Cyclo Cross/Gravel Grinder/Monstercross -speksauslanka

Ainakin tässä kuvassa näkyvää versiota luulis olevan aika vaikee saada luistamaa kun siinä on toi pituussuuntainen kiristiruuvi.

mankkis - 22:38, 6.8.2012 » Unit. Vitupro. http://www.pedalroom.com/p/kona-unit-3316_5.jpg

Toi oranssi on 2012 malli. Sama systeemi ollu jo kauemmankin aikaa. Eiks toi Unit tullu markkinoille joskus 2000-luvun alkupuolella ja aika nopeesti sirryttiin sliding dropoutteihin.

Joo, mut jostain luin et tota sliding-systeemiä on vähän tuunattu tos 2000-luvun myähempinä vuosina, oisko ollu just toi kolmas ruuvi?

Liekö missään fillarissa semmosia pultti- tai ruuvikiinnitteisiä osia, mitä pyöräilijät eivät olisi saaneet löystymään?

Ja onko sellaista kuskia olemassa, joka saa osat irtoamaan, oli kiinnitysmetodi mikä hyvänsä?

Toi Engin on kyllä hävyttömän hieno.

Lumikko - 15:18, 7.8.2012 » Liekö missään fillarissa semmosia pultti- tai ruuvikiinnitteisiä osia, mitä pyöräilijät eivät olisi saaneet löystymään? Ja onko sellaista kuskia olemassa, joka saa osat irtoamaan, oli kiinnitysmetodi mikä hyvänsä?
jotenkin voisin kuvitella että tuo kaksipulttinen systeemi, kuten tuossa oranssissa raamissa, olis about yhtä jämpti kuin ihan normaalin haarukanpään akselinpulttikiinnitys, ja ton kiristysruuvin luulis auttavan jos pääsevät löystymään.
RTZ - 14:31, 7.8.2012 » Ainakin tässä kuvassa näkyvää versiota luulis olevan aika vaikee saada luistamaa kun siinä on toi pituussuuntainen kiristiruuvi.
Siinä on ruuvi, koska muuten se lähtee käytössä liukumaan. Auttais, jos ostaja tekis tehtaan hommat loppuun asti ja rapsuttelis rungosta maalit veke dropoutin, haarukan ja pultinkannan väleistä. Maali ei kuulu kitkapinnalle.

Oletko muuten nähnyt dropoutin ja haarukanpään välisen kitkapinnan? En siis sano etteikö siinä olis maali maalia vasten (kun en tiedä), mut kysyn vaan että onko kyse oletuksesta vai tiedosta. Eipä sillä että tommosta kauaa putsais jos niikseen tulee vaikka harmillistahan se aina on kun myydään keskeneräistä valmiina.

nyt alkaa olla jo syvää; tuossa kuvassa on maalia kitkapinnalla. fail. piste.

markettimaastureissa on pomminvarmasti (muitakin) viimeistelemättömyyksiä.

Joo, mullakin on silmät päässä. Kiinnosti se (oletettavasti huomattavasti isompi ja merkittävämpi) kitkapinta tuolla haarukanpään ja dropoutpalan välissä. Problem? Ite ajattelisin niin, et jos se pinta luistaa, niin noiden pultinpäiden pito ei tilannetta pelasta ja jos se taas pitää, ei noilla pultinpäilä varmaan ole suurta merkitystä. Voin olla taas väärässäkin.

en oikein ymmärrä. tarkoitatko siis sitä, että tuossa ei olisi maalia sliderin ja hahlon välisellä pinnalla vaikka ulkopinta on läpeensä maalattu? vähän mystiseksi menee jos näin todellakin on: toinen puoli suojattu ennen maalaamista mutta toista ei…

Maali millä hyvänsä kiristämiseen tarkoitetulla pinnalla on vika. Vaikka siellä sliderin puolella ei olisikaan maalia, niin jos pultti ei pääse kunnolla kiristymään, ei se jeesaa mitään.

En tiedä tuosta sliderin pinnasta yhtään mitään. Siksi kysyin. Ja joo, maali kitkapinnalla on vika, siitä en ole eri mieltä. Tuli vaan mieleen, että koskapa tuossa rungossa noiden slidereiden paikallaanpysymättömyys on ollut ongelma nettikeskustelujen mukaan jo vuonna 2006, Kona ois esim. saattanu tehdä niihin kitkapintoihin jonkunlaiset karhennukset tms. samalla kun ovat vissiin lisänneet ton pitkittäisruuvin (en nyt löydä sitä arvostelua/keskustelua, josta mulle jäi mieleen, että toi ruuvi ois tullu johonkin vuosimalliin uutuutena).

RTZ - 11:21, 7.8.2012 » koska en millään jaksa uskoa, että nuo lähiöiden kelvit tulee olemaan yöllisen lumisateen jäljiltä klo 7 aamulla aurattuja.
Viime talven yövuoroa tehneenä voin kertoa et noi päivät kun yön aikana sataa 15-20 cm uutta lunta pisti kyl kaipaamaan 35mm nastoja läskempiä kumeja ja joo ei ollu paljon aurailtu klo 5 jälkeen kun töistä himaan lähdin.

toi engin on ihan ihan tolkuttoman hiano.

Oon muuten myös miettiny tota maalia dropouteissa dilemmaa ja varmaan pitäis hioa pois, mut milläs sen maalin siitä enempää lohkeamisen ehkäisi vai lieneekö tarvetta?

Puukolla vuolee ylimääräiset maalit pois. Eikä ne reunatkaan lähde kummemmin lohkeamaan, kun terävällä puukolla veistää.

saatto olla jo mut riskei o otettava:

Tässä on jotain siistiä:

http://tritonbikes.com/wp/wp-content/uploads/2010/04/Triton-Jesse-6.jpg
http://tritonbikes.com/wp/wp-content/uploads/2010/04/Triton-Jesse-4.jpg

^ Titaani ja hihnaveto on aina siistiä!

kelpuuttaisin molempien edellisten postien ajokit

“Retail value of parts over £5500, for a quick sale with these wheels £2700.”

Joskus heinäkuussa oli myynnissä, mutta vaikea kuvitella etteikö tuota joku olisi jo poistanut.

^
Tekeekö maantiepyörästä krossarin se että se on kuvattu hiekkatiellä?