venyttely topsu

Venyttelettekö kuinka usein ja miten? Itse olen huomannut että aika paljon on pinna venyny tässä viimeaikoina, mutta myös reidet, pohkeet ja nilkat tulee viimeistään ehtoommalla venyteltyä.

Urli liittyy väkevästi, erityisesti sivulta 8 eteenpäin.

Jos haluaa ajaa dropeilta niin venyttely kannattaa. Paitsi jos massu rajoittaa notkeutta enemmän.

Ryytykää vastikseen, sahapukit.

Kokemuksesta olen huomannut, että istumatyöläisyys yhdistettynä kiinteävälitteisyyteen voi kuormittaa ikävästi piriformis-lihasta. Siksi olen normaalien jalka- ja persevenytysten oheen etsiskellyt varsin eksoottisia, ennaltaehkäiseviä piriformis-venytyksiä.

Melkein joka toinen ilta tulee myös silta tehtyä. Ei uskoisi, tässä iässä.

.

jooga

venyttelen kyllä pääasiassa laittelemalla jalat jonnekki suoriksi ja sitten ottelen varpaan päistä kiinni (yksi jalka kerrallaan, toki). Vanhassa asunnossa kun oli portaat, niin tämä oli helppoa.

Sitten venyttelen myös ihan puhtaasti laittamalla kämmenet lattiaan kiinni ja hengittelen syvään kun venyy. Myös saatan ennen juoksulenkkiä mennä selälle makaamaan ja käsken vaimon venyttää mun jalkoja työntämällä niitä kehollaan eteenpäin.

ps. ei ole helppoa olla läski ja kärsiä selästä, joka sekin vaatii tietynlaista venyttelyä selkä ja vatsalihaksista lähtien.

Meigästä se klassinen yhdel jalal seisominen ja takaa varpaista kiinni on ehkä vähän tehoton.

Kare_Eskola - 17:51, 8.2.2012 » Jos haluaa ajaa dropeilta niin venyttely kannattaa. Paitsi jos massu rajoittaa notkeutta enemmän. Ryytykää vastikseen, sahapukit. Kokemuksesta olen huomannut, että istumatyöläisyys yhdistettynä kiinteävälitteisyyteen voi kuormittaa ikävästi piriformis-lihasta. Siksi olen normaalien jalka- ja persevenytysten oheen etsiskellyt varsin eksoottisia, ennaltaehkäiseviä piriformis-venytyksiä. Melkein joka toinen ilta tulee myös silta tehtyä. Ei uskoisi, tässä iässä.
Toi piriformis. Nimimerkillä tietokone+väärät harrastukset = unettomat yöt. Menin aikanaan oikein fysolle/trainerille sen takia, kun piti selvittää se [u]oikea[/u] venytysmeininki juurikin sille piilossa olevalle mutta tärkeälle möykylle. Ei mulla muuta, kuin että se on tärkeä ja väärinymmärretty, vähän ku putkimiehet.

Siltaa en tee, paitsi onnellisena miehenä.

Entisen ortopedian kirurgin, nykyisen fysiatrin Jouko Heiskasen sanoin: “Ootko nähny kertaakaan norsua tai seepraa lootusasennossa?”

Ootko nähny kertaakaan norsua tai seepraa näyttöpäätetyössä tai ajamassa polkupyörää?

Piriformiksesta, sen merkityksestä ja venyttämisestä olisi useitakin asioita kerrottavana, mutta säästetään ne joihinkin turinoihin.

Todettakoon vain, että kokonaisvaltainen venyttely ja kropan mobilisointi on hyvästä. Vaikka joku kertoisi teille hyvinkin tarkan spesifin ongelman niin älkää astuko siihen ansaan, että sillä tulee kuntoon koska näin ei ole.

Ei niinkään piriformikseen, mut mulla heikko kohta on polvet. Mä treenaan niitä istumalla lattialla, ojentamalla jalan, laittamalla tennispallon polvitaipeen alle, nostamalla käsillä kropan ilmaan ja pyörittelemällä palloa taipeen alla. Tällä mä saan yleensä ton polven tarpeeks lämpimäks, et voi jatkaa seuraavaan vaiheeseen.

The next episode onkin sit laittaa 1,5l limupullo polvitaipeen alle ja venyttämällä siitä nostaen jalkaterää ilmaan ojennettuna, kantapää niin ylös lattiasta kuin pystyy ja laskemalla hitaasti alas. Tota kun tekee parin leffan ajan, niin polvet on smoothit.

Molemmat vinkit sain aikanaan kaverilta, joka harrasteli lätkää maalivahtina.

Hartiat, epäkkäät ja niska. Niihin vois joku antaa mulle jonkun uuden vinkin? :slight_smile:

Ei suoranaisesti venyttelyä mutta kokeilkaapa foam rolleria, pehmentää mukavasti lihaksia.

Foam rollerin tsi-version saa 110 mm viemäriputkesta. Halutessa pyyhe, retkipatja tms. ympärille pehmikkeeksi.

Kuntosaliharjoittelu on pitänyt tähän mennessä kehon kipuvapaana. Joskus toki lattiaan kurotan, mutta aika vähäistä on. Koneella töissä istun. Vaihdan joskus hiirikättä.

dILETANTTI - 13:03, 9.2.2012 » Foam rollerin tsi-version saa 110 mm viemäriputkesta. Halutessa pyyhe, retkipatja tms. ympärille pehmikkeeksi.
Näin olen omani valmistanut.
Viltsu - 11:25, 9.2.2012 » Entisen ortopedian kirurgin, nykyisen fysiatrin Jouko Heiskasen sanoin: "Ootko nähny kertaakaan norsua tai seepraa lootusasennossa?"
Mikähän tän läpän pointti on?
RTZ - 13:51, 9.2.2012 »

Mikähän tän läpän pointti on?

Tuntematta J. Heiskasta tai hänen aivoituksiaan, veikkaisin, että jos ihminen liikkuu tarpeeksi monipuolisesti ja paljon, ei venyttelyllä saavuteta merkittävää hyötyä.

E: Nyky-yhteiskunnassa liikkuminen tahtoo jäädä kovin yksipuoliseksi, vaikka olisi kovakin kuntoilija. Seepra taas tekee nykyäänkin, pois lukien eläintarhoissa elävät, juuri sitä, mihin sen ruumis on sopeutunut.

Jepadis. Erikoinen kommentti vaan lääkäriltä, kun ihminen poikkeaa noista mainituista aika ratkaisevasti seisomisessa käytettävien raajojen määrän suhteen. Ois verrannu vaikka simpanssiin.

Joskus luin jostain lihastreenisivustolta, että säännöllisellä venyttelyllä vois 6 viikossa saavuttaa oman henkilökohtaisen maksimiliikkuvuutensa. Sit ei tarttis kuin ylläpitää…

Voiko tuo kuusi viikkoa pitää paikkansa? Pari viikkoa sitten tuli telkkarista juttua suomalaisista balettitanssijanuorista ja/tai -lapsista. Siinä puhuivat nuorten kundien kehityksestä, venymisestä ja sillai. Mun mielestä siinä mainittiin puoli vuotta, kun puhuttiin maksimista.

Kovan kuuloinen väitehän tuo on. Mutta sen pointtina oli siis just se, että maksimiliikkuvuus ois oikealla venyttelyllä saavutettavissa aika nopeasti. Harmi kun ei muista lähdettä enää. Ja varmaan tossakin asiassa taas kerran henkilökohtaiset erot ovat isoja. Toisaalta voi olla, että balettitanssijan maksimiliikkuvuus on maksimaalisempaa kuin vaikkapa yleisurheilijan “maksimiliikkuvuus”. Tai siis tavallaan balettitanssijat saattavat siis olla “yliliikkuvia”, ehkä.

Muistan myös tarinan kuubalaisesta tanssijasta joka tuli töihin Suomeen. Oli kuulemma aluksi ihmetellyt kun suomalaiset kollegat venyttelevät niin paljon. Ensimmäisen talven jälkeen oli kuulemma ymmärtänyt kuinka paljon kylmä jäykistää lihaksia.

Voi hyvin olla.

Ja olisi varmasti fiksua venytellä edes vähän. Mutta tuskin mä sitä oikeasti tajuan, ennen kuin on pakko. Ja pian varmaan on, vanhan miehen.