We Love Helsinki -kaupunkifestareille 1.8.-2.8.?

Hoi,

We Love Helsinki -tyypit järkkää Kuudennella Linjalla / sen sisäpihalla kaupunkifestarit viikonloppuna 31.7.-2.8. Pihalle on tulossa kaikenlaista hässäkkää varmaan liittyen dj-musaan, kaupunkikulttuuriin ja yleiseen hipsteröintiin. Tulisko myös Yksivaihde.net-pyöräpaja?

Voitais Fillarikorjaamon tapaan tarjota pientä pikahuoltoa ja ilmaisia neuvoja, ja toi toimis tietty muotipyöräilyn promonakin ihan vaan pitämällä pyöriä näytillä ja hengaamalla mestoilla. Varmaan YES FIXI -pyöristä kiinnostunutta kohderyhmää paikalla aika tavalla. Jos liikenis joku seinänpätkä jolle ripustaa pari siisteintä fillaria, tai vaikka pala asvalttia jolla Eki vois vetää hulluja keospinnejä ja Jussi keulia aina tuoppien välillä…?

Jos kiinnostusta löytyy, niin pitäis miettiä vähän käytännön asioita:[ul][li]Pihatapahtuma on lauantaina ja sunnuntaina klo 14-21. Minä aikana huoltopiste olis auki? Yhtenä päivänä vai molempina? Kellonajat? Ei ehkä 2 x 7h jaksa pyöriä huoltaa…[/][]Jengiä saattaa varmaan tulla jonoksi asti, jos ilmaista pikahuoltoa mainostaa. Asetetaanko huollettavien pyörien määrälle joku raja per päivä (esim. 20? 30? 40?) ja annetaan tulijoille vuoronumerot, jotka loppuu kun loppuu? Tietty pitää rajata myös, että kyseessä on tosiaan pikahuolto. Faubereita ei ehkä ruveta purkamaan - paitsi tietty jos joku erityisesti haluaa.[/][]Onko innokkaita huoltajia? Varmaan tarvittais muutama tyyppi, jotka lupaa olla jakari kädessä tietyn ajan. Mä voin olla yks. WLH tarjoaa safkat huoltajille. Huollettavien pyörien omistajia voi tietty kevyesti vinkata tarjoamaan kaljaa jos kehtaa. :>[/][]Muita ideoita? Kuulostaako hyvältä, tuutteko mestoille?[/*][/ul][/li]

Kliffa idea!
Sunnuntaina pääsisin paikalle pyörii, lauantai menee duunissa…

Hyvä idea, kyllähän tuolla voisi notkua ainakin toisen päivän ja turruttaa töihinpaluu stressiä vetämällä mummisten pultit ylikireeks.

Mä voin tulla sotkemaan käsiäni ja olemaan tärkeän näköinen. Aiemmin kerrotulla varauksella tosin, illalla tiedän.

Hiphei, tytöt ja pojat!

Tosi kivaa, jos pääsette, mutta nyt tarvitaan speksejä ÄKKII.

Varaan teille sunnuntain, ilmeisesti se kävi paremmin?
enää tarvitsee tietää
-kellonaika (tapahtuma on kutosen sisäpihalla 14-21, montako tuntia haluutte olla ja mistä alkaen?)
-montako teitä tulee
-mihin juttuihin “pikahuolto” rajataan
-montako vuoronumeroa/tyyppiä jonoon otetaan

-seinänpätkä tai asphaltti voi olla hankalampi järjestää. Ollaan so far pyritty pitämään kaikki hässäkät siinä yläpihan puolella, joka on mukulakiveä. Toki joku viitseliäs saa käydä väijymässä sitä sisäpihaa sopivaa mestaa silmälläpitäen, korjaamon ja mahdollisen fixifiilistelymestan sijoittelusta varmasti voidaan sopia. Nyt olis vaan saatava tiedot ohjelmalehtiseen asap(huomiseen mennessä), eli myöhemmin sovitut lisäjutut ei saa ansaitsemaansa etukäteishuomiota.

Kun pääsette yhteisymmärrykseen näistä em. jutuista, niin speksit voi laittaa mun sähköpostiin annapistevanninenätgmailpistecom. Samalla, jos on, (Tuukka?) voi pistää messiin jonkun viehkon, täyslaatuisen kuvan siitä, miltä fillarikorjaamo näyttää in action.

Kiitos jo etukäteen!

Oi oi oi deadline!

Must lauantai ois kuitenkin parempi päivä (sori krz). Sunnuntaina on kuitenkin aina haastavampaa jaksaa lähteä, sekä huoltajille että huollettaville.

Heitän nyt vaik ehdotuksen että Yksivaihde.net-huoltopiste ois auki la 18-21, 30 ensimmäistä saa ilmaisen pikahuollon ja ilmaisia neuvoja. Tulisko virallisiks huoltajiks meitsi, konkeli, eki ja varmaan pari muuta löytyy eli 5? Kaikki kynnellekykenevät tietty hangaroundeiks.

Ei varmaan pysty etukäteen sanomaan mitä tehdään ja mitä ei, se riippuu niin paljon pyörästä, mut tietty kun homman nimi on ilmainen pikahuolto niin jos tulee jotain liian haastavaa ni neuvotaan ymmärtäväiseen pyöräliikkeeseen.

Mä voin tuoda aika kattavasti työkaluja btw, tietty jos se Fillarikorjaamoa varten ostettu työkalusetti ois jossain niin bueno.

Oisko jollain jotain hyvää huoltotoiminta-aiheista kuvaa? Mulla on fillarikorjaamo-klubeilta jotain muttei mitään hirveen hyvää.

Oliks Fillarikorjaamoa varten ostettu työkalusetti? En oo nähnyt.

Mut mä olen ainakin tulossa, sori että unohdin päivittää. Tuon kans pakillisen kaluja mukana. Sit rätei ja lumpui vois katsoa jonkun verran, mutta mä en usko, että kannattaa käydä “lainaamassa” Fillarikorjaamolta, kun niitä tarvitaan sielläkin.

Se mitä ainakin tarvitaan, niin parit ISOT pahvit, että voi kääntää fillarit selälleen. Jos talon puolesta löytyy vielä rättejä ja jotain TF2:ta ja kunnollista öljyä, niin helvetin hyvä.

Ilmainen pyörähuolto = tsekataan perusmeiningit, eli onko renkaissa ilmaa, tippuuko ketjut ja jos, niin voiko asialle tehdä jotain, vähän putsausta ja sen sellaista. Isommat ongelmat neuvotaan eteenpäin, koska yksinkertaisesti ei ole resuja pitää varastossa jotain ekstraa sisäkumia ja jarrupaloja ja whatnottia. Ellei sit talon puolesta? Jos pahimmat rutinat saadaan pois ja fillari muuttuu ajettavaksi työnnettävästä, niin sit on saavutettu jo aika paljon.

edit: Ja joo, lauantaina kuuden jälkeen olis pop. Vuoronumerot olis kova juttu kans.

Mä kuvittelin et se joku pieni setti oli ostettu varta vasten, mut emt. Kuitenkin kalujahan löytyy.

Mä voin varmaan tuoda isoja pahveja duunista tai pyytää alakerran Cycle Centeristä pari fillarilaatikkoa. Rättejä ja öljyt löytyy kans.

Hei, pyörähuoltoaiheista kuvaa anyone? Mulla ei oo mitään hyvää…

mun kuvat on täällä, mut ei niissäkään mitään ihmeellistä ole. Pääsen paikalle ja osallistun toimintoihin sit lauantaina.

Tää kuva kuvastaa aika hyvin sitä meininkiä.

minä lupailinkin kuvassa puoliksi näkyvälle pyörän omistajalle tehdä tuolle gt:lle vähän taikoja tässä loppukesästä. Pitänee pitää lupaus ja pyytää ongelmatapaus pajalle.

Haha, noihan on ihan hauskoja. Oisko sulla Toni tosta tai tästä: http://picasaweb.google.fi/ttiainen/FillariKorjaamo030709#5354373307922478498 isompaa ku 1024x768 pikkelssiä? Viittisitkö laittaa ne vaik suoraan annapistevanninenätgmailpistecom jos on? Emmätiä minkäkokoisina niitä siihen ohjelmaan tulee mut kumminkin.

laitoin.

jee!

la klo 18-21 ok. kiitos kuvista. lainasin esittelytekstiin (joka tulee WLH -festarien ohjelmalehtiseen) vähän Fillari Helsingin sivuilla olevaa Fillari korjaamon esittelyä ja mainitsin myös jonotusnumeroista, en nyt vielä laittanut mitään, montako niitä tulee olemaan, sen voi päättää myöhemmin. Katotaan, saadaanko noita rättejä ja pahveja ja mitä noita nyt oli.

Kiitos kaikille osallistuville!

Varmaan semmonen huoltolappu vois olla paikallaan? Siihen voi sit kirjottaa jonotusnumeron ja vaikka omistajan tiedot ja toiveet tarkastettavaista paikoista? Eli pitkälti samaa, mitä suunniteltiin Fillari Korjaamon flaikun takapuolelle.

Terve kaikille,

Hienoa, et ootte mukana osaltanne tekemässä We Love Helsingin kaupunkifestareita ja sen ohjelmaa. Festarit on nyt vihdoin edenny mainostus- ja markkinointivaiheeseen. Tapahtuman facebook-event löytyy täältä: http://www.facebook.com/event.php?eid=106362447977

Eventistä löytyy festarien ohjelma ja muut olennaiset tiedot (kommentoikaa, jos jossain kohtaa on faktat pielessä tms.).

Jos suinkin vain pystytte laittamaan linkin (ja mahdollisesti myös kuvan julisteesta) teidän kotisivuille, blogiin, facebook-ryhmään, tms. se olisi todella hienoa. Festarieventtiin vois myös toki kutsua kavereitaan facebookin kautta.

Ohjelmalehtiset (5000kpl) tulee painosta loppuviikosta. (jos haluatte niitä itsellenne, jaettavaksi tai esille laitettevaksi, niin ottakaa yhteyttä)

Korjaamon tyypeille on siis luvassa muonitus ja kaikki kulutusjutut (öljyt, rätit yms) tarjotaan tietysti. Olisi kuitenkin hyvä, jos teiltä löytyisi jakoavaimet ja muut vastaavat meisselit :slight_smile: mitä näitä nyt on…

Timo Santala festarin tuottajana vastaa kulujutuista, joten selvittäkää sen kanssa laitatteko sille jotain ostoslistaa vai annatteko vaan kuitit. Timon saa kiinni osoitteesta timopistesantalaätgmailpistecom.

Kohta nähdään!

Anna Vanninen
Tiedottaja
We Love Helsinki -festivaali

We Love Helsinki Kaupunkifestari 31.7.-2.8.

Ohjelma:

PE 31.7.
We Love Helsinki Vesisota Hietsussa klo 17->
Kuningassoundi Ravintola Helsingessä klo 17-22
Rytmikaravaani Alppipuistossa klo 17-21,
Rytmikaravaani Kuudennella Linjalla klo 18-04
Top Billin Redrumissa klo 22-04

LA 1.8.
Päivätapahtuma Kalliossa klo 14-21
Yo Kuudes Linja Raps Kuudennella Linjalla klo 21-04
We Love Helsinki Festaritanssit Korjaamolla klo 22-04
House Party Redrumissa klo 22-04

SU 2.8.
Päivätapahtuma Kalliossa klo 14-21
Freedom Bar Kuudennella Linjalla klo 21-04
Reggae Sundays Redrumissa klo 22-04


Pari sanaa festarivieraille:

We Love Helsinki.

Iskelmätansseja, DJ-piknik, blogilehti… Niistä meidät kai tunnetaan, mutta mitä We Love Helsinki oikeasti on?

We Love Helsinki on ennen kaikkea avoin yhteisö, joka tekee yhdessä. Minä näen We Love Helsingin mahdollisuutena luoda uutta yhteistyötä ja vuorovaikutusta kulttuurin, taiteen ja median tekijöiden kesken. Mahdollisuutena tehdä, jakaa, kertoa, juhlia, tanssia, nauraa ja laulaa yhdessä. Myös sinä olet siis tervetullut tekemään Helsingistä kivempaa paikkaa meidän kanssamme.

Meitä ajaa rakkaus tätä kaupunkia kohtaan; sen ihanat ihmiset, paikat ja tapahtumat saavat meidät iloisiksi. Helsinki on hieno paikka. Mutta se voi olla vielä niin paljon enemmän, jos jätämme perisuomalaisen kyräilyn ja kyynisyyden, ja uskallamme olla avoimia ja kannustavia toisiamme kohtaan. Sillä yhdessä me olemme vahvempia.

Niin, We Love Helsinki ei kai ole ihan tavallinen porukka. Ja We Love Helsingin kaupunkifestivaali eivät kai ole ihan tavallinen festivaali.

Henkilökohtaisesti minä uskon, ettei festareihin tarvita oikeastaan muuta kuin paljon hyviä ihmisiä ja oikea tunnelma. Kun nuo kaksi perusasiaa ovat kunnossa, ei sillä ole paskan väliä kuka missäkin esiintyy ja milloin. Me emme siis halua isoja kansainvälisiä bändejä, suomi-rokkia tai telttaseksiä leirintäalueella. Me emme halua olla isoin, kaunein ja coolein. Me haluamme vain tehdä pieniä kivoja juttuja kavereiden kanssa.

Siksi meillä on vesisota. Siksi meillä on puistobileitä ja iltaklubeja. Siksi meillä on Art Battle. Lasten Lauantai. Poetry Slam. Saumuriralli. Fillarikorjaamo. Capoeiraa. Sirkusta. Parkouria. Footbag-jamit. Levy-, sneaker-, sarjakuva- ja vintagekirppikset. Siksi me haluamme tehdä yhdessä ja kutsua teidät kaikki osallistumaan näille festivaaleille. Ja siksi kaikki meidän päivätapahtumamme ovat ilmaisia ja ikärajattomia.

Sillä, rakkaat ystävät; kaupunki on meidän, jos me vain otamme sen itsellemme!

Timo Santala
We Love Helsingin kaupunkifestivaalin tuottaja


We Love Helsinki Vesisota

We Love Helsingin kaupunkifestivaalin avaa perjantaina Hietsun uimarannalla tapahtuva vesisota. Aseet ovat vapaat eli ota siis mukaan oma vesipyssy, vesi-ilmapalloja, kauha, ämpäri tai ihan mikä tahansa mikä kelpaa veden heittämiseen toisen ihmisen päälle. Vesisota alkaa tasan klo 17 ja loppuu sitten kun osanottajat ovat läpimärkiä tai väsyvät. Sotatantereena on hiekkarannan alue eli vain hiekalla saa kastella. Hiekkarantaa ympäröivät nurmikot, tiet yms. ovat turvapaikkoja, joissa ketään ei saa kastella. Vesisodassa ei ole joukkueita, vaan kastelu tapahtuu kaikki vastaan kaikki -periaatteella.


We Love Helsingin kaupunkifestarien päivätapahtumat ovat Kuudennella Linjalla, Kutosen terassilla ja Kaikukadun sisäpihalla lauantaina ja sunnuntaina 1-2.8. klo 14-21.

Päivätapahtumien ohjelma:

Musiikki

Kuudennen Linjan terassilla ja sisäpihalla kovan luokan DJ:t viihdyttävät festivaaliyleisöä kesäisillä musiikkivalinnoillaan koko lauantain ja sunnuntain. Viikonlopun aikana dekkien takana nähdään Helsingin yöelämän aktiiveista mm. koko kentän laajalti arvostama pioneeri, Sampo Axelsson aka DJ Anonymous, Top Billin -moguli Sir Nenis, kovana hip-hop DJ:nä tunnettu J-Laini ja Vuoden DJ -palkintoja erilaisissa äänestyksissä useasti kahminut Fiskars. Tanssittavaa elektronista musiikkia Afrikasta ja Lattareista sekä tuhteja reggaevalintoja Jamaikalta tuovat Boom Shakalaka -ryhmästä tutut Rideon ja Repe Sorsa, sekä DJ Emil Maasto Recordingsista ja Andor MPV soundista. Tervehdyksen Tampereelta tuovat Off The Hook -bileitä isännöivät Plauge Boyzit ja rennompaa kesäfiilistelyä on luvassa Rudeboylta, Sonja Potenzelta ja Disco Urselta. Kattauksen kruunaavat Bassotytöistä tuttu Zara sekä suomalaisen dubstepin pioneerit, Tes La Rok ja Dead-O.

Anonymous: http://www.djanonymous.fi/
Sir Nenis: http://www.myspace.com/thatguynenis
Fiskars: http://www.myspace.com/youngfiskars
J-Laini: http://www.myspace.com/djjlaini
Repe Sorsa: http://www.facebook.com/pages/DJ-Repe-Sorsa/44221607673?v=
Plauge Boyz: http://www.plauge.net/
Rideon: http://www.myspace.com/djrideon
Dead-O: http://www.myspace.com/djdeadone
Tes La Rok: http://www.myspace.com/teslarok
Andor: http://www.myspace.com/mpvsound

Art Battle

Graffitimaalarit ja taidemaalarit kohtaavat We Love Helsingin kaupunkifestareilla lauantaina klo 14-20 leikkimielisessä art battlessa. Pitkän linjan graffitivaikuttajan Jani Tolinin kuratoimaan kutsukilpailuun osallistuvat Tolinin lisäksi graffitipiireistä taidemaailmaan ponnistaneet Karri Kuoppala ja Janne Viljakainen, sekä graffitimaalareina paremmin tunnetut Trama ja EGS. Kullekin kilpailijalle annetaan tyhjä seinänpalanen ja kuusi tuntia aikaa täyttää se haluamallaan tyylillä. Sunnuntaina yleisö pääsee äänestämään suosikkityötään ja tapahtuman jälkeen työt huutokaupataan Suomen Amnestyn hyväksi. We Love Helsinki Art Battlen yhteistyökumppanina toimii adidas Originals.

Jani Tolin: http://www.alfonshelsinki.com/
Karri Kuoppala: http://www.karrikuoppala.com/
Amnesty: http://www.amnesty.fi/

Lasten Lauantai

Kallion sarjakuvakeskus järjestää We Love Helsingin kaupunkifestareilla suositun Lasten Lauantai -tapahtuman, jossa kaikenikäiset lapset pääsevät piirtämään ja askartelemaan ohjaajan avustuksella. Syyskauden ensimmäisessä Lasten Lauantaissa vierailevana vetäjänä toimii ansioitunut sarjakuvan opettaja ja moniottelija Sami Aho. Lauantaina klo 14-18 järjestettävän sarjakuva- ja hahmotyöpajan teemana ovat Helsingin hirviöt.

Helsinki Sarjakuvakeskus: http://sarjakuvakeskus.fi/
Lasten Lauantai: http://sarjakuvakeskus.fi/category/muut/lasten-lauantai-muut/

Footbag

Footbagin aktiiviharrastajat Mikko Lepistö, Timo Aarnio ja Pekka Raitio pitävät avoimet footbag-jamit lauantaina ja sunnuntaina iltapäivällä Siltasen terassin alapuolella. Kolmikon kanssa voi mennä pelailemaan ja he myös opastavat haastavampien temppujen tekemisessä.

Suomen Footbag Liitto: http://footbag.fi/

Parkour

Kokeneet parkouraajat Kalle Järvenpää ja Tuomas Saarinen Suomen Parkour -yhdistyksestä pitävät parkour-workshopin kaikille kaupunkijumpasta kiinnostuneille. He vetävät lauantaina Kaikukadun sisäpihalla alkeistunnin ensikertalaisille ja aloittelijoille klo 16 ja sen jälkeen klo 17 myös kokeneemmat parkouraajat voivat liittyä seuraan, kun Kaikukadulta lähdetään yhteiselle kierrokselle lähiympäristön mielenkiintoisiin maisemiin, mm. Näkinpuistoon ja Merihakaan.

Suomen Parkour ry: http://www.parkour.fi/drupal/

Tanssi

Jos tanssijalka vipattaa ja tekee mieli kokeilla uusia rytmejä, niin festivaalin päivätapahtumassa voi kokeilla myös ilmaisia tanssitunteja. Lauantaina klo 18-19 Capoeira Capital -yhdistys järjestää Siltasen terassin alapuolella sijaitsevalla asfaltilla näytetunnin, jolla kaikki kiinnostuneet voivat tutustua capoeiraan; brasilialaiseen itsepuolustuslajin, tanssin ja pelin yhdistelmään. Heti sen jälkeen klo 19-20 Kuudennen Linjan sisätiloissa esiintyy kuubalaisen Miguel Verdecian vetämän tanssikoulu Baila Bailan showryhmä, jonka jälkeen yleisö pääsee kokeilemaan ryhmän kanssa kuubalaisia rytmejä: salsaa, merenguea, cha cha chata ja reggaetonia. Kaikukadun sisäpihalla toimivan Step Up -tanssikoulun tiloissa Taiteen Talon kuudennen kerroksen ykkössalissa pääsee myös kokeilemaan ilmaisia tanssitunteja: Virpi Kurki pitää lauantaina klo 15-16 Street-tunnin ja klo 16-17 Wackingiä ja sunnuntaina klo 15-16 Marko Keränen vetää vapaamuotoisen Happy Hour -tunnin ja klo 16-17 Salsaa.

Capoeira Capital: http://www.capoeiracapital.fi/
Baile Baila: http://baila.httpoy.fi/main.php?sivu_id=12
Step Up: http://www.stepup.fi/

Fillarikorjaamo

Lauantaina klo 18-21 Kutosen sisäpihalle parkkeeraa Fillari Korjaamo. Verkkoyhteisö Yksivaihde.netin aktiivit pitävät pystyssä pyörien huoltopistettä, jossa fillarillesi suoritetaan pieniä korjaustoimenpiteitä sekä annetaan neuvoja ja apua pyöränkorjausasioissa. Paikalle siis voi sotkea pikkuvikaisella fillarillaan ja rullailla huolletulla pelillä takaisin. Tule kuitenkin ajoissa väijymään itsellesi jonotusnumero, koska huoltoaikoja on rajoitetusti. Fillari Korjaamo kuuluu Fillari Helsinki -kampanjaan, jonka tavoitteena on lisätä polkupyöräilyn määrää pääkaupunkiseudulla sekä saada uusia ihmisiä oivaltamaan pyöräilyn mahdollisuudet ja hauskuus.

Fillari Helsinki: http://www.fillarihelsinki.fi/

Saumuriralli

Sunnuntaina klo 14-18 Töölö Fashion Instituten saumurirallissa Liisa Jokinen, Suvi Saloniemi ja Aki Luomanpää taikovat tanssiväelle tilpehöörejä – parkettien partaveitsille kravatin korvikkeita ja leideille kesäillan lämmikkeitä. Voit tuoda vanhan vaatekappaleesi uudelleen muokattavaksi tai valita mieleisesi materiaalin Töölö Fashion Instituten omasta varastosta. Ensiesittelyssä myös instituutin D.A.N.C.E. 2009 -mallisto.

Töölö Fashion Institute: http://www.facebook.com/group.php?gid=23627049853&ref=ts

Pelit ja Leikit

Muistatko tervapadan, kirkkiksen ja kymmenen tikkua laudalla? Harva muistaa ainakaan sääntöjä oikein, vaikka joskus vähän lapsettaisikin ja tekisi mieli verestää ala-astemuistoja vanhojen kunnon pihaleikkien merkeissä. Sunnuntaina klo 14-18 festarikansalla on mahdollisuus pistää pystyyn pihaleikit Haapaniemen kentällä, Kaikukadun sisäpihan sisäänkäyntiä vastapäätä. Paikalta voi lainata frisbeen, petanquen, kroketin tai mölkyn sekä lunttilaput lapsuusajan pihaleikkien säännöistä. Kasaa joukkueesi etukäteen tai tule yksin, peliseuraa löytyy varmasti.

Leikkejä: http://vanhemmat.mll.fi/leikkipaikka/ulkoleikit.php

Sirkus

Circus Helsingin puolalainen jongleerausopettaja Kamil Derlegan opastaa aloittelijoita ja kokeneempia jongleerauksen harrastajia pallojen ja erilaisten esineiden heittelyn saloihin Kaikukadun sisäpihalla sunnuntaina klo 17-19. Kamililla on mukanaan jonkun verran välineitä millä kokeilla, mutta ota toki omat jongleerauspallosi mukaan, jos sinulla on sellaiset.

Cirkus Helsinki: http://www.circushelsinki.fi/

Poetry Slam

Sunnuntai-iltana klo 19 sisällä Kuudennella Linjalla kuullaan nuoria runoilijoita ja sanataitureita, kun Poetry Slam -sessiot pääsevät vauhtiin. Runous, räp ja stand up -komiikka menevät sulavasti sekaisin kun mikrofoniin tarttuvat mm. Juho Nieminen, Antiolla, Senqi, Tommi Talvio ja Suvi Valkonen. Sessioiden lopuksi on open mic -osuus, jonka myötä kaikki halukkaat pääsevät esittämään omia runojaan. Poetry slamit isännöi ja järjestää Harri Hertell lavarunoustapahtumia järjestävästä Helsinki Poetry Connection -yhteisöstä.

Helsinki Poetry Connection: http://hkipoetryconnection.blogspot.com

Levykirppis

Levykirppiksellä helsinkiläiset DJt ja levyjen keräilijät pistävät vinyylilevyjään ja cditään kiertoon. Tarjolla on tuhdit laarit eri musiikkityylejä reggaesta, soulista, funkista ja jazzista aina rockiin ja elektroniseen musiikkiin.

Sneakerkirppis

Nikejä, Adduja, Pumia, Karhuja jne… Juicy Sneakers -tossumyyjäisissä pääsee tekemään löytöjä, kun lenkkarikeräilijät ja muut sneaker freakit myyvät varastoistaan käytettyjä lenkkitossuja ja katumuotia. Juicy Sneakers toteutetaan yhteistyössä sneaker-harrastajien yhdistyksen Stifla ry:n kanssa.

Stifla ry: http://www.facebook.com/group.php?gid=27267278646&ref=ts

Sarjakuvakirppis

Sarjakuvakirppiksellä voi etsiskellä myyntipöydistä mm. amerikkalaisia supersankarisarjiksia ja ranskalaista sarjakuvaa. Myymässä on sarjakuvia intohimoisesti keräileviä harrastajia ja muita sarjakuvan ystäviä. Sarjakuvakirppis järjestetään yhteistyössä Kallion sarjakuvakeskuksen kanssa.

Helsingin Sarjakuvakeskus: http://sarjakuvakeskus.fi/

Vintagekirppis

Vintagekirppiksellä voi bongailla vintage-aarteita 1800-luvulta aina 1980-luvulle. Myynnissä on muun muassa naisten vaatteita, asusteita, koruja, laukkuja, kippoja, kappoja ja muita tavaroita. Myyntipöytänsä kirppikselle pystyttävät mm. Ansa, Mekkomania ja Kolme Toivomusta -vintageliikkeet, Belleville -verkkokauppa sekä Mollie Sue’s Second Hand Heaven Turusta. Vintagekirppis järjestetään yhteistyössä Helsinki Vintage -tapahtuman kanssa.

Helsinki Vintage: http://www.helsinkivintage.fi/
Mollie Sue’s Second Hand Heaven: http://www.molliesues.com
Kolme Toivomusta: http://www.kolmetoivomusta.fi
Mekkomania: http://www.mekkomania.fi
Belleville: http://belleville.fi/catalog/

Erikoiskirpputorit ovat Kaikukadun sisäpihalla lauantaina ja sunnuntaina koko päivän klo 14-21.

Päivätapahtuman vieraiden ruokahuollosta huolehtii Elokuvamuonitus Nakki. Tarjolla on kana- ja tofuvartaita, satay-kastiketta, nuudelisalaattia ja hummus-oliivilautasia. Ravintola Siltaselta saa mainioita aamupalalautasia klo 12-18 ja sen jälkeen leipiä ja salaatteja. Lisäksi Kutosen terassin grilli on kuumana ja siihen saa tuoda omat eväät käristymään. Anniskelualueina päivätapahtumassa ovat Kutosen terassi ja Ravintola Siltanen. Kaikukadun sisäpihalla saa nauttia myös omia juomia ja eväitä, mutta anniskelualueille ja Kutosen sisätiloihin niitä ei saa tuoda.

Elokuvamuonitus Nakki: http://www.nakkimuonitus.fi/
Siltasen Menu: http://www.siltanen.org/menu.html

Koko päivätapahtuma on ilmainen ja ikärajaton.


Iltaklubit:

Kuningassoundi

Viime vuoden leppoisin kesäklubi Kuningassoundi tuo aurinkoista hengailua perjantain alkuiltoihin. Vanhankaupunginlahdella Ravintola Helsingessä voi oleilla terassilla tai nurmikolla ja nauttia Svengalin ja Nopsajalan tarjoamista reggae-rytmeistä. Festariperjantaina vahvistuksina ovat Ghettoblasterista tuttu DJ Ropeman ja vastaan panemattoman hyväntuulisena ja energisenä live-esiintyjänä tunnettu Posteljoona, jonka monet muistavat viimevuotisesta kesähitistä ”Nakuna”.

Pe 31.7. Kuningassoundi: DJt Svengali ja Ropeman, MC Nopsajalka ja livenä Posteljoona & Paha-Nuutti. Ravintola Helsinge, vapaa pääsy.

Kuningassoundi: http://www.facebook.com/group.php?gid=18137894611&ref=ts
Posteljoona: http://www.myspace.com/posteljoona

Rytmikaravaani

Hytkyn Rytmikaravaani on elektronisen musiikin puistofestivaali, jonka tahdissa tanssitaan koko perjantai. Alkuillasta Rytmikaravaani viihdyttää Alppipuistossa pikniktunnelmissa ja loppuillasta se valtaa Kuudennen Linjan terasseineen. Tarjolla on kansainvälinen kattaus elektronisen musiikin kiinnostavimpia nimiä hollantilaisesta Legoweltistä, saksalais-suomalaiseen AGF / Delay:hin. Mukana ovat myös indie-elektro-lupaus Villa Nah ja koko joukko tuoreita elektronisen musiikin DJ-nimiä.

Pe 31.7. Rytmikaravaani: Legowelt, AGF / Delay, Villa Nah, Uusitalo, Smackos Astro Unicorn Show, Sarana, Kinosport, Huhtis, Ko, Introvert, Snoxn, Kasisesk & Yavi. Alppipuisto ja Kuudennen Linjan terassi ilmaisia. Kuudes Linja, liput 10€

Rytmikaravaani: http://www.facebook.com/event.php?eid=113628785534 & http://www.hytky.org/rytmikaravaani/fi/

Top Billin

Kreisibailauksen epävirallinen maajoukkue, DJ-kollektiivi Top Billin, on tullut tutuksi ennakkoluulottomasta ja oivaltavasta miksauksesta ja musiikkityylien sekoittamisesta. Sekaisin menevät rajoja kumartamatta rap, house, rock, bmore ja oikeastaan ihan mikä tahansa mikä toimii tanssilattialla. Top Billin omistaa perjantai-illan dancehallille ja vieraana on Tukholman kovimpiin klubi-iltoihin kuuluvan Pom Pom:n isäntä, DJ Stefski Ruotsista. Stefski tunnetaan paitsi dancehall-spesialistina, myös kovana juhlijana, eli tiedossa on siis tiukkoja rytmejä ja perinteistä aivot narikkaan -meininkiä.

Pe 31.7. Top Billin presents: Pon De Floor w/ Top Billin & Pom Pom. DJt Anonymous, J-Laini, Flipperi & Fiskars aka One Armed Bandit + special guest DJ Stefski. Redrum, lip
ut 8€.

Top Billin: http://topbillinmusic.com/
DJ Stefski: http://www.myspace.com/stefski & http://stefski.com

We Love Helsinki Festaritanssit

Kaupunkifestarien kunniaksi We Love Helsinki järjestää perinteiset iskelmätanssit Korjaamon romanttisessa vaunusalissa vanhojen puuratikoiden keskellä. Tansseissa soitetaan kotimaista kultakauden iskelmää eli luvassa on mm. valssia, tangoa, lattarisävyjä, sekä jatsahtavampaa iskelmää, twistiä ja rock’n’rollia. Juhlavierailta toivotaan asianmukaista pukeutumista perinteiseen tyyliin; pojille sopii tumma puku ja tytöille nätti mekko. Teemaväreinä ovat tällä kertaa musta ja valkoinen. Kesän kunniaksi kannattaa pukeutua ilmavasti ja erityishuomiota soisimme tanssikansan kiinnittävän pieniin yksityiskohtiin ja koristuksiin, jotka kruunaavat asukokonaisuuden.

La 1.8. We Love Helsinki Festaritanssit: Illan äänilevyt valitsevat Timo, Olli & Mikko. Korjaamon Vaunusali, liput 10€, ennakkoon Tiketistä 8€.

We Love Helsinki: http://www.facebook.com/group.php?gid=15561994370&ref=ts
We Love Helsinki Festaritanssit: http://www.facebook.com/event.php?eid=103117856772

Yo Kuudes Linja Raps

Hyvät räppiklubit ovat nykyään harvassa, mutta onneksi on Yo Kuudes Linja Raps. Kuudennella Linjalla tarjoillaan hip-hopin kultaiset hetket 30 vuoden ajalta osaavissa käsissä, siitä pitävät huolen kovan luokan vakio-DJt Fiskars, J-Laini ja Anonymous.

La 1.8. Yo Kuudes Linja Raps: Djt Fiskars, J-Laini & Anonymous. Kuudes Linja, liput 8€.

Yo Kuudes Linja Raps: http://www.facebook.com/group.php?gid=5262638894

House Party

House Party -bileissä päästään syvälle vanhan kunnon deep housen juurille. Sielukkaista DJ-seteistä vastaa neljä pitkä linjan DJ-veijaria ja house-vaikuttajaa, Lil Tony, Tomi K, 3rrd ja Smoodie.

La 1.8. House Party vol 17: DJt Lil Tony, Tomi K, 3rrd, Smoodie. Redrum, liput 8€.

House Party: http://www.facebook.com/group.php?gid=7778112787&

Freedom Bar

Freedor Bar tunnetaan teknon erikoisiltana kaikille niille juhlimisen ammattilaisille, joiden viikonloppu ei rajoitu perjantaihin ja lauantaihin. Helsingin house ja tekno -ammattilaisten suosimalla klubilla on totuttu näkemään kovan luokan DJ-vieraita ja niin nähdään nytkin: Sisätiloissa tanssittavat Mad Jay Mellin ja Mr. A ja terassilla Katerina ja Paukku-Pauliina.

Su 2.8. Freedom Bar - The Mamas & The Papas: DJt Mad Jay Mellin, Mr. A, Katerina & Paukku-Pauliina. Klo 21-04 Kuudes Linja, liput 4€.

Freedom Bar: http://www.facebook.com/group.php?gid=14456508698&ref=search

Reggae Sundays

Sunnuntai-iltana Suomen reggae-soundien kiistaton kuningas Komposti saa isännöimälleen Reggae Sundays -klubille vieraaksi Berliinistä kotoisin olevan Supersonicin. Supersonicin DJ:llä Panzalla löytyy laaja selektio klassisesta rocksteadystä aina uusimpiin dancehall-rytmeihin ja tappava valikoima isojen artistien Supersonicille varta vasten tekemiä dubpleittejä. Ei siis ihme, että Supersonic tunnetaan yhtenä Euroopan parhaista reggae-soundeista. Panzan mukana Redrumiin tulee Supersonicin karismaattinen MC Spida.

Su 2.8. Reggae Sundays: Supersonic (GER) & Komposti. Redrum, liput 12€.

Komposti / Reggae Sundays: http://www.facebook.com/group.php?gid=13746370076&ref=ts
Supersonic: http://www.supersonic-sound.de/


Tapahtumapaikat:

Kuudes Linja: http://www.kuudeslinja.com
Redrum: http://www.redrum.fi
Korjaamo: http://www.korjaamo.fi/index.php?id=293&eventid=398
Ravintola Helsinge: http://www.ravintolahelsinge.fi/tapahtumat.php?e=19


Yhteistyössä We Love Helsingin kaupunkifestivaalia tekemässä ja tukemassa:

Hartwall: http://www.hartwall.fi/fi/
Radio Helsinki: http://www.radiohelsinki.fi/
Adidas: http://www.adidas.com/originals


Yhteystiedot:

Timo Santala, festivaalin tuottaja, 050-5456781, timopistesantalaätgmailpistecom
Anna Vanninen, festivaalin tiedottaja, 050-5625639, annapistevanninenätgmailpistecom

La 1.8. klo 18-21 Kuudennen Linjan sisäpihalla, Kaikukatu 4. Ketkä huoltaa? Puhuin vähän et huoltajia ois 5. Minä, konkeli, ketkä muut haluu ilmaista ruokaa ja juomaa? Eki? Toni?

Vedettäiskö sellainen critical mass / groupride siihen loppuun klo 21? Koko pihatapahtuma nimittäin loppuu siihen, siitä vois sit lähteä porukalla kruisaamaan katuja esim. vajaaks tunniks tai jotain, kaikki pyörällä paikalletulleet messiin. Tuottaja Santalan ehdotus.

Voisin tehdä tosta pyörähuolto-osiosta oman fb-eventtinsä ja mainostaa siinä tota lopun groupridea.

Se kaavailtu mesta on siinä heti sisäpihalle tullessa oikeella, jossa on valitettavasti mukulakiveä, mut jos jotain haluu kikkailla niin siitä voi ajaa rampin alas parkkikselle jossa on asvalttia. Siinä mukulakivi-arealla on sellanen kaide, jolle saa fillarit nätisti riviin. Jos haluatte esitellä kättenne töitä niin kiillotusaineet esiin…

P.S. Hain alakerran Cycle Centeristä isoja pahveja, enkä mitä tahansa pahveja, niissä lukee COLNAGO! Hankin myös spreiöljyä, -rasvanpoistoainetta ja vassua.

+1 groupride…