Sähköpotkulaudat ja yhteisomisteisten tilusten käyttö puliveivarien ansaintakenttänä - arvostelu ja puinti topäng

Joo eihän tässä lainsäädäntö ole pysynyt perässä. Oon havainnoinut että eniten perseestä ovat noiden ensimmäisen kuvan kuljettajat. Keskaria, huutelua ja typerää ajelua. Ehkä se ajoneuvona vetoaa lähinnä idiootteihin tai en tiedä.

1 Like

Onkohan noissa vaikea kontrolloida nopeutta, kun usein tuntuu, että paikasta riippumatta ainoa vaihtoehto on täysii? Aina säikähtää, kun tollanen tulee takaa. Vasta vieressä kuuluu “lörp lörp” -ääntä renkaista.

Eihän toi paljon eroa sähköskuutista, vaan isompi. Käyttäjälleen ehkä turvallisempi ja muille vaarallisempi.

5 Likes

Vähän myöhään olen herännyt tähänkin topiin, mutta noi vuokralaudat ovat kyllä yksi hemmetin riesa ja huomattavan usein aito turvallisuusriski ainakin täällä Päähesalassa. Ei edes niinkään noi laudoilla tötöilijät, vaan aivan minne sattuu jätetyt laudat. Kuten varmaan moni muukin täällä, olen noita säännönmukaisesti siirrellyt ja joka kerta vituttaa se, että tulee tehneeksi noiden firmojen hommia siinä. Tämän topiikin otsikko osuu 100 % naulan kantaan siinä, että noiden firmojen ansaintalogiikkana on ottaa julkista tilaa ilmaiseksi haltuun noiden vehkeidensä säilytykseen. Nyt ilmeisesti kokeillaan jotain sivua, jossa noita väärinpysäköityjä lautoja voi ilmoittaa ja se näyttäytyy itselleni tämän saman homman jatkeena: ulkoistetaan hoitokulut yleisön tehtäväksi. (Sähköpotkulautojen väärinpysäköintiin ratkaisu | Tekniikka&Talous)

Oon välillä sosiaalisessa mediassa ilmoitellut noille lafkoille, että siivotkaa ne lautanne nyt helvettiin tukkimista esim. Kalasataman metroaseman sisäänkäyntiä Kuliksen sillalla ja aina tulee sama lipevä vastaus, että joo, ein näin saa tehdä ja hoidetaan. Ja joka aamu niitä lautoja on siinä sellainen kasa, että jalankulkijana vituttaisi, lastenrattaita työntävänä vituttaisi vielä enemmän ja pyörätuolilla olisi edes turha yrittää kulkea siitä. Että just niin hyvin toi parkkivalvonnan pöhinäjoukkoistaminen toimisi.

Kuten tuossa yllä todettiin, itsekin näen tälle ainoaksi ratkaisuksi kaupunkipyöristäkin tutut erikseen merkityt parkkipaikat, josta noi lafkat maksakoot vuokraa kaupungille ja sitten vaan sakkoa yritykselle pitkin maita & mantuja makaavista laudoista. Yritykset voivat sitten miettiä, että miten keräävät noi fyrkat käyttäjiltä, jotka niitä lautoja levittelevät.

Kiinnostaisi tietää tosiaan, että millä työehdoilla toi lataus tapahtuu. Vahva veikkaukseni on, että ei millään, vaan että laataajat ja kerääjät ovat oman elämänsä yrityksiä ja jotain Latauskumppaneita, joita yritykset voivat kiittää latausystävyydestä ja maksaa jotain hiluja palkkiona, ei palkkana.

7 Likes

Turussahan muutamaan paikkaan on jo maalattu parkkiruudut näille ja toivon todellakin että kuvailemasi järjestelmä otettaisiin käyttöön ellei ole jo.

Eniten ehkä silti harmittaa että Turussa ymmärtääkseni aivan toimivan ja tykätyn kaupunkipolkupyöräjärjestelmän käyttäjäkanta on romahtanut. Hemmetinmoiset haittaverot kaikille tämmösille sähkö-sitä-sähkö-tätä-perseilyille jotka kuluttaa enemmän luonnonvaroja kuin kaloreita.
Monesti huomaan ajattelevani Wall-E elokuvan ihmisiä…

7 Likes

Sen verran hyvin hakukoneoptimoitua näiden kumppanuuksien tarjonta että vähän vaikea löytää, mutta kyllähän tällaisia juttuja tulee vastaan vähän väliä. Normivarustukseen kai kuuluu paku täynnä jatkojohtoja.

Kai tuo otsikko jossain määrin jopa pitää paikkansa, kun viime viikkoina on kauppaliikkeissä alkanut tulla vastaan jonkun operaattorin latausasemia, joissa kai saa vaihdettua tyhjän akun täyteen.

1 Like

kyllä vaan

vastuu kotien polttamisesta ulkoisettu juicereille

itse en jaksa enää olla vihainen. vain suru valtaa mieleni, kun katson meidänkin nukkumalähiön kadut ja pensaat täyttäviä sähkölautoja.

Se päivä kun naapurin mehuttaja-henkilö keksii ladata kymmenen limeskuuttia talo-yhtiön pyörävarastossa $$$.

omasta näkökulmasta “laki ei ole vain ehtinyt mukaan” mitä tulee vastaavalla tavalla efektiivisesti laittomien asioiden sabotoimisen laittomuuteen

:>

1 Like

Voi-sähköpotkulaudasta voi ilmoittaa joko syöttämällä sen nelinumeroisen tunnistekoodin tai ottamalla kuvan laudassa olevasta QR-koodista.

Pitää miettiä…

– Tiimimme käsittelee jokaisen ilmoituksen ja pyrimme siirtämään laudat mahdollisimman nopeasti, Alastalo sanoo.

Noinkohan

Hän kannustaa ketä tahansa kadulla liikkuvaa siirtämään lautaa, jos havaitsee, että se aiheuttaa välittömän vaaran esimerkiksi polkupyöräilijöille pimeässä.

Ok näin teemme kiitos

1 Like

Onneksi kehitys kehittyy

Toimiiko tämä oikeasti?

pterryä lainatakseni, ”they are moved from A to B, or possibly, to the bottom of the C”

7 Likes

Suurta iloa tuntien ”siirsin” tänään keskelle Baanan pyöräkaistaa pysäköidyn sähkövimpaimen pois tieltä, asianmukaisen hellästi ja kohteliaasti tietenkin.

Vähän siinä tosin tuli semmonen olo kuin olisi R2D2:sta potkaissut :thinking:

1 Like

Eli potkitko söpöä robottia vai Disneyn immateriaaliomaisuutta?

1 Like

Ei se robotin vika oo, jos vanhetessaan asiat mutkistuu

2 Likes


Onneksi parkkeerausta on edes jonkun verran hillitty. Tässä kuva Tier- lautafirman apista. Käytännössähän tuossa ei kai olisi mitään ongelmaa suurentaa tuota punaista aluetta ja jättää ne muutamat nimetyt paikat auki johon saisi parkkeerata.

Joku kyseli aikaisemmin että onkohan sitä nopeutta vaikea säätää kun tuntuu, että yleensä nopeus on aina pelkästään täysiä, niin kyllä on, kiihtyy todella kovaa ja modulaatiovara on mielestäni todella pieni. Myös etujarru on oikeassa kahvassa, mikä on varmaan voinut olla osatekijä joihinkin noihin onnettomuuksiin.

Oon ajellut noilla muutaman kerran bussin sijasta, kun reittioppaan tarjoamat mahdollisuudet ei ole palvelleet omia tarpeita (helvetisti kävelyä ja yksi pysäkkiväli bussilla).

Onko nuo siis kiellettyjä pysäköintialueita? Keltareunaiset kokonaan kiellettyjä alueita?

Joo keltareunaisella ei uskoakseni voi ajaa, punaiselle ei pysty pysäköimään.

Hauskaa että kielletty pysäköinti saadaan aikaiseksi paikkoihin jossa se haittaa selkeästi kaupallista toimintaa ja on perinteisesti Eiran mummojen shoppailu-aluetta.

2 Likes

Näköjään kun tarpeeksi painava kaupallinen toimija vaatii niin helposti saadaan estettyä paikoitus muualle kuin siististi ruutuun. Seurailin tilannetta jonkin aikaa ja nämä tosiaan ovat käyttäjien itse pysäköimiä helvetinkoneita. Paikka siis redin sisäänkäynti.

9 Likes

jos tähän sais ladattuu videoo suoraan niin lataisin videoo kun muutaman shikaanin vetässeen sedanin jälkeen bussi saa vedettyä manskulla nippis nappis liinat kiinni keskelle ajorataa viskotun sähköpotkulaudan eteen ja joutuu käydä raahaamassa sen takas jalkakäytävälle

eioo helppoo nobina ukollakaan

e. paskalauta ei_ite_viskoma

1 Like