Sähköpotkulaudat ja yhteisomisteisten tilusten käyttö puliveivarien ansaintakenttänä - arvostelu ja puinti topäng

Ei muuta lisättävää keskusteluun kuin että rasti sentään kun oltiin josban kanssa samaa mieltä yhteiskunnallisista asioista! :sun_with_face:

2 Likes

kannattaa aina kieltäytyä valitsemasta eettinen optio jos markkina_voimat tai yhteis_kunta ei ole tehnyt siitä ekonomisesti kannattavaa tai en tiiä

No niin, pitihän sinne sitten saada pyöräilyllekin promilleraja ujutettua sekaan:

  1. Asetetaan 0,5 promillen raja sähköpotkulaudan kuljettamiselle ja polkupyöräilyyn. Sanktioidaan promillerajan noudattamatta jättäminen ja lisätään poliisille oikeus puhalluttaa minkä tahansa ajoneuvon kuljettaja ja tehdä hänelle huumausainepikatesti epäillyn päihtymyksen toteamiseksi.

https://www.lvm.fi/-/arviomuistio-sahkopotkulautailua-ja-mikroliikkumista-koskevista-ratkaisuvaihtoehdoista-lausuntokierrokselle-1948190

IMO promillerja myös pyöräilyyn olis ihan ok, mutta ehkä se veneilyn 1 riittäis.

Hus hus: Kännipyöräily, go or no go?

Kyllä vittu kävelijöillekin pitäis saada jotain puhallutuksia. Jos viisari värähtää niin jonnekin leirille ja uuniin.

6 Likes

täytyy muistaa käyttää tää jossain biisissä.

1 Like

Jännä, kun tossa Guardianin jutussa väitetään, että yksityisomisteiset skootterit aiheuttaa enemmän ongelmia kuin vuokrattavat. Onhan ne varmaan useesti halvempia rimpuloita, että siltä osin käyttäjälleen vaarallisempia, mut että niillä ajettaisiin keskimäärin vaarallisemmin?? Omat havainnot ainakin ihan päinvastaiset.

Tuntuu että täällä yksityisillä ajaa ne jotka käyttää niitä paljon, eli huume- ja ruokakuriirit ja on se kyllä välillä aika kreisiä menoa. Vuokralautoja sitten käyttää laajempi otanta, jotkut paremmin ja jotkut villimmin. En tiiä onko noissa vuokrattavissa nopeusrajoitukset millaiset mutta jos on oma lauta niin saa kyllä varmaan kaikki rajoittimet pois kuten sähköpyöristäkin.

1 Like

Ainakin yhden kerran tollanen omaa lautaa ajava painoi komiasti ohi kun autolla ajoin 30 alueella rajoituksen mukaan…

Voisin veikata kiinalaiset dropshippaajat myyvät britteihin kovaa kulkevia lautoja edullisehkosti ja niillä sitten toilaillaan.

Pari vuotta sitten täällä Lahessa yksi aikuinen ihminen ajo omalla laudallaan vastaan, väärällä puolella väylää semmosessa kahden tunnelin risteyksessä mun (pyörällä mateluvauhdissa vaarallisen risteyksen takia) olkapäähän. Siitä onnekseen sinkoutui tunnelin aukolta ulkopuolelle luontoon eikä siihen seinään. Piti tietysti sitte pysähtyä ja kääntyä ympäri kyselemään vointia. Pahoitteli kovasti omaa puhelimen käyttöä ajaessa. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Ihmiset toivottavasti oppii viimeistään virheiden kautta.

11 Likes

je suis ranskan liikenneministeri todellakin

6 Likes

Äänestäneistä 89 % sanoi laudoille ei, mutta äänestysprosentti alle 8. Äänestys oli neuvoa-antava.

Muutosvastarinta on kovaa. En minäkään näitä kapistuksia fanita, enkä oo ikinä edes ajanut moisella. Sääli silti, että lieveilmiöiden (julkisen tilan väärinkäytön, yritysten ja yksilöiden perseilyn ym.) takia yhtä kevyen liikenteen muotoa ollaan kokonaan kieltämässä.

Samaan aikaan Pariisinkin kaduilla huristaa miljoonia peltilehmiä, jotka vievät leijonanosan tilasta, saastuttavat, sairastuttavat, tuottavat meteliä ja ruumiinvammoja muille ym. Keksittäisiinpä nää vehkeet nyt, niin mitattaisiin muutosvastarinnan taso niiden osalta.

2 Likes

Ei liikenteen muotoa vaan liiketoimintamallia, Pariisin ehdotettu kielto koskisi vain vuokralautoja.

4 Likes

vois mun puolesta kieltää nää molemmat, ei oo toisensa poissulkeva asia. lautojen osalta perusteluja voi lukea tästä topikista

1 Like