Vino ketjulinja?

eli minulla on sinkula kona shred.Siinä on ketjunkiristin, mutta esim kovaa polkiessa tuntuu että ketju hyppäisi nii onkohan ketjulinja vino tai ketjut huonokuntoiset?

ketjulinja selviää mittaamalla jos ei silmällä näe. ja tarkista samalla tuon kiristäjänkin tuoma linja kun sitä voipi yleensä säätää.

Mitta käteen vaan ja tsekkaileen. Sinkulakitillähän saa sen ketjulinjan ihan miten vaan.

Millaset rattaat ja ketju sulla on?

siis…takana 13t sinkula ratas, ja edessä 22t vaihde ratas, 8vaihde HG ketju

jos se eturatas on siellä pikkurattaan aivan äärisisimmällä paikalla ja takana on sinkulakitti vakio-asetuksilla, niin luultavasti ketjulinja on vino.

Vaihderatas aiheuttaa myös helposti ongelmia. Etenkin jos ratas on rampitettu.
Rampitettu ratas tarkoittaa sellaista ratasta, jossa on vaihteen vaihtamista helpottavia “hahloja”. Tosin. Usein noissa pikkurattaissa moisia hahloja ei ole ja silloin sen käyttö sinkulahommissa leveälläkin ketjulla on OK-hommia.
Vaihdeketju taas sopii vain kapealle ketjulle sopivaan takarattaaseen. Yleensä sinkularattaat on tarkoitettu leveälle ketjulle.

Tsekkaile noiden osia tarkepia speksejä, jos et itse saa pähkättyä hommaa kuntoon. Niin ja kuten edellä mainittiin niin ketjunkiristäjän etäisyys on myös vallan tärkeä katsoa oikeaksi.

joo,eli eturattaassa ei ole niitä ramppeja ja myös sille takarattaalle käy normi vaihde ketju. Mitä tarkoitat että ketjukiristäjän etäisyys ei ole oikea?voin laittaa myös pyörän kuvan jos sivu profiilissä näkee jotain väärää

älä laita kuvaa vaan mittaa nyt ensin se ketjulinja ja katso, että se kiristäjä on samassa linjassa.

huomenna katson

Yks mahdollisuus on kans että tiukka linkki ketjussa rasahtaa joka kerta kiristimen läpi mennessään. Tän näkee helposti, kun pyörittelee polkimia taakkepäin ja kattoo kuinka ketju siitä kiristäjästä läpi muljahtaa.

tänään vaihdoin uudet ketjut tilalle ja nyt ketjulinja on suora. mutta silti naksahtaa. onko neuvoja?

Saattaa johtua tiukasta kohdasta ketjussa. Tsekkaa, että jokainen lenkki liikkuu vapaasti. Ainakin mulla tapahtui kerran hypähtelyä, kun vaihdoin ketjut ja yhdestä kohtaa jumitti.

EDIT: Olen sokea. RTZ puhui samasta asiasta.

Ootko lyhentänyt ketjun niin lyheksi kuin mahdollista?

Omassa sinkulassani huomasin, että peruskiristäjä (joka painaa ketjua maata kohden), ei riitä, jos ketjussa on yksikin ylimääräinen linkki. Ketju ottaa silloin helposti vain muutamaan takarattaan hampaaseen kiinni ja hyppää niiden yli jos kuormaa on vähänkin enemmän (uusilla rampittomilla rattailla, uudella ketjulla, millintarkasti oikealla ketjulinjalla).

Ilmeisesti sellainen malli kiristäjästä, joka painaa ketjua ylöspäin ja samalla kiertää ketjua mahdollisimman paljon takarattaan ympäri, toimii varmemmin.

kokeilen huomenna vanhoilla ketjuilla että teen niistä mahdollisimman lyhyet, jos sitten ketju pysyisi kireämmällä

samalla tavalla kun kuvassa,koska
tällä hetkellä kiristin on tohon tyyliin(ei kuitenkaan kuvan pyörä kyseessä) :

Itellä oli about alemman kuvan kireydellä kiristin omassani (ketjulinja heittää noin kilometrin) ja se hyppi yli heti kun oli kuormaa enemmän. Kyllä toi taitaa olla vaan liian löysä toi kiristin ja se antaa peräks. Ketjun katkasu toimi ainakin itellä, mutta ei se noin ääriasennossa silti ole kun tossa ylemmässä.Nyt toimii ku junan hissi

13t ratas takana on mun kokemuksen mukaan liian pieni jos käyttää ketjukiristintä tuohon ylläolevan kuvan tyyliin. 15t rattaallakin taisi vielä ketju hypätä rattaalla. Ratkaisu on isompi takaratas tai virittää ketju kulkemaan “pidemmin” takarattaan ympäri.
Tollainen alas ketjua vetävä ketjunkiristin on huono, ennemmin sitä ketjua pitäisi vetää ylös

normaali - 13:57, 10.4.2012 » Ratkaisu on isompi takaratas tai virittää ketju kulkemaan "pidemmin" takarattaan ympäri.
Kaksirattainen ketjunkiristin toimii.

takana 13t, edessä 22t. Aika kevyt välitys sinänsä mutta käyttö tarkoitukseen OK

Noniin päivitellääs: eli nyt toimii moitteettomasti toi ajelu. Asia mikä vaikutti naksahteluun oli se että ketjut oli 2lenkkiä liiän pitkät. Kiitos kaikille neuvoista!

en jaksa uutta topicia tehdä mutta tyhmänä noobiena kyselen kun takanapa on blb-track ja keskiö 107mm tange ja kampisarjana blb track myös. blbn sivuilla suositellaan 107mm keskiötä tuolle kampisarjalle jonka takia sen ostinkin, ketjut kuitenkin rallattaa ja huolella joten otin työntömitan käteen ja mittailin että ketjulinja olis sen 7mm pielessä (eturatas ulompana)… mikä on tehty väärin? kuullostaa oudolta että “valmistajan” arvio oikeasta mitasta heittäis periaatteessa 14mm (7mm sisemmäs saadaksenihan keskiön tarvii olla 14mm kapeampi eiköskoskös?) ei tekis mieli ketjuja turhaan tuhota… tolla 107mm keskiöllä kuului myös naksumista kun kovaa vetoa päällä?

hommasin nyt jo hiukan kapeamman 103mm keskiön ja asensin sen mutta edelleen ollaan sen 4mm pielessä… eli joko en osaa asentaa noita oikein tai sitten valmistajalla vaan heittää arvio? ja rungossahan on ihan toi 68mm paikka…

E: ja mainittavan arvoinen asia on että ketjujen pyöriessä ne vispaa edestakaisin laidasta laitaan

vastasin kysymykseesi aktiivisemmassa ja aiheeseen sopivammassa topsussa