Cyclo Cross/Gravel Grinder/Monstercross -speksauslanka

Porukalla kalusto kunnossa. Nyt vaan 33:et alle ja treenaa. Kohta ajetaan krossia! Woopwooop! #helcx

54T koon Fairlight Secanit on tältä syksyltä myyty, 54R:ää saa. Hintahan on reilu 1300€ yhteensä.
Mutta jos tän vuoden erä on jo myyty, niin noissa tammikuun runkoissa räpsähtää ilmeisesti ALV 24% päälle koska brexit. Oli aikeena tilata juurikin tuo 54T sinisenä, mutta tuli muita menoja ja syksyn erä myytiin loppuun.

^ Fairlightit hitsataan EU:ssa, joten eiköhän ne hoida homman niin, että Euroopassa joku huolintafirma varastoi ja toimittaa EU:hun menevät rungot. Kompliittien kanssa voi olla vähän hankalampaa, mutta eiköhän niillekin joku kasaaja EU-alueelta löytyisi.

Mutta jos esim. Shand tms. kiinnostelee, niin sitten alkaa olla kiire.

ilkki - 16:36, 20.9.2020 » Sutra LTD vois kans kiinnostaa jos sitä sais runkosettinä. Tietääkseni sitä myydän enimmäkseen kompliittina?
Aiempina vuosina LTD:n ainakin sai pelkkänä runkosettinä, itsekin sellaisen ostaneena. Ainakin ULTD:n kohdalla Konan saitillakin lukee että myydään runkosettinäkin. Ehkä kandee kysäistä vaikka Bikeshopista.

Kyl tota Sutraa runkosettinä näyttäs edelleen saavan, toimitusaika tammikuun lopussa ja hintaa 799€

stenu - 8:23, 21.9.2020 » ^ Fairlightit hitsataan EU:ssa, joten eiköhän ne hoida homman niin, että Euroopassa joku huolintafirma varastoi ja toimittaa EU:hun menevät rungot. Kompliittien kanssa voi olla vähän hankalampaa, mutta eiköhän niillekin joku kasaaja EU-alueelta löytyisi. Mutta jos esim. Shand tms. kiinnostelee, niin sitten alkaa olla kiire.
siellon eka erä runkoi menny rodee koska QC

A note on Brexit
If we slip beyond the Brexit deadline then any transaction would be handled like this.
The UK tax would be removed so a £1000 frame would then be £1000/1.2 = £833.33
You would then add your local import tax onto that. For the EU this is currently 19%.
This is what currently happens for any exports outside of the EU and will happen for exports into the EU after brexit.

huonoja uutisia distinktioni kannalta

ununu - 15:12, 21.9.2020 »
stenu - 8:23, 21.9.2020 » ^ Fairlightit hitsataan EU:ssa, joten eiköhän ne hoida homman niin, että Euroopassa joku huolintafirma varastoi ja toimittaa EU:hun menevät rungot. Kompliittien kanssa voi olla vähän hankalampaa, mutta eiköhän niillekin joku kasaaja EU-alueelta löytyisi. Mutta jos esim. Shand tms. kiinnostelee, niin sitten alkaa olla kiire.
siellon eka erä runkoi menny rodee koska QC [i]A note on Brexit If we slip beyond the Brexit deadline then any transaction would be handled like this. The UK tax would be removed so a £1000 frame would then be £1000/1.2 = £833.33 You would then add your local import tax onto that. For the EU this is currently 19%. This is what currently happens for any exports outside of the EU and will happen for exports into the EU after brexit. [/i] huonoja uutisia distinktioni kannalta
Jos en väärin muista niin tekevät viimeistelytyöt ja ohjainlaakeriasennukset yms Englannissa?

Mystinen EU hitsaaja on muuten FORT.

Nordestilta tommonen vähän PVD-henkinen all-road runko, Super Albarda. Keulakulma 68 ja M-koossa reachi 411 mm.

Ainakaan ei ihan sitä samaa, mitä kaikista muista tuuteista työnnetään. Lumikko ainakin tais joskus tällaisesta haaveilla. Evililtähän tuli se Chamois Hagar, joka oli vähän saman idean pyörä, eli pitkä reachi ja lyht stemmi nopeuttamassa ohjausta, kun keulakulma ja haarukan rake vie trailin jonnekin 90 millin hujakoille.

Pidemmässä soratieröykytyksessä voi olla ihan kiva, että eturengas on edempänä, mutta miten ton kanssa sitten pärjää mutkissa, on enemmän arvailujen varassa.

Halvemmalla varmaan pääsis kokeilemaan, jos ruuvais vaan dropin kiinni johonkin vanhaan Konan hybridiin.

Fustle Causeway on kans mielenkiintoinen.

Pitkä ja loiva on todistanut toimivuutensa maastopyörissä, varmaan tulee droppitankosegmentissäkin näkymään. Ja runkoa voi pidentää kunhan stemmiä lyhentää vastaavasti.

Mä taas olen jokusen viikkoa pyöräilly 75 asteen keulakulma nenäni alla ja tykästynyt tuntumaan. Kulkee huoleti suoraan ja taittuu mutkiin kun niin ohjaa.

Redshiftin joustopalikat hankin mukavuustekijöiksi, mutta nyt on alkanu tuntua ihanku ne auttaisi pidon säilyttämisessä. Siinä missä muuten käsien kautta tai perseellä alaspäin annettu isku menee renkaisiin ja voi viedä pidon.

Hei auttakaapas vähäsen. Hakusessa olisi huonon ilman ja talven ajoihin runkosetti. Tällä hetkellä olen ajanut talvisin Kona Unitilla missä on tällä hetkellä 28" kiekot ja 50mm Gravelkingit, lisäksi vaihteet. Jos on vähänkin lunta, niin ei ole haitannut jos on vähän leveämmätkin kumit olleet alla. Nykyiseen kivaan pyörään ei mahdu lokarit (enkä oikeastaan niitä haluaisi laittaakaan siihen) ja rengastilaakaan ei ole tarpeeksi. Nyt sitten on välillä tullut mieleen että oispa kiva kun ois semmoinen käyttöpyörä millä olisi kiva ajaa huonommallakin kelillä, siinä ois leveät renkaat ja lokarit (liittyy tohon kiva ajaa… oikeestaan), jne. Menin heti katselemaan Surlyt ja Somat läpi, mutta eihän niissä riitä rengastila (Wolverinen uudessa mallissa melkein riittäis, mutta mitä jos haluis leveemmät talvella? Jos tuleekin lunta? Sithän ois toi Unit?).

Genesis Vagabond ois muuten nappivalinta (saisin koottua sen parts binistä suoraan), mutta se on vaan jotenkin niin intohimoja herättämätön, miksi edes vaihtaisi…

Kona Sutra LTD mistä tässä ketjussa aiemmin oli puhetta (kiitos siitä), herättäis jo jotain intohimoja… Mutta onko muita?

Esteettisesti just toi Wolverine ois enempi mieleen kuin Sutra LTD (saati Vagabond).

Brother cycles Mehteh kannattaa kattella.

Bombtrack arise?
all city gorilla monsoon?

Bearclaw Beaux Jackson

700c ja 650b kiekkosetit Wolverineen? Sithän sitä lihaakin mahtuu enempi.

Auringo - 17:10, 25.9.2020 » 700c ja 650b kiekkosetit Wolverineen? Sithän sitä lihaakin mahtuu enempi.
No näinhän se just on. Tietenkään näitä ei nyt saa mistään...

Kiitos vastauksista!

No niin,
Genesiksen Croix de Fer lähti myyntiin ja niiden rahojen turvin panin teutooneille osatilauksen vetämään. Stonga (joku kompakti “gravel-droppi”,GRX-kahvat ja vaihtajat, 11–46h 10-takapakka, DT Swissin r460 -kehät ja Shimanon läpiakselidyny. (Ystävät eivät antaneet ystävän ostaa Shutter Precisionia.) Takanavan haen kivijalasta ja pinnat pitää vielä tilata niin ikään saksofonisesta maailmasta, elikkäs Roselta, jahka saan laskettua pituudet. Ohjainlaakerin (Cane Creek EC34, johon on uudet laakeritkin) ja kammet (Sugino Messengerit) torakoin Sebusta. Ja yksi sopiva narrow/wide-rataskin löytyy kaapista.

Tarttee enää odotella rungon saapumista ja luulen, että kyllä tästä ihan pyörä tulee.

(Tsekkailin huvikseni Bike insightissa pyörien piituuksia ja totesin, että kun 53 rolleri ja 53 Sibbo ovat itselleni kaikkein parhaimman tuntuiset, niin CdF:n olisi pitänyt olla S-kokoa, jolloin runkokolmio olisi jäänyt ikävän pieneksi, vaikka pituuden puolesta olisi sopinut ja esim. Soma Wolverinen olisi pitänyt olla kokoa 50 o_O Samaten esim. Straggler olisi pituudelleni sopiva koossa 52 ja silloin mulla pitäisi olla joku surlymiestäkin hirvittävä speisseritorni :D)

Mihinkä runkoon päädyit?

Brotherin Kepleriin (54-koossa). Se on samoissa mitoissa kuin noi mun kaksi muuta luottopyörääni ja siinä on suora vaakaputki, mitä opin arvostamaan. Tuntuu kivemmalta runkolaukkujen kanssa ja esim. just pienemmässä CdF:ssä alkaisi olla jo aika ahdasta pullojen ja laukkujen kera, kun vaakaputki slouppaa niin paljon. (Mun Sibbosani on vähän samaa vaivaa, mutta pullo ja runkolaukku mahtuvat vielä just just keskenään samaa kolmioon.)

tutam - 15:02, 26.9.2020 » Brotherin Kepleriin (54-koossa). Se on samoissa mitoissa kuin noi mun kaksi muuta luottopyörääni ja siinä on suora vaakaputki, mitä opin arvostamaan. Tuntuu kivemmalta runkolaukkujen kanssa ja esim. just pienemmässä CdF:ssä alkaisi olla jo aika ahdasta pullojen ja laukkujen kera, kun vaakaputki slouppaa niin paljon. (Mun Sibbosani on vähän samaa vaivaa, mutta pullo ja runkolaukku mahtuvat vielä just just keskenään samaa kolmioon.)
Kiinnostelee fiilikset. Ite miettinyt välillä sitä 56:sta Stavalle nopeammaksi kaveriksi kuituhaarukalla. Voitaisiin sitten lähteä kolmena ratsastajana 54-56-58 Keplereillä randoamaan, jos ottaisi vielä nimimerkin kolkka mukaan.