Suomipyörä //musta rolleri 2004

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1923_41325004650_6520_n.jpg
Onpa melko tutun oloinen runko, jokainen saa ihan omissa päissään tuumata mistä rungosta on kyse.
Runko on hankittu talvella 2004 ja pääsi ajoon vasta saman vuoden alkukesästä. Oikeastaan ollut aktiivisessa käytössä siitä lähtien ja kilsoja on murskailtu.

Maalipinta on vaihtunut “betonista” mustaksi ja nykyisin se on lähempänä tarroitettua. “Alkuperäisiä” osia ei pyörästä löydy ja oikeastaan osien listaaminen olisi melko tylsää kun rungossa ei ole kovin kummoisia hipoja kiinni, siis ihan järki Volvo-kamaa jolla ei voi löyhytellä.

Mainittakoon kuitenkin Simpan UN54 keskiöllä “pilatut” Michen Primatot (vm. 2005… ja Campan keskiöiden hinta-laatu -suhde on aika köpö), Kingin laakeri, josta mainosmiehen mukaan osa hinnasta olisi mennyt rintasyöpä tutkimukseen. Laakerikin siitä johtuen, että olin niin monta vuotta arvostellut Kingiä ja sen palvontaa omistamatta sellaista. Kokeilematta on paha ruveta vänkäämään vastaan, toistaiseksi olen ollut tyytyväinen.

Omien kilsojen määräkin näkyy pyörässä: kannatin, joka on pystypäin ja talvisessa välityksessä, joka tuntuu kevenevän talvi talvelta (42-19). Nappularenkaita en esittele, koska haluan saada niitä myöhemminkin kaupoista… toisin kuin kävi Tiogan Bloodhoundeille, joita kehaisimme tutulle kauppiaalle, jolla oli hirvittävä pino niitä. Niitä ei ole siis enää. Jos sinulla satut omistamaan noita renkaita, ole niistä onnellinen. Myös voidaan speksata tuota pullonavaaja -spaceria, joka on osittain hyödytön, koska juomat tulevat tölkistä ja pyörässä on toistaiseksi SPeDut kiinni.

Runko on ollut niin kiva, että teetätin tuosta replikan hipommasta metallista, tosin hieman lyhyemmällä vaakaputkella ja inan korkeammalla keskiöllä.

http://lh5.ggpht.com/_TEPpUNexkxk/S18YZcf0YJI/AAAAAAAABPM/Mft3jah3Zek/009.JPGhttp://lh5.ggpht.com/_TEPpUNexkxk/S18YZuhTWUI/AAAAAAAABPQ/l-Y8YxQ-9vc/011.JPG

Kuten tuosta kuvastakin näkee, kaikesta paiskonnasta, kurituksesta, kolaroinnista ja muusta pahaksikäytöstä huolimatta vain yksi klommo on onnistuttu saada runkoon.
Tuo runko on luultavasti sellainen joka jää eläkkeelle hajottuaan joskus, ehkä. Saattaa se mennä perintökalunakin kun minä siirryn kuivemmille kaduille 70 vuoden päästä.

Joo ja jarru on (kuten näkyy) kiinnitysvaiheessa.

Smurf - 17:29, 26.1.2010 » osien listaaminen olisi melko tylsää kun rungossa ei ole kovin kummoisia hipoja kiinni, siis ihan järki Volvo-kamaa jolla ei voi löyhytellä.
Mua kyllä kiinnostais, mitkä kiekot/navat on kestäneet parhaiten säitä ja kilsoja.

ihan konstailemattoman näköinen kulkine tämä =)

mavic open pro michen navoilla.

Onko joku ammattilaisista muuten saanut jotku perusnavoista pettämään ajossa muutenkin kuin laakereidensa puolesta? Niitähän menee kuitenkin kaikissa, joten se on sitten sinänsä ihan sama. Lukkorenkaitahan on tainnu mennä monella, mutta ne voitaneen laskea asennusvirheiksi.

Mukavan tarkoituksenmukaisen näköinen. Seuraavaksi 2souls esille?

Michen oma lukkorengas on ainakin niin pehmeä, että se ei vaadi edes asennusvirhettä hajotakseen.

Mitäs muita vaihtoehtoja on lukkorenkaaks Michen napaan ku Michen oma, Campa tai Phil?

ei muita kuin miche tai sUOMI mESSENGER (jos niitä on vielä…)

Epävirallisena Mack-markkinointihenkilönä tiedotan, että myös Mackin lukkorenkaat ovat Italo-kierteellsiä, ja asiallisen tuhteja.

…Kuten todettua ja sanottua Miche on valitettavasti omansa tässä Campa- ja muut lukkorengaskeskustelussa. Niitä “standardeja” on siis kolme.

löysin kuitin ostoksesta joka on tapahtunut 17.4.2004 Lauttasaaren (Itälahdenkadun) Foxcompista.

Summa oli 484,50 euroa.


Kona P2 ja 1.9" SB8, harmi että koeajolla polut olivat litsislätsis jäässä.

Oon aina halunnu tämmösseen juuh

Tähän vuotuinen päivitys:

Muuten about sama setuppi kuin edellisessä kuvassa eli CK-laakeri, Kona P2, Sugino XD ja Spessun Riva -satulana.

Kiekot ovat vaihtuneet matalalaippaisiin Micheihin korkealaippaisista ja pikkaisen leveämpiin vanteisiin (NoName).

Tanko on matalanousuisempi Bontrager, reipas 60 cm.

Edessä Smart Sam 42 ja takana kokeena Maxxis Larsen Mimo 35.

Satulatolpaksi sain Syntacen P6:n.

Takarenkaan kanssa ämpyilen kun olikin uhkailtua kapeampi (30 mm leveys), mutta ajetaan nyt ensin.

kova. suora keula siisti. kiinnostelis itteäki, mut en tiiä uskallanko vaihtaa orkkiksesta kun on niin maaginen.