Rungon suojaus maalausta varten?

Eli vien rungon ja keulan hiekkapuhallettavaksi ja maalattavaksi, mitä pitää suojata ja miten?

Keskiön kierteet? Kaulaputki ainakin. ja ohjainlaakerin kupit tarvinnee ottaa irti? Muuta?

Hiekkapuhaltaja/maalari varmaan hoitaa itse suojauksen. Kannattaa vaan kertoa riittävän tarkasti, mitkä kohdat pitää suojata. Keskiön kierteet, ohjainlaakerin pinnat ja satulaputki nyt ainakin.

Saako kysyä, että minne menee fillari laitettavaks, ja mahtaako viedä kaikki eurot?

Tattarisuolla on pari mestaa, täytyy huomenna soitella ja kysellä, jahka saan loput osat rungosta irti. Voin tähän heittää hinnan kun tiedän. Kuulemma puhallus+jauhemaalaus on n. 60-70e

jebs, infoa kun tiedät mestan. 60-70€ ei paha hinta.

Taximo-niminen firma maalaa 30e:llä. Hiekkapuhallus maksaa toiset 30e, onnistuu myös saman firman kautta alihankintatyönä. Yhteystiedot löytyy googlaamalla.

Kokemuksesta. Jos reikään menee ruuvi, laita ruuvi, läpi asti.

Ota ohjainlaakerin kupitkin irti.

Emäputken ja keskiömuhvin voi suojata esim. isolla kierretangolla ja isoilla prikoilla & muttereilla. Sitten ei ehkä tartte rotsata. Jos laittaa vaan tiiviit puutapit, rotsaus on paikallaan.

Taximo tekee ok jälkeä mutta ei osaa soittaa puhelimella kun valmista. Ota ylös valitsemasi värin koodi ja varmista että heillä on se myös.

Puhallus+maalaus oli elekossa 75e. Vein perjantaina iltapäivästä ja maanantaina puolenpäivän aikaan soittivat että on valmis.

Jälki on tosi hyvä, yksi ihan snadi rasvaläikkä oli jäänyt toisen chainstayn sisäpuolelle ja vähän kuprulla. Huomasin vasta himassa, mutta on niin pieni ettei jaksa valittaakaan. Ja keskiömuhvin toisen päädyn suojaus oli ollut vähän huono, oli sen verran kuprulla että joutuu rotsaamaan.

Värin kanssa kantsii tosiaan olla tarkkana jos ei haluu ylläreitä. Itselle tuli mattamusta joka ei hirveästi voi pieleen mennä mutta siellä oli toinen runko joka oli tilattu hopeana, mutta näytti enempi harmaalta. Mutta ihan siisti enivei.

Vähän menee asian ohi, mutta ois toi pulverimaalaus mahdollisesti edessä ja pari seikkaa pitäs saada selviksi.

Ensinnäkin: kestääkö kitti pulverimaalausta? kittailin muutamat kohdat rungosta p38 -polyesterikitillä, jota käytetään auton pintavaurioiden siistimiseen. Kittiä ei ole paljoa, vain syvempiä klommoja ja naarmuja varten.

Toiseksi: Miten onnistuu pulverimaalin päälle purkkimaalailu? Tarkoitus olisi pistää omat taiteelliset silaukset pohjavärin päälle.

Kitti saattaa kestää pulverimaalausta mutta ongelmaksi muodostuu värin tarttuminen.
Pulverimaalaus toimii sähkö varauksella, eli maalattava kohde maadoitetaan ja pulverissa
on plus varaus (tai jotain sinne päin). Noh, kuitenkin pulveri ei tule tarttumaan
kitattuihin kohtiin. Pulverimaalausta varten on olemassa omanlaistaan kittiä joka johtaa
sähköä ja kestää paremmin kuumuutta, tällainen kitti on kuulemma kallista. Pulverimaalin
päälle pitäisi pystyä huoleti maalaamaan kilikali-kannulla.

-Olli

Jeh, kesä on tulossa ja runkojen pulverimaalaus alkaa olla ajankohtaista. Paikassa, jonne vien noi, hiekkapuhaltavat ja suojaavat kaikki tarvittavat osat: keskiön ja haarukan kierteet + ohjainlaakerien kupit otan pois ennen tuota. Pitänee etujarruporaukseen laittaa joku ruuvi, ettei sen kanssa tule ongelmia.

Yksi kysymys kuitenkin: mulla on käyttöpyörässä kolikolit, jotka hilseilleet jo pahasti ja pintaruostetta on siellä täällä eri paikoissa. Eikös nuo ruosteetkin lähde hiekkapuhalluksessa hevonv****un? Ihan varmistuksena vain, ettei ne sitten jää sinne maalipinnan alle nakertamaan?

Lähtee.

Multa pyytelivät tattarisuolla hintaa 70 egee pelkästä puhalluksesta ja toiset 70 maalauksesta. Elekossa taas alv 0 -hinnalla 80-140 €. Pikkusen suolaselta tuntuu.

Olisko jollain kiinnostusta jos yrittäis vaikka hoitaa jotain kimppa-alennusta mustasta väristä?

Mulla olis ainakin yksi runko mustaa pulveria vailla.

Onko siis toi Elekon 80€+alv hinta hiekkapuhallukselle ja pulverille jollain bulkkivärillä?

Jos katsoo tosta yltä mitä sama työ on aiemmin maksanut niiin kyllä on inflaatioglobaalilamadeflaatiolaskusuhdanne iskenyt aika kovaa kun taksat nousee tota tahtia.

vai onko siellä niin paljon muotipyöräilijöitä jonossa asiakkaina että voivat veloittaa palvelusta ihan mitä vaan?

Huh, ei noilla hinnoilla kannata mun mielestä missään tapauksessa edes harkita. Taximossa viime kesänä kolmenkympin puhallukseen sai valita vielä minkä tahansa värin.

Nyt ehkä kannattais etsiä jostain muualta joku maalaamo. En voi uskoa, että kaikilla pk-seudun pulverimaalaamoilla olis “kartellihinnat”.

Onko kellään muuten kokemusta automaalaamoista? Minkälaista jälkeä tulisi? Hinta varmaan asettuisi johonkin satasen paikkeille mikä ei ole kallista jos pulverista joutuu pulittamaan saman verran.

Mä tunnen yhden auto- ja moottoripyöräkustomoijan, voin tiedustella tänään siltä noista hinnoista.

Pari kuukautta sitten Taximossa oli maalaus (runko + keula) millä tahansa hyllystä löytyvällä värillä 30€. Puhalluksen ois saanut naapurifirmasta toisella kolmellakympillä.

VTM veloitti vuosi sitten maalauksesta 60€ (runko, keula, kassillinen tankoa, tolppaa, stemiä jne).

Paljos keskiön rotsaaminen btw kustantaa, ja missä se kannatais teettää?? mun ruuvitanko/prikkasuojaus ei pitänyt kaikkia hiekkoja pois keskiösta, tai sitten joku muu tiiveste falskas vähän.

Ruuvit yms suojaukset kannattaa poistaa (IMO!) puhalluksen jälkeen ennen maalausta. Tulee reijistä siistimmän näköiset. Tämä siis luonnollisesti koskee VAIN niitä reikiä jota EI ole tarkoitus käyttää enää maalauksen jälkeen.

Tosin esim satulaputken suojan otin pois kun maalasin, ja hyvin se pelittää, mutta keskiön ja ohjainlaakerin suojat tietysti pidetään paikoillan.

S

Joo, ton 80 pyytelivät mustasta maalista. Perustin threadin aiheesta Tänne