jälkeen. Lisäksi tarkoitukseen soveltuvista hiontapaperikarkeuksistakin olisi kiva kuulla..
Itse puhdistin tuolla biltsumorsilla rungon ja yhdet kammet. Annoin vaikuttaa vartista tuntiin ja irtosi kyllä sitten messinkiharjalla hinkkaamalla varsin hyvin. Kammista lähti melkein heittämällä kymmenen minuutin odottelulla, runkoa sai paikoin jyystää harjalla hampaat irvessä. Runkoa rassatessa kului yksi biltsun messinkiharja loppuun.

e:
Niin joo, useampaan kertaan tuota myös sai laittaa sitkeissä kohdissa. Yleensä toinen vaikutuskerta auttoi ja jäljelle jäänyt maali rupesi taas lähtemään.

Onkos täällä mainittu jo painepesurit? Sanovatten että semmoisella suihkisi hötöt pois sen jälkeen kun on morssit vaikuttaneet riittävän pitkään.

Kunnon kaavin kannattaa olla Nitromorsin kera tai ilman. Mm. vanhat keittiöveitset on varsin päteviä, etenkin hamarapuolella on hyvä siklailla ja kahvasta saa hyvän otteen. On myös helpompaa ja nopeampaa kuin kaiken maalin hiominen.

Varmaan ennenkin on tullut muistettua, mutta kerrataan vielä:
Maalinpoistoaineen käyttämisen jälkeen pehmennyt maali kannattaa poistaa välittömästi. Levitin Liberon Stripperiä rungolle eräänä aamuna, kääräisin muoveihin ja jätin muhimaan. Iltasella muovien alta paljastui möhnäksi mennyt, mutta jo uudelleen kovettunut maalipinta, jota ei enää voinut poistaa kaapimalla. Maalinpoistoainetta kului.