Rungon maalaus

Jopo (vanha kunnon Jopo 70-luvulta) projektin tiimoilta kysymyksiä, pääasiassa pyörän rungon maalaukseen liittyen.

Elikkäs, runko on niin ruosteinen (kaatopaikalta bongattu), että maali/ruosteet on saatavana pinnasta poies. Tämä ei ole ongelma vaan se onnistuu kätevästi Nitromorsella ja hiomapaperilla.

Seuraavana vaiheena on sitten maalaus. Olen yhden rungon maalannut Miranolilla ja päälle laitoin sitten muutaman kerroksen spray-lakkaa. En kuitenkaan ole tyytyväinen lopputulokseen ja haluaisin saada vinkkejä! :slight_smile:

Eli, jos hion rungon peripohjin, niin olisiko hyvä laittaa ensin Miranolia lakka pohjalle? Lakan jälkeen sitten kerros Miranolia, annetaan kuivua, hiotaan hieman vesihiomapaperilla ja laitetaan toinen kerros? Jos jälki on hyvä niin sitten vaan lakka päälle ja valmis!? Soveltuuko spray-lakka Miranolin päälle vai pitäisikö lakka olla kentien jotain tiettyä?

Kuinka parhaiten estän valumat, kun maalauksessa käytän pensseliä? Internetistä tullut joskus luettua, että jos esim. etuhaarukkaa hieman kuumentaisi ja sitten maalaisi, niin maali kuivuisi nopeammin ja näin estäisi hieman valumien syntymistä? Toimiiko Miranol moitteetta, jos maalattava pinta lämmin/kuuma?

Tulipas paljon tekstiä, mutta jos täältä löytyy kokemusta runkojen maalauksesta niin otan vinkkejä mielelläni vastaan.

“maalaus”

“pintakäsittely”

“maali”

googlesta 1

guugle2

Kokemusta pullollaan.