Satula-, tarakka-, runko- ja tankolaukut

Kiitos, enpä olisi keksinyt edes ajatella Raphaa. Tuo vaan ei taida olla enää myynnissä missään.

Jaa se saattaa hidastaa tietenkin.

Maap x apidura (järjettömän hintainen) ja restrap on lähes saman mallisia.

Restrappia kävinkin Pelagolla sovittelemassa, mutta siinä se alaspäin tuleva uloke söi viistoputken pullopaikan (eikä satulaputkeenkaan olisi varmaan 0.5L isompaa mennyt. Luulen että ton Maap x Apiduran kanssa olisi sama ongelma.

Topeak Midloader 4.5L kokoisena voisi ehkä mennä, vaikuttaa vaan aika kehnolta.
Roswheel Off-Road Frame Bag - Medium ehkä paras tähän asti, täydellinen olisi sentin isompi joka suuntaan.

Mulla on M-kokoinen Raphan frame pack tyhjän panttina, voisin harkita myymistä jos päädyt siihen. Ollut kyllä todella hyvä, ei vaan istu niin hyvin runkoihin mitä nyt ajelen.

1 Like

Mites ylävitosen geosmina? On aika soukka ja etenkin halpa.

Pyörässä siis viisto- ja vaakaputki yhdistyy ennen emäputkea, joten jos laukun kärki on tylppä, koko laukku tulee aika paljon taaksepäin, jolloin sellainen laukun alareunan koukkaus kuin restrapeissa tai noissa geosminoissa on tulee liian lähelle viistoputken juomapullotelineen eteen. Geosminan mtb-laukku taas tulee takaosassaan niin alas että se blokkaa satulaputken juomapullon paikan.

Tarttee kyl näköjään mitata vielä tarkemmin missä rajat menee jos pistänkin cranktankin tuohon kiinni. Full frame bag -optioon en ole vielä henkisesti valmis.

Omassa sorakrossipyörässä geosmina meinasi viedä satulaputken pullopaikan, mutta sitten laitoin pullotelineen vain alaruuvilla kiinni ja varmistus nipparilla pullotelineen alaosasta. Hyvin toimi ja maksimoi hyötytilan. Putkien asennosta toki riippuu.

1 Like

Mitäs jos laitat apiduran 2l laukun tuohon putken päälle?

1 Like

Woho touring M koko on aikalailla toiveiden muotoinen, ostin Bikesterin 70% alesta ja on halpa nytkin. Vaikuttaa hintaansa ihan toimivalta kamppeelta. Kestävyydestä en osaa vietä sanoa ja vissiin vedenpitävyydessäkin on toivomista.

1 Like

Tota tota. Olisi kiva saada tool roll tyylinen ratkaisu, jonka saisi helposti satulan kiskoihin kiinni, kun ei ole muuta laukkua mukana. Ja sitten heitettyä runkolaukkuun/reppuun yms, kun on toisia laukkuja kiinni. Esim Wizard Worksin Mag-Neato vaikuttaisi tosi kivalta, mutta mahtuisiko tuohon hyvin Lezyne Pocket Drive Pro (140mm), tubeless plugit ja multitool? Onko muita hyviä vaihtoehtoja samalla idealla?

Onko ton soljen ja löysän sträpin pujottaminen satulan kiskojen takaa niin hankalaa, että se bägi jää siihen kauppareissun ajaksi ja onko se solki niin helppo irrottaa, että bägi ei ole siinä enää takas tullessa? Näyttäs valitettavasti vähän siltä, että vastaus on molempiin kyllä. Ortliebin saddle bag mounttia suositella taas.

Kauppaan jos menee, niin luultavasti on muita laukkuja mukana ja työkalurulla silloin siellä laukussa pyörimässä. Jos taas yllätysreissu ja pakko juosta, niin helposti irroitettavan ottaa käteen kauppareissun ajaksi. Sitten voi enemmän huolehtia siitä, että lukitsematon pyörä lähtee kävelemään.

vittumaisten antitheft-jippojen manifestoiminen pyörään on kyl puoli harrastusta

2 Likes

Toi mainittu Ortlieben saddle bag olisi omakin suositus. Irtoaa tarvittaessa sekunnissa ja kiinnittyy sitäkin nopeammin. Koon voi valita tarpeen mukaan. Itellä on tollasen sisällä aina varuilta mukana pieni munalukko, jolla oon lyönyt takajarrulevyn kiinni takahaarukkaan, jos jostain syystä tulee tarve käydä hakemassa evästä tms. Väliin oon laittanut kypärän hihnan, niin ei lukitus jää huomaamatta.

Oliskohan joku ollu niin fiksu, että olis 3D-tulostanu Ortliebin kiskokiinnikkeeseen sopivan pikkupalikan, johon saisi 25 mm hihnalla kiinni haluamansa pienen työkalukäärön? O-firman satulalaukut on hyviä vähän isommalle rojumäärälle mutta taskukokoiselle setille aivan liian isoja, eivätkä vaatteiden taskuihin tai laukkuun kivasti sujahtavia.

1 Like

Pitää kattoa kunhan löydän oman satulalaukkuni jostain malliksi. Se snäpykiinnitys siinä lienee hankalin homma tehdä, mutta varmaan fleximatskusta onnistuis.

edit: Tai eipä se taida snäpyä edes tarvita jos tekee niin että käärön hihna lukitsee koko setin paikalleen

1 Like

Mä oon ratkaissut tilanteen tamuloimalla runkolaukut niin pieteetillä osaksi pyörää, että ne asuu paikallaan. Sälät voi näppärästi nakata sinne ja ottaa pois, laukku jää. Voihan sinne periaatteessa joku lapata paskaa sisään kadulla seistessään tai ottaa koko laukun jos on puukko mukana, joten en ehkä näin toimis jos nuo seisois päivittäin jossain Hesarilla tai asemalla. Mutta en siis tiedä mitään näistä kysytyistä laukuista, heh.

3 Likes

Kyllä tollasen näköjään voi tehdä :nerd_face:. Pitää tehä stressitesti ja vähän viilailla. Tää on Shore D58 TPU:sta tursotettu. Jos joku haluaa tulostaa omansa niin voin heittää stl:llä.


8 Likes

näyttää siltä että oikeassa elämässä ja täynnä nestettä toi lentää hienossa kaaressa perässä ajavan eteen.

Onhan se mahdollista. Se voi olla syy miks niissä ortliebin nyssäköissä on tarranauha joka koukkaa satulatolpan ympäri. Mutta testaamalla selviää, ja tarranauhaluupin voi tohonkin tarvittaessa lisätä.