Veijo esson nurkkapöytä nolojen pyörämerkkeihin liittyvien ennakkoluulojen paljastamiseen. (perjantai topi)

Kaverini suunittelee pyörän ostamista ja oli harkinnut bianchia esteettisistä ja fiilis syistä, mutta insinööri-isänsä kategorisesti kieltää insinöörin syistä ostamasta mitään muuta kun canyonia. Auttaako tämä vastauksen kanssa?

Mun mielestä Bianchissa on nykyään aika superankeet setävibat, ja se on pahempi kuin insinöörivibat. Ankeeta on myös se, että ne on puoliks jo hylänneet celesten. Paljon ankeempiakin saman segmentin merkkejä löytyy siis kuin Canyon, esim. kaikki suomalaiset brändit (apukoulutason brändäys ja graafinen design I’m looking at you Croc/Augment), tietyllä tavalla myös Trek, nykyiset Cannondaletkin on aika rumia.

T: kanjon kuski (rim brake ja waijer gear)

5 Likes

Itselle taas jotenkin näyttäytyy, että Bianchi olisi etenkin keski-ikää lähestyvien naisihmisten suosiossa.

Setämiehillä sen sijaan näkee jostain syystä tosi paljon Pinarelloja.

Bianchi assosioituu omassa päässäni Rynkeby-jengiläisiin.

6 Likes

Sydämen hyvyys korvaa esteettiset puutteet.

10 Likes

Joo, en mä lähtokohtaisesti itselleni bianchia hankkisi, ja näkökulmasta riippuen tämä pyörää ostva henkilö on todella keski-ikää lähestyvä nainen.

@Toimisto totta kyllä tuokin. Yleensä sellaisten, jotka vetää lenkkarit jalassa tank topissa, ei oo vetämisen makua.

@lluque Rynkebyssä ei myöskään oo ihan hirveesti vetämisen makua kun vedetään 25km/h keskarilla tasasta maantietä preussilaisen kurin vallitessa, legenda kertoo että yhteislenkeillä on yhdenkin käden irrottaminen ohjaustangosta, esim. vastaantulevaa ajoporukkaa moikatakseen, kielletty.

Setämiehistä täytyy kyllä nyt erotella kaks joukkoa: ensimmäisenä sellaiset oikeasti aika vanhat setämiehet, joilla on paljon rahaa ja selkeästi ymmärtävät hienojen pyörien ja pyöräilykulttuurin päälle, ostaa niitä kymppitonnin Pinarelloja ja Colnagoja, mutta putoavat sitten ensimmäisten joukossa kun canyon polku pyörä käyttäjä laittaa jonon keulalla watteja. Nää on yleensä ajaneet teinistä asti, minkä takia ajavat yleensä fiksusti. Kesäisin käyvät jossain Keski-Euroopan kuntoajoissa ulkoiluttamassa ratsujaan. Fair enough, kyllä muakin varmasti houkuttaisi laittaa joku aivan saatanan överi road bike työuran loppupuolella kun palkka on kohillaan ja asuntolainat yms. rahareiät hoidettu pois alta, vaikka puolet halvemmalla saisi vähintään yhtä nopean Canyonin.

Sitten on sellaiset tyylitajuttomat setämiehet, jotka on asioista perillä just sen verran että italialainen pyörä on kova juttu ja marssivat Suomen Urheilupyörään ostamaan ei-Celesten-värisen Bianchin. Sitten säädetään ajoasento kohdilleen eli käännetään täyden spacerstackin lisäksi vielä tankoa niin, että kahvat sojottaa taivaaseen, kiinnitetään joku liian iso ja ärsyttävästi heiluva satulalaukku ja telkkarin kokonen älypuhelin Quad Lockilla stemmiin ja tehdään kaikki muutenkin Hyvän Maun vastaisesti.

5 Likes

Siis näin mut jo 20 vuotta. Voitais kyl pitää Canyon-merkkisten pyörien topi Canyon-merkkisten pyörien topina, koska Canyon-merkkiset pyörät on tosi hyviä.

1 Like

Bianchit saatto olla hienoja teräsrunko aikaan celesten värisenä, mutta se väri ei sovi yhtään paksumpiputkisten runkojen kanssa ja niiden hiilarirunkojen muotoilu on kamalaa.
Vaikka mun pyörät ei ole mitään seksikkäitä (Canyonikin löytyy, Radon ja Dolan, GT ehkä merkkinä ihan OK mulla), en kyllä Bianchia edes miettis. Ei toimi insinööriajattelulla, eikä varsinkaan tunteella.

Canyon on kyllä insinööripyörä. Pääosin ihan hyvin suunniteltuja, vähän insinööriövereitä tankoja ollu ym, mutta hintaan nähden OK speksiä (ehkä vähän vähenemään päin).
Silti niissäkään maastopyörät ei oo oiken innostanu.

Toi ohjaamo/keulapuoli on kyllä Canyonilla ollu vähän hukassa. Koko ajan speksataan jotain ihmeellistä, josta ei oo juurikaan lystiä.

Ensistään se Grailin avaruustanko on aivan typerä - näyttää tyhmältä, maksaa varmasti maltaita valmistaa vrt. normikomponentit ja koko haarukka/ohjainlaakeri/ohjaamosysteemi on proprietary. Jos se ois oikeesti niin paljon mukavampi ja parempi niin olisivat varmaan laittanu sen siihen Grizliinkin, jolla kuitenkin ajetaan raffimmalla alustalla, vaan eivätpä laittaneet.

Ohjainlaakerit maantiepyörissä on kans ihan perseestä. Omassa Ultimatessa se ohjainlaakerin preload on todella tunnoton säätää verrattuna Alpinan ja Selcofin halpiksiinkin. Sitä myöskään en ymmärrä, että minkä ihmeen takia siinä pitää olla se sentin paksuinen kiristyspanta stemmin alla jossa on joku 2Nm kiristysmomentti, luulis että se ohjainlaakeri pysyis kireellä 3x korkeemmalla ja kaks kertaa tiukempaan kiristettävällä kiristyspannalla eli STEMMILLÄ saatana niinku aheadsetit on aina pysyny.

Myös se uusissa maantiepyörissä oleva leveyssäädettävä integroitu ohjaamo, jossa korkeutta voi säätää leikkaamatta ruotoa, on melkoinen himmeli.


Eri mieltä.

13 Likes

Emt. musta tän vois laajentaa yleisemmäks pyörämerkkimielleyhtymäkeskusteluksi, koska ihan hauska aihe kokonaisuudessaan. Canyoneista nyt ei kuitenkaan loputtomasti löydy keskusteltavaa.

Tällä Bianchilla vetäisin täysii.

Ja siis ihan rölöttelyketjuhan tää on niin pieni offari ei kyllä haittaa,

1 Like

Haha. Jos aihe olis joku muu ku ikoniseen pyörämerkkiin liittyvät omista ajatusvinoumista kypsyneet ennakkoluulot, ni foorumipoliisit olis sormi pystyssä soosoottamassa :joy:

Parhainta yksivaihteen perunakellarin hajusta menoa nyt kyllä. Mut pistetään perjantain piikkiin vaikka.

Kannatetaan.

Ehdotan nimeksi Yksivaihteen pierun hajuinen veijo esson nurkkapöytä nolojen pyörämerkkeihin liittyvien ennakkoluulojen paljastamiseen.

Toisaalta miksi tyytyä merkkien haukkumiseen? Ihan hyvin esim. jotain ysärimaasturiromufiilistelyä vois vähän härnätä.

3 Likes

Virhe

3 Likes

Jos Bianchi miellyttää, niin sitten sellainen alle ja kohti auringonlaskua. Jos pyörä ei pohjimmiltaan miellytä kuskia, sillä ei ajeta, joku isän mielipide siinä on ihan se ja sama - kun nyt kuitenkin itse pyöränsä maksavasta aikuisesta puhutaan.

t: tukevasti keski-ikäinen Surlyillä ajeleva naisihminen

3 Likes

Siirsin nämä nyt omaksi langakseen sillä kunnon perjantaitopikkia ei ole ollut ikiaikoihin

9 Likes

jarruttomat fiksit mitä mieltä

8 Likes

Aah, päivän naurut. :+1:

4 Likes