Yksi vaihde - Yksi pyörä

Kauhistuneena tästä taannoisesta pyörien lukumäärä -kyselyn tuloksesta haastan kaikki palstalaiset vastaamaan seuraavaan kysymykseen: Jos käytössäsi olisi vain yksi pyörä, jolla hoitaa kaikki ajot, polkurymistelyt, työmatkat, kauppareissut, maantielenkit ja kikkailut, mikä olisi valintasi?

Kiekkoja, stemmejä ja stongia saa olla useampi, mutta runko, haarukka, kammet ja eturatas pitää olla samat käyttötarkoitutksesta riippumatta.

Cross-check tai vastaava. Siihen sais takakiekkoa vaihtamalla vaihteetkin.

Vigorelli tuntuu hoitavan kaikki hommat aika kivasti. Ei edes ruostu talvisessa suolassa!

Kerettiläinen kysymys. No, ehkä se olis joku Insera Hybridi.

Cross-check, vaikka tämäkin vaikuttaa hauskalta peliltä.

K-Mikko - 14:36, 25.6.2009 » [tämäkin](http://vassagocycles.com/fisty.html) vaikuttaa hauskalta peliltä.
Aika vekkuli, vaikka maantiekumit varmaan näyttäisivät aika orvoilta tuossa.

En edelleenkään tykkää slouppaavista vaakaputkista, tai ahead-kannattimista. Silti noita järkipyörien runkogeometrioita tutkailtuani, oma valintani tällä hetkellä olisi varmaan L-kokoinen Il Pompino. Siinä kun vaakamitta natsaa kivasti ohjemittoihini ja lähes conan-mitoissa oleva emäputki toisi varmaan sarvet kivasti ylös.

Itse asiassa On-Onen tuore Lincolnshire Poacher tarjoaa varsin vekkulia geometriaa sekin (asb, vink, vink) ja tilaa riittää crossikumeille ja lokareillekin. Väritys on vaan jotensakin perseestä, tai toi On-onen logo tekee siitä halvan näköisen.

Helppo juttu. Cross-Check. Tuota vaatimusta yhdestä eturattaasta en tosin ymmärrä. Rattaat ovat kohtuuhalpaa kulutuskamaa.

jarkko - 16:57, 25.6.2009 » Helppo juttu. Cross-Check. Tuota vaatimusta yhdestä eturattaasta en tosin ymmärrä. Rattaat ovat kohtuuhalpaa kulutuskamaa.
Njoo, mutta niiden vaihtamiseen menee enemmän aikaa kuin kiekkojen tai stongan.

Jos mun pitäisi yhdellä rungolla toimeen tulla, en mä kyllä lainkaan noin toimisi. Jonkun cross-checkin suuri etu on siinä, että kun muotipyöräily käy vituttamaan, siihen saa vaihteet. Ei tuollaiseen vaihto-operaatioon hirveästi yli tuntia mene, ainakaan tokalla kerralla.

K-Mikko - 17:20, 25.6.2009 » Cross-check, vaikka [tämäkin](http://vassagocycles.com/fisty.html) vaikuttaa hauskalta peliltä.
Tollanen Vassago, tahi sit Singularin Peregrinen ympärille väsätty monstercrossari.

Tää on edelleen tyhmä kysymys. Ihan rehellinen maastopyörä 26" kiekoilla on se monipuolisin. Sillä pääsee useimpiin maastoihin, mihin crossarilla ei ole asiaa ja jos jaksaa sitä vitutusta, niin kyllä sillä maantielläkin ajaa.

Mut siis tää on edelleen niin vitun tyhmä kysymys, että ihmettelen miksi tähän pitäisi kuluttaa enempää aikaa. Tähän on vaan huonoja ja tyhmiä vastauksia.

Musta tää on oikein hyvä kysymys. Tällä näkee vastaaja itsekin omia prioriteettejään. Jos nyt ihan tosissaan pitäisi vastata, niin cross-check ei välttämättä olisi kaukana siitä viimeisestä valinnasta.

Tietty joku intin fillari vois olla kans. Toimi sekin jos jonkinnäköisessä paikassa. Ilimasuojaan pojjaat, ilimasuojaan.

Traitor Ringleader!

asb - 18:54, 25.6.2009 » Tää on edelleen tyhmä kysymys. Ihan rehellinen maastopyörä 26" kiekoilla on se monipuolisin. Sillä pääsee useimpiin maastoihin, mihin crossarilla ei ole asiaa ja jos jaksaa sitä vitutusta, niin kyllä sillä maantielläkin ajaa. Mut siis tää on edelleen niin vitun tyhmä kysymys, että ihmettelen miksi tähän pitäisi kuluttaa enempää aikaa. Tähän on vaan huonoja ja tyhmiä vastauksia.
Alan pikkuhiljaa olla yhä vakuuttuneempi siitä, että kysymys on tyhmä. Ehkä vielä jonain päivänä ymmärrän miksi.

Kyl toi Ratapyörä ois sit ainut… Parhaimmillaan paras ja huonoimmillaan huonoin… Eli keskiarvoltaan toimivin. :wink:

Jos jostain kummasta syystä pitäisi pärjätä yhdellä pyörällä, mulla olisi joku 29er vaihteilla, levyjarruilla , joustokeulalla, kaksilla kiekoilla (sliksit ja maasto), pari eri levyistä tankoa ja lukkogripit.

Tollanen vaihtoehto on nopea muuntaa ja sillä pärjäisi maastossa ja kadulla.

Onneksi ei tarvitse pärjätä yhdellä pyörällä :slight_smile:

Yksi ainoa pyörä… Kyllä se minulle olisi ikivanha iso retkipyörä. Tuon seuraavan linkin kaltaisella pyörällä minusta tekee aivan kaiken mahdollisen. Ne olivat kestäviä, niillä ajoi, satoi tai paistoi, ja niissä oli lokasuojat rapaa vastaan ja tavarateline eväitä tai myöhemmin salkkua varten. Itse kun lisäsi hyvät valot ja hyvän dynamon, niin jäi vieläpä henkiin liikenteen seassa. Minä olin niin nössö, että minulla oli myös turvaviiri ja kumiläpällä jatkettu etulokasuoja.

http://www.cykelhobby.com/competition.html

Tuo on minusta se oikeasti hyvän pyörän arkkityyppi, ja sitä ei tarvitse mitenkään keksiä uudelleen. Lokarin alle mahtui 28 → 37 renkaat, ja jos valitsi sellaiset, joissa on kohollaan olevan keskikohta, rengas tuntui myös sangen rullaavalta.

Jos varustelee cyclocrossarin oikein hyvin, niin pääsee melko lähelle vanhaa retkipyörää.

Tuure

-.-

Laitoin myöhemmin omaani vielä etutelineen, ja jopa matalan metallilankakorin nippusiteillä siihen kiinni. - Se saattoi mennä liioittelun puolelle… Nyt sitä ohjausta ei viitsisi enää kuormittamalla pilata.

“Jack of all trades, master of none.”

Toi vassagon pyörä on kyllä nätti ja henkisestikin näköjään samaa sarjaa minun kanssa.

Todennäköisesti valitsisin silti jonkun urbaanin pelin, johon saa talveksi tarvittaessa nastat alle. Eilen kävin sotkemassa “skuttassa” 29erilla ja hauskaa oli, mutta todennäköisesti valitsisin mieluummin pyörän, joka sopii hyvin kaupunkiin, kuin huonosti kaikkialle.

Kilvanajo maantiellä on ainoa asia, jossa koen tarvitsevani vaihteita. Fiksi, johon mahtuu kunnon talvi/krossikumit hoitaisi kaiken muun. Tai siis kaiken, jos ei halua ajaa tosissaan kilpaa, eihän sitä välitystä oo mikään pakko vaihtaa ajon aikana, jos ei ole pakko mennä koko ajan parasta mahdollista nopeutta.

Eli esim. Steamroller, nykyinen konversiokin on ajanut asian, mutta siihen ei mahdu ku bilteman 32mm(oikeesti 30mm) nastat.

Kysymys on hölmö siksi, koska yksinkertaisesti ei vain ole yhtä pyörää, jolla voisi hoitaa kaikki erilaiset ajot. Maasturilla ei pääse velolle, eikä maantiepyörällä pääse maastoon. Cyclokrossari on aika lähellä keskihuonoa pyörää. Se on hidas mantiellä ja sillä pärjää ehkä just poluilla, jos on varovainen.

Tätä probleemaa ovat fillaripuljujen markkinointimiehet pohtineet kilpaa ja paras, mihin he ovat pystyneet, on tämä:
http://www.helkamavelox.fi/dm/file.phtml?id=253
Yksi kuva, tuhat sanaa.

Yleensä tällaisten asioiden selvittämiseen auttaa parhaiten analogia autojen maailmasta. Kuvitteles, että harrastaisit autolla rata-ajoa ja rallia ja vielä pitäisi päästä ruokakauppaan ja viedä lapset joka aamu päiväkotiin ja roudata litteät laatikot Ikeasta kotiin.