Unicycle

Kokemuksia?

Miettinyt et hankkis jonkun mahdollisimman isolla pyörällä. Omassa kaupunginosassa kikkailuun, keskivartalon balanssin parantamiseen.

Frendi suositteli kauppaa http://municycle.com

skidpatcheja 2?

eben

Kiinnosta.

Kaiken järjen mukaan pitäis toimia maastossa.

Onhan noita maastovideoita Youtube täynnä?

Itse tilasin reilu pari vuotta sitten: http://www.unicycle.com/

Taisi olla UK:n liike. Ei ollut ongelmia. Nytkin näyttäisi olevan 36" heti etusivulla.

Itse tilasin 26" Club Freestylen harjoitteluun. Ei mitään hifiä, mutta toimiva aloittelulaite. Toisesta polkimesta katkesi akseli. Oli muuten yllättävä tilanne, kun oli mahallaan kadulla, eikä ollut mitään tietoa mitä tapahtui.

Ajamisen oppii suht nopeasti, mutta sitten pitäisi vaan ehtiä treenata lisää. Maastoon on ollut tavoite, mutta jo kunnon sepelikin on haastavaa.

en tiedä millä ironian asteella täs topicis liikutaan niin en uskalla sanoa mitään

Kontribuoin. Ostin tuolta saksalaiskaupasta villeinä nuoruusvuosina 28" maastopyörän. Niin maan mahdottoman hauskaa oli kun opin ajamaan sillä ja hyppimään. Kiinnostus kumminkin lopahti jossain kohtaa.

negaatio ihan tosissani olen liikkeellä. Vanhuuden lähestyessä päivä päivältä on alkanu kiinnostaa terveyden vaaliminen. Toi yksipyöräinen vois tehdä oikeesti hyvää tuki- ja liikuntaelimille.

Käytetyt kiinnostaa!

ok, olin vaan elänyt uskossa et alotusviestin kuva on räikee fotoshoppaus, ja topicci samaa tasoa ku erinäiset trike skiddaus -topsut. Mut joo, ykspyörästä pari kertaa olen koittanut, on kyl vaikeaa ja veikeää!

Toi aloilusviestin kuva oli lähinnä mielestäni sopiva keskustelunaloitus, saada mielenkiinto heräämään. Onhan toi nyt niin överi et tuskin kukaan kelaa mun tollasta himoitsevan.

Nyt ollaan kuitenkin tilanteessa, et oon nähny unta yksipyöräisestä. Frendi ajo sillä tossa Kampin torilla ja sit se slämmäs sen ihan paskaks.

Tälläinen tuli eilen vastaan polkiessani Nokian konttorin ohi keskustaan päin. Oli aivan järkyttävän kokoinen kiekko maasto Nakkila. Jos pitäis arvailla kokoa, niin veikkaisin että +40". Häkeillyin suuresti. Touhu näytti siltä, oli työmatka kommuutti menossa. Thumps up.

Mitenköhän tommosen rakentaminen itse onnistuis? Luulis ettei mitenkään huikean vaikeaa ole. 29" haarukka, satula putki, ja kiekko???

Miettisin itsekkin et voisi tämmösen jostain käppä osista rakentaaa :smiley: mutta mites kammet kiinni siihen kiekkoon? :0

^^ mistäs saat kammet?

e. hidas

^^^
Kannattaa valita keulan rake tarkasti. Vaikuttaa merkittävästi municyclen mukavuuteen.

Hmm. ainakin vanhemmissa etuvanteissa on navan sisällä sen verran tilaa että joku vanhempi neliskantti akseli mahtuisi läpi.
http://eng.unicycle.se/images/3567/311x305/image_3216.jpg

tai sitten tall unicycle
http://www.atomiczombie.com/plans/unicycles/Unicycles%20Short%20And%20Tall%204.jpg

Pari kertaa olen kokeillut myös ykspyörästä missä penkin sijaan onkin normi stonga :smiley: elikkäs periaatteessa poljettava segway. Hankala on kyllä ajaa mutta ihan kiva vehje muuten.

Napa on ainaki vähän spesiaalimpi, ku siihen pitää saada polkimet kiinni, samoin kuin haarukka (ks noi laakerit tossa naabelissa). Kai joku nokkela osais varmaan tehdä jonkun gettoviritelmänkin tavan osista.

http://www.henrys-online.de/Webshop/contents/media/B01100.jpg

Ykspyöräsellä ajamaan opetteleminen on kyl pirun hankalaa ja vaatii pitkää pinnaa. Mulla oli sellanen 24" hinnat alkaen -malli (oisko maksanut jtn 80-90 €), mut möin sen pois, ku ei tullut tarpeeks kilsoja. Itse asiassa muutaman sadan metrinkin ajaminen tasasella oli mulle saavutus :slight_smile: