SUURI skene raportti: Seoul, Etelä-Korea

Tuli sitten käytyä lomalla Seoulissa Koreassa. Yritin tutustua samalla paikalliseen fixie skeneen ja solmia sinne vähän diplomaattisuhteita, sekä tottakai käydä kattomassa sitä kuuluisaa Keiriniä. Tässä on jotain omia havaintoja vinkkejä jollekin kuka saattaa sinne olla menossa. Kaikkien mestojen tarkemmat koreankieliset osoitteet/infot irtoaa kyllä pm:llä.

Kaupat:


LSD Bikes.

Tää on kenties se ykkös mesta. Hieman vaikea löytää, keskustassa lähellä Dongdaemun:in kaupunginosaa.

Hyllystä löytyy kaikkea ”street” fixie kamaa ja jopa niiden itse geometrialta suunnittelemia 700c bar spinnattavia runkoja. Japani/Aasia osien hinnat on selvästi halvempia kuin Suomessa ja lisäksi pystyy tinkimään. Paikassa on itse workshop osion lisäksi chill-out mesta, josta löytyy nahkasohvia ja ISO plasma tv, sekä kylmäkaappi täynnä huurteisia.

Omistaja Lee on todella rento jäbä (ja puhuu englantia), jonka kanssa tulee juttuun ja se jeesaa kaikessa missä vaan pystyy. Suomi skenen edustajat on tervetulleita tänne kattoon dvd:tä ja veteleen bisseä.

Kuvia mestasta:Skidbikes:

Pienempi boutique tyyppinen kauppa. Sijaitsee kauempana keskustasta, joen toisella puolella Gangnam-gussa. Kyseinen alue on kalliimpi, vähänkuin Seoulin Beverly-Hills. Kaupan hyllyssä kaikkea peruskamaa, sekä enemmän euro-osaa (cinelli, miche etc.) kuin LSDbikesissa. Hinnat eurokaman osalta aikalailla suomen hinnoissa, Aasiassa tuotettu hinnoiltaan ok.

Kaupan parasta antia kenties käytetyt japanirungot. Jos on 3rensho kiikarissa, niin täältä kannattaa käydä tsiigaa. Katossa oli Kalavinkaa, 3Renshoa, Panasonicia ja muita. Myyjät on laidback ja kaikki puhuvat ainakin auttavaa englantia.

Kuvia kaupasta:

http://lh4.ggpht.com/antti.sizko/SP1OGljwsQI/AAAAAAAABNM/6cdHRrHGKfo/s800/PICT1257.JPG

http://lh6.ggpht.com/antti.sizko/SP1OI-eFGGI/AAAAAAAABNU/sZYXUWynKAU/s800/PICT1258.JPG

http://lh3.ggpht.com/antti.sizko/SP1NaqD3bYI/AAAAAAAABKU/nAntzjE_YqY/s800/PICT1347.JPG

http://lh3.ggpht.com/antti.sizko/SP1Ncw1SyaI/AAAAAAAABKc/_zwUt-NWBtw/s800/PICT1348.JPG

Procycles:

Kauppa palvelee 90% Korean keirin kuskeja eli jos haluaa moikata keirin kuskeja täällä sen voi tehdä. Tämäkin kauppa on suht kaukana keskustasta. Sijaitsee kadun toisella puolella Olympic parkista/Velodromista Jamsil:issa.

Hyllyssä kaikkea mitä keirin kuski voi kaivata. Kaupan koko takaosan katto täynnä keirin runkoja. On korealaista esim. Pro corex, Interpro, Cello jne. Ja sitten Japanilaisia tuontirunkoja esim. Panasonic, Bridgestone jne. Korealaiset rungot selvästi halvempia kuin Japanilaiset.

Huom!. hyllyssä käyntihetkellä suurin runkokoko oli 54cm isommat rungot vain tilaamalla ja niissäkin se suurin koko on 57cm. Tilaus vie noin 3-4 arkipäivää. (Tilasin muutaman Interpron, niistä oma thread jossain vaiheessa.)

Myyjistä ainakin Min ja Yeoung puhuvat auttavasti englantia.

Ikävä kyllä kamerasta loppui juuri akku kaupan kohdalla, joten tässä muutama netistä löytämä kuva:

http://img106.mytextgraphics.com/photolava/2007/10/08/procycle-483jsp9zc.jpg

Keirin asiaa:

Keiriniä ajettiin ennen Jamsilissa Olympic Park:in velodromilla, mutta nyt paikalla pelataan vain jalkapalloa. Velodromilla on silti vielä vedonlynti pisteet ja isot screenit josta voi seurata Gwangmyeongissa ja Busanissa ajettavia kisoja.

Muutama kuva:

http://lh3.ggpht.com/antti.sizko/SP1NfYlQ-0I/AAAAAAAABKs/L3agZ2owkew/s800/PICT1354.JPG
vedonlyöntilaite

http://lh4.ggpht.com/antti.sizko/SP1NiNWWMKI/AAAAAAAABK8/DPzWXiNgke0/s800/PICT1356.JPG
vedonlyöntipiste

http://lh3.ggpht.com/antti.sizko/SP1Nk8fSzMI/AAAAAAAABLE/COO2V392U24/s800/PICT1357.JPG
iso runko sisäänkäynnillä

Gwangmyeong Speedom.
Kompleksi sijaitsee Gwangmyeongissa joka on kaupunki noin 1h metromatkan päässä itse Seoulista. Kompleksi vetää noin 25-30 tuhatta katsojaa ja käsittää muunmuassa ravintoloita ja internetkahviloita jne. Sisäänpääsymaksu on naurettava 400won (noin 30cent).

Keirin kisoja ajetaan aina viikonloppuisin Pe-Su. Lähdöt alkavat puolelta päivin ja niitä ajetaan aina noin 15min välein. Jos vähääkään kiinnostaa kannattaa käydä tsekkaan.

Kuvia:

http://lh5.ggpht.com/antti.sizko/SP1NmhFVmaI/AAAAAAAABLM/-MFHEN7ocjs/s800/PICT1362.JPG

http://lh3.ggpht.com/antti.sizko/SP1NoIXZWSI/AAAAAAAABLU/F8lxji_nt3k/s800/PICT1363.JPG

http://lh4.ggpht.com/antti.sizko/SP1NtI-KSzI/AAAAAAAABLs/orkFARNoru4/s800/PICT1366.JPG

http://lh5.ggpht.com/antti.sizko/SP1JbDKb80I/AAAAAAAABEc/BZXxmhgQWcI/s800/HU6M9328.JPG

hhttp://lh4.ggpht.com/antti.sizko/SP1JuBm2n8I/AAAAAAAABHE/GmI3AaGsOek/s800/HU6M9365.JPG

http://lh6.ggpht.com/antti.sizko/SP1JnacL9lI/AAAAAAAABGE/U6mWXnUE-BQ/s800/HU6M9350.JPG

http://lh6.ggpht.com/antti.sizko/SP1JmuZWH_I/AAAAAAAABF8/FuETObjcy-8/s800/HU6M9349.JPG

Summasummarum makee kaupunki ja kannattaa tsiigaa, jos aasian matkailu yhtään kiinnostaa. Kysymyksiä ja kommentteja saa esittää.

Yritän editoida pahimmat typot ja muut pois sitten kun olo on vähän virkeempi.

Mainio raportti, kiitokset! On varmaan ok, että teen tästä raportista pienen noston saitin etusivulle?

eki - 41 minutes ago » Mainio raportti, kiitokset! On varmaan ok, että teen tästä raportista pienen noston saitin etusivulle?
jep, tee ihmeessä.

Täähän oli silkkaa asiaa!

Herrajestas! Oon kateudesta vihreä.

Mahtava raportti, kiitos.

Loistava juttu tosiaan. Tuli mieleen että mullahan on sukulaisia-in-law tuolla päin, joten vois alkaa vihjailemaan pientä suhteiden lämmittelyä sinnepäin ja kohta hulluna Keiriniä konttiin.

Ps. joko Jussi on pyytänyt käännösoikeudet omalle blogilleen?

Pps. piti ottaa ihan kuppi alle, ku kuolas noita kuvia, mut harmi et koot loppuu noihin miniatyyrimalleihin, eikä ihmisille tehdä ollenkaan.

tnts - 17 minutes ago » Loistava juttu tosiaan. Tuli mieleen että mullahan on sukulaisia-in-law tuolla päin, joten vois alkaa vihjailemaan pientä suhteiden lämmittelyä sinnepäin ja kohta hulluna Keiriniä konttiin. Ps. joko Jussi on pyytänyt käännösoikeudet omalle blogilleen? Pps. piti ottaa ihan kuppi alle, ku kuolas noita kuvia, mut harmi et koot loppuu noihin miniatyyrimalleihin, eikä ihmisille tehdä ollenkaan.
Jussille oikeudet kyllä, jos toi juttu sille kelpaa. Keiriniä sais missä tahansa koossa, jos vaan lompakko kestää. Yrittivät myydä mulle Procycles:issä custom runkoa, kun kysyin 58cm kokoa. Hintaa olis ollut jotain toistatuhatta eekua. Päädyin kompromissiin ja otin sen 57cm. Jos tarvetta jollekin puhelinnumeroille tai muulle infolle tonnepäin niin tiputa pm:ää.

Hieno rappari! (hatun nosto)

Ihan kiinostuksena vaan, niin mikä on tasoero maitten välillä (Japani ja Korea)? Kummatkin ajaa vissiin vain omissa kisoissa, vai?

miglos - 12 minutes ago » Hieno rappari! (hatun nosto) Ihan kiinostuksena vaan, niin mikä on tasoero maitten välillä (Japani ja Korea)? Kummatkin ajaa vissiin vain omissa kisoissa, vai?
Japanissa on selvästi kovempi taso. Keirin on Koreassa jäänyt hevosveikkaukselle kakkoseksi ja laijille ei nähdä kovin kummoista urheilullista arvoa ja se näkyy katsojamäärissä.

Lähdöistä lyödään järkyttäviä määriä rahaa, mutta kukaan ei seuraa lajia paikanpäällä. Kun kävin Gwangmyeongissa, jokaisessa lähdössä oli kiinni ainakin 700 000 000wonia eli noin 400k euroa (ja lähtöjä joka 15min), mutta katsojia oli vain muutama tuhat jos sitäkään.

Kummassakin maassa homma on todella homogeenista (no pun intended). Eli tarvitaan lisenssi keirinliitolta ja sen saamiseksi pitää olla keirinkoulu käytynä ja maankansalaisuus.

Japanissa tietääkseni ainoita ulkomaalaisia, jotka on hyväksytty ajamaan noin näytösluontoisesti on Theo Boss ja Malesialainen Joshua Ng. Noista klippejä taitaa olla youtuubassa.

Ai perkeles, just tuli finskin viikkotarjousmeili:

Soul alk. 549 € mennen tullen, lento + hotelli 5 vrk alk. 679 €

Kuumotus!

Yksivaihteen ensimmäinen virallinen ulkomaanekskursio!

Tallinnasta joskus puhuttiin mutta nyt pannaan kerralla paremmaksi.

jussi - 1 hour ago » Yksivaihteen ensimmäinen virallinen ulkomaanekskursio! Tallinnasta joskus puhuttiin mutta nyt pannaan kerralla paremmaksi.
Hehe. Mihin laitan nimen? Yritin puhua tota samuli-1:stä lähteen tonne ens vuonna. Samalla reissulla lautalla yli Japaniin ja uusi skeneraportti sieltä :D

oks toi ruudullinen jäbä keulil “jänis” vai okse vaan parhaiten pukeutunu mies joka hävii tyylissä ainoastaan thomas edisonin silinterimiehelle ?

mijau - 1 day ago » oks toi ruudullinen jäbä keulil "jänis" vai okse vaan parhaiten pukeutunu mies joka hävii tyylissä ainoastaan thomas edisonin silinterimiehelle ?
Lollero, on se jänis. Se korvaa sen yleensä edessä olevan mopon.

Hyvää työtä!! Todella mielenkiintonen raportti menosta pallon toisella puolella!

Toivottavasti tämän tyyppinen raportointi jatkuu sikälimikäli kun porukka reissaa mielenkiintosissa paikoissa.

Bumbs!

Ois parin viikon päästä tarkoitus suunnata samoille apajille talvilomalla. Tuolta reissulta tais tarttua mukaan ainakin pari runkoa, vai olenko väärin ymmärtänyt? Jos näin on, niiin mites saitte ne Suomeen ja millä hinnalla? Tuli Finskin mahassa vai DHL yms:kö toi? Ja jos oli vielä jotain lisättävää asianomaisilla kyseiseen kylläkin loistavaan raporttiin, niin nekin on tervetulleita.

jos panet rungon dhl:n tai vastaavan matkaan niin tulee kalliiksi. maksat nimittäin kuljetuksen sekä tullit+alvit vielä kotopuolessa.

mut jos tuot kamat koneessa osana matkatavaroita (olettaen että ne mahtuu sun paino-quotaan) niin luultavasti vältyt ylimääräisiltä kustannuksilta kokonaan. ja varmaan kiltti pyöräkauppias jeesaa pakkaamaan rungon/rungot nätisti pakettiin paikan päällä.

Mites tuo käytännössä toimii? Tarviiko varata mitään erillistä “pyöräpaikkaa” koneesta? Vai ilmestyykö vaan pakatun rungon kanssa lähtöselvitykseen ja lykkää paketin hihnalle ja muut kamat sitten käsimatkatavarana koneeseen. Yksin kun oon reissussa ja muistaakseni ruumaan saa laittaa vain yhden laukun. Vai toisin päin, että runko koneeseen?

Mulla on finskillä joka kerta kulkenut fillarilaukku ilmaiseksi, muistaakseni joku pykälä jonka mukaan yksi urheiluväline (=pyörä/suksipari/lumilauta/surffilauta/golfbägi) ei maksa extraa… tai jos maksaakin niin hinta menee per kappale eikä kilojen mukaan.

Air Francella meni pyörälaukusta perkeleesti kiloextraa.

Uudetkin tavarat tulee EU:n ulkopuolelta yleensä helposti ilman tulleja ja veroja, kunhan jemmaa kuitit/pakkaukset eri paikkaan ja jos mahdollista, käyttää reissusta ostettua tavaraa sen verran ettei näytä ihan bränikältä. Eli kuljetuslaukku (vaikka tyhjä sellainen) mennessä mukaan ja matkatavarakuitti talteen. Paluumatkalla vaan reissusta ostettu pyörä sinne sisään ja jos tulee epäselvyyksiä niin menomatkan kuitti esiin todisteeksi sitä että pyörä on ollut mukana jo Suomesta lähtiessä.

Suorilla lennoilla saattavat Vantaan päässä ratsata tavarat, vaihto Euroopassa jeesaa sen verran että jossain adamissa tai fwurtissa eivät yleensä ehdi selvitellä EU:n ulkopuolelta tulevien matkatavaroiden lähtöpaikkaa, kohdetta ja kuitteja kauhean tarkkaan vaan heittävät ne vaan uuteen flygariin. ja kun vika lento on Euroopan sisäinen niin täälläkään ei tulli-ihmisiä kiinnosta.

lisäksi, Lonton kautta kulkiessa säästyy aika usein matkatavaroiden kotiin kuskaamiselta… finskin kuriiri kantaa ne kotiovelle kunhan ovat ensin olleet pari päivää kadoksissa Heathrowlla :-/

^ toi Heatrow:n pakollinen viivytys+ilmainen kotiin kuljetus toimii kuulemma myös Pariisin CdG:n kautta tullessa.

mutta jos paketti mahtuu sun matkatavaroiden painorajojen sisälle niin mitään erityistä fillaripaikkaa ei kai tarvi varata reittilennoilla. vai olenko ihan väärässä?

joka tapauksessa koneen matkustamoon saa viedä vain yhden laukun mutta ruumaan saa laittaa niin monta kun painorajat sallii, tai sitten saa maksaa niistä ylipainomaksut.