Taka droppien vaihto

Jep, eli takadropit olis tarkoitus vaihtaa track end tyyppisiin. Tällä hetkellä paikalla on klassiset eteenpäin aukeavat “horisontaaliset” dropit, mutta haluisin pyörästä hiukan kisaisemman näköisen ja tuoda myös takapyörää lähemmäs pystyputkea. Otsikon mukaisella toimenpiteellä em. mainittujen tavoitteiden pitäisi(kin) onnistua…? Myös, kun nyt nointakadropit kerran lähtee irti, niin olen miettinyt, olisiko mahdollista myös vaikuttaa rungon geometriaan tai ajoasentoon, (lyhentämällä chain stayta ja) taivuttamalla seat stayta jyrkempään kulmaan!? Kyseisten stayiden mittoja en muista, mutta silmämääräisesti niissä olisi varaa em. muutoksiin.

Aikaisemmin en ole pyöriä, runkoa tai sen osia, mitenkään “modaillut”, joten jos jollain olisi vinkejä tai ohjeita tms., niin kuulisin mielelläni!!! Niin kuin jo mainitsin, pyöriin kohdistuvaa, tässä tapauksessa juottamista, en ole tehnyt, mutta muuten kyllä kaikenlainen hitsaaminen ja juottaminen on hallussa. Käytössäni on myös yläkoulun teknisentyön luokan varusteet ja tilat, joten laitteista ja resursseista ei ole ongelmaa. Olen myös pyrkinyt world wide webistä lukemaan mahdollisemman paljon asiaan liittymään ja katsonut joitakin videoita. Juottaminen taitaa olla paras vaihtoehto ja tässä menetelmässä parhaan lopputuloksen taitaa saada hopealla…?

Tapahtumapaikkana on ain niin kaunis Turku, joten jos jollain on lähialueella jokin paja tms. halua ja intoa opastaa, niin olisin kiitollinen! Myös tällainen mustavalkoinen apu ja ohjeistus olisi kullan arvoista!

Tänks!

Pelkkää chainstayta lyhentämällä ja seatstayt taivuttamalla perä lyhenee ja nousee. Tämä jyrkentää rungon kulmia hieman ja nostaa keskiötä. Käytännössä tällöin joudut muokkaamaan etuhaarukkaa.

Tekisin näin: Takakolmio lyhyemmäksi chainstay lyhennyksellä. Sit juotat etuhaarukasta ne haarukanpäät irti, lainaat 650C erukiekkoa, lyhennät haarukan sille kiekolle ja juotat haarukanpäät takasin.

Saat optimaalisen keskiönkorkeuden ja ratamaiset kulmat tollaseen retkirunkoon puhumattakaan siitä, että sulla on sen jälkeen pursuit

Nimimerkki LeCre voi varmaan auttaa sua hommassa…

Mulla on tollanen projekti…
https://www.yksivaihde.net/old/23279

Tämmönen opastuslanka täälä olisi.

touhu on vähän kuin plastikkakirurgiaa:

piirrellään:

rälläköidään irti viivojen mukaisesti ja mallaillaan mukamas suoraan:

roiskitaan kiinni:

oli ihan toimiva. sit aloitin projektin chainstayt lyhyemmäksi niin että takarengas hipoo satulaputkea. tuli vähän muuttujia. pitäis käydä mad9 pajalla kyynel poskessa itkemässä että oisko sillä keinoja saada siitä perästä vielä käyttistä. :wink:

e: näkyykö noi kuvat muuten teille?nyt pitäis toivottavasti näkyä kun osasi siirtää ne oikeiden oikeuksien piiriin.

Eivät kyllä näy.

Ei

Kiitos kaikille kommenteista ja vinkeistä!!!

Sellanen kysymys vielä, että kun sitten sitä takakolmiota muokkaan, minkä seurauksena rungon kulmat jyrkkenee ja keskiö nousee, niin onko mun pakko lyhentää myös etuhaarukkaa?

Kysyn siksi että olen tässä samalla etsimässä itselleni uutta etuhaarukkaa ja olen katellut sellasia missä olis suht pieni rake, mutta en ihan suoraa. Nykyisessä haarukassa on aika lailla rakea, että sitä kyllä olisi vara lyhentää…

Siis yleensä jengi pätkäisee chainstayta. Tän seurauksena kun seatstayt tuodaan lyhennettyyn putkeen, niin keskiö nousee koska niiden kulma jyrkkenee. Jos haluat löysä geoisesta pyörästä jyrkemmän, voit vaihtaa 650c keulan tai modata vanhaa haarukkaa.

blaster - 12:09, 26.3.2015 » Kysyn siksi että olen tässä samalla etsimässä itselleni uutta etuhaarukkaa ja olen katellut sellasia missä olis suht pieni rake, mutta en ihan suoraa. Nykyisessä haarukassa on aika lailla rakea, että sitä kyllä olisi vara lyhentää...
Kyllä sen keulankin modaaminen aika helppoa on. Metsästät vaikka toisen samanlaisen jota voi huoletta työstää.
peltsip - 12:52, 24.3.2015 » touhu on vähän kuin plastikkakirurgiaa: piirrellään: https://fipnng.dm2304.livefilestore.com/y2pF3Kjx6K2HMHDpz2hGTNJltOzPVA7CiV9G6I3iZMfnHTrr_eI2scOeVrtvco2SgVnxBsaVryHFnsExeIr9plUYVjN3TOV9h8O0-D_9VG9naa10OK9Lyxit1HumTI-2X6kQgvuyk1qvwih18E1HOdJKw/20140622-_6221734.jpg
cowa https://warosu.org/data/tg/img/0293/40/1389111215616.gif

minkäs kokonen kiekko tohon 650c keulaan menee?

Mulla meni pienellä viilailulla 700C 23mm kumeilla. Riippuu varmasti keulasta.

Lähtökohtaisesti 650c kuten nimikin kertoo :smiley:

^
anteeks tietämättömyyteni!

mietin vaan et meneeks etukiekkokin vaihtoon samalla…no mä koitan varmaan tota viilausta tarvittaessa.

Lähe nyt vaan liikkeelle fillarisi kuvasta, niin käsitetään mitä tehdään

Tänään reenailin/palauttelin mieleen töissä tota messingillä juottamista harjoituspalikoihin… Kolmas yritys onnistu hyvin, tarkoittaen, että jälki oli hyvää ja hyväksyttävää ja juotos oli myös pitävä. Yllättävän paljon sitä messinkiä sitä saa tunkea siihen niinkin pieneen juotokseen!

Joo voin laittaa kuvia, mut mitenkäs niitä saa laitettua? Pitääkö ne eka olla jossain netissä ku toi img-nappula jotain url:ää kyselee?

sivuston ohjeet

Hieman jännittää mitä runkoa tässä nyt modaillaan.