Somec fiksi

Tulipahan tällanen menopeli raksattua tässä kesäloma puhteena ja kun suurin osa tän prokkiksen vaatimasta tiedosta tuli luettua täältä niin ajattelin sitte alistaa lopputuloksenkin arvovaltaisen raadin kritisoitavaksi. Kyseessä on ensimmäinen omalle kohdalle sattunut fiksi ja oikeestaan myös eka kunnon pyörän kasaus projekti. Alkujaan oli ideana rakentaa tosta sinkula ”käteväksi käyttöpyöräksi”. Lopulta tulin kuitenki järkiini ja totesin että saa sitä vapaarattaan raksutusta kuunnella ihan tarpeekseen maantiepyörää piiskatessa ja käytännöllisyyshän nyt on sangen yliarvostettua. Nyt kun viikon verran tolla vispannu niin paljon kun reidet vaan on sallinu niin oon kyllä helvetin tyytyväinen lopputulokseen. Eihän tää maailman hienoin eikä varmasti ”puhdasoppisin” fiksi ole mutta jos ei muuta niin ainakin voitte kommentoida tyylirikkoja.

http://koti.mbnet.fi/sarkkis/pyora/images/pyora3.jpg
Lisää kuvia

speksit:
Runko: Somec teräsrunko Columbuksen putkea, mallista ei tarkempaa tietoa
Ohjainlaakeri: Shimanon Dura-Ace, tuli rungon messissä
Vanteet: Mavic Open Sport
Navat: Halon ratanavat, takana fixed/freewheel
Kammet: vanhempaa Shimanoa, Shimanon alkuperäisellä 52t eturattaalla
Takaratas: Surly 18t
Polkimet: Shimano M520
Jarrut: Dia Compe, Gran Compe (NGC 400)
Jarrukahvat: Tektro R200A
Satula: Brooks Team Pro, tolppa on jotain tarvikekamaa
Stonga: Ei tarkempaa tietoa ilmeisesti Japanin poikien tuotantoa
Tankoteipit: Brooks, päätytulpat veistelty skumppapullon korkeista
Stemmi: löytökamaa kellarin kätköistä hiottuna ja kiilotettuna
Kokonaisuuden viimeistelee tietenkin kello sillä eihän herrasmiehen sovi ylirasittaa äänihuuliaan huutelemalla solvauksia jokaiselle vastaan tulevalle koiranulkoiluttajalle, rullasauvailijalle taikka muulle tientukkeelle.

tankoteipin ja renkaiden hieman huolimatonta asennusta sekä satulan outoa kulmaa lukuunottamatta hieno peli :slight_smile:

oikeesti. itse en ole ikinä kauheasti lämmennyt konversioille, mutta viimeaikaiset mixtet (rokpete, marlon ja daniel) plus tää on hienoja.

siisti!

Nätti pyörä, runko tosi hienossa kunnossa. Koti myös vaikuttava!

Cava-korkkeille propsit :slight_smile:

Satulan kulma on tietysti enemmän makuasia ja jos toi on toimiva niin siitä vaan. Oon vaan ymmärtänyt, että nahkasatulassa perinteisesti nostetaan nokka pystyyn ja isketään kannikat sinne viimeiselle kolmannekselle, niin nyytit saa oman kolon tuosta keskiosan kaaresta.

Ainakaan et oo syyllistynyt meidän konversioroplaajien perisyntiin ja ottanut liian isoa runkoa aihioksi. Takajarrusta ja kellosta ekstraplussat.

siniset renkaat freshaa ulkonäköä napakasti.

yhdyn NKOTB:n perisynti toteamukseen… (perisynnit triidi?)

Mä diggaan siitä että molemmat jarrut sun muut on jätetty reilusti fillariin kiinni ja että pyörää ei nimenomaan ole muutenkaan yritetty lähteä pelkistämään miksikään “puhdasoppiseksi” fiksipyöräksi. Kun kyseessä on hienosta vanhasta maantiepyörästä tehty konversio niin se saa myös näyttää siltä.

Sinisistä renkaista sen sijaan en kyllä diggaa yhtään. Makuasioita toki, mutta sellaiset perinteikkäät gummi-sivurenkaat sopis IMHO fiilikseen paljon paremmin.

Arvostan.

Oikean käden jarrukahva näyttää olevan korkeammalla kuin vasen?

jos droppitankoon laittaa tuollaisen jarrukahvan, niin ehdottomasti samanlöaiset kummallekin puolelle ja tällöin ei ole syytä jättää takajarruakaan asentamatta. Eli juurikin, kuten tässä on tehty. Hieno klassisen tyylinen peli sinisine renkaineen.

Ettei vaan ois vähän liian pieni runko, jos kuvassa oleva satulankorkeus on sopiva?

Mulla oli samanlainen runko yhdessä vaiheessa, oli oikein hyvä. Runkoputki on Columbus SL:ää. Toi on myyty Crescentinä aikoinaan. (Olihan siinä kai ne tarratkin vielä kun ostit ton Jannelta.)

Voi olla sellainen kuski, joka tarvitsee korkean ja lyhyen rungon? Sellaisia ei nimittäin ole lainkaan helppo löytää, liekö koskaan tehtykään. Mun pyörät näyttävät kaikki tuollaisilta, kun jalkoja on lähes aikuisen miehen edestä, mutta selkää ei.

Voipi olla. Tuo on kyllä muutenkin tosi lyhyellä mitoituksella toi runko, oisko ollut 56 korkea ja 54 pitkä tai jotain sellaista?

Damn. Sittenhän se olisi suunnilleen mun Graalinmalja. Aika pitkälti tuollaiset mitat mä tarvitsisin, jottei satulatolppa olisi pitkä kuin nälkävuosi.

jarkko - 9:37, 6.8.2009 » Damn. Sittenhän se olisi suunnilleen mun Graalinmalja. Aika pitkälti tuollaiset mitat mä tarvitsisin, jottei satulatolppa olisi pitkä kuin nälkävuosi.
[Lincolnshire Poacher](http://www.on-one-shop.co.uk/acatalog/The_Lincolnshire_Poacher.html)

https://www.yksivaihde.net/old/1672

  • tod. näk. pienemmässä Kuningaskulkurissakin vastaavat mittasuhteet

(sori OT-mukaanmeno)

Kyllä toi runkokoko aika hyvin mulle natsaa. Snadisti isompi se vois vielä olla mutta itelle vähän liian iso runko on jo jotenki ikävämpi ajaa. Saattaa tosin johtua vain jostai omasta kieroutuneesta ajo-asennosta.
Toi paljon kommentoitu satulakin näytti tolta lähinnä parin ekan testirundin jälkeen sittemmin sitä on säädetty hieman erilaiseen asentoon.
Ainoo mikä vähän ketuttaa on ettei noi tanko teipit tosiaan menny ihan nappiin. Tuli ne silmät ristissä koko illan säätämisen jälkeen nykästyä vaikka olis ehkä saanut odottaa aamuun.

Olihan tossa rungossa tosiaan myös ne Cressun tarrojen jämät. Toivottavasti kukaan ei pahastu että menin tuhoamaan niinkin oleellisen palasen kulttuuri historiaa.

Siniset renkaat tökki vähän silmään kunnes huomasin, että sävy täsmää muhvien koristeraitoihin.

Eiks nuo Somec:in tekemät Crescentin rungot ole aika harvinaisia?

Hieno vehje, tosin olisin kyllä ehdottomasti jättänyt Crescentin tarrat kiinni - niiden siihen takaisin metsästäminen on työlästä.

^ No mutta eikö toi kuitenkin ole enemmänkin Somec jos Somecin sedät ovat kerran rungon rakentaneet?

Sitä paitsi:
http://images5.cafepress.com/product/77702535v6_350x350_Front.jpg