Cyclo Cross/Gravel Grinder/Monstercross -speksauslanka

nimekkään pajan customi se on.

shita saa mitäa tilae

http://www.bikemiamibeach.com/images/_blog/trek-superfly-ss.jpg

http://www.bikemiamibeach.com/images/_blog/trek-superfly-ss-2.jpg

http://www.bikemiamibeach.com/images/_blog/trek-superfly-ss-3.jpg

Kiekkojen kiinnitysjämäkkyys on kyllä mielestäni maastopuolen hienoimpia edistysaskelia. Pikalinkut kuuluu maanteille.

toisaalta sama, toisaalta semieri.

pikalinkut maastokäytössä inhokkipalatsia täälläkin. mutta en kyllä keksi miksi tarvitsisin laadukasta ysi- ja kymppimillistä läpipulttia järeämpää kiinnitysmekanismia pystydroppeihin. nuo kun ovat kovin kätevätkin vielä. enkä painoakaan tahtoisi kauhiasti lisää.

olen kuitenkin johdonmukaisesti panostanut kiekkoihin, joiden navoissa on vaihdettavat päätytulpat. eli päivityshommat hoituu myös paksummille läpiakseleille kun viisastun.

Hyvin nuo passaa itellenikin. Toiset ajaa kovempaa ja vaatii enempi, ja kehitystä on hauska seurata.

Painoa noista ei vältsiin lisää tule - joskus isompi onkin kevyempi. 20 mm läpiakseliratkaisujen massoja voi katsella ja vertailla.

Kyselin jo toisaalla, mutta kyselläänpä täälläkin. Kuinka kapealle vanteella mahtaa Schwalben Super Motoa (29x2.35) uskaltaa sovitella? Pyörässä alla Shimanon XT M785-kiekot ja ovat muistaakseni ja myös internetin mukaan 19mm kapeat. Hyvin niissä kyllä talven pyöri ISP:t 2.25 leveenä.

Shimanon mukaan 2.25 olisi suositeltu maksimi. SHIMANO BIKE-EU
Schwalben taulukon mukaan taas 60 leveän renkaan pitäisi sopia 19c vanteelle.

Mulla on ollut 18mm vanteella 60mm Big applet, ja hyvin on toiminut.Toki painavampi kuski voisi matalilla paineilla kaivata leveämpää vannetta.

Kuinka merkittävää hyötyä tosileveistä kumeista saadaan, jos ne asennettaan kapealle vanteelle? Jos paineita ei voi viedä alas, niin eikö siinä lähinnä pyörittele matkassa tarpeettoman suurta määrää kummia? Ts. onko <20 mm vanteella > 60 mm kumi merkittävästi myötäävämpi/mukavampi/pitävämpi/kantavampi pehmeällä tms. kuin vaikka 50mm, jos molemmissa pidetään paineet sellaisina, ettei mutkissa muljuaminen yms. muodostu ongelmaksi? Ts. onko suuremmasta ilmatilasta merkittävää etua jos tukipinta pysyy samana?

Mulla oli sisäleveydeltään 19 mm (TK540) vanteilla ongelmia 2.35" kumien (Nobby Nic) kanssa vain maastopaineilla, jotka omassa tapauksessani on semmosta 1-1,5 bar luokkaa.

Urbaaniin ajoon oon laittamassa itsekin tommosta yhdistelmää, maastoon en suosittele. Vahva mahdollisuus, kantsii kokeilla miten itelle toimii.

Isommasta renkaasta on iloa, vaikkei ihan alhaisia paineita käyttäisi, koska ilmatila on isompi. Tosin eroa 50 vs. 60 mm kumit tuskin huomaisin.

Itse kyllä huomasin eron 50mm Marathon Supremen ja 60mm Big Applen välillä samalla 18mm vanteella. 50mm vaatii selkeästi enemmän painetta jos ei halua että vanteet kolisee kanttareihin tai kivikoissa. Painoero on myös huomattava.

anzi - 10:43, 20.3.2015 » Itse kyllä huomasin eron 50mm Marathon Supremen ja 60mm Big Applen välillä samalla 18mm vanteella. 50mm vaatii selkeästi enemmän painetta jos ei halua että vanteet kolisee kanttareihin tai kivikoissa.
Jeps. Mun kysymys koskikin enemmän tätä: oliko se 60mm jollakin tapaa kivempi kuin 50mm jos paineet olivat kolisemisen suhteen vertailukelpoiset?

60mm kivempi koska mukavampi, 50mm kivempi koska kevyempi. Kompromissejähän noi aina on.

JEes, kiitoksia vastauksista. Kaipa sitä täytynee kyseistä yhdistelmää kokeilla. Ensin varmaan sisureilla ja jos toimii ilman ongelmia, niin ehkä uskaltaa kokeilla litkutella.

http://fcdn.mtbr.com/attachments/niner-bikes/902218d1403197888-lets-see-some-bikes-staff-members-niner-bikes-ride-1-ros9_plus_140516_1247.jpg
Niner ROS9 plus

kyllä. mutta 4130?!

http://www.feedthehabit.com/wp-content/themes/arras-theme/library/timthumb.php?src=/wp-content/uploads/2014/08/ros9PlusHead.jpg&w=630&h=250&zc=1

Hinta pitää saada sopivaksi ja jäädä hyvä siivu välistä.

4130-kamppeelle lienee oma ns. etabloitunut segmenttinsä. voi toki myös olla, ettei bulkkimarkkina ole sittenkään vielä ns. saturoitunut.

Aika hyvin on arvoa jos tolla Ninerin 2999$ hinnalla saa 2 Longitudea. Vai onko nuo sitten täysin eri puusta veisteltyjä?