Täällä teemme dynamojohtojen vientejä ja asennamme dynamovaloja

Sitä mietin että tarvitsenko kaksijohtoista asennuskaapelia jos vedän dynamosta kytkimeen ja kytkimestä USB-werkiin ja valoon. En ihan hahmota mihin toista johtoa tarvitaan.

Tällä lähdetään kokeilemaan, eristäminen vielä mietinnässä. Ehkä joutuu tulostamaan jonkinlaisen kuoren. https://www.radioduo.fi/vipukytkin-spdt-1-nap-on-on-10a-250v/p/JS-510B/#description

Mä laitoin omat dynykytkennät SONin koaksiaalikaapelilla, nolla rungon kautta on aina vähän semmoista ja tämmöistä kun tulee joku hapettuma jonnekin. Dynyyn liitos abikoliittimillä kun ei ollut koaksiaaliliittimiä tarjolla.

Kytkimen - ja muukin - vesieristys kannattaa tehdä huolella, koska kun jännitteet on pieniä (6 VAC), niin kaikki hapettumat tekee tosi pahaa.

1 Like

Kytkimiä kannattaa kysyä SME:ltä, sieltä ainakin itse ostin pyörään jonku veneisiin tarkoitetun suojatun kytkimen.

Pitkään pähkäilin miten saan fiksusti Supernova E3 pro:n tankoon kun se on käynyt ruuhkaiseksi garminin mountin jälkeen ja kera aerobarien. Fork crownhan se paras paikka olisi, vaan tässä pyörässä ei ole siinä reikää. Tajusin sit kokeilla sitä haarukalle tarkoitettua multimounttia stemmin etupeltiin ja siihenhän se istahti hyvään paikkaan viemättä stongasta tilaa. Ihan keskilinjaan ei tietty asennu, mutta voin elää tämän asian kanssa.

Ehdin kyl jo tilata sellaisen supernovan stemmikiinnikkeen, jonka yhteensopivuudesta Zippin Service Coursen kanssa ei tietoa, mutta hyvä jos toimii näinkin.

Muuten ois pitänyt tehdä jatkojohto ja asentaa aerobareihin, mikä sit toki mahdollistaisi etulaukun käytön. Mutta aattelin pärjätä ainakin vähän aikaan ilman sellaista.

6 Likes

Ylösalaisin mallinen Edelux menee hyvin nätisti VO:n canti-etutartsiin, siinä on valmiina pultille kierre ja kohtakin on just oikein. Tää kiinnitys oli elänyt vuosia mutta tänään tajusin että en oo koskenut tuohon enää vuoteen, eli se on nyt Oikein Hyvä.

5 Likes

Koska inhokkipalatsi niin yritin tsempata Pomppiksen uusia dynyvetoja. Koska kaikki vaikuttaa kaikkeen niin pelkästään piuhojen reitityksiin ja ronklaamisiin tais mennä ainakin kuus tuntia. Enkä vieläkään tiedä olenko tyytyväinen…

Nojoo mut lampusta lähtee etu- ja takavalon piuhat tartsin putkien mukaan haarukan kruunuun. Kahdessa putkessa kutistesukkaa ja yhdessä sähkärinteippiä. Sähkärinteippi tulee todennäköisesti rispautumaan ja purkautumaan mutta kun just siihen tarakan putkeen ei saa kutistesukkaa. Katotaan miten kestää.

Piuhat koukkaa ylös haarukan kruunuun jossa jonkinverran ekstraa. Siellä on myös liittimet jotta tarakan saa teoriassa irti ilman muiden komponenttien irroittamista. Teoriassa…
Todellisuudessa näissä oli kaikista kamalin puljaaminen koska Eastonin haarukan ruodossa ei ole liiemmin sisäläpimittaa kruunun kohdalla.
Tämä operaatio olisi ollut huomattavasti helpompi ilman tuota täyspitkää lokaria jonka L-rauta on myös kruunun alapuolella. Lokari blokkasi kaiken näkyvyyden ja työskentelytilan mutta siistimpi se L-rauta on tuossa samassa kruunun etupuolen rytäkässä kuin erikseen kruunun takana. Silloin joutuisi myös laittamaan kruunun taakse nylokin. Ja silloin olisi kierteyttänyt tuon kruunun takaosan ihan turhaan.

Vaikkei sitä tuosta ylemmästä kuvasta huomaa niin tein Eastoniin sisäisen vedon piuhalle. Kruunu ja haarukanpäät tuhtia alumiinia joten ei pelota. Haarukanpäässä olikin valmis huohotusreikä jota laajensin.

Ja koska reikien poraamisen makuun oltiin päästy niin miksei runkoonkin.

Keskiön kohdalla tuli hieman haasteita taas kun piti pujottaa piuha alaputkesta vasempaan ketjutukeen. Irtokuulakeskiö olis ollu paras mutta myös joku vanhempi Shimano UN-keskiö olisi helpottanut huomattavasti. Mutta nyt on satakolmemillinen Neco patruuna jonka ulkohalkaisija on karvan verran päälle 31mm. Ja mitä tuo keskiömuhvi on, 35mm?
Ei-vedonpuolen kupista joudun myös sahaamaan pois sen sisimmän kierteettömän olakkeen koska se blokkasi ketjutuen reikää keskiömuhvissa. Se oli joka tapauksessa turha. Kevensin, hah.

Ketjutuen huohotusreikää taas inan verran isommaksi ja piuha ulos josta se hyppää tarakan aisaan.

Ja putkahtaa kutistesukasta ulos Seculalle.

Valmis.
En suosittele mutta saipahan taas harrastaa.

14 Likes

:fire::saluting_face:

Oliks toi keulan hangeri omaa tekoa?

Kyllä vain.

3 Likes

Laitappa siitä johonki vielä detaljia ni pääsee kopioimaan.

1 Like

Nyt sai Ogre vihdoin siistin kaapeloinnin. Dynyltä tulee koaksiaali haarukan läpi ylös asti ja holkista läpi ohjainkannattimen yläpuolelta.

Tangossa kiinni jakorasia, jossa virran ulosotto.

Liittimet SONin lievää tuskaisuutta aiheuttavia juotettavia koaksiaaleja. Erityisesti jakorasian liitokset joutuu juottamaan pienessä tilassa.

3 Likes

kellään kokemuksia tästä tuotteesta?

eiks kaikki käytä jo pelagon lokareita? niihin voi hakee pelagiolta tämmöset peltilipareet kaapelin vientiä varten. sopivat muihinkin metallilokareihin, joissa on tollanen käännetty reuna.

2 Likes

Oppimiskokemus tuli Busch & Mullerin Toplightin kanssa. Olin satulan alle laittanut tän valon B&M omalla kiinnikkeellä, mutta niin, että lampun tekstit oli ylösalaisin, sillä silloin johto lähti oikeaan suuntaan, eli ylös. Kävikin niin, että jo muutama ajelu ilman takaloksuu johti lampun sisään vettä, joka käräytti elektroniikat. Lampussa ei ole mitään vesieristystä kaapelin sisäänmenossa.

Tein uuden kasauksen kaapelien lähtö alaspäin ja tiivistin kaapelin sisäänmenon silikonilla.

Muita oppimiskokemuksia: Oon käyttänyt Takavalon kaapelina RCA-kaapelia, joka ei tässä tapauksessa edes ollut koaksaalia, vaan siellä meni ihan kaksi piuhaa rinnan sisällä. Kaapelin kumikuori on kuitenkin niin kovaa, että se murtuu heti kutistesukan vierestä, jolloin ne kaksi nenäkarvan vahvuista johdinta paljastuu ja joutuu alttiiksi kaikelle vedolla ja vääntelylle. Koska tässä pyörässä kaapeli menee lähes koko matkan rungon sisällä, mulla ei olis edes mitään tarvetta millekään koaksaalille ja taidankin vaan korvata kaapelin vähän järeämmällä.

1 Like

Nyt on värkkäilty pitkään häirinneet dynamovalopiuhat siistimmäksi. Ennen oli kieputettu miten sattuu haarukan jalan sekä takajarruletkun ympäri, nyt vähän paremmin. Pyörässä on Krampuksen keula, jossa dynamolta saa piuhat saman tien haarukan jalkaan sisään:

Ulostulo tapahtuu stemmin yläpuolelta. Yhteen spaceriin tein loven, josta piuhat ulostautuvat valolle. Lamppu on tuollaisessa spacerhärpäkkeessä stemmin alapuolella:

Kaapeleissa on top capin tuntumassa liittimet, joten tarvitteassa stemmin vaihtokin onnistuu ilman sen ihmeempiä purkamisia. Ohjainlaakerin kiristys tässä tilanteessa on kumminkin vielä miettimättä, mutta toivon totisesti, että dremelillä muokattu käpy on ratkaisu kyseiseen asiaan.
Etuvalolta piuhat kulkeutuvat runkoon ja rungon sisään. Elikkäs koska kyseessä on teräsrunko, niin päätin käyttää runkoa johtimena. Sattumalta mulla sattui jostain syystä olemaan pari tuollaista onttoa M5-pulttia, josta toisen kaapelin sai sopivasti rungon sisälle:

Rungon sisäinen kaapeli mahtuu Shimanon keskiön muoviputken ja rungon välistä. Ja onneksi jarrupuolen chainstay kiinnittyy sellaiseen kohtaan runkoa, että virtapiuha pystyy jatkamaan kulkuaan jarrupuolen chainstayn sisään myös silloin, kun keskiökupit on kierretty kokonaan paikalleen. Chainstayn päässä on sitten pikkuinen huohotusreikä, vai mikä lie oikea termi, josta kaapeli pääsee sopivasti ulos. Takavalon toinen piuha on liittimellä jarruadapterikiinnikkeen pultissa, ja molemmat kaapelit pääsevät jatkamaan kulkuaan siististi lokarin aisan sisällä:

Aika hyvä tuli mielestäni, vaikka on tässä pyörässä vielä muutakin hiottavaa, jos viimeisen päälle halaisin saada viimeisteltyä.

9 Likes

Mistä pieniä läpivientikumeja? Pitääkö ostaa koko sarja vai vetelenkö suosiolla johtovedot tiiviiksi silikonilla

villi veikkaus, et Partcolta löytys jotain

https://www.partco.fi/fi/mekaniikka/kotelointi/kotelotarvikkeet/9327-kumilv-9-06.html

Kuinka pientä tarviit? Löytyy paria kokoa.

1 Like

Pienin noilla on 4 mm. Aattelin käyttää 2,5mm kaapelia :thinking: Pitää vielä varalta mitata rungossa olevien reikien halkaisijat

Ostin noita joskus Etrasta, mutta olivat tosi kalliita.

Mulla on siis läjä Fairlightin ulosvienneille olevia (sopinee myös Pelagoihin), eli varmaan ainakin 6mm ulkohalkaisija ja sitten vielä niistä pienempiä, joista menee just ja just läpi SONin 3mm koaksiaalipiuha.

1 Like