Suosikki-pyöränhuoltotehtäväsi

Parasta on tyhjiöpumpun hurina, kun alipaineistan renkaat painonsäästön vuoksi.

Odie - 10:26, 19.10.2018 » Tubelesskäytössä taas pienempi vierintävastus selittyy sillä, että litku "voitelee" tuon paikallaan pysyvän sisäilman, ja päällyskumin välisen kontaktipinnan ja poistaa siitä tarpeetonta kitkaa. Vähemmän kitkaa --> vähemmän vierintävastusta.
Mä olen ymmärtänyt, että litkun airodynamiittisuus perustuu siihen, että se muodostaa pyörimisliikkeen vaikutuksesta kumin sisäpintaan vähän samanlaisen pintarakenteen kuin golf pallossa, ja tän seurauksena siihen pinnalle muodostuu [i]laminaattivirtaus,[/i] joka vähentää kumin sisäpinnan ilmanvastusta.

Paine noin mikroskooppisena ilmiönä on selitettävissä kaasupartikkeleiden törmäilynä suljetun tilavuuden (sisuri tai tubeless-kumi) seinämiin, eli kaasun kompositiolla on kvantitatiivinen merkitys kitkan muodostumisessa kumin sisäpinnan ja kaasupartikkelin välillä. Newton II: every action has a reaction m.o.t.

SeppoKyllikki - 10:50, 19.10.2018 » Parasta on tyhjiöpumpun hurina, kun alipaineistan renkaat painonsäästön vuoksi.
Onneksi Lezyne julkaisee vuodelle 2019 uuden Floor Drive Vacuum pumpun. Suoraan pumpusta pumpaten tyjiöityä ilmaa keventelyyn.

Tottakai keventelyssäkin on rajansa.

Kaikki ilmat pois → suurin mahdollinen kevennys mutta huono rullaavuus.

Tässäkin niinkuin muissakin asioissa on löydettävä se kultainen keskitie. Vai miks ajattelette että pro kuskit vetää maastossa yhden barin paineilla.

Hyvää perjantaita, ja asiaan.

Kiekon kasaus on sekä suosikkini että pahimmillaan myös inhokkini. Sama bipolarisaatio pätee myös tehtäviin: jarrun ilmaus, tubeless-asennus ja navan laakerien huolto.

Kiekkoja rakentaa ilokseen kun on aikaa, muutama artesaanikalex, hyvää musiikkia ja puhtaat komponentit. Mielellään vielä sellainen kiekko jolla ei ole mikään kiire ajoon vaan tulee valmiiksi kunhan tulee.

Sinne toiseen topsuun laittaisin sitten kiekon kasauksen silloin kun asiaintila ei vastaa yllä kuvattua.

tmar - 11:17, 19.10.2018 » kaasupartikkeleiden törmäilynä suljetun tilavuuden (sisuri tai tubeless-kumi) seinämiin
Just tää. Toisia kaasuja pidetään vankina suljetussa kumitilassa, kun taas toiset saavat vaeltaa laminaarisina airorungon ympärillä. Tässä ei nyt selkeästi toteudu tasa-arvo. Vapauttakaa kaasut NYT!!!

http://retrobadge.co.uk/wp-content/uploads/15294-ill-get-me-coat-small-retro-badge.jpg

Itse varasin myös ennen reilusti aikaa ja kaljaa kiekonrakennukseen, varsinkin puolaaminen on ihan parasta puuhaa. Nykyään menee tosin niin rutiinilla ettei ehdi kaljaakaan juomaan. Uusin kasaamani kiekkosettini kohdalla etusessa kesti ~58min osista tubelessnapsautukseen ja takasessa ~50min. Pitäiskö ottaa ihan asiakseen saada lukemat alle 30min

Lol jäbä otti aikaa

Janoisen rengiks :smiley:

Ja siis tolla pääsis jo melkein tuntipalkoille

Tubeless-renkaan sisäisen ilmanvastuksen minimoimiseksi tulee muutaman viikon välein irrotettua tuo vanteelta ja ajeltua kaikki sisäänkasvaneet karvat pois, vaikka samalla väkisinkin vaihtuu ilmat renkaasta ja litkun käyttöikä täten vähenee. Vaan eipä tuota ikuisuuksia tulisi muutenkaan käytettyä, kahden-kolmen sheivauksen jälkeen tuppaa litkussa muutoinkin olemaan niin paljon irtonaista karvaa että vaihtoon vaan.

Todella terapeuttista puuhaa ja tuntuu jotenkin täyttävän sen evolutiivisen lokeron joka on jäänyt vähän kutiamaan sen jälkeen kun vakaumukseni johdosta lakkasin omien hiuksieni sheivailun.

Oispa jo maanantai

Olisiko teillä hetki aikaa puhua vapahtajastamme Autosolista?

Ohjainlaakerin alakoolin paikalleen hakkaaminen ja irrottaminen talttapää ruuvimeisselillä

1 Like

Ootko 100% varma ettei ollu tarkotus postata inhokkihuoltohommalankaan!

1 Like

Uudet tankoteipit. Harvinaista herkkua kun pitää odottaa niin kauan että voi perustella itselleen uudet.
Symmetrioiden hinkkaaminen ohjaamossa. Maantiekahvojen asemointi prikuleen samalle korkeudelle ja ohjaamon saattaminen samaan keskilinjaan etukiekon kanssa.
Kahvi höyryää kupissa samalla ja bluetooth kuulokkeista jotain mukavaa.

1 Like

Onko jiipuumani 100% varma ettei hänenki ollu tarkotus postata inhokkihuoltohommalankaan!

Ihan oikeesti nautin nysväämisestä. Meditointia. Päivitän inhokit kans niin säilyy yin-yang.

Irtokuulanapojen huolto. Mukavan terapeuttista ja smoothin navan hypistely lopuksi ahh

Vaihteiden säätäminen. Omissa pyörissä sellaiset komponentit että kun ne saa paikalleen, ne on sitten siinä vuosia. Palkitsevaa.