Keskiö, kammet ja ketjulinja

Freeflow - 23:37, 20.9.2013 » C-Record Pista, Record Pista tai Super Record Pista tai Pista, to name a few...
ja tulee 42mm ketjulinja? Kun silmäilin tätä ketjua ja oli vähän leveempään keskiöön (110mm,111mm) noita kampia kun haki 42mm ketjulinjaa.. Mutta tämä selvä, ebayhin siis, kiitti!

Aika lähelle 42:ta pääset kyseisillä, heitto on luokkaa 0,5 - 1mm radikaaleimmillaan. Jos oikeen tarkkoja ollaan, niin Sugino 75:et ja Dura Acet syövät juurikin tuota 109-millistä ISO-viisteellistä, mutta se, ovatko ne kosherit Colnagoon onkin eri juttu.

Sinuna hankkisin ensisijaisesti mieluisat kammet ja sitten niihin sopivan keskiön, eikä päinvastoin.

Kiitän!

Onnistuuko tollasesta vanhasta cup and cone tyylisestä keskiöstä pelkkä akselin vaihto? Ois semi jees kun noi pultit olis vähän kätevämpi kiristyssysteemi kun noi kuluneet mutterit. Mut sit tietysti löytyykö mistään edes sopivia varaosia ranskiskeskiöön…

Onko joku saanut Euro BB + bmx-ratas (splined) 42mm ketjulinjaa aikaiseksi vai meneekö nää aina vähän leveeksi? Ketjulinja on täysin säädettävissä, mutta keskiön cone spacer estää rattaan siirtämisen keskemmälle. Alla oleva keskiö ja cone spacer kyseessä:

Pitäisikö tuo tötterö nappaa pois tuolta välistä ja nykästä avaruudetinta tai muuta korviketta tilalle, jotta saa aikaiseksi oikean ketjulinjan?

PIFu - 18:34, 26.9.2013 » en jaksa uutta topicia tehdä mutta tyhmänä noobiena kyselen kun takanapa on blb-track ja keskiö 107mm tange ja kampisarjana blb track myös. blbn sivuilla suositellaan 107mm keskiötä tuolle kampisarjalle jonka takia sen ostinkin, ketjut kuitenkin rallattaa ja huolella joten otin työntömitan käteen ja mittailin että ketjulinja olis sen 7mm pielessä (eturatas ulompana).. mikä on tehty väärin? kuullostaa oudolta että "valmistajan" arvio oikeasta mitasta heittäis periaatteessa 14mm (7mm sisemmäs saadaksenihan keskiön tarvii olla 14mm kapeampi eiköskoskös?) ei tekis mieli ketjuja turhaan tuhota.. tolla 107mm keskiöllä kuului myös naksumista kun kovaa vetoa päällä? hommasin nyt jo hiukan kapeamman 103mm keskiön ja asensin sen mutta edelleen ollaan sen 4mm pielessä.. eli joko en osaa asentaa noita oikein tai sitten valmistajalla vaan heittää arvio? ja rungossahan on ihan toi 68mm paikka.. E: ja mainittavan arvoinen asia on että ketjujen pyöriessä ne vispaa edestakaisin laidasta laitaan
tää on parempi topsu tälle kysymykselle.

onhan tangen keskiössä JIS-viiste, kuten kammissakin?

tnts - 18:40, 26.9.2013 »
PIFu - 18:34, 26.9.2013 » en jaksa uutta topicia tehdä mutta tyhmänä noobiena kyselen kun takanapa on blb-track ja keskiö 107mm tange ja kampisarjana blb track myös. blbn sivuilla suositellaan 107mm keskiötä tuolle kampisarjalle jonka takia sen ostinkin, ketjut kuitenkin rallattaa ja huolella joten otin työntömitan käteen ja mittailin että ketjulinja olis sen 7mm pielessä (eturatas ulompana).. mikä on tehty väärin? kuullostaa oudolta että "valmistajan" arvio oikeasta mitasta heittäis periaatteessa 14mm (7mm sisemmäs saadaksenihan keskiön tarvii olla 14mm kapeampi eiköskoskös?) ei tekis mieli ketjuja turhaan tuhota.. [b]tolla 107mm keskiöllä kuului myös naksumista kun kovaa vetoa päällä?[/b] hommasin nyt jo hiukan kapeamman 103mm keskiön ja asensin sen mutta edelleen ollaan sen 4mm pielessä.. eli joko en osaa asentaa noita oikein tai sitten valmistajalla vaan heittää arvio? ja rungossahan on ihan toi 68mm paikka.. [b]E: ja mainittavan arvoinen asia on että ketjujen pyöriessä ne vispaa edestakaisin laidasta laitaan[/b]
tää on parempi topsu tälle kysymykselle. onhan tangen keskiössä JIS-viiste, kuten kammissakin?
Boldatuista kohdista tulee mieleen, että onhan kammet kiristetty oikeaan momenttiin? Tai edes johonkin muuhun kuin sormimomenttiin?

tietääkseni kyllä, pitäis olla siis käsittääkseni kaikissa noissa blb:n tange keskiöissä… pistetään nyt vielä kuva siitä

http://pifu.kuvat.fi/kuvat/kuva.JPG/_full.jpg

asensin keskiön siis vetopuolelle ensin ja sen jälkeen toiselle puolelle kuppi, ja ennen kampien kiristystä naputtelin varovasti kumivasaralla vielä keskiön kohdilta jos hiukan uppois syvemmälle ja sitten kunnon kiristys.

RTZ - 18:45, 26.9.2013 » Boldatuista kohdista tulee mieleen, että onhan kammet kiristetty oikeaan momenttiin? Tai edes johonkin muuhun kuin sormimomenttiin?
piukassa on kyllä, en mitään momenttia oo kattonut mutta löysällä ne ei ole, myöskin rattaan vaihdoin kun luulin sen olevan kiero ensin mutta suora se näytti olevan.. myös sen kiristin ristiin ja kunnolla muutenkin

skarppaa jerkku:
https://www.yksivaihde.net/old/7837

Lyhytvartisella työkalulla tollaset saa laittaa hiton kireälle, ja ne on silti liian löysällä.

täytyypi siis käydä vielä tallilla vetämässä piukempaan jatkovarrella ja katsoa miten vaikuttaa

Mikä on hyvän mittainen varsi?

Lumikko - 19:19, 26.9.2013 » Lyhytvartisella työkalulla tollaset saa laittaa hiton kireälle, ja ne on silti liian löysällä.
Tämä. Ja pitkävartisella kun vääntää ajatuksen kanssa, niin tuntee kyllä kun se kampi ei enää uppoa. Jos kammet ei oo ihan purkkametallia.

Edit: ite ostin ihan tätä tarkoitusta varten tommosen n. 20 sentin vääntövarsilla varustetun kuusioavainsarjan.

Jos kammenpultin haluaa 30-40 Nm välille, 20-senttisellä varrella avaimen päähän pitäisi saada noin 15-20 kiloa massaa roikkumaan. Ei se vääntö ton kummempi juttu ole: montako Newtonia metrin pituisen varren päähän kohdistuu.

Huvikseen voi kokeilla laittaa pikkuavaimella pultit niin kovalle ku jerkku riittää (tai kämmen kestää) ja sitten vääntää sen pitkävartisella momenttiavaimella helposti oikeaan kireyteen - jota siis ekassa vaiheessa todennäköisesti ei saavutettu.

jussi - 19:18, 26.9.2013 » skarppaa jerkku: https://www.yksivaihde.net/old/7837
Jep, meillä Jerkuilla ja Jerpoilla on skarpattavaa:) Ton topsun kyllä onnistunut täysin missaamaan tätä miettiessä. No pitää purkaa ja kasaa paketti uusiksi. Tuleepahan harjoiteltua..
ununu - 18:32, 8.10.2013 » Laitat täältä/ebaysta jotku halvat ja hyväkuntoiset kasari/ysäri-sektorin [b]shimanon neliskanttikammet[/b], esim. 600-sarjalaiset ja pelagosta [b]107mm Velo-Orangen keskiö[/b] 50 eur niin tulee ulommalle rattaalle [b]41mm ketjulinja[/b] joka noissa shimpan jalkajarrunavoissa on. Viisteet tulee olla ja onkin molemmissa JIS tässä tapauksessa. Kampien ketjulinjan tarkastat vielä googlettamalla ja seuraavalla logiikalla: jos tuplarattaalliselle maantiekammelle on speksattu samassa osasarjassa 116mm keskiö niin haluat laittaa tuon 107mm keskiön. Keskiön kierteisiin sinistä loc-titee ennen asennusta ja keskiö+kammet momenttiavaimella kiinni vaikka lbs:ssa pikkurahalla. 10x halvempi budjettiratkaisu ranskalaiselle keskiölle löytyy taas signatureni linkistä. Hommaat vaan italialaiseen keskiöön (70mm) tarkoitetun 107mm JIS-akselin ja tietty ne Shimanon JIS-kammet. Ks. [Setä Sheldon.](http://sheldonbrown.com/velos.html) Muutakin patonkispesifistä kamaa löytyy alla olevan linkin takaa.
Eli siis tarkotus on rakentaa keskiö nyt niin, ettei sitä toiv tarvi enään uusia, vaikka takakiekoksi vaihtuisi joku puhtaasti sinkula/fiksinavalla. Nyt siis kuitenkin vaimolle jalkajarrullinen kiekko. Saanko tuolla akselinvaihdolla tällaisen? Ja mistä akseleita voin hommata? En ole kampia tuolla nykyisellä irrotetulla keskiöllä pyörittäny, joten sen toimivuudesta ei tietoa. Kupit kyllä näyttäs mun mielestä olevan ok, ei mitenkään rispaantuneet.
Mull Dundane - 18:43, 8.10.2013 » Mulla saattaa olla vähän tuosta edellisestä kokemuksia Shimanon kamojen ketjulinjoista. Jatkot oikeassa ketjussa: [Keskiö, kammet ja ketjulinja](https://www.yksivaihde.net/old/222). Ainakin Pelagon kautta siis pitäisi saada noi VO:n kamoja.
Minkälaisia kokemuksia löytyy?

107mm + tyypillinen maantie-shimppaveivi + 1/8" ratas ulommalla paikalla = rattaan harjalta 43,5mm. Lukuisia poikkeuksia löytyy toki, esim. joku Exage-malliston kampi voi tarvita vähän pidemmän akselin.

Se jalkajarrunavan rattaan keskilinja kannattaa ensi töikseen mitata ja laskea (sekä jarrutus- että vetoasento!), eikä luottaa pelkästään siihen mitä netissä sanotaan. Tai oikeastaan aina missä tahansa tapauksessa kannattaa mitata eka, verrata siihen mitä netissä sanotaan eri paikoissa ja miettiä, mistä johtuu mahdollinen eroavaisuus. Kaikkia Yhtään mitään väittämiä ei pidä ottaa ihan sellaisenaan.

Kiitosta vain kommenteista!

Mull Dundane - 19:35, 8.10.2013 » 107mm + tyypillinen maantie-shimppaveivi + 1/8" ratas ulommalla paikalla = rattaan harjalta 43,5mm. Lukuisia poikkeuksia löytyy toki, esim. joku Exage-malliston kampi voi tarvita vähän pidemmän akselin. Se jalkajarrunavan rattaan keskilinja kannattaa ensi töikseen mitata ja laskea (sekä jarrutus- että vetoasento!), eikä luottaa pelkästään siihen mitä netissä sanotaan. Tai oikeastaan aina missä tahansa tapauksessa kannattaa mitata eka, verrata siihen mitä netissä sanotaan eri paikoissa ja miettiä, mistä johtuu mahdollinen eroavaisuus. Kaikkia väittämiä ei pidä ottaa ihan sellaisenaan.
Eli nyt sitte ekaks tuo takakiekko hankintaan. Siitä sitte keskilinja, jonka perusteella keskiö/kammet? En oo vielä uskaltanu ostaa, ku tuo ranskalainen on aiheuttanu epäröintiä koko projektin suhteen.

Mites tuo jarru/vetoasento? Nyt kyllä en ymmärrä tämän merkitystä…

^ Esim. Shimanon CB-E110 -navassa ratas kiinnittyy nk. driveriin, joka muistaakseni liikkuu hieman myös akselin suuntaisesti.