ulkorenkaan paikkaaminen?

Joku urpo oli kai eri mieltä pyörän lukitsemisesta sisäpihan aitaan ja puhkoi renkaat koko rivistä. Nyt mulla on siis kaksi contin gp 4 seasonia, joissa on X:n mallinen reikä sivuvallissa. Reikä on sen verran suuri, että sisäkumi pullistuu siitä ulos huolestuttavan paljon. Onko jollakulla kokemusta saako noita korjattua kestävästi?

Kuinka pitkät X:n viillot ovat? Vähän pahalta kuullostaa…

Isommilla paikkarasian mukana tulevilla paikoilla (joita ei oikein muuhun voikaan käyttää) voi ulkorenkaan viiltoja paikkoa sisäpuolelta. Antaa vain vulkanisoijan vaikuttaa tarpeeksi kauan (10min+) niin paikka kiinnittyy hyvin (kannattaa laittaa myös paikkaan).

Sehän oli hauska temppu.

Täälä on jotain neuvoja aiheeseen ja jos reikä ei oo kovin iso, myös ulkokumin pala ulko- ja sisäkumin välissä auttaa. Niin iso pala, ettei pääse liikkumaan ja peittää kunnolla.
Viime talvena ajelin jonkin aikaa bilteman nastanakilla, johon nasta oli kaivanut alleen reiän, välissä oli ylimääräinen kulutuspinta estämässä puhkeamisia jo muutenkin. Kesti ajoa kyllä aikansa, mutta petti lopulta. Ehkä suojasuikale oli liian kapea, kun siellä oli vain tuubin kulutuspinta, vain se kuvioitu, maahan ottava osa. Parempi leikata vain reunalangat pois.
Mutta tuohon tapaukseen sopisi paremmin ehkä pelkkä pala keskeltä kulutuspintaa, vähä jäykempää, niin ei pullahda.
Kannattaisi ehkä sekä ommella, että laittaa joku pala väliin.

purukumilla me paikkasimme sen!

noi sisäkumin paikat on liian velttoja ainakin omalla kokemuksella, alkaa se materiaali joustamaan kun vetäset sen 7-8baria ilmaa.

Wanhat paksut Tip-topin autonrengaspaikat vois kanssa toimia. En tiedä mitä nykyisissä autonrengaspaikkarasioissa on mutta kannattaa vilkaista. Huom. niitten on oltava siis sisärenkaallisen autonrenkaan paikkoja, nykyiset tubelessit paikataan ihan erilailla.

.

En ole vastaavaan tilanteeseen onneksi joutunut, mutta liimaisin varmaan jotain ei-joustavaa sinne renkaan sisapuolelle… tyyliin vahvasta pressusta palanen. Ja ulkopuolelta haava umpeen jollain superliimalla. Ainakin se tavara milla autojen tuulilasit liimataan kiinni on aika lujaa… jollain semmoisella tuli nuorempana paikattua aika monet skeittikengat.

Kauttaaltaan punoksille ajetulle renkaalle oon muutaman kerran saanut yhden ajokeikan lisaa armonaikaa vetamalla pari tiukkaa kerrosta jeesusteippia pahiten pullottavan kohdan paalle renkaan ja vanteen ympari. Ihan kammottavan huono se on ajaa ja koko ajan saa olla henkisesti varautunut siihen jysaykseen kun 8,5 bar paattaa purkautua akillisesti pihalle, mutta toimii kiireessa jos ei ehdi renkaanvaihtoon ryhtya.

johnjohn - 17:01, 10.9.2009 » noi sisäkumin paikat on liian velttoja ainakin omalla kokemuksella, alkaa se materiaali joustamaan kun vetäset sen 7-8baria ilmaa.
Joo voipi olla näinkin - varsinkin jos vekki on isompi. Itse olen paikannut lähinnä kylkien pieniä repeämiä 23-25mm maantienakeista jotka ovat tulleet kun oon pöräyttänyt jonkin sepelipätkän lävitse - ne ovat omani 9.5-10 baria kestäneet.
jussip - 17:26, 10.9.2009 » Voisiko paikkamateriaalina käyttää vanhaa sisärengasta ? 1-2 kerrosta ja liimaa väliin ?
Tänään just kokeilin. N. 5mm viiltoon ei yksi kerros sisäkumia riitä. Sisus pullottaa ulos.

Lähikaupan rengas 49 euroa. Ajettu n. viikko. Harmittaa

Jesarilla mä olen tehnyt joskus jonkun hätäpaikan ulkokumin sisäpintaan. Ei ole pysyvä ratkaisu. Toi ulkokumin palanen vois toimia, mutta rengas todennäköisesti ei ole enää sen jälkeen miellyttävä ajaa.

Uus nakki, jäljitä se vandaali ja maksata sillä.

Kiitokset vastauksista. Jonkin ohuen ja joustamattoman materiaalin liimaaminen sisäpuolelle ja repeämän korjaaminen ulkoa kuulostaa järkevältä. Ulkorenkaan ompeleminen onkin jännä ajatus, sitä voisi melkein testata ihan testaamisen vuoksi :slight_smile:

Ne reiät ei edes ole mahdottoman suuria, x:n sakarat ei oo montaa milliä pitkiä. Ongelma on kai siinä, että reiän mallista johtuen siihen tulee läpät jotka aukeaa sisärenkaan paineesta. Ammattimaisesti puhkottu siis. Ja nakit oli toki nähneet vasta muutaman kymmenen kilometriä.

Nyt kun tämä keskustelu ompahti esiin tuon kumin paikkauksen myötä, niin tähän voisi lisäksi ehdottaa liquisolea. Vaikuttaisi olevan vähän niin kuin ärjynmpää kontaktiliimaa.
Puoliskojen pitää antaa kuivua 30 min ennen yhteen puristamista ja sitten pitäisi saada painetta puristukseen. Mutta sehän onnnistuu tässä hyvin, kun liimaa vanhaa ulkokumia sinne sisäpuolella, laittaa kumin paikalleen ja pistää painetta renkaaseen. Tarvittaessa varmistaa pullotuskohdan ulkopuolelta jesarilla.

Onko joku menestyksekkäästi paikkaillut ulkokumeja tässä edellisen postauksen jälkeen?
Itellä gatorskinissä sepelin tai lasinpalan tekemä reikä (ei siis viilto). Reikä on pieni eikä sieltä näytä sisuri pullistuvan, mutta varmaan uuden kiven joutuminen reikään aiheuttaisi renkaan tuhoutumisen. Millä tää siis tilkitään? Reiän reunoja ei mun mielestä ole tarpeen puristaa yhteen, vaan täyttää kolo jollain aineella. Käykö toi Liquisole sellaiseen, vai nimenomaan ei?

tupla

Mä olen paikannut onnistuneesti sisurinpaikoilla ulkokumeja. Ja pikaliimaa ulkopinnan kuoppaan.

Ffoorumin tubeless ongelma -ketjussa oli puhetta tutubeless-renkaan paikoista. Sellainen voisi toimia tässäkin. Pikaliimaa tms ulkopuolelta viiltoon.

Joskus back in the days skedeaikoina paikattiin (liquisolen lisäks) kenkiä sikaflex-nimisellä aineella, joka vois sopia tohon.

Maitokauppaysärimaasturin pehmoisenpuoleisen Michelin Wild Run’r ulkokumin viiltohaavassa on sekä sisä- että ulkopuolelle paikatut tavalliset sisäkuminpaikat pysyneet yllätyksekseni jo parisataa km.

Ankara hiomapaperikarhennus ja renkaan kuviottoman tasainen ulkopuoli varmaan auttavat.

Jos joku yrittää ompelua, niin tämä voisi olla sopiva ommel reunojen yhteenompeluun. Reunojen pitäisi mennä nätin tasaisesti yhteen ilman mitään kupruja. Eli siis vastakkaiselta reunasta aina alapuolelta läpi ylös, niin muodostuu vetoketjumainen ommel, joka pakottaa rrunat tasaisesti vastakkain.

http://www.perestroika.ca/html2/vest/Hand_stitches10.gif

Jokin nylon lanka, ehkäpä? Lopuksi päälle jotain sopivaa liimaa, molemmin puolin.