Takanavan kierteiden riittämättömyys

Ongelmana on on Campan pre-record pista napa, jossa on joku noname ratas kiinni. Olin vaihtamassa siihen pienempää, kun huomasin, että EAI:n rattaan kanssa ei lukkorenkaalle jää juurikaan kierrettä näkyviin. Eli EAI:ssä oli paljon leveämpi “olkapää”. Onko olemassa tuollaisia matalampikauluksisia laadukkaahkoja rattaita, vai pitääkö tyytyä kohtaloonsa ja ajella tuolla mikä siinä on?

EAI taitaa olla levein ratas mitä löytyy, eli kaposampaa löytyy kyllä. Surly on inan verran kapeampi, D-A on varmasti, Michen carrier myös… onhan noita.

Kiitos! Eli ratas vaihtoon.

On aika paljon leveys-/kapeuseroja rattailla, EAI:t tais olla suht leveästä päästä. Yleensä leveä = hyvä jos vaan kierrettä riittää, onhan tukevammin kiinni. Siksi kapealla kiinnityskohdallaan mainostavia rattaita ei varmaan löydy. Mutta noin muuten EAI:ta kapeampia varmaan löytyy.

edit: myöhässä.

Aamuisen mittailutuokion perusteella D-A ja EAI olivat saman paksuiset(8mm).
Jos ihmisiltä löytyy mahdollisesti rattaita ja jaksamista mittailla niiden paksuuksia, olisin kovin kiitollinen tästä avusta.

Sheldon on joskus jaksanut.

Hmmm, nyt ilmeisesti korkkas mun fix/free navasta fixipuolen kierteet, tekeekö joku ratanapoja jossa tuo ratas ei olisi kierteillä, vaan samaan tapaan kuin esimerkiksi konversioratas on kasettikeskiössä hahloilla ja lukkorenkaalla?

Ellei, niin mikä on hyväksi todettu fix/fix napa jossa kierteet kestäisivät yli päivän näitä massiivisia watteja? BLB Track navat any good?

Minkä takia nuo rattaat ovat yleensä kierteillä, eikö luulisi olevan monta varmempaa tapaa laittaa ratas kiinteästi napaan kiinni?

T: EpÄtIeToinEn-89

edit: sori topicin kaappauksesta mut en kehdannut aloittaa uutta enkä heti haulla löytänyt osuvampaakaan…

zeccaa phixyinfou

No onhan toi nyt toki luettu, viitisen riviä tekstiä navoista… Eli siis pitäisi siis ilmeisesti vastauksesta ja viitatusta tekstistä tulkita että ei ole muunlaisia kiinnityksiä rattaille kuin kierteet? Vastausta siihen miksi näin on olisi kiva kuulla, tai edes spekulaatiota aiheesta. Kierteet kuitenkin korkkaavat kohtis helposti, luulisi että ratas kannattaisi kiinnittää vaikkapa samaan tapaan kuin konversiorattaassa (kasettinapa) tai vaikka levyjarrulevyn tapaan ruuveilla?

Navat myy paremmin kun niitä hajoilee / satavuotiset rataperinteet velvoittaa / steel is real / muu mikä?

Onko noi BLB:n navat todettu kestäviksi vai suositellaanko jotain muuta?