Terveisiä Madridista

Hola.
Hiukan pääsin tsekkaamaan Madridin pyöräskeneä, sen mitä nyt pienessä ajassa ehti.
Ensi vaikutelmat olivat hyvin vahvasti vaihteellisten pyörien valta katukuvassa. Monet vanhoistakin maantiepyöristä oli edelleen vaihteellisia ja niillä porukka sykki. Vähän ihmetytti, kun on aika flättiä joka suunnassa. Toki muutama yksivaihteinenkin seassa suhahteli, tai sit ne ajo niin täysii, etten ehtinyt näkemään.

Totiset maantie-ja maastopyöräilijät löytyikin sitten Casa De Camposta, siellä mentiin ja kovaa. Mäkiäkin löytyy, mutta päällystetyt tiet olivat joissakin kohdissa kunnolla rypyssä ja halkeamilla. Ehdottomasti oiva mesta viettää vaikka koko päivä tykitellen ristiin rastiin. Kesällä kyllä pirun kuuma, nyt jo meinasi läkähtyä keskipäivän aikaan.

Kivoja kahviloita ja baarejahan Madridista löytyy, senku valkkaa. Voisi mainita erikseen La Bicicleta Cafeen Malasanjan alueella. Ei tuolla nyt hirveesti fillariporukkaa näkynyt, mutta oli niillä hienoo pyörätaidetta seinillä ja hyvää bissee+ystävällinen henkilökunta.

Mataderon aukion kävin kanssa katsomassa. Yksi aika köyhä pyörävuokraamo ja ihan kivoja kahvila/baareja kyllä. Hiukan turistimainen mesta overall.

!Viva Bicicletas! Tienda Taller. Sinne kandee mennä. Oliskohan tuo vielä Malasanjan huudeja, no lähellä ainakin. On vaikka mitä kivaa tarjolla, myös vanhoja ajopaitoja sopuhintaan. Taisi olla 20-37e kpl paidat ja osa NOS kamaa. Lakeissa sama meininki, uudet cinellit 15e ja kunnosta riippuen vanhat 10-20e. Runkoja, kompliittejä, osaa, mukeja, kirjoja, kaikkee. Ja myyjä tunsi Pelagon porukkaa, sekä fanitti Aallon arkkitehtuuria. Varoitus, tänne voi huveta omat ja lainatut varat aika iisisti. Mä sain jotenkin kammettua itseni ulos kahden paidan ja yhden Nitto Tokyo lätsän kanssa. Mutta tiukalle meni, ne Lookin rungot, NOS ratakengät… huh huh.
Harmikseni sain myös kuulla tuolla liikkeessä, että just kun poistun mestoilta on Madridissa koko viikonlopun tapahtumaa. Alleycatit perjantaina ( just kun lennän Suomeen ), la lähettien kisat ja su kai criteriumit. Kannattaa siis käydä vaikka vaan rupattelemassa ja hakee infoa tapahtumista ko. putiikista.

Hiukan jäi sellainen viba, että Madrid vasta heräilee pyöräilyyn. Skootterit ja autot täällä vielä rulaa, mutta kyllä sinne jo pyörällä mahtuu sekaan. Pyöräkaistoja on jo olemassa, tosin hyvin random paikoissa ja saattaa loppua kuin seinään. Liikenteen seassa kyllä uskoltaa ajaa ( myös autoteihin on maalattu pyöräilijöille tarkoitetun kaistan merkki ), nätisti pysyi jopa taksit järkevän matkan päässä takarenkaasta. Eniten päänvaivaa aiheuttaakin valtoimenaan laiduntavat turistit, jotka saattavat pompata aivan surutta pyörän eteen.

Pari kuvaa vielä, nää on just tuolta Viva Bicicletas kaupasta.kattelen siis noita lentoja tässä vaan että tota…