venyttely topsu

venytyksiä Tossa perhetuttu näyttää ehkä tärkeimmät lihasryhmät liikkuvuuden kannalta, vaikka on juoksuun niin samat tepsii tietysti. Voi sitten soveltaa miten ite tehdä liikkeet, kaikki muut pystyn tekemään seisaaltaan paitsi vatsat jos siis ei himassa venyttele.

pocky - 17:18, 9.2.2012 » Eikös tuo Ior Bock sanonut että risti-istunnalla korjaantuu istuma-asento oikeaksi ja ryhti parantuu. Tiedä häntä, ihan kiva asento se on sillo tällö hetki datailla ;)
Ootko muutoin seurannut Iorin ohjeita aamujumpan ja -palan suhteen? ;)

Miksi mun venyttelyvinkki on poistettu?

Saakeli ku eilisen megalenkin jälkeen jomotelee etureisiä tai mikkä noi nyon. Vinkkei? Strutsi-ständit ym perus-kj-liikkeet kokeiltu.

oon havainnut tän maailman parhaaks etureisivenytykseksi:

Itse suosin moneen lihasryhmään samanaikaisesti kohdistuvia venytyksiä. Juttu ei ole siinä että montako liikettä tekee, vaan kuinka ne tekee. Mielummin yksi liike / vrk hengityksen avulla syvään ja pitkäkestoisesti keskittyen kuin monta liikettä suorittaen, hutaisemalla. Venyttely vasta oikeastaan aloittaa ( ravinnon lisäksi ) palutumisen ja ne oikeat hyvät kiksit liikunnasta saa vasta venyttelyn jälkeen. Helpottunut, virkeä ja rento fiilis ja endorfiinien jylinä on se hyvä fiilis, jonka liikunnasta saa. Hierojan opinnoissa ja työharjoittelussa törmään aika paljon ihmisiin, joiden todellakin kannattaisi venytellä. Joo ja norsu vetää neljällä jalalla, me kahdella.

^Risto Reipas: Totta, vähemmän on enemmän. Joogafiilis!

^^Fullspeed: Kokeilin, mut mulla on näköjään pallopolvet. Ens kerralla täytyy ottaa silmälasit pois vääntymästä. Mut tehokas ja kokonainen liike.

siinä voi samalla tehdä lonkankoukistajaliikkeen työntämäl lantioo eteenpäin :slight_smile:

Törmäsin tähän ohjeeseen viime viikolla, tosin itse olen käyttänyt ihan vaan kaulinta putken korvikkeena: http://manualforspeed.com/2012/07/stretching/

^ puolialaston mies lattialla boksereissaan avonainen liukkaripullo vieressään…

^^ “ihmissolmu” oli kyl paras.

Risto Reipas - 23:11, 10.4.2012 » Mielummin yksi liike / vrk hengityksen avulla syvään ja pitkäkestoisesti keskittyen kuin monta liikettä suorittaen, hutaisemalla.
Vieläkö joku oikeasti suosittelee pitkäkestoisia venytyksiä vuonna 2012?

Lihakset palautuu kevyessä rasitustilassa kivasti, ei hapettamalla niitä jossain venytysasennossa. Liikkuvuutta taas hakisin toistoilla venytyksen keston sijaan. Unohtuuko multa nyt joku venyttelyn funktio?

^tämän unohdit

harjoittelen tätä.

^Toi viimeinen oli ky jo jotakin!

Itse tulee venyteltyä useita kertoja viikossa. Venyttelyn kesto 15 minuutista 1,5tuntiin.
Sattuisko joku tietämään hyvää alaselän venytystä?

Amatöörit venyttelee.

Salaa kumminki ne ammattilaisetki venyttelee…
Jos ei jalkoja nii esaria sitte

venyttelin tässä ekan kerran alkukesän jälkeen kun treeneissä käynti jäänyt, meinas itku tulla.

alaselkä venyy kivasti ku heität jalat pään yli suorina lattialle, sun asento jää semmoseen hartiseisontaan. sanoisin, että tekee tosi kipiää jos ei hajroittele tota säännöllisesti. sitte ku alkaa sujumaan kivuttomasti ja varpaat osuu lattiaan voit vetää hardcoremman version ja koukistaa polvista + yrittää laittaa polvet maahan korvien viereen ja hengitellä siinä sitte syvään.