Rillipirut hoi!

Onko palstalla muita nelisilmiä? Miten ratkaisette huurtumisongelman talvikeleillä? Eilen piti pysähtyä parin kilsan välein buffaamaan linssejä, kun ei meinannut eteensä nähdä, keskinopeus ja tyyli kärsii tämmösestä :frowning:

Lasit nenän varrelle ja harrikirvesniemellä perille.

Mulla tuppaa huurtumaan lasit vasta perillä…
Tästä päättelisin, että pitää vaan mennä niin täysii että ilmastointi hoituu luonnollisella tavalla.
Vitsit sikseen… Ilmeisesti kannattaa jättää hiukan rakoa pipon ja linssien väliin ja toivoa että se auttaa :slight_smile:

Olen ratkaissut ongelman ajamalla lujaa ilman että hengästyn.

Ja pakkaskeleillä ei kannata laittaa naamalle vaatekappaleita.

Huurtumisenestoainetta silmälasiliikkeestä. Suht kallista ja taitaa olla aika paljon ilmaa siinä hinnassa. Toimii muttei viitsi joka pikkulenkille laittaa.

Joo, kyllähän homma toimii niin kauan kun vauhtia riittää, mut yleensä se koneen keittäminen ja vauhdin hidastuminen sattuvat kiusallisesti samaan aikaan eli siinä sohjotohjoisessa ylämäessä… Näkö on sitä luokkaa, ettei lasit nenällä voi ajaa kun ei näe enää tien pinnanmuotoja, tulee ylläreitä turhan usein :slight_smile:

Pitänee testata tota huurtumisenestoainetta, jahka talous pääsee vähän elpymään. Ellei tähän ketjuun tuu sitä ennen jotain kovaa fiksipirkka-kikkaa.

Piilarit.

En ole kokeillut noita huurteenestoaineita, mutta löytyisi kyllä sukellusmaskin vastaavaa ainetta, jota sain kaupanpäälisiksi joskus oston yhteydessä. Täytyis varmaan kokeilla ihan mielenkiinnosta.

Mites saippuointi? Hieman laimennettua fairya linssien pintaan ennen ajoa, ei ole ainakaan kallista. Toimii sukelluksessa ainakin.

asfalttisoturi - 13:39, 23.2.2012 » Mites saippuointi? Hieman laimennettua fairya linssien pintaan ennen ajoa, ei ole ainakaan kallista. Toimii sukelluksessa ainakin.
entä sylki? toimii maskissa sukelluksessa ainakin. prilleihin en ole koklannut, räntäsäällä pidän piilareita.

Oon antanu itteni ymmärtää, että fairya ei pitäs prilleille laittaa, saattaa kuulemma vaurioittaa pinnotteita. Pitänee kysäistä optikolta vielä.

Piilarit ois tietty vaihtoehto, mut kun ei jaksais niiden kanssa pelata kun oo jo muuten alistunu siihen että raamit päässä mennään tää elämä.

tuo fairytaru linssien pinnoitteesta on kyllä totta, itsellä lähtenyt pinnoitteet aika tehokkaasti. Pääosin siis pesen linssit ihan vaan fairylla, ku en jaksa hommata mitään erikoislitkuja. Tähän kyllä meni useampi vuosi, että linssit menetti ominaisuuksia ja kyllä näillä vieläkin eteensä näkee.

Vaikka pesen lasit fairylla, niin itseltä lähti pinnoitteet edellisistä neljän vuoden jälkeen… Ja nekin vain nenänjuuresta, eli hiellä on varmasti ollut myötävaikutuksensa asiaan.

Tuntuu huurtuvan, kun tulee ajellessa lämmin. Arkiajossa se tarkoittanee siis liiallista pukeutumista. Tollanen balaclava tuntuu auttavan myös, kun sillä peittää suurimman osan päästä ja kaulasta. Ei sitä tosin viiti pitää tällasilla lauhoilla keleillä.

Asun tällasen optikon kanssa, joka väittää, että Fairylla ne pinnoitteet ei laseista lähde. Itse Fairy voi jättää kalvon niille linsseille ja Fairya pitäiski laimentaa ennen käyttöä silmälaseille. Kaikissa optikkoliikkeissä, joissa hän on ollut töissä, käytetään Fairy-vesi-liuosta lasien pesemiseen.

Minä taas rillipiruna väitän sen pinnoitteiden kulumisen johtuvan siitä että laseja yleensä putsaa, tottakai kaikki jynssääminen niitä pinnoitteita kuluttaa. Lasilinssit ilman pintoja ftw!

Parasta on kun pitää ilmakierron kasvoilla kunnossa, ei harrasta huppuja tai pidä suun edessä huiveja. Ja totta se on, että ylämäessä runnoessa alkaa lasit huurtua. Piilarit tai Lasik vois auttaa.

aika monta nelisilmaa foorumilla.
-onkohan tassa jtn loogista korrelaatiota…

lasik

pabs - 15:40, 23.2.2012 » aika monta nelisilmaa foorumilla. -onkohan tassa jtn loogista korrelaatiota...
Netissä runkkaamisesta tosiaan tulee sokeaksi? Mulla ei kyllä kasva karvaa kämmenissä...
ununu - 15:54, 23.2.2012 » lasik
+1


“- Erittäin paljon kiitoksia Medilaserille sekä Ässille tästä mahdollisuudesta, Aaltonen päätti”

Olin jo menossa Lasikiin vuosia sitten. Sit päätin, et terveet silmät saa olla leikkaamatta. Oli silloin lähipiirissä muitakin kuin täydellisiä kokemuksia noista leikkauksista (hyviäkin kyllä oli, ei siinä mitään).

Mä käytän suojalaseja etenkin näillä keleillä, koska olen vainoharhainen varovainen sen suhteen, että ilmassa on kaikenlaista paskaa, mikä silmään joutuessaan olisi aika ikävää.

Kokeilin huvikseen ristiin pariakin huurteenestoainetta (Fogtech ja Cat Crap) ja kyllä ne käsittelemättömään linssiin verrattuna jotain auttoi. Käsittelin siis aina yhden linssin pesun jälkeen, jotta oli täsmälleen samanhetkinen vertailu. Mutta huurtuupa käsitellytkin linssit jonkin verran valoihin pysähtyessä. Vähän isompi ongelma vesisateessa on linssin ulkopinta. Vielä en ole ehtinyt, mutta tarkoitus olisi käsitellä se jollain hylkivällä aineella niin, että linsseistä näkisi läpi sadesäälläkin.