Tankonauhan asennus

Tässäpä onkin todella tärkeä tiedustelu… Kumpaa tapaa käytätte asennuksessa; tangon päistä keskelle ja lopuksi teipaten, vai keskeltä kohti päitä ja päättäen sitten päätytapilla? Itse pidän teipitöntä versiota ehkä hieman sivistyneempänä koska teipin käyttö on aina se “helppo juttu”. Minimalistisempi tapa jossa säästetään vieläpä muutamia senttejä teippiä on puolestaan muuten jees, mutta aloitukseen jää helposti paksunnokset ja tankonauha lähtee purkautumaan jos päätytappi ei pysy kunnolla kiinni. Mun vanhat nauhat oli teipattu ja teipitkin jo lähteneet liukumaan, joten vaihtelun vuoksi taidan vetää tänään uudet tuolleen toisella tavalla.

Tankonauhat teipittömästi

Keskeltä päihin, ja niin paljon teippiä sisään tangon päistä että päätytapit pysyy kunnolla kiinni.

Teipaten, koska aika on rahaa…

Päistä keskelle, koska siten tankonauha menee “myötäkarvaan” käsien otteeseen nähden.
Lisäksi sillä tavalla voi halutessaan pehmustaa osia tangosta paksummin (siis kiertämällä tiuhempaan) ja nauha loppuu mihin loppuu, yhtään ei mene hukkaan. Toiseen suuntaan nauha voisi loppua ennen tangon päätä jos on aloittanut liian keskeltä tankoa.

Päistä keskelle tietty… joskas 80-luvulla oon nähny kyllä teipattavan toiseenkin suuntaan.

Päistä keskellä tuli heitettyä korkkiteipit ja hyvä on eikä lähde plugien alta pois kun jättää tarpeeksi reunaa sinne alle

Päistä keskelle. Mä olen ratkaissut tulppien irtoamisongelman kiertämällä yhden kierroksen teippiä puoliksi korkkitankonauhan päälle ja sullomalla teipin korkin kera tangon sisään ja sitten tulpat paikalleen. Pysyy varmasti.

Päistä keskelle ja loppuun kierros jäkisteippiä.

paasta keskelle, tietty. Oikealla puolella lahtee myotapaivaan, vasemmalla peilikuvana.

^+1

cool J - 21:47, 10.7.2009 » Päistä keskelle tietty... joskas 80-luvulla oon nähny kyllä teipattavan toiseenkin suuntaan.
Hauskaa sinänsä että olen aika old school -mies... Kun olin nuori pyöräilijä aikaisella 90-luvulla niin samassa taloyhtiössä asui eräs kilpapyöräilyä harrastava joka sitten opasti että jos haluaa laittaa oikein hienosti, niin sitten laitetaan ilman teippiä. No olihan teippi jo keksitty silloin, mutta jotenkin on iskostunut nämä oppi sieltä että kokeilin taas. Mulla on nyt häränsarvet pyörässä ja nauha riitti ihan hyvin vaikka oli virheellinen lohjennut pätkä. Piti purkaa puolet pois, mut en jaksa reklamoida kun tuli niin siistit! Eniten pelkäsin että päätynupit lohkee, mut eipä ne sitten. Hieno tanko tuli. Vaikka olisi ollut ehjä pätkä niin ei se toiseen kertaan olisi riittänyt kuitenkaan.

Olin juuri ryhtymässä teippailemaan bullhorn-tankoa, mutta havahduin sitten miettimään, että mitenkäs päin tankonauha olisi tuossa järkevintä laittaa. Drop baria olen kokeillut teipata molempiin suuntiin ja tuolla päistä keskelle -tyylillä on tullut mielestäni jämäkämpi lopputulos. Vaan meneekös bullhornilla juttu justiin toisin päin? Bullhornin reunaotehan vastaa kai lähinnä drop barin alaotetta, niin oliskohan nauhakin syytä kieputella siinä sisältä ulospäin, että se menisi tuossakin tangossa “myötäkarvaan”?

Tämä nyt on tietysti saivartelua ja mielipidekysymyskin, mutta olisi mukava tietää onko bullhornin teippailussa jotain kaanonia olemassa. :slight_smile:

Edit: Puusilmänä hoksasin vasta nyt, että bullhorniahan tuossa ylempänä olevasa videossakin teippaillaan.

Mä en nyt tiedä puuttuuko mulla aivoista joku logiikkakeskus, mut mun mielestä nauhan pyörityssuuntaan ei vaikuta mitenkään se, aloittaako päistä vai keskeltä. Voihan kummalla tahansa tavalla lähteä pyörittämään nauhaa myötä- tai vastapäivään. Ja se on se millä on väliä sen kannalta, kiristääkö vai löysääkö käden ote nauhaa ajaessa.

Odotan pilkaavien kommenttien alkua minuuttien sisällä.

Keskeltä päihin ja tarpeeksi nauhaa tangon pään sisään. Saa siistit keskikohdat.

Ite hahmotin tuon tankonauhan myötäkarvaan olemisen sillä, että kummasta suunnasta nauha peittää aina edellisen kerroksen. Ainakin oma kokemus oli, että jos drop barissa kiersi keskeltä ulospäin teipin, niin kaikki kaikki hiki ja moska käsistä tuntui kertyvän teippien saumoihin. :slight_smile:

Niin juu, ja teippasin tosiaan tuon bullhornini keskeltä ulospäin nyt. Kokeilin molempia, mutta ainakin tuolla paksulla nauhalla tuntui tulevan selkeästi parempi, kun teki juuri toisinpäin kuin drop barissa.

mistäs löytyy semmosta retro kirkasta tankonauhaa? onko kukaan törmännyt?

Päistä keskelle. Ja mä oon silleen överpartikulaari, että kummallakin puolella pitää olla tasan yhtä monta kierrosta nauhaa, muuten menee pipariks ja pitää laittaa nauha uudestaan.

En tiedä tarkoittaako “retro kirkas nauha” jotain erityistä, mutta onhan toki nyt kirkasta saatavilla ainakin täältä. Melko kallista tosin.

Tai jos se tarkoittaa kirkkaita/räikeitä värejä, niin huuto.netissä on ollut aika törkeetä nauhaa kaupan aina välillä. :>

ostin just tiksin ajomiehestä neonvihreetä. tuli aika karseet kyl :slight_smile: en muista paljon maksoivat mutta siellä oli kans vaaleanpunaista ja keltaista.

b-ran - 9:13, 20.9.2009 » mistäs löytyy semmosta retro kirkasta tankonauhaa? onko kukaan törmännyt?
Itse taas haluaisin punaiseen pyörään semmosta piparminttukarkin näköstä, oisko kukaan löytäny mistään?

Ja kirkasta tankonauhaa tyyliin läpinäkyvä tekee ainakin Cinelli, tosta
http://www.bikepartsplace.com/discount/jelly-handlebar-tape-translucent-clear/